Doriana |
13.10.2010 02:23:26 |
Citat:
În prealabil postat de Geony
(Post 296687)
Un penticostal cu frica de Dumnezeu gasesc pe acest forum sa-mi raspunda si mie la aceste intrebari?
Nu sunt off topic cu aceste intrebari...
Deci , ajutati-ma si pe mine cu 4 raspunsuri......
|
Cred ca momentan sunt singurul penticostal de pe forum; desi am zis ca ma las de teologie, incerc sa raspund de dragul tau:
Citat:
În prealabil postat de Geony
(Post 295912)
Ca sa fiu mai direct:
De ce penticostalii cand vorbesc in limbi au nevoie de talmaci?
De ce Apostolii la cincizecime nu au avut nevoie, ci fiecare din cei prezenti intelegea in limba lui?
De ce astazi daca un chinez ar intra intr-o adunare de penticostali in timp ce se vorbeste in limbi nu intelege in limba lui?
... si vreau si aici un raspuns: Sunt 2 tipuri de vorbire in limbi? - una Apostolica care nu necesita talmaci si care este inteleasa de orice natiune (vorbire care sustin ca se practica si BO) , si una penticostala care are nevoie de talmaci?
sunt 4 intrebari, astept un raspuns la fiecare.
|
1. Uneori au, uneori nu au. Darul de talmacire este un dar al Duhului Sfant dat de Dumnezeu pentru cazurile in cere nu se intelege limba vorbita.
2.Nu stim daca au fost intelese toate limbile, ci ca unele au fost intelese. Daca toate limbile ar fi intelese nu ar mai fi fost nevoie de darul de talmacire si apostolul Pavel nu ar mai fi zis : "cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege," [1 cor 14:2]
3. Probabil pentru ca nu se vorbeste chineza. Dar poate gasi si limba lui, asa cum s-au gasit si alte limbi; depinde de vorbitor.
4. Nu am auzit de "vorbire penticostala", dar in Biblie gasim un singur tip de vorbire in limbi, anume prin Duhul Sfant. Daca este inteleasa e ok, daca nu, exista darul de talmacire, iar daca nu are nimeni acest dar Ap Pavel recomanda sa se vorbeasca in limbi doar cu Dumnezeu, in particular.
|