Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Un mod ciudat de rugaciune la penticostali !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5103)

Ioana-Andreea 07.12.2009 21:01:01

Citat:

Vezi toate versetele in care Dumnezeu condamna pe cei ce vorbesc cu mortii.
noi nu vorbim cu mortii.Spiritismul e pacat.
Citat:

Vindecarea s-ar da in functie de partasia fizico-spirituala dintre un mort si credincios.
Apostolii faceau minuni,pt ca asa a randuit Hristos.Asa cum si restul sfintilor fac.
Citat:

Tot Biblia ne invata sa ne adresam direct Tatalui (vezi rugaciunea Domneasca - Tatal Nostru)si credinta in Isus Singurul Mijlocitor.
atunci,dc va rugati unii pt altii?tot mijlocitori va puneti.
Citat:

Trec in mare sa-ti spun ca epistolele pun ca semn al sfarsitului minuni facute de Satan si coruptia bisericii, iar antihristul in fruntea bisericii crestine, a bisericii lui Hristos. Pentru asta trebuie sa studiezi in special Apocalipsa si Daniel dar si evangheliile si epistolele, deci Toata Biblia :)
nu se refera la Ortodoxie,ci la Catolici.Biserica lui Hristos va dainui in veac.Plus ca Ortodoxia are 7 denominatiuni,iar in Biblie se vorbeste de cele 7 biserici,nu de protestante,catolice,etc,ci doar de 7.E clar de care e vorba.

http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfinti.htm

http://www.google.ro/url?sa=t&source...vzrWPEEsM8qYpw

Ioana-Andreea 07.12.2009 21:02:33

In legatura cu Tatal Nostru,in momentul in care spui "da-NE NOUA",tu insuti te pui mijlocitor intre Iisus si toata omenirea.Deci,te contrazici

Ioana-Andreea 07.12.2009 21:07:22

Lasa putin argumentele date de pastori si gandeste-te doar la ceea ce e in cultul vostru:
1.Aveti poze cu familia,dar imaginile cu Iisus le refuzati
2.Va sarbatoriti ziua de nastere,dar Ziua Domnului nu o sarbatoriti
3.Cantati duminica(sau sambata),dar de Ziua Invierii nu va pasa.
4.va rugati pt altii,dar considerati ca sfintii nu au voie.
5.Spuneti ca nu e necesara Crucea,dar la scoala ridicati mana ca sa vorbiti,desi nu e necesar.
6.Spuneti ca respectati doar ce scrie in Biblie,dar cand vedeti clar "Acesta ESTE Trupul Meu",inventati cuvantul "simbol",care nu exista in acel verset.

etc...

Danut7 07.12.2009 21:13:07

Citat:

În prealabil postat de valy72001 (Post 188812)
Sper sa te ajute contextul istoric, cultural si spiritual in a intelege de ce a inviat.

Elisei a murit, și a fost îngropat. În anul următor, au intrat în țară niște cete de moabiți. Și, pe când îngropau un om, iată că au zărit una din aceste cete, și au aruncat pe omul acela în mormântul lui Elisei. Atingându-se de oasele lui Elisei, omul acela a înviat și s-a sculat în picioare.”

Cazul nu are nici o legătură cu rugăciunea pentru morți, ci ar fi un presupus precedent pentru cultul moaștelor. Trebuie însă observat că, deși Biblia vorbește foarte frecvent despre moartea oamenilor sfinți și nesfinți, atât înhumarea cât și semnificația faptului sunt descrise lapidar, simplu. Elisei a murit și a fost îngropat. Așa se întâmplă, de la vlădică până la opincă. Niciunul dintre sfinți, profeți etc. nu se duce la moarte în rai, toți merg la groapă. Până și vrăjitoarea spiritistă din Endor știa că Samuel se dusese în pământ. (A, stai că mi-am adus aminte. Teologia tradiționalistă învață că abia de la moartea lui Iisus au fost eliberați din Hades sfinții din vechime. Dar în acest caz, cum se face că singurii sfinți care au fost luați la cer în mod direct, nu prin moarte [Enoh și Ilie], sunt din Vechiul Testament ?).

Bineînțeles că răsplata dată de Dumnezeu are legătură cu sfințenia și vrednicia caracterului. Nu întâmplător unii au fost înălțați la cer fără moarte, din mijlocul generației lor. Vreau să spun că erau oameni drepți, care „umblau cu Dumnezeu”. Dar nu vreau să spun că răsplata aceasta îi ridică mai presus de alți sfinți care au murit. Iisus a murit, și cei mai mulți au murit și mor, indiferent de cauza morții. Aceasta nu-i așează pe o treaptă inferioară. Elisei, spune Scriptura, a primit „o îndoită măsură din duhul” lui Ilie, și a făcut mult mai multe minuni decât Ilie, totuși nu s-a înălțat mai repede la cer decât maestrul său profet, ci a murit, și încă lovit de o boală (2Împ/4Rg 13:14a). Prin el, Dumnezeu luminase și educase un popor întreg, continuând misiunea lui Ilie, ca să se întoarcă la Dumnezeul adevărat, părăsind cultele și superstițiile populare.

Existau însă nu puțini care respingeau pe profeți. În urma lui Elisei, tinerii cântau batjocoritor: „Hai urcă și tu la cer, chelbosule!” Când s-a îmbolnăvit Elisei, aceștia au putut spune: „Vedeți cine este acest om? Zice că a vindecat pe alții, iar el este lovit de Dumnezeu cu boală!” După ce a murit, batjocoritorii au putut continua: „A înviat pe alții, dar pe sine nu se poate învia!”
Sper că observi frumusețea tainică a acestui episod, care devine tipologic. Nu știu dacă altcineva a observat valoarea prefigurativă a personalității lui Elisei, dar înțelegerea mea este că Elisei este un tip al lui Christos. Observă corespondența: A fost precedat de Ilie, care este în multe privințe, tipul lui Ioan Botezătorul; numele lui ebraic Elișa‘ (Dumnezeu mântuiește) este echivalent cu numele lui Iisus (Ioșu’a = Iahwé mântuiește). A făcut multe minuni, chiar și învieri. Era din nord, „galileean” etc. Și în fine, a murit în suferință, ca orice păcătos.

Minunea făcută de oasele lui Elisei este răspunsul lui Dumnezeu la atitudinea batjocoritoare a contemporanilor. Nu este nici o urmă de cult acolo. Totul se petrece în grabă, intervine panica generată de invadatori, mortul s-a atins de oasele lui Elisei din întâmplare, miracolul nu se datorează credinței nimănui, fiindcă niciunul din cei prezenți nu se așteptaseră la așa-ceva. Ceea ce este însă mai interesant, și pentru mine este normal, minunea nu este exploatată altfel decât menționată ca o notă de subsol într-o cronică națională. Nu s-a fixat locul acela ca loc sacru, de pelerinaj, nu s-a construit acolo un mic templu, nu au fost transportate oasele profetului prin toată țara, nu s-au închinat la ele, etc.

Dacă eram în locul lor (!), îmi aduceam și eu morții să se atingă de Elisei. Aș fi cumpărat toate grotele mortuare din zonă, ca să mă asigur că am monopol asupra profetului și că nimeni nu ia o așchie din oasele lui, pentru concurență. Ar fi fost o mare afacere, și ca evreu m-aș fi priceput de minune. Dar n-a fost nimic de acest gen. La drept vorbind, dacă puterea de viață ar fi fost în (meritu)oasele bunului profet, întrebarea este de ce n-a înviat el însuși? Sau, mai degrabă, de ce s-a îmbolnăvit și de ce a murit? Și de ce a trebuit îngropat, așa cum se face cu orice cadavru al oricărei ființe de carne? Nu se spune că oasele îi erau parfumate, diferite de ale altora. Când Iisus vorbește despre religia fariseilor, le reproșează tocmai preocuparea pentru mormintele profeților, în timp ce ei suceau învățăturile lor (Mt 23:29-32; Lc 11:47-48), iar oasele morților, fără distincție, Iisus le numește ca orice evreu: „oase spurcate”:

Mt 23:27 „Vai de voi, cărturari și farisei ipocriți! Sunteți ca mormintele văruite, care, pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinăuntru sunt pline de oasele morților și de toată spurcăciunea.” (cf. Lv 22:4)

Profetul Hagai arată că prin atingerea de un mort (fără distincție), nu te contaminezi de sfințenia sau de păcătoșia lui, ci devii necurat. Se cerea un ritual de curățire pentru aceasta, iar preoții nu aveau voie să se atingă de morți, pentrucă ei trebuiau să slujească. Dacă cineva s-ar fi atins de un mort și apoi s-ar fi atins de lucrurile sfinte, prin aceasta spurca lucrurile sfinte și făcea un păcat de moarte (Hag 2:13; cf. Lv 21:1-4.10-11; Nu 19:13.16-20; Ez 44:25-27). Religiile păgâne, inclusiv cele greco-romane, nu aveau asemenea „tabu-uri” și „prejudecăți”. Dumnezeul lu Israel este Dumnezeul cel Viu, dar cei care preferau fantasmele, au avut întotdeauna în centru religiei cultul morților. Chiar și divinitățile lor, în multe cazuri erau suflete ale morților / strămoșilor cărora li se închinau.

Tu nu esti prost, asta daca postul iti apartine , pacat ca esti acaparat de niste erezii.Spre deosebire de fratii tai adventistii pot sa zic ca nu esti la fel de mort spiritual ca ei.Nu stiu de ce dar cred ca am mai vazut postul asta pe undeva, mi-e familiar.Nu cumva a mai fost postat si de alti adventisti?Oricum din formularea postului reiese faptul ca nu crezi in viata de dupa moarte.Ce pot sa-ti spun , cum putea ceva spurcat cum sunt "cadavrele" sau ramasitele unui mort sa invie pe altcineva din morti?Nu vezi ilogica si irationalul.Faptul ca toti murim e un fapt confirmat de natura si de Sf Scriptura.Toti stiau ca se duc in Locuinta Mortilor, care atentie e mai mult decat un simplu mormant.Vezi si credinta iudeilor cu privire la viata de dupa moarte.Patriarhul Iacov spune ca se va cobori in locuinta mortilor la fiul sau.La fel si David si Solomon , vorbesc de locuinta mortilor, impreuna cu proorocii si cu dreptii VT.De Locuinta Mortilor si de Adanc.

Uite ce zice Solomon in Pilde
"Iadul și adâncul sunt cunoscute Domnului, cu atât mai vârtos inimile fiilor oamenilor."
"Iadul și adâncul nu se pot sătura, tot așa și inima omului e de nesăturat."

Dreptii Vechiului Testament aveau nadejdea vietii si dupa moarte si speranta rascumpararii din pacat.Despre drepti cand se vorbea in VT se spunea asa : s-a adaugat la casa lui, sau s-a adaugat la poporul lui.Tot Solomon vorbeste de viata pe pamant ca ceva trecator, ca un drum , ca o desartaciune, el vorbeste de tot ce se "intampla sub soare".Daca el vorbeste de lumea asta ca de ce se intampla "sub soare" , inseamna ca mai este si alta lume care nu este "sub soare".Toti dreptii VT tindeau spre o lume mai buna, spre o nadejde si isi cautau lor patrie, erau calatori pe pamant,dupa cum spune si Pavel.Iar la patria aceasta au fost adusi prin Hristos-ca sa nu ia ei fagaduintele fara noi- de Cel ce a venit la vreme , nascut din femeie sa le implineasca nadejdile.

Mai de preț este un nume bun decât untdelemnul cel binemirositor și ziua morții decât ziua nașterii. Eccl7:1

La moartea omului drept rămâne nădejdea, iar la moartea celui păcătos piere nădejdea.11:7
Nădejdea celor drepți este numai bucurie, iar nădejdea celor păcătoși sfârșește în rău.Pilde 10:28
Cel ce își pune nădejdea în inima lui este un nebun, iar cel ce se conduce după înțelepciune, acela va fi mântuit. Pilde 28:26

valy72001 07.12.2009 23:50:13

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 188837)
Tu nu esti prost, asta daca postul iti apartine , pacat ca esti acaparat de niste erezii.Spre deosebire de fratii tai adventistii pot sa zic ca nu esti la fel de mort spiritual ca ei.Nu stiu de ce dar cred ca am mai vazut postul asta pe undeva, mi-e familiar.Nu cumva a mai fost postat si de alti adventisti?Oricum din formularea postului reiese faptul ca nu crezi in viata de dupa moarte.Ce pot sa-ti spun , cum putea ceva spurcat cum sunt "cadavrele" sau ramasitele unui mort sa invie pe altcineva din morti?Nu vezi ilogica si irationalul.Faptul ca toti murim e un fapt confirmat de natura si de Sf Scriptura.Toti stiau ca se duc in Locuinta Mortilor, care atentie e mai mult decat un simplu mormant.Vezi si credinta iudeilor cu privire la viata de dupa moarte.Patriarhul Iacov spune ca se va cobori in locuinta mortilor la fiul sau.La fel si David si Solomon , vorbesc de locuinta mortilor, impreuna cu proorocii si cu dreptii VT.De Locuinta Mortilor si de Adanc.

"Iadul și adâncul sunt cunoscute Domnului, cu atât mai vârtos inimile fiilor oamenilor."

Dreptii Vechiului Testament aveau nadejdea vietii si dupa moarte si speranta rascumpararii din pacat.Despre drepti cand se vorbea in VT se spunea asa : s-a adaugat la casa lui, sau s-a adaugat la poporul lui.Tot Solomon vorbeste de viata pe pamant ca ceva trecator, ca un drum , ca o desartaciune, el vorbeste de tot ce se "intampla sub soare".Daca el vorbeste de lumea asta ca de ce se intampla "sub soare" , inseamna ca mai este si alta lume care nu este "sub soare".Toti dreptii VT tindeau spre o lume mai buna, spre o nadejde si isi cautau lor patrie, erau calatori pe pamant,dupa cum spune si Pavel.Iar la patria aceasta au fost adusi prin Hristos-ca sa nu ia ei fagaduintele fara noi- de Cel ce a venit la vreme , nascut din femeie sa le implineasca nadejdile.

Mai de preț este un nume bun decât untdelemnul cel binemirositor și ziua morții decât ziua nașterii. Eccl7:1

La moartea omului drept rămâne nădejdea, iar la moartea celui păcătos piere nădejdea.11:7
Nădejdea celor drepți este numai bucurie, iar nădejdea celor păcătoși sfârșește în rău.Pilde 10:28
Cel ce își pune nădejdea în inima lui este un nebun, iar cel ce se conduce după înțelepciune, acela va fi mântuit. Pilde 28:26

Imi cer scuze atat lui Danut cat si ioanei, postul nu-mi apartine. In graba l-am pus in pagina si l-am trimis. Eram destul de grabit. Nu e corect sa iau ce au cercetat altii si sa pun miezul cercetarilor lor ca fiind al meu. Apartine unui teolog important in Romania, Prof Doctor Florin Laiu. O sa las si blogul d-lui pentru cei interesati de ceea ce cred sectarii :)

valy72001 08.12.2009 00:52:51

Citat:

Tu nu esti prost, asta daca postul iti apartine ,

erci pentru reciproca totusi (pe socoteala mea ce-i drept)
pacat ca esti acaparat de niste erezii.Spre deosebire de fratii tai adventistii pot sa zic ca nu esti la fel de mort spiritual ca ei.

Merci. Sunt lucruri totusi cercetate de mine si in care cred. Astfel n-as fi parasit ortodoxia (unde se pare puteam ajunge preot - mi s-a sugerat deseori si cantam la strana cu cei din familia mea). Viata mea ma intereseaza destul de mult pentru a trece prin religie in mod usuratic. Insa atunci cand am ajuns sa cunosc Adevarul am inteles ca Adevarul care m-a facut pe mine liber doreste sa-i faca si pe altii liberi. Asa ca de 13 ani sunt un lucrator pentru inaintarea Imparatiei lui Hristos pe pamant. Este greu cu ortodocsii pentru ca tin foarte mult la relatiile cu comunitatea si cu familia. Chiar daca multora le-a vorbit Hristos prin Scriptura Sfanta in mod explicit. Dar atunci cand Dumnezeu vrea cu orice pret (si-a dat si Fiul pentru asta) oamenii cerceteaza si i-L accepta pe Hristos si renunta la pleiada de sfinti si parinti care ajuta pe un Hristos si Dumnezeu care in loc sa fie Atotputernic si Atotstiutor in viziunea unora - este neputiincios si are nevoie de mijlocitori pentru a mantui.
Slava si glorie lui Dumnezeu ca in ultimii ani, nu doar in tari indepartate se intorc la Hristos cu milioanele ci si la noi acasa, in Romania. Romanul a inteles ca mantuira este personala si nu o mai lasa in mana altora. Imi pare rau pentru bunicii mei care au fost la biserica ani dea randul, m-au invatat de mic rugaciuni si sa cant la biserica, dar nu au crezut nici o clipa ca poate fi adevarat ca Isus Hristos ne va invia si ne va darui Viata Vesnica prin meritele sangelui Sau. Nu vreau sa acuz pe nimeni dar bunicii mei trebuiau sa cunoasca acest lucru elementar din tot stufarisul de slujbe de la biserica. Esti de acord?

Nu stiu de ce dar cred ca am mai vazut postul asta pe undeva, mi-e familiar.Nu cumva a mai fost postat si de alti adventisti?Oricum din formularea postului reiese faptul ca nu crezi in viata de dupa moarte.Ce pot sa-ti spun , cum putea ceva spurcat cum sunt "cadavrele" sau ramasitele unui mort sa invie pe altcineva din morti?Nu vezi ilogica si irationalul.Faptul ca toti murim e un fapt confirmat de natura si de Sf Scriptura.Toti stiau ca se duc in Locuinta Mortilor, care atentie e mai mult decat un simplu mormant.Vezi si credinta iudeilor cu privire la viata de dupa moarte.Patriarhul Iacov spune ca se va cobori in locuinta mortilor la fiul sau.La fel si David si Solomon , vorbesc de locuinta mortilor, impreuna cu proorocii si cu dreptii VT.De Locuinta Mortilor si de Adanc.

Ok. Ei se duc in lcuinta mortilor. Este o groapa comuna in Adanc? Eu credeam ca sufletele celor sfinti din VT s-au urcat la cer la Dumnezeu. Sau patriarhul Iacov, Solomon si David nu au intrat in cer? Apoi se spune pe acest site in postarile despre moaste si minuni ca intotdeauna este exercitata credinta in dreptul persoanelor in cauza si
(sau) personelor care asista la implinirea unei minuni. Aproape neincetat Isus face minuni pe baza credintei unor persoane care se afla de fata. Ori in povestea cu Elisei nimeni n-a experimentat credinta. Si foarte important intotdeauna in Biblie minunile se fac la cererea personelor (sfinte si nu numai - vezi Cred Doamne, iarta necredintei mele) care sunt in viata. Intermedierile de acest tip sunt facute de oameni vii nu de morti sau asa zisele suflete ale mortilor. Apoi singurul pasaj biblic in care se pare ca un mort face o minune apare in conextul acesta scrisa de istoricul cartii Imparatilor :

2 Imparati 13:18 Elisei a mai zis: "Ia săgeți." Și a luat. Elisei a zis împăratului lui Israel: "Lovește în pământ!" Și a lovit de trei ori; apoi s-a oprit.
2 Imparati 13:19 Omul lui Dumnezeu s-a mâniat pe el, și a zis: "Trebuia să lovești de cinci sau șase ori: atunci ai fi bătut pe Sirieni până i-ai fi nimici, acum îi vei bate numai de trei ori."
2 Imparati 13:20 Elisei a murit, și a fost îngropat. În anul următor, au intrat în țară niște cete de Moabiți.

2 Imparati 13:21 Și, pe când îngropau un om, iată că au zărit una din aceste cete, și au aruncat pe omul acela în mormântul lui Elisei. Omul s-a atins de oasele lui Elisei, și a înviat și s-a sculat pe picioare.

2 Imparati 13:22 Hazael, împăratul Siriei, asuprise pe Israel tot timpul vieții lui Ioahac.
2 Imparati 13:23 Dar Domnul S-a îndurat de ei, și a avut milă de ei, Și-a întors Fața spre ei din pricina legământului Său cu Avraam, Isaac și Iacov, n-a vrut să-i nimicească, și până acum nu i-a lepădat de la Fața lui.
2 Imparati 13:24 Hazael, împăratul Siriei, a murit, și, în locul lui, a domnit fiul său Ben-Hadad.
Spune in vre-un loc in Biblie ca aceasta persoana a crezut si a fost mantuita? Cum scria prof. Florin Laiu versetul apare scurt fara sa faca senzatie. Pe acest verset tu ai avea curajul sa construiesti o doctrina vis-a vis de cultul mortilor respectiv a moastelor lor? Este de origine .... Are de-a face cu alte spirite si inca foarte multe si rele, amagitoare. Citeste: 2 Tesaloniceni 2: 4-12

4. Potrivnicul, care se inalta mai presus de tot ce se numeste Dumnezeu, sau se cinsteste cu inchinare, asa incat sa se aseze el in templul lui Dumnezeu, dandu-se pe sine drept dumnezeu.
5. Nu va aduceti aminte ca, pe cand eram inca la voi, va spuneam aceste lucruri?
6. Si acum stiti ce-l opreste, ca sa nu se arate decat la vremea lui.
7. Pentru ca taina faradelegii se si lucreaza, pana cand cel care o impiedica acum va fi dat la o parte.
8. Si atunci se va arata cel fara de lege, pe care Domnul Iisus il va ucide cu suflarea gurii Sale si-l va nimici cu stralucirea venirii Sale.
9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, insotita de tot felul de puteri si de semne si de minuni mincinoase,
10. Si de amagiri nelegiuite, pentru fiii pierzarii, fiindca ei n-au primit iubirea adevarului, ca ei sa se mantuiasca.
11. Si de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amagire, ca ei sa creada minciuni,
12. Ca sa fie osanditi toti cei ce n-au crezut adevarul, ci le-a placut nedreptatea.

Corect, cat timp traiesti ai de ales si exista speranta pentru mantuire. Dar si posibilitatea caderii. Cand mori deja soarta ta, daca vei fi mantuit, este hotarata. Multi au murit ca martiri si au bucuria mantuirii cand va veni Domnul Hristos. La Ortodocsi ce semnificatie are evenimentul mult asteptat inca din vremea sfintilor apostoli, revenirea Domnului Hristos pe nori? Ce rost mai are intr-o lume paralela in care unii sunt deja mantuiti in rai si altii in Adanc? (termenul este folosit in Apocalipsa pentru groapa lui satan)

Imi este ingaduit apoi sa intreb : de ce se mai fac pomenile? Care nedejde piere la moartea pacatosului? (ca dventist lucrurile imi sunt clare - cel pacatos cand moare nu mai are nici o sansa sa fie mantuit iar cel neprihanit nu mai are nici o sansa sa piarda mantuirea. Conturile se inchid odata cu moartea persoanei. Nici pomeni si parastase. Nici bani cheltuiti. Nici visuri si discutii cu tata, mama,etc. Nu stau cu frica in san ca se invarte mortul pe dupa casa 40 de zile.Nu platesc decat locul si eventual transportul celui decedat.

Crezi ca versetul acesta este inspirat de Duhul lui Dumnezeu? Dupa intelepciune zice - ca sa fii mantuit. Si nu aminteste nici de intelepciunea altora mai mari, nici a preotilor, ci a ta insuti. Bineinteles ca Duhul Sfant te va inzestra cu intelepciune. Dumnezeu da Duhul Sau celor ce cred in El si !!! i-L cer! In cazul patristicii este de ajuns sa aiba parintele Staniloae (l-am luat doar ca exemplu) intelepciune iar eu sa fiu nebun si sunt mantuit?

tricesimusquintus 08.12.2009 06:41:52

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 188836)
Lasa putin argumentele date de pastori si gandeste-te doar la ceea ce e in cultul vostru:
1.Aveti poze cu familia,dar imaginile cu Iisus le refuzati

Nu e adevărat. Te poți convinge uitându-te într-o carte adventistă ce are poze. Boneînțeles acolo sunt doar reprezentări artistice, deiarece nimeni nu l-a fotografiat pe Iisus.

Citat:

2.Va sarbatoriti ziua de nastere,dar Ziua Domnului nu o sarbatoriti

Nu e adevărat. Ziua Domnului este sâmbăta, și o sărbătorim.

Citat:

3.Cantati duminica(sau sambata),dar de Ziua Invierii nu va pasa.

Nu e adevărat. Cântăm, ne rugăm și propovăduim foarte des despre învierea Domnului și despre revenirea Lui când vor învia toți drepții. Și nu numai de Paști sau duminica...

Citat:

4.va rugati pt altii,dar considerati ca sfintii nu au voie.

Nu au voie ce? Să se roage? Dacă sunt în viață pot să se roage, chiar sunt îndemnați sp facă asta:

"Faceți în toată vremea, în Duhul, tot felul de rugăciuni și de cereri, și întru aceasta priveghind cu toată stăruința și rugăciunea pentru toți sfinții." (Efes. 6,18)

sfinții aceștia nu erau morți, ci tocmai lor le scria Pavel epistola:

"Pavel, apostol al lui Iisus Hristos prin voința lui Dumnezeu, sfinților care sunt în Efes și credincioșilor întru Hristos Iisus" (Efes. 1,1)

Citat:

5.Spuneti ca nu e necesara Crucea,dar la scoala ridicati mana ca sa vorbiti,desi nu e necesar.

Aici chiar n-am înțeles ce ai vrut să zici.

Citat:

6.Spuneti ca respectati doar ce scrie in Biblie,dar cand vedeti clar "Acesta ESTE Trupul Meu",inventati cuvantul "simbol",care nu exista in acel verset.

Fii sigură că nici transubstanțiunea nu există în acel verset. Spunând acele cuvinte, Hristos le-a frânt și le-a oferit ucenicilor pâinea nu vreun deget de-al Său. Limbajul acesta nu putea fi decât simbolic și duhovnicesc. Trupul Său era cel care le întindea pâinea, și Se oferea lor doar simbolic, anticipativ, urmând să Se ofere cu adevărat după o zi înspre mântuirea tuturor pe cruce.

Citat:

etc...

Ei, în sfârșit aici se găsesc bubele cultului nostru... disimulate ca de obicei sub masca acestui generalizator "etc"... ;)

tricesimusquintus 08.12.2009 06:47:23

Citat:

Ce pot sa-ti spun , cum putea ceva spurcat cum sunt "cadavrele" sau ramasitele unui mort sa invie pe altcineva din morti?Nu vezi ilogica si irationalul.

Minunile lui Dumnezeu nu se supun logicii și rațiunii omenești. Cum putea un animal spurcat și necurat (cum era privit măgarul de către evrei) să transmită solia sfântă a lui Dumnezeu?

Citat:

Toti dreptii VT tindeau spre o lume mai buna, spre o nadejde si isi cautau lor patrie, erau calatori pe pamant,dupa cum spune si Pavel.Iar la patria aceasta au fost adusi prin Hristos-ca sa nu ia ei fagaduintele fara noi- de Cel ce a venit la vreme , nascut din femeie sa le implineasca nadejdile.

Patria aceasta de care vorbești n-au primit-o încă, deocamdată dorm în țărâna pământului:
"Toți aceștia au murit întru credință, fără să primească făgăduințele, ci văzându-le de departe și iubindu-le cu dor și mărturisind că pe pământ ei sunt străini și călători." (Evrei 11,13)

Danut7 08.12.2009 11:13:20

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 188906)
Minunile lui Dumnezeu nu se supun logicii și rațiunii omenești. Cum putea un animal spurcat și necurat (cum era privit măgarul de către evrei) să transmită solia sfântă a lui Dumnezeu?

Nu prea are legatura asta cu ce s-a intamplat cu Elisei.Doua episoade diferite in care s-au intamplat doua lucruri diferite.In plus te-as ruga sa justifici afirmatia pe care ai facut-o despre magar.

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 188906)
Patria aceasta de care vorbești n-au primit-o încă, deocamdată dorm în țărâna pământului:
"Toți aceștia au murit întru credință, fără să primească făgăduințele, ci văzându-le de departe și iubindu-le cu dor și mărturisind că pe pământ ei sunt străini și călători." (Evrei 11,13)

David: De mă voi sui în cer, Tu acolo ești. De mă voi coborî în iad, de față ești. Psalmi 138:8

Solomon: Iadul și adâncul sunt cunoscute Domnului, cu atât mai vârtos inimile fiilor oamenilor. Pilde 15:11
Iadul și adâncul nu se pot sătura, tot așa și inima omului e de nesăturat. Pilde 27:20
Locuința morților, pântecele sterp, pământul care nu e sătul de apă și focul care nu zice niciodată: "Destul!" Pilde 30:16
Și omul nu știe că acolo sunt numai umbre, iar cei pe care îi poftește nebunia se află de mult în adâncurile șeolului (locuința morților). Pilde 9:18

Iacov: După aceea s-au adunat toți feciorii lui și toate fetele lui și au venit să-l mângâie; dar el nu voia să se mângâie, ci zicea: "Plângând, mă voi pogorî în locuința morților la fiul meu!" Și-l plângea astfel tatăl său. Facerea 37:35

Pana cand ve-ti mai bastardiza Scriptura?

Danut7 08.12.2009 11:22:42

Citat:

În prealabil postat de valy72001 (Post 188895)
Crezi ca versetul acesta este inspirat de Duhul lui Dumnezeu? Dupa intelepciune zice - ca sa fii mantuit. Si nu aminteste nici de intelepciunea altora mai mari, nici a preotilor, ci a ta insuti. Bineinteles ca Duhul Sfant te va inzestra cu intelepciune. Dumnezeu da Duhul Sau celor ce cred in El si !!! i-L cer! In cazul patristicii este de ajuns sa aiba parintele Staniloae (l-am luat doar ca exemplu) intelepciune iar eu sa fiu nebun si sunt mantuit?

Restructurez , esti prost.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:01:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.