Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Distractia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=557)

Anca-Miha 10.07.2009 01:54:22

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 151791)
...vezi tu ca a amintit cineva de cintec si dans?...mai Anca! iar incepi?

Am povestit doar cum e la baptisit, ca mi-a povestit o prietena baptista.

Anca-Miha 10.07.2009 02:04:31

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 151787)
Cred ca a venit timpul sa deschidem un nou topic

"Orgasmul Pacatosilor"

Gindeste-te ca orgasmul este picatura la care aspira orice creatura a lui Dumnezeu. Si asa iubirea s-a micsorat simtitor pe Terra, dar ia gindeste-te ce s-ar fi intimplat daca orgasmul si preludiul la iubire si orgasm ar disparea de tot?
Cred ca adoua zi ne-am da in cap unii la altii fara discriminare! Am fi intr-un razboi continuu pina la ultimul cartus!
Acum mai ai dubii ca acesta este un MARE DAR de supravietuire si IMPLICIT SI DE ZIDIRE SI MINTUIRE dat omenirii de Dumnezeu, din marea sa dragoste pentru noi!

Nu, Andrei, nu cred ca se impune deschidera unui nou topic; era doar legat de afirmatia facuta de Fani, precum ca nu trebuie sa tinem cont de sfatul Sf. Apostol Pavel, care ar fi doar o parere personala a lui...eu insa tin mortis sa-l asultam, chiar cand isi exprima parerea personala, caci e incarcata de Intelepciune Dumnezeiasca.
Iar darul de la Dumnezeu, de care tot vorbim pe aici, orgasmul, a fost si este folosit de diavol, petnru a ne trage in prapastie si in iad. Deci, ce se intampla in curatie: da! ce e in afara curatiei: nu! New-age-istii tocmai pe tehnici budiste se bazeaza, de unde si moda cu orgasme multiple(!) Pericolul pe care acestia il prezinta e f mare. De aceea un sfat: pastrati curatia patului!

De dragostea lui Dumnezeu nu ma mai indoiesc de mult timp...

mihailt 10.07.2009 02:42:40

Precum zice la acel articol:
"Noi, cei ce suntem crestini numai pe dinafara(aci incluzandu-ma si eu), lipsiti de duhul lui Hristos, lipsiti de inima daruita Domnului pe de-a-ntregul, lipsiti de ravna pentru a fi numai pe placul Lui, adeseori ne socotim a fi intre cei care il iubesc pe Dumnezeu cu adevarat - atat cei ce inca sunt aici, pe pamant, cat si intre cei ce sunt deja dincolo, in cer. "

Si in loc de a-mi plange pacatele mele datorita carora sunt despartit de Dumnezeu precum invata Biserica Ortodoxa si arata si Sfantul Simeon Noul Teolog asa frumos petrec cu lenevie si trandavie.

Ca daca de as iubi pe Dumnezeu precum arata Sfantul Ioan Teologul:
"2.Întru aceasta cunoaștem că iubim pe fiii lui Dumnezeu, dacă iubim pe Dumnezeu și împlinim poruncile Lui.
3.Căci dragostea de Dumnezeu aceasta este: Să păzim poruncile Lui; și poruncile Lui nu sunt grele."
sau precum arata Dumnezeul nostru Iisus Hristos:
"15. De Mă iubiți, păziți poruncile Mele."
as pazi poruncile Lui.
Ca doar a zis Dumnezeul nostru Iisus Hristos:
"35.Ci iubiți pe vrăjmașii voștri și faceți bine și dați cu împrumut, fără să nădăjduiți nimic în schimb, și răsplata voastră va fi multă și veți fi fiii Celui Preaînalt, că El este bun cu cei nemulțumitori și răi.
36.Fiți milostivi, precum și Tatăl vostru este milostiv.
37.Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați."
De acestea neascultand nici nu iubesc pe vrajmasii mei,nici nu sunt milos,judec pe altii,osandesc.

mihailt 10.07.2009 04:43:22

Acum cine are sufletul frumos si nepatimas si virtuos nu are decat sa isi contemple propriul suflet si sa isi vada raiul interior, sa patrunda in paradisul cel launtric.
La mine nu e deloc sufletul meu rai interior,paradis launtric ci e iad foarte intunecat.
Pentru ca am sufletul intunecat ca mi l-am imbolnavit cu pacatele ce as putea sa contemplu acolo decat pacatosenie?
Initial era o icoana prea minunata a Preasfintei Treimi dar acum "este cu totul pustiu și surpat".
Da as putea sa imi cobor atentia in sufletul meu dar pentru a-mi plange pacatele cele multe de sunt acolo si pentru a ruga pe Dumnezeu sa imi vindece sufletul.
Dar aceasta nu o pot face in niciun caz singur ci numai ajutandu-mi preabunul Dumnezeu.

Si atunci privind natura cea creata de Dumnezeu inteleg de acolo tot ajutandu-mi preabunul Dumnezeu cat de bun,iubitor,intelept,bland si altele e Dumnezeu rog pe preabunul si iubitorul de oameni si preamilostivul Dumnezeu sa imi invieze sufletul cel omorat cu pacatele.
Sau privind Sfintele Icoane si vazand de acolo bunatatea,blandetea,smerenia,mila si celalte ale lui Dumnezeu aratata in Sfinti rog pe Dumnezeu sa imi vindece sufletul de bolile cele grele sufletesti de care sufar.

Fani71 10.07.2009 11:03:54

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 151796)
Nu, Andrei, nu cred ca se impune deschidera unui nou topic; era doar legat de afirmatia facuta de Fani, precum ca nu trebuie sa tinem cont de sfatul Sf. Apostol Pavel, care ar fi doar o parere personala a lui...eu insa tin mortis sa-l asultam, chiar cand isi exprima parerea personala, caci e incarcata de Intelepciune Dumnezeiasca.
Iar darul de la Dumnezeu, de care tot vorbim pe aici, orgasmul, a fost si este folosit de diavol, petnru a ne trage in prapastie si in iad. Deci, ce se intampla in curatie: da! ce e in afara curatiei: nu! New-age-istii tocmai pe tehnici budiste se bazeaza, de unde si moda cu orgasme multiple(!) Pericolul pe care acestia il prezinta e f mare. De aceea un sfat: pastrati curatia patului!
De dragostea lui Dumnezeu nu ma mai indoiesc de mult timp...

Eu chiar nu inteleg, Anca: ce legatura are ce spune sfantul Pavel, pe care eu NU il contest de loc, cu orgasmul??? El spune doar, acolo unde 'i-am relativizat' eu spusele (desi am demonstrat ca nu am facut-o, dar la asta nu mai raspunzi), ca el personal crede ca fecioria e mai buna decat casatoria.
dar in alta parte vorbeste despre casatorie, si eu asta tot citez, si nici acolo nu imi raspunde nimeni.
Parca este dialogul surzilor, zau asa!

Faptul ca orgasmul si sexul in general poate fi folosit si de diavol, nu inseamna ca nu poate fi folosit si de Dumnezeu, si asta nu este d eloc tantra yoga. Este crestinism, à la sf. Pavel.

Diavolul poate perverti ORICE. poate perverti si o slujba ortodoxa, ne poate face sa aruncam cu noroi in absolut orice.

Sigur, exista murdaria patului, exista si curatia patului. Ce legatura are asta cu orgasmul? dica un pat murdar = orgasm, un pat curat = lipsa de orgasm, sau ce? ca asa ase poate intelege din ceea ce scrii aici.

Fani71 10.07.2009 11:07:39

un citat

Uite unul din citatele pe care le ceri, Anca, pe care l-a dat Mihail mai sus:
Sfantul Ioan Gura de Aur:
"nu în unirea trupurilor stă necurăția, ci în cugete și în intenția omului".

A mai gasit el si alte lucruri frumoase.

De altfel am mai citat pe alte topicuri din sfantul Ioan Gura de Aur despre acest subiect, poate ai uitat.

ory 10.07.2009 12:07:23

Da, m-am amuzat ceva pe aceste subiecte "intime " de abordare a dragostei "pacatoase "...
Stii cum sta treaba ?, in general, cine are parte de "dragoste " (nu mai repet cuvantul ) , se roaga sa scape de ea, sa se izbaveasca, cine nu are parte de asa ceva, se roaga sa o dobandeasca . Aici tine exclusiv de libertate si de sanatate.(si mult mai profund, de principii)
Mai este o categorie, cea care imbatraneste si se resemnaza..."prin pocainta "

mihailt 10.07.2009 13:12:17

Ce faci mai soro Anna ti-a pierit cumva inspiratia?
Nu mai postezi nimic pe ziua de azi sa ne luminezi si pe noi?

Uite poate imi explici si mie ce zice aci Dumnezeul nostru Iisus Hristos:
"14.Și chemând iarăși mulțimea la El, le zicea: Ascultați-Mă toți și înțelegeți:
15.Nu este nimic din afară de om care, intrând în el, să poată să-l spurce. Dar cele ce ies din om, acelea sunt care îl spurcă.
16.De are cineva urechi de auzit să audă.
17.Și când a intrat în casă de la mulțime, L-au întrebat ucenicii despre această pildă.
18.Și El le-a zis: Așadar și voi sunteți nepricepuți? Nu înțelegeți, oare, că tot ce intră în om, din afară, nu poate să-l spurce?
19.Că nu intră în inima lui, ci în pântece, și iese afară, pe calea sa, bucatele fiind toate curate.
20.Dar zicea că ceea ce iese din om, aceea spurcă pe om.
21.Căci dinăuntru, din inima omului, ies cugetele cele rele, desfrânările, hoțiile, uciderile,
22.Adulterul, lăcomiile, vicleniile, înșelăciunea, nerușinarea, ochiul pizmaș, hula, trufia, ușurătatea.
23.Toate aceste rele ies dinăuntru și spurcă pe om."

anna21 10.07.2009 14:40:08

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 151830)
Da, m-am amuzat ceva pe aceste subiecte "intime " de abordare a dragostei "pacatoase "...
Stii cum sta treaba ?, in general, cine are parte de "dragoste " (nu mai repet cuvantul ) , se roaga sa scape de ea, sa se izbaveasca, cine nu are parte de asa ceva, se roaga sa o dobandeasca . Aici tine exclusiv de libertate si de sanatate.(si mult mai profund, de principii)
Mai este o categorie, cea care imbatraneste si se resemnaza..."prin pocainta "

Nu e vorba nici de izbavire, nici de dobandire.. din perspectiva mea. Pur si simplu este prea putin (pentru mine, cel putin).
"Asemenea este împărăția cerurilor cu o comoară ascunsă în țarină, pe care, găsind-o un om, a ascuns-o, și de bucuria ei se duce și vinde TOT ce are și cumpără țarina aceea. "
Cam asa inteleg eu lucrurile..

mihailt 10.07.2009 16:07:02

Universul e o catedrala fara sfarsit a lui Dumnezeu.
Si Terra e parte a acestei catedrale.
Dar Dumnezeu nu are nevoie de nimic ci toate le-a facut pentru om.
Si care e rostul unei catedrale,adica a Universului?
Rostul e unirea omului cu Dumnezeu.
Am putea oare sa zicem de catedrala lui Dumnezeu zidita chiar cu Mainile Sale (adica impreuna cu Dumnezeu Logosul si Dumnezeu Duhul Sfant) ca e rea si sa o numim "lume"?
Nicidecum.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:29:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.