Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   AVORTUL! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=568)

irina77 15.06.2007 12:33:33

Ioana_D,
intr-un mesaj mai sus esti sceptica la reactia medicilor din spitale. N-ar trebui: sa stii ca nici lor nu le place sa faca avorturi, dar exista presiuni de diferite feluri. Personal activez intr-o filiala provita. Am intalnit deja doi medici la noi in oras care dupa ce au vazut filmele documentare despre dezvoltarea intrauterina refuza sa mai faca avorturi desi asta le-a scazut drastic veniturile. Mai multe filiale au trimis de 1 iunie o scrisoare tuturor medicilor de specialitate; seara 3 din acestia au intrat in direct la o emisiune organizata la tv si au laudat initiativa.

In alta ordine de idei, Clujul s-a luptat pentru o sectie de consiliere pre-avort in spital. Dna dr Christa Todea-Gross a incheiat un protocol cu Inspectoratul Scolar pentru a tine ore de "Educatie sexuala bazata pe principii crestine" in licee. Materiale sunt foarte multe, intrati pe www.provitabucuresti.ro si sapati putin, puteti si solicita un pachet informativ cu cd-uri si carti, practic orice filiala provita (craiova, brasov, constanta, galati, bucuresti), sau cei de la Iasi (centrul InfoAdolescent) va pot furniza aceste pachete gratuit. Informati-va de asociatia provita ortodoxa cea mai apropiata de zona unde traiti si intrati intr-un cadru organizat. Unde-s multi, puterea creste.

vsovi 15.06.2007 15:42:32

Laurentziu, te-am trimis la parintele Pimen nu pentru a da citate din el, ci la propriu, ca ma gandeam ca ai avea ce intreba shi invatza ca shi asa ai spus ca ai obiceiul sa mai mergi pe la manastiri, fiindca mie mi-au ajutat vorbele lui pe care le-am auzit prin TV... shi daca dai citate macar de ce nu le inlocuieshti caracterele care sti ca apar aiurea. Multzumesc ca m-ai inDomnit in sens ironic, iar pe dillema de ce o faci preatoleranta shi-i pasezi desfraul pe cocoashe cand a fi tolerant nu inseamna a tolera pacatul(+ al tau + alcelui pe care il tolerezi) ci a-l primi ca pe fratele tau pe cel pacatos, pe oricare seaman de-al nostru. Nu asta inseamna a fi creshtin ortodox? A fi tolerant cu aproapele shi intolerant cu pacatele tale?

Shi apoi despre Iuda ce sa zic, ce spune parintele Arsenie Boca... mie mi-e frica de stilul sectar ortodox al domniei tale... nu shtiu sa-l explic dar il observ la domnia ta... fireshte ca shi in ochii mei shed cateva barne... dar iata ca printre el o vad shi pe a domniei tale :):cool:

Dannsan, iar ai dreptate multa in ce ai scris doar ca in timp itzi vei cizela shi raspunde mai bine la nedumeririle domniei tale, de ce dau unii citate, de ce spun unii ce doar ce spun shi sfintzii parintzi, de ce trebuieshte ascultat de maimarii noshtrii cum zice Lavrentziu de ce nu are sens sa ne zicem doar parerea noastra shi multe alte lucruri pe care dillemioara incerca sa ni le faca cunoscute... :)

Laurentiu 15.06.2007 22:07:54

Citat:

În prealabil postat de vsovi
Laurentziu, te-am trimis la parintele Pimen nu pentru a da citate din el, ci la propriu, ca ma gandeam ca ai avea ce intreba shi invatza ca shi asa ai spus ca ai obiceiul sa mai mergi pe la manastiri, fiindca mie mi-au ajutat vorbele lui pe care le-am auzit prin TV... shi daca dai citate macar de ce nu le inlocuieshti caracterele care sti ca apar aiurea. Multzumesc ca m-ai inDomnit in sens ironic, iar pe dillema de ce o faci preatoleranta shi-i pasezi desfraul pe cocoashe cand a fi tolerant nu inseamna a tolera pacatul(+ al tau + alcelui pe care il tolerezi) ci a-l primi ca pe fratele tau pe cel pacatos, pe oricare seaman de-al nostru. Nu asta inseamna a fi creshtin ortodox? A fi tolerant cu aproapele shi intolerant cu pacatele tale?

Shi apoi despre Iuda ce sa zic, ce spune parintele Arsenie Boca... mie mi-e frica de stilul sectar ortodox al domniei tale... nu shtiu sa-l explic dar il observ la domnia ta... fireshte ca shi in ochii mei shed cateva barne... dar iata ca printre el o vad shi pe a domniei tale :):cool:

Dannsan, iar ai dreptate multa in ce ai scris doar ca in timp itzi vei cizela shi raspunde mai bine la nedumeririle domniei tale, de ce dau unii citate, de ce spun unii ce doar ce spun shi sfintzii parintzi, de ce trebuieshte ascultat de maimarii noshtrii cum zice Lavrentziu de ce nu are sens sa ne zicem doar parerea noastra shi multe alte lucruri pe care dillemioara incerca sa ni le faca cunoscute... :)

Vezi prea bine ca se tolereaza avortul si o dai aci la-ntoarsa
Incerci sa prezinti patimile ca frumose si placute .
DAr tu esti pe aceeasi unda cu Dilema ia vedeti nu va sociati amndoi ca va potriviti de minune.

Ioana_D 16.06.2007 10:47:59

Citat:

În prealabil postat de irina77
Ioana_D,
intr-un mesaj mai sus esti sceptica la reactia medicilor din spitale. N-ar trebui: sa stii ca nici lor nu le place sa faca avorturi, dar exista presiuni de diferite feluri. Personal activez intr-o filiala provita. Am intalnit deja doi medici la noi in oras care dupa ce au vazut filmele documentare despre dezvoltarea intrauterina refuza sa mai faca avorturi desi asta le-a scazut drastic veniturile. Mai multe filiale au trimis de 1 iunie o scrisoare tuturor medicilor de specialitate; seara 3 din acestia au intrat in direct la o emisiune organizata la tv si au laudat initiativa.

In alta ordine de idei, Clujul s-a luptat pentru o sectie de consiliere pre-avort in spital. Dna dr Christa Todea-Gross a incheiat un protocol cu Inspectoratul Scolar pentru a tine ore de "Educatie sexuala bazata pe principii crestine" in licee. Materiale sunt foarte multe, intrati pe www.provitabucuresti.ro si sapati putin, puteti si solicita un pachet informativ cu cd-uri si carti, practic orice filiala provita (craiova, brasov, constanta, galati, bucuresti), sau cei de la Iasi (centrul InfoAdolescent) va pot furniza aceste pachete gratuit. Informati-va de asociatia provita ortodoxa cea mai apropiata de zona unde traiti si intrati intr-un cadru organizat. Unde-s multi, puterea creste.

Draga Irina,
Ceea ce ai scris ma bucura foarte mult, nu stiu multe despre activitatile Pro Vita, doar din auzite pentru ca nu am fost personal sa ma interesez, dar ma bucura ce spui tu. Chiar imi doream sa merg si eu sa vad ce se face la aceasta asociatie si daca pot fi de folos cu ceva, ca si voluntar, dar din lipsa de informatie si de timp, inca nu am ajuns pe-acolo. Oricum, pana la urma nadajduiesc sa aflu mai multe, poate o sa scrii mai multe pe forum daca stii :)
E adevarat ca in mesajul de mai sus nu eram prea optimista in legatura cu reactia medicilor :D , imi spuneam parerea asa din ce mai stiu si eu, dar imi pare bine ca nu am dreptate, ar fi frumos ca sa fie cat mai multi medici care sa-si dea seama ca avortul este o crima si sa nu mai faca. Da, intr-adevar sunt presiuni, si la asta ma refeream poate nu am fost destul de explicita, dar sa dea Dumnezeu ca in ciuda presiunilor, sa vina ziua in care medicii ginecologi sa spuna STOP avorturilor si sa refuze sa le mai faca. Poate suna cam idealist :D Oricum ma bucura ceea ce ai zis, nu stiam de emisiunea aceea, stiu ca sunt medici ginecologi care si-au dat seama cat de gresit e ceea ce fac si au renuntat, sa dea Dumnezeu sa fie cat mai multi :)
Ce vroiam sa spun eu prin mesajul de mai sus e ca astfel de actiuni nu sunt totdeauna bine primite tocmai de acei oameni care fac presiunile de care ziceai si tu si din pacate inca mai sunt medici care fac avorturi si nu realizeaza cat de mult gresesc, dar oricum nu trebuie sa renuntam, Dumnezeu e cu noi si cinste oamenilor care lucreaza cu Pro Vita si alte organizatii care lupta impotriva avorturilor si nu numai (exemplu: impotriva consumului de alcool, droguri s.a.)

Chiar te-as ruga sa imi spui cum ai ajuns la Pro Vita si ce ar trebui facut daca vrem sa ajutam si noi. Multumesc :)

Doamne ajuta!
Ioana

erzbet 16.06.2007 11:43:35

VOm ajunge ca in Anglia cand membrii pro vita arunca cu pietre in geamul doctorilor care fac avort...de iti mai e si teama ca medic sa iti practici meseria. Si pentru ca suntem in Romania vom ajunge ca in comunism, vom apela iar la babisme si vor muri femei pe capete...este inadmisibil sa se interzica avortul intr-o tara cu un nivel de trai atat de scazut, vom ajunge ca in tarile de prin Africa. Care este urmatorul pas? Interzicerea metodelor contraceptive? Va creste uimitor numarul persoanelor cu HIV, sifilis, etc.

Asociatia pro vita, in loc sa lupte pt interzicera avortului, ar trebui sa realizeze ceva concret, un ajutor material pentru tinerele gravide fara posibilitati.

"ginecologi sa spuna STOP avorturilor si sa refuze sa le mai faca. Poate suna cam idealist" mie imi suna a moarte, haos, comunism si indoctrinare

impact 16.06.2007 12:30:56

Citat:

În prealabil postat de admin
Pentru ca vad ca nimeni nu a deschis un topic legat de acest subiect m-am gandit sa fac eu acest lucru.

Astept parerile dumneavoastra vis-a-vis de avort.

Multumesc.

Avortul este printre cele mai mari pacate, strigator la cer.
Sa stiti ca toate problemele postate de anumite persoane, sunt ca rezultat al acestor avorturi, ma refer la persoanele cu copii, casatorite.

De aceea va rog sa dati mai departe sfaturi privitoare la acest pacat, in a nu-l savarsi, Ca multe altele.

Avortul inseamna ucidere de prunci. Acel copil care moare inainte de a se naste ajun ge in iad, iar mama care face acest lucru nu se poate numi ::mama::, de asemenea ajunge tot in iad daca nu se caieste. Femeile care au mai mult de 30 de avorturi nu cred ca mai are o sansa spre dobandirea vietii vesnice

Domnul sa ma ierte!!

erzbet 16.06.2007 12:34:11

"Femeile care au mai mult de 30 de avorturi nu cred ca mai are o sansa spre dobandirea vietii vesnice"

iti pot sugera sa faci acordul intre subiect si predicat :)
deci o femeie cu 29 de avorturi mai are o sansa minima, e bine de stiut.

Omul se naste si moare. Fatul nu poate muri din moment ce nu s-a nascut

irina77 16.06.2007 12:43:31

Citat:

În prealabil postat de Ioana_D
Chiar imi doream sa merg si eu sa vad ce se face la aceasta asociatie si daca pot fi de folos cu ceva, ca si voluntar, dar din lipsa de informatie si de timp, inca nu am ajuns pe-acolo. Oricum, pana la urma nadajduiesc sa aflu mai multe, poate o sa scrii mai multe pe forum daca stii :)

Chiar te-as ruga sa imi spui cum ai ajuns la Pro Vita si ce ar trebui facut daca vrem sa ajutam si noi. Multumesc :)

Doamne ajuta!
Ioana

Draga Ioana,
ma bucur ca te intereseaza subiectul, poti ajuta in multe feluri (gasire sponsori, distribuire pliante, afise, organizare conferinte etc.) . Depinde ce varsta / relatii/ ocupatie ai. In ce oras locuiesti? Uite-te pe www.provitabucuresti.ro, gasesti acolo si linkuri spre celelate filiale. Ia legatura cu o filiala apropiata si intreaba-i cum ii poti ajuta concret, fiecare e implicata in anumite activitati in functie de oamenii si conditiile pe care le are. Sunt si alte asociatii pro-vita ortodoxe mai mult sau mai putin independente de Asociatia parintelui Tanase ("Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti"), cu sediul principal la Valea Plopului, asa ca daca nu gasesti orasul tau printre filiale nu dispera. Cel mai bine stie parintele Tanase persoanele de contact in acest caz (ai sa gasesti nr dansului intr-un mesaj privat).

P.S. Pentru cei rautaciosi: nu suntem din cei care arunca cu pietre in geamuri. Ar fi bine sa cunoasteti mai intai activitatea noastra si dupa aceea sa vorbiti. Exista o anumita categorie de oameni care vorbesc despre ceea ce nu cunosc...

impact 16.06.2007 12:58:44

Citat:

În prealabil postat de erzbet
"Femeile care au mai mult de 30 de avorturi nu cred ca mai are o sansa spre dobandirea vietii vesnice"

iti pot sugera sa faci acordul intre subiect si predicat :)
deci o femeie cu 29 de avorturi mai are o sansa minima, e bine de stiut.

Omul se naste si moare. Fatul nu poate muri din moment ce nu s-a nascut

Iubite frate am vrut sa zic "femeia" insa Nu cred ca asta ar fi principala problema.
Daca femeia are mai multe avorturi decat varsta la care mantuitorul a fost rastignit,.,.,e greu.
Te sfatuiesc sa mai citesti din vietile sfintior.
Sa sti ca sufletul exista de la zamislire nu de la nastere.
Nu mai aduce ofense fara fond daca nu esti in cunostiinta de cauza

erzbet 16.06.2007 13:06:26

Nu am pus ca sufletul apare la nastere si nu la zamislire(desi nimeni nu stie exact, nu putem dovedi nimic). Am spus ca nu poti muri daca nu te-ai nascut. Unde am gresit?

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:25:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.