vasalie |
21.04.2010 20:00:53 |
Citat:
În prealabil postat de danyel
(Post 237606)
Nu vroiam sa te jignesc doar constatam o stare de fapt
Poi daca tot combati ortodoxia nu ti se pare ca ar trebui sa o cunosti?
|
Combat preamarirea oricarui sistem religios. Inchinarea si slava se cuvin numai lui Dumnezeu. Daca "adventismul" ar fi inaltat asa cum este inaltata ortodoxia, as combate acest lucru.
Citat:
(Post 237606)
Nu cunosti frumusetea rugaciunii sacramentale asa ca n-ai cum sa te pronunti, ti-asi recomanda sa citesti niste rugaciuni ortodoxe si sa imi spui cu ce nu ar fi Dumnezeu de acord din ele?
|
Rugaciunea sincera, adresata direct lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos, are un caracter sacramental.
Citat:
(Post 237606)
Iti amintesti ca Dumnezeu i-a trasat lui Moise in detaliu modul de inchinare care trebuie adus
lipsa unui sablon sti unde duce?
|
Domnul Iisus Hristos a combatut sabloanele si ne-a invatat despre inchinarea in duh si adevar. "Dar vine ceasul, si acum a si venit, cînd închinãtorii adevãrati se vor închina Tatãlui în duh si în adevãr; fiindcã astfel de închinãtori doreste si Tatãl. Dumnezeu este Duh, si cine se închinã Lui, trebuie sã I se închine în duh si în adevãr." (Ioan 4:23,24)
Citat:
(Post 237606)
in adunarile neo-protestate au patruns melodii laice cu versuri crestine, pana si manele crestine care nu ii aduc slava lui Dumnezeu ci satisfac gusturile unora care altfel s-ar plictisi sa se inchine lui Dumnezeu, aici este problema,
|
La acest capitol sunt de acord cu tine. Multe din melodiile "cantate lui Dumnezeu", nu au nimic sacru. In plus, unele sunt de o calitate asa de proasta incat nu ar depasi nici faza de preselectie la festivalul de muzica usoara de la Mamaia (asta in cazul in care nu as avea nimic impotriva vre-unui gen muzical).
Desi avem foarte multe imnuri crestine deosebite ca melodie si versuri, genul de muzica "usoara, ieftina" a inceput sa patrunda si in biserica din care fac parte.
Ascult cu placere muzica bizantina ortodoxa. O consider o muzica sacra.
Citat:
(Post 237606)
E frumos sa te rogi liber si eu o fac dar exista un pericol asa cum am mai spus acela de ati confectiona un "dumnezeu" dupa propriile gusturi, argumentand ca daca ai inima curata ele sunt bune, daca n-ai un sablon, Biblia, Traditia, Biserica,
|
Nu-mi confectionez un "dumnezeu" dupa propriile gusturi. Sfanta Scriptura este "sablonul" meu dupa care invat sa-L cunosc pe Dumnezeu. Nu am un "dumnezeu" al traditiei sau al bisericii.
Citat:
(Post 237606)
cat despre repetarea rugaciunilor, uite de exemplu Biblia de ce o citesti de mai multe ori?
|
Citesc Sfanta Scriptura de mai multe ori pentru ca este un izvor nesecat de cunoastere. Rugaciunile nu le repet. Poate subiectul rugaciunilor mele se repeta (cer de mai multe ori acelasi lucru de la Dumnezeu, aduc multumiri repetate, etc.).
|