Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   atei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6847)

teatru-copii 14.09.2009 13:51:15

iar fentezi...

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 166134)
:)
I-am spus si lui Fani, sa nu se mire cind va aparea pe piata elixirul dragostei...
Sa vezi atunci ce va veti iubi dusmanii :)

De mai multe ori ai dat coltu... Eu ziceam de robot...

topcat 14.09.2009 13:52:47

Citat:

În prealabil postat de teatru-copii (Post 166138)
De mai multe ori ai dat coltu... Eu ziceam de robot...

Pai sintem niste robotei. Mai sofisticati, dar robotei

konijiro 14.09.2009 17:26:38

C0rneliu, inca astept un explicatie apropo de ce prea multa gandire rationala strica, pe gand o abordare irationala ar fi mai buna.

C0rneliu 14.09.2009 17:52:58

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 166199)
C0rneliu, inca astept un explicatie apropo de ce prea multa gandire rationala strica, pe gand o abordare irationala ar fi mai buna.

Spune-mi si mie cata ratiune gasesti tu in arta universala, de exemplu?
A, si nu am pledat pentru o abordare irationala... asta ai spus-o tu.
Pledez pentru o abordare echilibrata.

konijiro 14.09.2009 18:03:43

Citat:

Spune-mi si mie cata ratiune gasesti tu in arta universala, de exemplu?
Nu multa. Dar cati oameni vezi tu care se inchina la arta universala, incearca sa ii convinga si pe altii sa o faca, si sunt dispusi sa inceapa razboaie pe tema artei universale?

C0rneliu 14.09.2009 19:38:23

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 166215)
Nu multa. Dar cati oameni vezi tu care se inchina la arta universala, incearca sa ii convinga si pe altii sa o faca, si sunt dispusi sa inceapa razboaie pe tema artei universale?

M-ai inteles gresit. Ma refeream la operele din arta care au la baza mai multa traire si simtire decat ratiune. Vroiam sa arat ca prea multa ratiune dauneaza cel putin in arta.

topcat 14.09.2009 20:21:53

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 166237)
M-ai inteles gresit. Ma refeream la operele din arta care au la baza mai multa traire si simtire decat ratiune. Vroiam sa arat ca prea multa ratiune dauneaza cel putin in arta.

Irational si imaterial sint concepte cu totul diferite. Poti actiona irational, si ateii o fac in mare masura, fara sa presupui ca iratiunea e ceva imaterial.
Si un om cu ratiune are trairi si simtiri. Eu, de pilda, desenez foarte frumos, dar cred ca e mostenire genetica, tatal meu (ateu) si mama mea (creationista) picteaza si ei foarte frumos.
Nu exista contradictie intre ratiune si iratiune, daca stai in sfera materiala.

konijiro 14.09.2009 20:23:18

Citat:

Te-am inteles perfect, am vrut doar sa arat ca gandirea irationala are cu totul alte efecte cand vine vorba de arta fata de religie.

Trairea si simtirea sunt foarte OK, atata timp cat nu incerci sa le impui altora. Sunt personale.

C0rneliu 14.09.2009 22:56:19

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 166215)

Eu nu stiu ca ortodoxismul sa impuna ceva, cuiva. Credinta e o optiune personala.

konijiro 14.09.2009 23:20:39

Citat:

Eu nu stiu ca ortodoxismul sa impuna ceva, cuiva. Credinta e o optiune personala.
Serios? Si cu incercarile BOR de a impune religia in scoli timp de 12 ani cum e? Eu am tot zis pe aici ca ar trebui sa tina de optiunea fiecaruia, dar nimeni nu a fost de acord cu mine.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:39:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.