Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Vorbirea in limbi la penticostali... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7556)

penticostalulmantuit 21.04.2010 19:18:41

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 237739)
...nu glumesc,azi am incercat..

Și...? Dacă nu glumești, dă-ne vești că ardem de nerăbdare. Ce ai făcut? Cum a fost?

Jane Says 21.04.2010 19:19:56

Citat:

2. Citești, într-o atitudine de rugăciune, toate pasajele din Biblie care vorbesc despre acest dar al Duhului Sfânt.

3. Ceri de la Dumnezeu acest dar și îl aștepți într-o stare de credință.
Îl vei primi. Dumnezeu dă acest dar și ortodocșilor.

Sigur nu vei primi un duh străin.
Va fi una din experiențele tale extraordinare cu Dumnezeu.
Dar de ce l-ar CERE cineva pe asta, si nu pe celelalte?

Citat:

" Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia,
blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. "( Galateni 5: 22,23 )
Nu stiu cum fix limbile lipsesc, adica fix lucrul pe care recunosti ca ti-l induci de bunavoie si nesilit de nimeni, cititnd totul despre el si cerandu-l in mod direct si de la Dumnezeu. De ce nu ceri altceva de-acolo?

Doriana 21.04.2010 19:23:25

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 237744)

Pai nu-l cere nimeni. Oamenii cer Duhul Sfant, vorbirea in limbi vine fara sa fie ceruta. Alteori vine proorocia sau alte daruri [mai rar, ce-i drept]

Citat:

Nu stiu cum fix limbile lipsesc, adica fix lucrul pe care recunosti ca ti-l induci de bunavoie si nesilit de nimeni, cititnd totul despre el si cerandu-l in mod direct si de la Dumnezeu. De ce nu ceri altceva de-acolo?

Limbile nu sunt roada, ci dar.
Lista de daruri e aici:

" Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței.
Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh;Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor

o_tzaranca 21.04.2010 19:24:48

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuit (Post 237741)
Și...? Dacă nu glumești, dă-ne vești că ardem de nerăbdare. Ce ai făcut? Cum a fost?

si...cand ma ridicam de la pamant
nu am putut sa vad nimic.
era un drac cu biblia in mana si nu se dadea la o parte

Jane Says 21.04.2010 19:26:14

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 237746)
Pai nu-l cere nimeni. Oamenii cer Duhul Sfant, vorbirea in limbi vine fara sa fie ceruta. Alteori vine proorocia sau alte daruri [mai rar, ce-i drept]

Limbile nu sunt roada, ci dar.
Lista de daruri e aici:

Bine. Dar uite ce zice penticostalul cel mantuit.

Citat:

2. Citești, într-o atitudine de rugăciune, toate pasajele din Biblie care vorbesc despre acest [b]dar al Duhului Sfânt.

3. Ceri de la Dumnezeu acest dar și îl aștepți într-o stare de credință.
Îl vei primi. Dumnezeu dă acest dar și ortodocșilor.
Am impresia ca e o contradictie aici. Pentru ca in ceea ce descrie el, e clar vorba de o stare autoindusa.

penticostalulmantuit 21.04.2010 19:26:23

Citat:

Dar de ce l-ar CERE cineva pe asta, si nu pe celelalte? ...De ce nu ceri altceva de-acolo?

Dacă pe acesta îl vrea țărăncuța, de ce vrei să te cerți cu ea?

Citat:

Nu stiu cum fix limbile lipsesc, adica fix lucrul pe care recunosti ca ti-l induci de bunavoie si nesilit de nimeni, cititnd totul despre el si cerandu-l in mod direct si de la Dumnezeu.

Nu te supăra dar ai crezut că dai lista darurilor Duhului Sfânt și ai dat lista roadei Duhului Sfânt.

Darurile pot fi găsite în 1 Corinteni 12

penticostalulmantuit 21.04.2010 19:32:19

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 237748)
Bine. Dar uite ce zice penticostalul cel mantuit.

Penticostalul cel mântuit când nu știe ceva, nu se fofilează.

„Am greșit, am făcut o confuzie” ar fi sunat mult mai bine.

AndruscaCIM 21.04.2010 19:34:43

Citat:

Pai e un pressing, pe asta trebuie sa il ceara( altceva cred ca nici nu cer, si alte daruri nici nu mai au)...si nu sunt lasati sa simta smerenia, sa simta ca nu ar merita nimic, si sa ceara de la Dumnezeu ceea ce crede El ca le este de folos...si nu ce afirma comunitatea ca trebuie sa ceara.

Un user penti afirma ca omul credincios cand cere, i se si da...si asta dovedeste cat e de iubit de Dumnezeu...iar daca nu i se da, nu e iubit de Dumnezeu, dar bag eu seama...nici de comunitate!!!:71:

Imagineaza-ti cum ar fi ca tu, o crestina dintr-un alt cult ( care cere insistent un dar, in masa)..sa ceri darul cu pricina, si toti in jurul tau sa fie "daruiti"...numai tu nu!!

Eu cred asa, pastorul s-ar uita chioras, si ar sugera prin predici ca nu esti destul de crestin, destul de induhovnicit, nu crezi destul in darul asta, nu il intelegi pentru ca esti un mare pacatos, nu ceri cum trebuie...si in concluzie ai fi o oaie neagra a comunitatii, cu ciulini in blana...in timp ce restul orice cer, Dumnezeu le si da...

De asemenea poate fi si o ambitie personala, cand vezi ca toti in jurul tau vorbesc de toate...si tu nimic, te poti simti handicapat sufleteste...in baza manifestarilor vecinilor, atat de bogate, inalte, si neintelese pentru tine...si atunci incepi sa ceri, nu stii de ce...ce ceri, dar ceri...ca trebuie sa ai si tu ce are vecinul...nu?

penticostalulmantuit 21.04.2010 19:37:04

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 237748)
Am impresia ca e o contradictie aici. Pentru ca in ceea ce descrie el, e clar vorba de o stare autoindusa.

E o simplă impresie. Astea cu „stările autoinduse” au de-a face cu alte domenii nu cu credința sau rugăciunea.

penticostalulmantuit 21.04.2010 19:42:24

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 237752)
Pai e un pressing, pe asta trebuie sa il ceara( altceva cred ca nici nu cer, si alte daruri nici nu mai au)...si nu sunt lasati sa simta smerenia, sa simta ca nu ar merita nimic, si sa ceara de la Dumnezeu ceea ce crede El ca le este de folos...si nu ce afirma comunitatea ca trebuie sa ceara.

Un user penti afirma ca omul credincios cand cere, i se si da...si asta dovedeste cat e de iubit de Dumnezeu...iar daca nu i se da, nu e iubit de Dumnezeu, dar bag eu seama...nici de comunitate!!!:71:

Imagineaza-ti cum ar fi ca tu, o crestina dintr-un alt cult ( care cere insistent un dar, in masa)..sa ceri darul cu pricina, si toti in jurul tau sa fie "daruiti"...numai tu nu!!

Eu cred asa, pastorul s-ar uita chioras, si ar sugera prin predici ca nu esti destul de crestin, destul de induhovnicit, nu crezi destul in darul asta, nu il intelegi pentru ca esti un mare pacatos, nu ceri cum trebuie...si in concluzie ai fi o oaie neagra a comunitatii, cu ciulini in blana...in timp ce restul orice cer, Dumnezeu le si da...

De asemenea poate fi si o ambitie personala, cand vezi ca toti in jurul tau vorbesc de toate...si tu nimic, te poti simti handicapat sufleteste...in baza manifestarilor vecinilor, atat de bogate, inalte, si neintelese pentru tine...si atunci incepi sa ceri, nu stii de ce...ce ceri, dar ceri...ca trebuie sa ai si tu ce are vecinul...nu?

Explicațiile ar fi posibile dacă am discuta sociologie. Noi vorbim însă despre credință, rugăciune, Duhul Sfânt, Biserica lui Hristos.

Motivațiile sunt altele atunci cînd ești credincios.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:30:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.