Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3666)

mariamargareta 26.04.2010 00:56:14

194. Iubirea de Dumnezeu și iubirea pentru Dumnezeu (XIV)

Iubirea de Dumnezeu vine după cunoștința vieții, și așa poate ea să aducă cu sine nașterea de sus, din cer:

“ Vin Eu și îi spun omului taina aceasta, care a fost înțeleasă și purtată peste pământ de apostolii Mei cei îmbrăcați în Duhul Sfânt, pentru ca prin El, prin Duhul Sfânt, să o împartă peste oameni și să ia oamenii cunoștința vieții și apoi iubirea de Dumnezeu [...] Cine are iubire de Dumnezeu, acela poate, iar cine are iubire de el însuși pe pământ, acela nu poate să se nască de sus, din cer, din Mine […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 12-07-2005)

Iubirea de Dumnezeu se învață numai din Cartea de la Pucioasa, Scripturile cele Noi intitulate “Cuvântul lui Dumnezeu”, în care vorbesc multe duhuri , printre care a vorbit și duhul lui Ilie despre această iubire, în ziua sărbătorii lui (20 iulie/2 august):

“– O, poporul Meu, s-a făcut cuvânt în cartea Mea Ilie proorocul. Învață bineiubirea de Dumnezeu, poporul Meu. Vezi cum citești în Scripturi despre lucrarea celor binecuvântați de Tatăl Meu la venirea Mea cu plata pentru lucrul fiecăruia.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 2-08-2005)

Iubirea de Dumnezeu trebuie să fie har ceresc în om. “Domnul” Pucioasei se teme să nu rămână dator cu ceva omului care nu are har:

Iubirea de Dumnezeu trebuie să fie har ceresc în om, poporul Meu. [...] De două mii de ani am spus acest cuvânt, și de două mii de ani cei ce dau să vină după Mine se fac farisei între Mine și ei, căci omul nu are har, nu are iubire de Dumnezeu pentru Dumnezeu, ci are pentru sine, și Mă scoate pe Mine dator pentru calea lui înspre Mine. [...] Iubirea de Dumnezeu se face har ceresc în om, și se împarte, și Îl împarte pe Dumnezeu când ea este ca Dumnezeu în om” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 12-02-2006)

Într-un dialog între “Domnul Pucioasei” și “Maica Domnului Pucioasei” ( dialog la care au tras cu urechea și liderii pucioși și l-au consemnat cuvânt cu cuvânt), El îi explică Ei că numai cel ce are duh smerit poate să asculte cu iubire de Dumnezeu , și viceversa, cel ce are duhul ascultării este smerit și păzit la suflet de orice ispită:

“O, mama Mea, am petrecut cu sărbătoarea ta în mijlocul poporului cuvântului Meu. Viață călăuzită voiesc să aibă el. Cel ce ascultă din iubire de Dumnezeu, acela are duh smerit și ține departe de el orice ispită, orice încercare, căci duhul ascultării aduce în inima omului smerenia cea păzitoare de suflet, mamă. Amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 28-08-2006)

Într-un dialog tainic între “Tatăl Savaot al Pucioasei” și “Fiul Emanuel al Pucioasei” (recepționat și consemnat cuvânt cu cuvânt de către liderii pucioși) sunt blamați acei care, din neiubire de Dumnezeu, se cred și se fac mai mari decât învățătorii lor cei de la Dumnezeu (liderii pucioși) și îi disprețuiesc pe aceștia și nu-i ascultă atunci când ei voiesc să-i dea viață prin “Cuvântul lui Dumnezeu” cel rostit la Pucioasa:

O, Fiule Emanuel, să Te asculte poporul acestui râu de cuvânt și să-Ți fie rod, și să-Ți fie ucenic. Amin. Cel ce este mai mare ca Tine, prin neascultare este el așa. Cel ce trece peste învățătorul cel de la Dumnezeu, acela prin neiubire de Dumnezeu se face mai mare peste el însuși decât învățătorul său, și așa își disprețuiește el învățătorul, care i-ar da lui viață de la Dumnezeu prin cuvântul cel rostit.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 14-10-2006)

Duhul care își ia numele “Arhanghelul Mihail” ia cuvântul și lămurește lucrurile: Cei ce vin la învățat la Pucioasa, dar nu-i iubesc pe învățătorii (adică, pe liderii pucioși) care le aduc învățătură din cer, și nu-i ascultă în mod necondiționat, și nu se supun lor, aceia din neiubirea de Dumnezeu” fac această neiubire de învățători și neascultare și nesupunere:

Aduceți Domnului slavă și cinste, precum noi, îngerii Lui, lucrăm, și dați-vă Lui ucenici destoinici, cu care să destupe izvoarele căutărilor cerești în orice suflet de pe pământ, dar nu uitați lucrarea îngerilor lui Dumnezeu în cer sus, și pe pământ jos, căci nu este iubire de Dumnezeu în om, decât prin ascultare ca în cer, ca între îngerii lui Dumnezeu între ei și Dumnezeu. [...] Iată, taină rostesc, Stăpâne, peste poporul cel adunat azi la sărbătoarea îngerilor Tăi: neiubirea de Dumnezeu a celor ce vin pe cale cu Domnul, aceasta vine când cel ce stă la învățat nu-l iubește pe cel prin care Domnul îi dă lui învățătură de viață pentru duh de ascultare și de supunere apoi.(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 21-11-2006)

Într-un dialog tainic între “Tatăl Pucioasei” și “Fiul cel scump al Pucioasei” (recepționat și consemnat cuvânt cu cuvânt de către liderii pucioși) sunt căinați acei creștini “din popor” care, din neiubire de Dumnezeu, n-au scăpat de iubirea de sine și de cincizeci de ani încoace au tot plecat din “raiul” pucios și s-au rătăcit în lumea largă:

Dacă poporul cel de cincizeci de ani ar fi voit să învețe iubirea de Dumnezeu, ar fi scăpat de iubirea de ei lângă Noi, și ar fi avut iubire de fii și n-ar mai fi luat de la Noi avere din cer ca să plece cu ea afară, ca să plece în lume, după ce Ne-a auzit pe Noi la ușă, Fiule scump.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 21-11-2006)

Pucioșii nu stau deoparte nici de politică. În mai multe “Cuvinte” ei au făcut lobby pentru alegerea și realegerea și reconfirmarea lui Traian Băsescu ca președinte, iar la alegeri au votat constant cu PDL-ul. Au impus adepților lor zile de post sever și rugăciune cu mâinile ridicate ca să dea Dumnezeu gândul cel bun poporului român, duh de înviere și iubire de Dumnezeu, ca voteze cu partidul favorit al pucioșilor (PDL) împotriva “celor potrivnici” care lucrează cu duhul întunericului:

“[…] scularea poporului român, și apoi biruința lui în numele Meu asupra celor potrivnici din mijlocul lui, care se zbat să-l abată pe el pe căile nedreptății și ale părăsirii de Dumnezeu și ale rătăcirii, poporul Meu. O, scoală-te cu putere de credință și stai înaintea Mea cu mânuțe ridicate de rugăciune și cu gurițe strigătoare pentru salvarea neamului român de sub duhul întunericului din mijlocul lui și pentru luminarea lui cu lumina Duhului Sfânt, căci Eu și cu cerul Meu de sfinți și de îngeri lucrăm să așezăm putere de Duh Sfânt peste el, sculare și trezire apoi, duhul învierii și iubire de Dumnezeu peste el, că am de la Tatăl Savaot vreme de slavă pentru neamul român, în mijlocul căruia Eu, Domnul, am acum masa Mea de cuvânt […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 13-5-2007)

mariamargareta 26.04.2010 02:13:35

194. Iubirea de Dumnezeu și iubirea pentru Dumnezeu (XV)

Duhurile care își iau numele colectiv “Șfinții Apostoli Petru și Pavel” iau și ele cuvântul și îl definesc pe cel ce Îl iubește pe Dumnezeu. Acesta este cel care nu este ascuns, ci se lasă cunoscut de Dumnezeu (prin spovedanie colectivă făcută în fața liderilor pucioși, care stau mediatori și învățători peste ei), căci este credincios în “Dumnezeul” Pucios și în “Cuvântul” Lui, și așa arată lumii întregi că are iubirea de Dumnezeu în el:

Cel ce Îl iubește pe Dumnezeu, este cel ce este cunoscut de Dumnezeu, și altfel nu este iubirea de Dumnezeu în om, Doamne. Tu ne-ai cunoscut îndoiala și ne-ai mustrat pentru necredința noastră,...” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 13-7-2007)

Pucioșii dau o nouă definiție pentru iubirea de Dumnezeu din om. Ea este suferința cea dulce pentru “Dumnezeul” Pucioasei, care îl ține pe om în ea și în El:

“O, fiilor, iubirea de Dumnezeu în om este suferința cea dulce care-l ține în Mine pe om, ...” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 8-11-2007)

Numai de la Liderii Pucioși mai poate învăța “poporul” ce este iubirea de Dumnezeu și ce este sfințenia, căci numai ei le mai au pe pământ:

“Să vină la voi poporul Meu ca să-l învățați iubirea de Dumnezeu și sfințenia, fără de care nu poate omul pentru Mine și pentru el.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 21-11-2007)

Poporul pucios este învățat duhul ascultării de liderii săi, care se naște din iubirea de Dumnezeu în om:

“Am coborât la tine cu praznic sfânt pentru mama Mea Fecioara, Ierusalime, noul Meu popor, și te învăț prin el duhul ascultării, care se naște din iubire de Dumnezeu în om, tată […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 4-12-2007)

Duhul Verginicăi ia cuvântul din cer și spune că iubirea de Dumnezeu se naște în om numai din “darul umilinței sfinte”:

Nu poate avea omul iubire de Dumnezeu dacă nu are în ființa lui darul umilinței sfinte, Stăpâne Doamne.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 14-12-2007)

Poporul pucios primește binecuvântare pentru iubirea de Dumnezeul Pucios și pentru post de biruință a “Dumnezeului” Pucios în ei:

“Binecuvântată să vă fie iubirea de Dumnezeu și zilele de post pentru biruința lui Dumnezeu în voi, dacă veți iubi pe Dumnezeu în ele.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 18-12-2007)

Iubirea de Dumnezeu atrage după sine iertarea păcatelor toate. Exemple vii de iubire de Dumnezeu biruitoare au fost mucenicii mărturisitori, femeia cea păcătoasă sau mucenicul Gheorghe:

“ Dar cei ce Mă iubeau cu putere le erau iertate păcatele toate prin iubirea lor de Dumnezeu, iar ei Mă mărturiseau de Dumnezeu al lor, și pe ei mucenici ai Mei mărturisitori curajoși, nefugind ei de cruce și de răbdarea de sub ea, căci iubirea de Dumnezeu îi stăpânea pe ei ca și pe femeia cea păcătoasă, care Mi-a adus miresme ca semn al credinței în Mine și al iubirii ei de Dumnezeu, iubire mare, drept pentru care i-au fost iertate toate păcatele ei, și apoi am zis despre ea că mult a iubit și mult i s-a iertat ei. [...]Iată, sărbătorim pe mucenicul Gheorghe, care n-a fugit de prigoana cea pentru credința lui și pentru multa lui iubire de Dumnezeu, căci cei ce cred cu putere nu sunt biruiți, fiindcă îi apără pe ei puterea credinței cea făcătoare de putere și de minuni pentru cei necredincioși și așa biruiesc ei pe prigonitorii lor cei neputincioși în credință.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 6-5-2008)

Iubirea de sine ucide iubirea de Dumnezeu din om, care apoi se desparte de Dumnezeu și cade sub anatema:

“Omul nu este adevărat în iubirea de Dumnezeu. Când omul se ascunde în el, iubirea de sine a lui se face ucidere a lui Dumnezeu în el [...] Dar de ce, tată, se întâmplă să-L părăsească omul pe Dumnezeu după ce-L iubește pe El? Cum a putut samarineanca să vină dinspre păcat înspre iubire de Dumnezeu și cum poate omul care-L iubește pe Dumnezeu să se despartă de El apoi și să cadă anatemei?” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 25-5-2008)

Dumnezeul Pucioasei îi învață pe cei aleși de El iubirea de Dumnezeu, iar aceștia se răzvrătesc și se supără și pleacă unul câte unul, din nemulțumire, judecată, zavistie și invidie pe liderii pucioși. Dar ei vor da socoteală dacă au stat frumos sau nu sub învățătura pucioșească:

“O, ia aminte, tu, cel ce te-ai răzvrătit și încă te răzvrătești în stânga și în dreapta ta! Te va pedepsi, tată, acest păcat, căci păcatul tău își va arăta rodul și vei fi pedepsit după rodul tău, și rodul te va ustura, tată, și te va învinui. O, te-am învățat mereu să fugi de duhul zavistiei și să nu-l lucrezi pe el înăuntrul și în afara ta apoi, căci el e duh viclean, tată, și apoi te pedepsește. Așa te-am învățat Eu iubirea de Dumnezeu, iar tu te supărai și Mă părăseai. [...] Toți cei care au trecut prin acest popor, aici vor fi strigați de îngeri ca să dea răspuns pentru viața lor cea de până la venirea Mea și pentru fapta lor, răspuns rușinos sau fericit, după cum le-a fost de curată inima și lucrarea și viața cu care au stat sau nu au stat frumos sub învățătura Mea, după ce au cunoscut de la Mine viața și lucrarea ei în om, iubirea de Dumnezeu în om. [...] O, poporul Meu, te învăț, tată, iubirea de Dumnezeu, și trebuie să le știi pe cele împotriva iubirii, tată. [...]Așa îl învăț Eu pe om iubirea de Dumnezeu, că iată, pe pământ e numai zavistie, numai invidie, și se clatină om pe om de pe picioare și cad grămezi oamenii, căci ei nu știu ce este iubirea de Dumnezeu și statul în picioare.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 3-6-2008)

Cei chemați de liderii pucioși la Pucioasa ca să ia de la “izvor”, adică din gura liderilor pucioși din care se scurge “Cuvântul” Pucios”, vor trebui să lucreze multă iubire de Dumnezeu și multă milă și milostenie față de liderii pucioși, învățând toate din gura lor :

“Voi, cei ce ați venit astăzi la izvor ca să învățați din el și din gura celor prin care Eu Îmi scurg cuvântul cel de viață dătător, învățați, tată, lucrarea iubirii, căci puterea iubirii va stăpâni curând, curând pământul tot și îl va spăla și îl va înnoi, dar trebuie să lucrați până atunci multă milă, multă iubire de Dumnezeu, multă, tată, multă, dar plăcută Mie și nu vouă, tată. [...] Dar mai mult decât orice căutați iubirea de Dumnezeu și faceți-vă fameni pentru împărăția Mea în voi și iubiți cu putere […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 2-8-2008)

Duhul care își ia numele “Maica Domnului” ia cuvântul și mustră lipsa iubirii de Dumnezeu și a credinței de pe tot pământul, ca în vremea lui Noe. Apoi ea îi îndeamnă pe oameni să ia și să-și hrănească sufletele cu “Cuvântul” Pucios care vine din gura “Domnului” și cheamă omul la viață:

“– O, dulce Fiule al Tatălui Savaot și al meu! […]Aceasta este vremea să vii: nu mai este credință pe pământ. Iată semnul când Tu trebuie să vii. Ca în vremea lui Noe oamenii de pe pământ n-au iubire de Dumnezeu și n-au credință, ci au lepădare de credință [...] Luați și mâncați și beți din gura Domnului, căci cuvântul gurii Lui se slăvește pe pământ și cheamă omul la viață, la iubire de Dumnezeu, și pe morți la înviere! [...] O, căutați nașterea voastră cea de sus, cea din Dumnezeu, ca să aveți iubire de Dumnezeu și pe ea s-o împărțiți în jur, voi, fii și fiice de pe pământ! ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 28-8-2008)

Duhul care își ia numele “Maica Domnului” ia din nou cuvântul, folosind în vorbirea sa, la modul pozitiv, atât sintagma “iubirea de Dumnezeu” cât și “iubirea pentru Dumnezeu”, ceea ce înseamnă că le consideră echivalente:

Iubirea de Dumnezeu să înlocuiască în voi iubirea care-l scoate pe om din Dumnezeu. Învățați iubirea de Dumnezeu și tainele ei cele de sus! […] Iubirea cea pentru Dumnezeu trebuie să aibă martori pe pământ așa cum am avut eu încă de la începutul vieții mele între oameni și până la sfârșitul ei pe pământ.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 28-8-2008)

vsovivi 26.04.2010 09:26:52

Citat:

mariamargareta

196. Liderii pucioși și lupta intestină pentru putere (I)
(......)
196. Liderii pucioși și lupta intestină pentru putere (II)
(......)
Răspuns:
Pari că l-ai plânge pe Iliuță Bunea care a dat bir cu fugiții întorcându-se în gLume ca să-l bârfești înfiorător pe Nicușor care a judecat drept: că un Ispiscariotean nu se poate întoarce la păstorit, cu tupeu, dacă nu se pocăiește plângând cu amar ca și Petru. Căci cel ce s-a lepădat de Cuvântul lui Dumnezeu e un dezertor și nu se cade să ocupe locul unui drept, că și apostolul Petru sau Pavel până nu s-au pocăit plângând cu amar și regretând din tot sufletul lepădarea de Hristos sau participarea la prigoana împotriva creștinilor, nu au fost reprimiți și abea Domnul i-a reprimit cunoscându-le în Adevăr inima frântă și abea apoi i-a reinvestit ca păstori ai creștinătății. Nu e vorba de a vedea cineva lacrimi mari sau multe sau amare sau să trebuiască să audă plânset amar și lung și înfiorător ca să creadă că s-au pocăit ci știe Domnul inima omului și momentul când aceasta îi este Lui dăruită cu credincioșie, întreagă, ca să ierte și să tămăduiască ranele cele rele. Deci Nicușor a judecat bine și drept că nu e suficient să vrei să te reîntorci pe poziții și gata, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, așa cum ar vrea să se reântoarcă neoprotestanții sau catolicii la ortodoxie, făcând uitate fără jenă toate relele fără pic de pocăință, fără pic de regret ci însinuând că ei chiar au avut și au și acuma dreptate. Deci întâi îți ceri iertare tuturor pe care i-ai ispitit atât de cutremurător exact ca lucifer și apoi lui Dumnezeu. Dar nădăjduind în iertarea Domnului căci sigur iartă Dumnezeu chiar în clipa în care te vede pe drum că te întorci cu adevărat, căci Bun e Domnul și nu vrea jertfe multe și mari ci duh tainic de umilință și iubire sinceră și sfântă; Nu vrea moartea păcătosului sau răzbunare pe păcătos ci să se întoarcă la Viață și la misiunea Lui Cerească de lepădare a păcatelor și patimilor purtându-și cu răbdare Crucea.

Apoi bârfești despre Nicușor insinuând ca fiind: afemeiat, jucător pe calculator sau bețiv.

Asta-i bună, și aduci ca argumente că a fost surprinsă o anume Mana cu fața în palme... Dar dacă ea își spunea durerile și problemele și își ascundea lacrimile când a fost surprinsă? Oare nu se întâlnea Domnul Hristos, noaptea cu oricine Îl căuta? Nu veneau la El și lângă El desfrânate și păcătoase sau farisei cum a fost Nicodim? Nu tot așa scoseseră bârfe și iudeii și fariseii că este prietenul desfrânatelor și păcătoșilor? Dar ăsta e cel mai tare exemplu, elocvent: se întâlneau intr-un hol într-o poartă unde putea da peste ei oamenii și iată ei persistau în a se întîlnii mereu în același loc spre a fi mereu surprinși noapte de noapte. Așa procedezi dacă ai ceva de ascuns? Asta e cea mai clară dovadă a nevinovăției, iar că vezi pe cineva cu fața în palme e semn că se rușinează de lacrimile proprii, că doar nu au fost surprinși goi umblând pe holul din poartă.

Apoi vorbești de câte o sticlă de vin... De unde ști dumneata că acel vin nu trebuie testat? Spui că a băut cîte o sticlă... Păi dintr-un litru de vin nu te poți îmbăta și dacă-l bei pe tot odată, căci vinul mănăstiresc e bun și nu e amestecat cu alcool, și e culmea să acuzi pe cineva că fură din vin, păi preoții nu se împărtășesc în altar la fiecare liturghie? Dar important pentru tine era să-l scoți hoț, bețiv și jucător... adică exact așa cum te scoteau securiștii când voiau să te compromită.

Probele sunt derizorii, o fată cu fața în palme, o sticlă sau două lipsă de vin și un joc pe calculator... de unde știi că nu a făcut-o intenționat ca să testeze vigilența dar și caracterul poporului, ca să se vadă poporul pe el însuși cum dă apă la moară bârfelor și răutăților.

Deci încercarea de a-l compromite pe Nicușor pe net folosindu-te de I.B. și de bârfe cu probe derizorii e fără valoare căci îmi pare că a procedat perfect corect, drept, întrucât s-a întâlnit mereu în același loc cu Mana, sub poartă ca să poată să-l vadă oricetrecător, din întâmplare; o sticlă două de vin nu te îmbată, iar un joc-două pe PC te mai relaxează că nu suntem la pușcărie.

În rest, pe baza asta ai tot bârfit și mințit că e de la oameni și e ticluit și că e născocit și că se șantajează ei între ei, și că e luptă pentru duhul minciunii măririi de sine pentru supremație și întietate, duh satanicesc, și că ai auzit că a zis că mai bine-l omora pe I.B., adică îl scoți și un posibil criminal ce apoi își asuma pușcăria, deci nu fugea de răspundere, și de aici rezultă că I.B. fusese amăgit de satana în așa măsură încât dreptul Nicușor a reacționat până acolo, exact ca Ilie Tesviteanul cu proorocii lui Izabela, deci se pare că acel I.B. căzuse rău de tot.

Deci eu cred că defapt cineva, nenia și tanti grijania, simte că-și pierde supremația din gLume și nu cred că pucioșii sunt aceia fiindcă ei n-au nici o supremație în gLume. Deci iar ai bârfit și insinuat fără rușine că e de la oameni sau de la draci, cu probe derizorii și amestecând totul cu minciuni din abundență, cu concluzii pentru fraieri, gândind voi, cele două savante în locul oamenilor... că iată demascați voi... păi ce demascați? Nu vă dați seama că sunteți călare pe mătură ori pe camilă? Chiar nu vă dați seama cine vă folosește împotriva lui Dumnezeu? Căci fărăndoiala e Cuvântul lui Dumnezeu ce se dăruiește prin proorocii de la Pucioasa. Oricum bine că v-ați dat cu savanții papanții, crezându-vă aristocrate... așa ca în filmul pisicile aristocrate... doar că voi două lingvistele sunteți în tabără la Cruela-Manuela. Păi să fiți sănătoase și ceva mai serioase că așa, cu povești vânătorești în stil Munhausen sau Pinochio cu nasul cât prăjina, nu faceți decât să vă calificați pentru mari gazetare la revistele de cancanuri de acolo de la subsol, adică acolo de unde se scot bârfele pe bandă rulantă... zicând că nu voi le scoateți ci că rezultă din texte.

Deci : „Hă!, Hă!”. Și chiar m-ați convins complet că sunteți complet analfabetebete și de renume mondial și că ați depășit-o și pe Elena savanta de renume mondial... aia împușcata sărmana... că și aia era mai deșteaptă căci cerea cu insistență DOVADA, DOVADA, dar voi nu mai aveți nevoie de dovezi ci vă sunt suficiente bârfele emise la radio șanț... iar prin șanț curge canalul... firește... canalul News TWc.

Dumitru73 26.04.2010 13:53:37

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 239541)
Răspuns:
Apoi vorbești de câte o sticlă de vin... De unde ști dumneata că acel vin nu trebuie testat? Spui că a băut cîte o sticlă... Păi dintr-un litru de vin nu te poți îmbăta și dacă-l bei pe tot odată, căci vinul mănăstiresc e bun și nu e amestecat cu alcool, și e culmea să acuzi pe cineva că fură din vin, păi preoții nu se împărtășesc în altar la fiecare liturghie? Dar important pentru tine era să-l scoți hoț, bețiv și jucător... adică exact așa cum te scoteau securiștii când voiau să te compromită.

Sa inteleg ca tu nu te imbeti dintr-o sticla de vin? Ai ceva rezistenta.

Dumitru73 26.04.2010 13:55:11

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 239541)
Răspuns:
Deci : „Hă!, Hă!”. Și chiar m-ați convins complet că sunteți complet analfabetebete și de renume mondial și că ați depășit-o și pe Elena savanta de renume mondial... aia împușcata sărmana... că și aia era mai deșteaptă căci cerea cu insistență DOVADA, DOVADA, dar voi nu mai aveți nevoie de dovezi ci vă sunt suficiente bârfele emise la radio șanț... iar prin șanț curge canalul... firește... canalul News TWc.

De ce jignesti?

mariamargareta 26.04.2010 14:57:53

194. Iubirea de Dumnezeu și iubirea pentru Dumnezeu (XVI)

Duhul de la Pucioasa care își atribuie numele de “Domnul” le cere creștinilor să-i dea numai lui iubirea de Dumnezeu” și să alunge frica și păcatul care aduce frică de Dumnezeu:

“Eu, Domnul, nu vă cer ceea ce nu puteți, dar ceea ce vă cer Eu se poate numai cu iubirea de Dumnezeu în voi. Iubirea de Dumnezeu alungă frica, alungă păcatul, căci păcatul aduce frică peste inima omului. Acolo unde nu este harul lui Dumnezeu, acolo este frica, acolo este păcatul.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 28-8-2008)

Și din nou ia cuvântul duhul care își ia numele “Maica Domnului”, și-i cheamă pe simpatizanții pucioșilor să vină pentru învățătură la cei ce-L iubesc pe Dumnezeu ( adică la liderii pucioși, căci am văzut că ei sunt singurii care mai știu ce este iubirea de Dumnezeu):

Ca mama pe fii vă povățuiesc. Veniți la cei ce-L iubesc pe Dumnezeu, veniți să învățați iubirea de Dumnezeu, fericirea cea neștiută de om!” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 21-9-2008)

Totul este zadarnic fără iubirea de Dumnezeul de la Pucioasa și fără a urma învățătura duhului care își ia numele lui Iisus Hristos la sfârșit de timp și apoi îi amăgește pe oameni cu “Cuvântul” lui: și credința, și botezul, și viața creștinilor, toate sunt zadarnice:

“Eu, Domnul Iisus Hristos, în acest nume M-am făcut și Mă fac cuvânt acum, la sfârșit de timp, căci Tatăl Mă trimite să lucrez așa, dar cel ce nu înțelege crucea Mea atunci și acum, zadarnică îi este credința, zadarnic îi este botezul dacă nu vine după Mine cu viața sa așa cum au venit sfinții pe urma Mea atât cât au petrecut ei pe pământ, după ce iubirea lor se făcea în ei iubire de Dumnezeu, iubire și sfințenie în duhul, în sufletul și în trupul lor.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 27-9-2008)

Într-un dialog între “Domnul Pucioasei” și “Mama Domnului Pucioasei” ( dialog la care au tras cu urechea și liderii pucioși și l-au consemnat cuvânt cu cuvânt), El îi explică Ei cum îl îmbie pe om la iubirea de Dumnezeul Pucioasei:

“O, mamă a Mea, îl îmbiu pe om spre iubire de Dumnezeu, mamă, căci Eu din iubire și cu iubire l-am zidit pe om atunci când l-am zidit din pământ. […] O, mamă a Mea,...” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 4-12-2008)

La rândul ei, “Mama Domnului Pucioasei” ia cuvântul și îndeamnă poporul pucios călăuzit de “Cuvântul” să se facă “cuvânt de slavă și de rugăciune și de iubire de Dumnezeu”:

O, popor călăuzit de Dumnezeu-Cuvântul, fă-te cuvânt de slavă și de rugăciune și de iubire de Dumnezeu, căci așa ți-a fost chemarea când Domnul a chemat la El pe om prin acest înnoit cuvânt. Porunca iubirii de Dumnezeu să n-o călcați, fiilor.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 4-12-2008)

Domnul Pucioasei le arată celor ce vin la Pucioasa, ca să ajute la greu “lucrarea”, că iubirea de Dumnezeul Pucioasei este nedespărțită de iubirea de frați (iar “Frații” se știe cine sunt: liderii pucioși). El caută în primul rând la cei care fac prozelitism și la cei ce vin cu ajutoarele lor, și abia după aceea la cei care vin cu mâna goală, doar cu credință în “lucrare” și atât, chiar dacă aceștia din urmă cred și în “pororociile” și promisiunile de la Pucioasa. Înmulțirea iubirii de Dumnezeul Pucioasei atrage după sine înmulțirea darului credinței sfinte în toți fiii poporului pucios:

“...căci Eu […] caut la cel ce Mă ajută sub greu, la cel umilit cu inima caut Eu, la cel ce-i ajută pe oameni să vină la Mine, la iubirea de Dumnezeu și de frați, așa precum este iubirea Mea în om, și, în sfârșit, caut la credința omului în Mine și în lucrările Mele și în proorociile Mele și în făgăduințele Mele [...] Să se înmulțească iubirea de Dumnezeu, și prin ea să se înmulțească darul credinței sfinte în toți fiii poporului Meu,” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 8-11-2008)

Duhul care își atribuie numele “Șfântul Dimitrie izvorâtorul de mir” ia cuvântul și-i învață pe creștini să nu-L iubească pe Dumnezeu după capul lor, ci așa cum sunt învățați prin “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa:

O, iubiți pe Domnul după cum El vă învață să iubiți, căci iubirea de
Dumnezeu nu umblă de capul ei dacă omul o are, ci stă sub binecuvântare dacă ea este în om.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 8-11-2008)

Duhul de la Pucioasa care își atribuie numele de “Domnul” se întreabă într-un monolog de ce sut huliți cei doi lideri pucioși de către cei “necredincioși” în “Cuvântul” de la Pucioasa, îndată ce acești lideri “lucrează” cu iubire de Dumnezeu și numai după îndemnurile din Scriptură. El nu spune însă că nu pentru asta sunt ei huliți, căci în teorie pare-se că ei n-au făcut nici un rău, ci sunt huliți pentru felul cum pun ei în practică teoriile cele frumoase: pentru minciună, pentru răutate, pentru nedreptate, pentru fariseism, pentru lene trupească și duhovnicească, pentru invidie și bârfă, pentru proorocii mincinoase sunt huliți aceștia care se erijează în prooroci:
“Și dacă n-au făcut rău aceștia, atunci voi, cei ce deschideți celor ce vin la izvorul Meu de cuvânt și la iubirea de Dumnezeu, de ce mai sunteți voi huliți, tată?” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 8-12-2008)

În ziua de sărbătoare a Sfântului Prooroc Daniel (pe stil vechi) Domnul Pucioasei îi laudă acestuia multa lui credință șiiubire de Dumnezeu, dându-l poporului pucios ca exemplu de împlinire a Cuvântului scris în Scripturi, astfel încât și poporul pucios să împlinească la fel, la rândul lui, “Cuvântul” scris în Noile Scripturi de la Pucioasa:

“Sunt în mijlocul tău cu ceata proorocilor, poporul Meu. Am între ei pe cel sărbătorit bisericește în ziua aceasta, pe cel plăcut Mie pentru măreția statului Meu în el prin multa lui credință și iubire de Dumnezeu, prin marea lui stăruință pentru împlinirea pe pământ a cuvântului Meu cel scris în Scripturile cele de până la el, ...” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 30-12-2008)

mariamargareta 26.04.2010 15:04:27

194. Iubirea de Dumnezeu și iubirea pentru Dumnezeu (XVII)

Duhul de la Pucioasa care își atribuie numele de “Domnul” lansează o nouă paradigmă pucioasă, strict necesară în procesul complicat al “mântuirii” : antiteza dintre îngerul alb și îngerul negru. Orice om primește la naștere un înger alb și un înger negru, ca să-l călăuzească ei statornic în viață. Dar, întrucât și în ceruri rasa albă este superioară rasei negre, numai sub călăuzirea îngerului alb va fi posibilă pentru creștin viața în ascultare și în iubirea de Dumnezeul Pucioasei, cea care aduce cu ea viața cea vie, în timp ce îngerul cel negru îl va călăuzi pe cel îndoielnic numai și numai spre pierzare. Cei care ascultă de îngerul cel negru sunt îndemnați să-și muște limba duhului și a trupului, și poate așa se vor simți ceva mai bine:

“[…]neascultarea îl face pe om liber de Dumnezeu și apoi omul nu mai are de înger tare pe îngerul cel alb și îl are pe cel negru de povățuitor […] omul are pentru el un înger alb și unul negru, și puțini, puțini de tot sunt cei călăuziți de îngerul cel alb al lor […] Dar ce înseamnă îngerul cel alb în viața omului? O, cel ce este călăuzit de îngerul cel alb al său, acela trăiește numai în iubire de Dumnezeu și în ascultare peste viața lui cu Mine, iar seninul este pe fața și pe inima lui și nu-l doboară pe el nici un rău de pe pământ și din om, și face bine în jur prin lucrarea îngerului alb, care îl slujește pe cel blând și smerit cu inima, care prin dragostea cea din Mine rabdă îndelung și nu judecă și nu se mânie, ci se apleacă și trăiește prin aplecare, căci aceasta este viața cea vie în om, slujită de înger alb. […]căci umilința cea dulce, slujitoarea îngerului alb și nevătămător, nu se face gust plăcut și sfânt în om, și omul scuipă peste această dulceață și ia în inimă și pe limbă gustul cel amar al îngerului negru […] iar îngerul cel negru al omului îl poartă cum voiește el pe om, pe când îngerul cel alb stă biruit și scăldat în rușine și în lacrimi din pricina celui trufaș, care se vrea biruitor.
O, greu este de omul care se face deștept în el însuși, căci unul ca acela se așează mai deștept ca Dumnezeu pe pământ și Îl lasă mic pe Domnul, iar îngerul cel negru îl poartă pe el apoi și pe toată lucrarea lui cea împotriva lui Dumnezeu! Omul are de la naștere un înger alb și unul negru, și se cunoaște când îl poartă unul sau celălalt. […] dar răzvrătirea cea de azi asupra lucrării Mele din partea îngerilor negri, care-i călăuzesc pe cei îndoielnici, Mă însăgetează mereu această răzvrătire. […]Acest fiu a fost slab, bietul de el, și a căzut sub călăuzirea îngerului cel negru, iar îngerul lui cel alb a suspinat lângă el toată viața lui apoi. […]Pomeniți aparte numele lui, cu certare peste diavolul cel negru, care l-a călăuzit pe el, și apoi vom birui, fiilor unși. […]Pe cei călăuziți de îngerii negri, care au putere prin răzvrătirea inimii omului, prin mintea de sine a omului, Eu, Domnul, îi îmbiu pe ei pe drumul crucii, […] Amin.
O, nu fugi, nu fugi de suferință, poporul Meu! Cei ce fug cad și nu-și agonisesc decât suferință pentru vecii. O, stai, tată, în brațul Meu durut și nu-Mi da peste braț ca să Mă lovești depărtându-Mă de tine! O, nu te pot ocroti decât în Mine și în mijlocul lucrării Mele, fiule. Căiește-te de tot ce ai împotriva Mea și mușcă-ți limba duhului și a trupului când primești îndemn de la îngerul cel negru să te răzvrătești și să te clatini de pe calea Mea cea de azi, fiule! Îngerul cel negru hrănește cugetul omului când omul se desparte de Mine, dar Eu Mă port cu înțelepciunea cea de sus după om și îi arăt prin ea pe îngerul cel alb, pe care să-l asculte și să-l urmeze și să nu-l lase pe el biruit de îngerul cel negru al vieții omului.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 1-03-2009)

Raporturile cauzale dintre iubirea de Dumnezeu și credință sunt abordate într-un mod absolut contradictoriu. În prezent se susține că aceia care doresc să primească izbăvire de ispita care va umple în curând tot pământul trebuie să se umple ei mai întîi de iubirea de Dumnezeul Pucioasei, și abia după aceea vor ajunge la credința neprefăcută în El:

“Voi, cei ce vreți să învățați de la Dumnezeu scăparea voastră de ceasul ispitei care va să vină pe pământ să-i încerce pe toți oamenii, o, umpleți-vă inimile voastre de iubire de Dumnezeu și apoi de credință neprefăcută!” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 8-03-2009)

Să ne reamintim însă textul care cu exact 11 ani în urmă spunea exact pe dos: mai întâi îi trebuie credință creștinului, și abia după aceea, din ea se va aprinde în el iubirea de Dumnezeu. Care ordine mai este valabilă? Că acum sunt două îndemnuri pucioase care se bat cap în cap! (singura consolare ar fi aceea că nu e asta singura inadvertență la pucioși):

“…din credință se naște iubire de Dumnezeu, și din iubire se lucrează lucrarea închinării,…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 22-03-1998)

Iată o altă asemenea inadvertență, legată de raporturile cauzale dintre iubirea de Dumnezeu și pocăință. Despre Maria Egipteanca se spune că mai întâi a avut iubire de sine, apoi iubire de Dumnezeu, și apoi pocăință:

“O, Maria Egipteanca a fost plină de iubire cu firea ei cea omenească și a putut apoi să-Mi dea Mie cu ardoare și cu lepădare de sine iubirea ei, căci s-a înțelepțit apoi prin iubire de Dumnezeu, nu prin luptă pentru pocăință mai întîi, și apoi s-a sfințit prin nevoință și prin părere de rău și prin ură asupra păcatului […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 5-04-2009)

Apoi se promovează exact contrariul: nu vrednicia iubirii, ci pocăința a fost cea care i-a adus har, și prin har a putut să se lepede de iubirea de sine ca să poată să-L iubească pe Dumnezeu:

Nu pentru vrednicia ei, ci pentru pocăința ei am stat Eu cu ea și i-am dat de la Mine har, căci fără Mine nu poate nimic bun omul, și greu se mai dă el spre iertarea Mea asupra lui, căci omul se lasă greu de tot de păcat. […] “…căci Maria Egipteanca este pildă de pocăință pentru cei ce iară și iară se leapădă de sine pentru Mine și pentru statul lor cu Mine…”( Citat din “Cuvântul” datat 05-04-2009)

În fine (dar nu neapărat în ultimul rând) mai consemnăm încă o altă inadvertență, legată de raporturile cauzale dintre iubirea de Dumnezeu și ascultare. Mai întâi, prin anul 1997, se stabilește o primă teoremă privind relația lor cauzală: iubirea de Dumnezeu precede ascultarea și sfințenia din om:

“Voiesc să împlinesc cu tine și prin tine această Scriptură a înnoirii lumii, și de aceea lucrez în tine dar de credință și de iubire de Dumnezeu, și de ascultare și de sfințenie, poporul Meu, că numai pe tine te mai am viu între oameni. “ (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 1-06-1997)

vsovivi 26.04.2010 15:04:29

Citat:

Dumitru:
Citat:

În prealabil postat de vsovivi http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
Răspuns:
Sa inteleg ca tu nu te imbeti dintr-o sticla de vin? Ai ceva rezistenta.
Da, nu mă imbăt dintr-un, 1 litru, de vin de casă, mai ales dacă l-am fiert și l-am dres cu apă și zahăr și scorțișoară ca la mama acasă, sau dintr-o o sticlă de trei sferturi sau jumătate de vin bun de la prăvălie, din ăla fără să fi fost făcut din amestecuri cu alcool.

Și asta nu-i rezistență că sunt destui care beau 2-3 l într-o seară și n-au nimic. Dar eu nu obijnuiesc să beau mai mult de 2-3 căni mari și bune, dar și asta mi se întâmplă foarte rar, de 2-3 ori pe an. Dar n-ar fi nimic dacă aș bea așa în fiecare sâmbătă și Duminică sau în dezlegări, dar important este ca vinul să fie din strugure, bun bun, sau de casă.

Dar este scris „să nu bei” ca poruncă fiindcă mulți se laudă că beu, și dacă beu atunci sunt grozav de tare, tare buni... li se pare lor că au așa o iubire mare... dar aia nu e iubirea de Dumnezeu sau de aproape ci e iubirea pentru distracție și de bar.

Dar la beție n-am rezistență, că din 50ml de vodcă sunt mucinciai sau din 100ml mutulică vorbăreț iar dacă beau 200ml ajung să dau la rațe după ce mă dau pe linghișpil, pe linghișpilul de pe iaht.

Citat:

Dumitru
Citat:

Citat:
În prealabil postat de vsovivi http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
Răspuns:
De ce jignesti?
Păi cum să le fi jignit? Că le-am zis analfabetebete? Păi nu se poate observa din ceea ce au scris ele că sunt într-Adevăr complet analfabetebete la demonstrații, la deducții, la logică, la dovezi, la descifrat texte sfiinte? Și e chiar culmea să ceri cuiva să nu jignească absurdele care au făcut troacă de porci din proorocii Domnului. Dar dacă observai, eu nu le-am jignit pe ele ci le-am demonstrat că ceea ce au scris sunt bârfe bazate pe ispismissvisele emise de la radioșanț, că până și împușcata a cerut Dovada, Dovada... dar iată că lingvistele o scot din texte, că cică ar rezulta, exact ca iepurpurașii albi din joben.

Dar dacă s-a supărat cineva mai sensibil atunci lui,ei, îmi cer scuze zicând :

Să la mustre Domnul, și să-l mustre mai ales pe dracul care le stăpânește... că eu nu vreau să le fac să sufere, ci mereu le-am cerut să nu uite că sunt creștine, lingvistele astea analfabetebete, și că se cade să nu-și plece urechea și nici să lanseze și nici să prolifereze bârfe și zvonuri murdare... că lor își fac rău și nu mie sau proorocilor... pe ele însele se surpă sărmanele... se demolează singure și e penibil să asist la așa ceva. Deci am încercat să le apăr de ele însele.

Așa că mă iartă dacă ți se pare că le-am jignit... dar eu nu jigneam ci analfabetibetismul mesajelor este evident în cazul textului lor, al lingvistelor savante și aristocrate, deci nu trebuie să te superi, că eu doar le-am și demonstrat că sunt analfabetebete ce se dau mari lingviste ce trag sirena de coadă ca pe pisikaa lui nenia că le mâncă grijania lui tanti... deci e culmea cum nu au priceput ele că trebuie să ai de la Dumnezeu iubire de Dumnezeu pentru Dumnezeu și nu pentru minteresul întietății lui mamona. Deci e clar viceversa tot ce se căznesc ele să emane ca emanatul ce s-a autoemanat sau ca toate cărțile alea ale lui Mahomed, ăla pedofilul și lunaticul. E exact viceversa. Dacă citești, trebuie crezut viceversa. Adică nu harem, nu allah, nu profet mahomed ci înșelat rău, nu legi sfinte, nu bani, nu aur, nu alea alea, cutare sau cutare, pampampam deci viceversa. Și exact așa și cu ele maestrele lingviste. Au o vervă și o vrednicie și o râvnă deșartă. Se străduiesc exact ca sanfield să ne facă să râdem din nimic... problema e de Cine anume ne face pe noi să râdem. Deci și aici e tot viceversa. Râde ciob de oală spartă când defapt ar trebui să plângă burduf nou cu vin nou de vinul vechi amestechat cu cel nou și pus în burduf petecit. Iar răs cu plîns e balegă de mânz, dar măcar de ar fi mânz de măgăriță, că atunci plânsul s-ar preschimba în bucurie, în râs căci cine râde la urmă râde mai bine, dar iată că lingvistele au uitat toate zicalele din pobor și au rămas doar cu bârfa și miștocăreala și răutatea și ura și ispisma, la care ele le spune foarte pompos „tradiție”. E trist deci și pentru ele exact așa ca pentru toți fii lui mallah mallahianul mallahienelor ce s-au corcit cu mamona și cu ballamuc cel mic. E trist pentru noi toți că pe toți ne mâncă minciuna întietății lăcomiei. Duhul minciunii măririi de sine care crește în întetatea lăcomiei, de bani, avere și poteroareoare.

Dumitru73 26.04.2010 15:08:32

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 239697)
Da nu mă imbăt de 1 litru de vin de casă, mai ales dacă l-am fiert, sau de o sticlă de trei sferturi sau jumătate de vin bun de la prăvălie, din ăla fără să fi fost făcut din amestecuri cu alcool.

Și asta nu-i rezistență că sunt destui care beau 2-3 l într-o seară și n-au nimic. Dar eu nu obijnuiesc să beau mai mult de 2-3 căni mari și bune, dar și asta mi se întâmplă foarte rar, de 2-3 ori pe an. Dar n-ar fi nimic dacă aș bea așa în fiecare sâmbătă și duminică sau în dezlegări, dar important este ca vinul să fie din strugure, bun bun, sau de casă.

Dar este scris „să nu bei” ca poruncă fiindcă mulți se laudă că beu, și dacă beu atunci sunt grozavi de buni... li se pare lor că au așa o iubire mare... dar nu e iubirea de Dumnezeu sau de aproape ci e iubirea de distracție și de bar.

Dar la beție n-am rezistență, că din 50 de vodcă sunt muci sau din 100 iar dacă beau 200 ajung să dau la rațe după ce mă dau pe linghișpil.

Păi cum să le fi jignit? Că le-am zis analfabetebete? Păi nu se poate observa din ceea ce au scris că sunt complet analfabetebete la demonstrații, la deducții, la descifrat texte sfinte? Și e chiar culmea să ceri cuiva să nu jignească absurdele care au făcut troacă de porci din proorocii Domnului. Dar dacă observai, eu nu le-am jignit ci le-am demonstrat că ceea ce au scris sunt bârfe bazate pe ispivisele emise de la radioșanț, că până și împușcata a cerut Dovada, Dovada...

Dar dacă s-a supărat cineva mai sensibil atunci lui îmi cer scuze zicând :

Să la mustre Domnul, și să-l mustre mai ales pe dracul care le stăpânește... că eu nu vreau să le fac să sufere, ci mereu le-am cerut să nu uite că sunt creștine, lingvistele astea analfabetebete, și că se cade să nu-și plece urechea și nici să lanseze și nici să prolifereze bârfe și zvonuri... că lor își fac rău nu mie sau proorocilor... pe ele însele se surpă sărmanele...

Deci mă iartă dacă ți se pare că le-am jignit... dar nu jigneam ci analfabetibetismul este evident în cazul lor... că doar le-am și demonstrat că sunt analfabete ce se dau mari lingviste... deci e culmea cum nu au priceput ele că trebuie să ai iubire de Dumnezeu pentru Dumnezeu și nu pentru minteresul întietății lui mamona.

Vinul de oriunde ar fi contine alcool.

mariamargareta 26.04.2010 15:17:12

194. Iubirea de Dumnezeu și iubirea pentru Dumnezeu (XVIII)

În anul 2001 se confirmă ipoteza că iubirea de Dumnezeu precede ascultarea, deoarece ea este o “hărnicie pentru ascultare”:

“O, este mare lucrare să vină pe pământ iubirea pentru Dumnezeu. Această hărnicie pentru ascultarea de acest cuvânt este cea mai frumoasă lucrare pe care o poate zidi omul între pământ și cer.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 06-05-2001)

În anul 2003, pucioșii stabilesc o paradigmă complet nouă: cele două virtuți sunt perfect idempotente și chiar se confundă una cu alta. Deci, acum “iubirea de Dumnezeu” este tot una cu “ascultarea de Dumnezeu”:

Iubirea de Dumnezeu este chiar ascultarea de Dumnezeu, căci cel ce iubește face în dragul celui iubit, și aceasta este iubirea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 25-01-2003)

După câțiva ani se ajunge la o părere complet opusă față de cea dintâi: mai întîi omul trebuie să iubească ascultarea și să ia în el duhul ascultării, pentru a putea ajunge prin acestea la iubirea de Dumnezeu. Deci, acum ascultarea precede iubirea de Dumnezeu din om:

“Dar tu, poporul Meu, să iubești viața, să iubești ascultarea, ca să fii păzit de căderi și să fii în toată clipa ucenicul Meu, ca să nu aibă vreme duhul întunericului să-ți poarte mintea în afară de frica de Dumnezeu și de duhul ascultării, căci prin acestea Eu te am al Meu, și te am prin duhul râvnei cea plină de iubire pentru Dumnezeu, Cel ce a făcut cerul și pământul, și iată, iarăși lucrează înnoirea lor. Amin. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 22-07-2005)

Câteva luni mai târziu, această nouă poziție se reconfirmă:orice om chemat la “iubire pentru Dumnezeu” trebuie mai întâi să se lupte cu propria sa neascultare și s-o învingă, căci lipsa ascultării creează pofta, care întunecă iubirea de Dumnezeu din om. Deci, și acum ascultarea precede iubirea de Dumnezeu din om:

“[…] făgăduința Mea se luptă împotriva oricărei neascultări a omului care, fiind chemat la iubire pentru Dumnezeu și pentru poporul lui Dumnezeu, este tras înapoi de însăși pofta sa și momit de ea […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 19-08-2005)

Un an mai târziu, această teorie se reconfirmă încă odată: iubirea de Dumnezeu din om nu poate exista dacă nu există mai întâi ascultare ca în cer. Deci, din nou ascultarea precede iubirea de Dumnezeu din om:

[…] nu uitați lucrarea îngerilor lui Dumnezeu în cer sus, și pe pământ jos, căci nu este iubire de Dumnezeu în om, decât prin ascultare ca în cer, ca între îngerii lui Dumnezeu între ei și Dumnezeu.(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 21-11-2006)

Mai trece o vreme și…surpriză! Ordinea cauzală dintre cele două virtuți se schimbă din nou. Încă o dată, iubirea de Dumnezeu precede ascultarea și în felul acesta, după trei răsturnări de situație, ajungem de unde am plecat (la teoria emisă în anul 1997):

“O, cel ce este călăuzit de îngerul cel alb al său, acela trăiește numai în iubire de Dumnezeu și în ascultare peste viața lui cu Mine, […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 1-03-2009)

După numai o lună, ultima opțiune (care fusese prima) se consolidează: ascultarea se naște din iubirea de Dumnezeu:

“În toți anii de când am coborât cuvântul Meu pe vatra acestui neam și Mi-am hrănit un popor în mijlocul lui, am căutat să-l învăț mult pe el, mult și mereu, și l-am povățuit să Mă asculte, căci ascultarea se naște din iubire de Dumnezeu.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 5-04-2009)

Iubirea de Dumnezeul de la Pucioasa trebuie hrănită cu “Cuvântul lui Dumnezeu” care se așează pe masă la Biserica Noul Ierusalim, ca se învioreze și ca să reziste și ca să fie:

“Mă las pe masa ta cu Duhul Sfânt, poporul Meu, ca să te înviorez în iubirea de Dumnezeu, fiule, căci iubirea de Dumnezeu trebuie hrănită ca să fie.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 7-04-2009)

Iubirea de Dumnezeu este Dumnezeu în om. Ea este statul “Dumnezeului” Pucios întru învățătura Sa cea dulce pentru cerul gurii omului, dar pentru mulți amară în pântece:

“Cel ce iubește pe Dumnezeu din toată inima și cugetul și sufletul său, acela nu iubește moartea, nu iubește păcatul, căci iubirea de Dumnezeu este Dumnezeu în om. [...] cel ce voiește să fie trupesc slujește trupește și prigonește pe cel ce iubește să fie duhovnicesc și să se hrănească cu iubirea de Dumnezeu, cu statul Meu întru învățătura Mea și dulce s-o mănânce pe ea, […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 24-04-2009)

Neiubirea de Dumnezeu aduce în om plata cea rea a necredinței lui:

“...și s-a dus apoi Iuda și s-a unit cu cei necredincioși și a luat cu aceștia apoi plata necredinței, și a rămas el pildă rea pe pământ de atunci și până azi, căci neiubirea de Dumnezeu când El ți Se descoperă, aceasta duce pe cel nerecunoscător la plata cea rea a necredinței și a necredincioșiei față de iubirea Mea cea pentru om.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul din data de 3-05-2009)

Credința aduce sfințenie, iar sfințenia aduce iubirea de Dumnezeu în om:

“M-am născut pe pământ apoi pentru ca să fiu de la Tatăl Mântuitor celor credincioși, pe care credința îi aduce la sfințenie, iar sfințenia este iubirea de Dumnezeu în om.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul din data de 28-8-2009)

Duhul de la Pucioasa care își ia numele de “Maica Domnului” ia cuvântul și-I demonstrează “Fiului său” de ce omul nu-L iubește pe Dumnezeu: pentru că se iubește pe sine și nu vrea să fie veșnic:

O, nu Ne poate iubi omul, Fiule scump! Iubirea cea pentru sine îi taie omului puterea să Ne iubească, căci fără iubirea de Dumnezeu în el omul nu este veșnic, veșnic mereu pe pământ.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul din data de 28-8-2009)

Vine atunci (doar peste o lună) Duhul “Domnului” de la Pucioasa și-l îndeamnă pe duhul mamei sale să-l învețe împreună pe om veghea și iubirea de Dumnezeu:

“Hai, mamă, să le dăm vlagă și să-i învățăm pe ei veghea și iubirea de Dumnezeu, căci pentru iubire trebuie mereu veghe, mamă, că altfel ea se stinge ca focul care nu mai are lemne pentru ca să ardă el, mamă. (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul din data de 21-9-2009)

Atunci duhul de la Pucioasa care își ia numele de “Maica Domnului” ia din nou cuvântul și arată că “numai iubirea de Dumnezeu trebuie să împărățească în om”:

Numai iubirea de Dumnezeu trebuie să împărățească în om, o, numai ea, și de la ea vin toate pentru Domnul și pentru om pe pământ.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul din data de 21-9-2009)

mariamargareta 26.04.2010 15:25:47

194. Iubirea de Dumnezeu și iubirea pentru Dumnezeu (XIX)

Cei care vin pentru prima oară la Pucioasa sunt avertizați să nu se aștepte la minuni, că nu vor găsi. Ei vor trebui să aibă multă credință împlinitoare și iubire de Dumnezeul Pucioasei și statornicie în această iubire (nu așa cum au venit mulți cu entuziasm, dar au dezertat atunci când au dat de greu, de nedreptăți, de neîmpliniri, de învățături aberante și eretice, dar și de “probe” abil ticluite de liderii pucioși ca să-i încerce “cât de mult pot fi ei umiliți și înjosiți, fără să se răzvrătească”):

“Amintesc celor împietriți la credință și la inimă că Eu am spus acum două mii de ani că împărăția lui Dumnezeu nu vine în chip vădit și că ea se așează în om când vine, și aceasta trebuie să împlinească cel ce vine să fie cu această lucrare: credință să împlinească și multă iubire de Dumnezeu și mereu statornicie și credincioșie pentru tot mersul Meu cu tine pe pământ, poporul Meu.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 11-09-2009)

Pucioșii în general și liderii lor în special sunt arătați pildă de iubire de Dumnezeu și de trăire și de frumusețe în fața slujitorilor “bisericii din lume” și a întregului neam român:

“V-am arătat pe voi pildă de iubire de Dumnezeu și de trăire și de frumusețe a omului înaintea Mea. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 27-09-2009)

Mai marii Bisericii și ai Statului sunt chemați să se uite la Pucioși și să vadă și să se mire și să-și plece grumajii și genunchii lor în fața măreției pucioșești și să ia pildă de credință și de purtare și de putere sfântă, pe care pretind că o au pucioșii de la Dumnezeu, dar mai ales să le recunoască întâietatea liderilor pucioși în fața celor mulți:

“O, să se uite la voi slujitorii bisericii și neamul român și cei ce îl conduc pe el, să se uite la voi și să ia ei pildă de iubire de Dumnezeu în oameni și pildă de credință și de purtare sfântă înaintea Mea și de putere sfântă, căci cei ce isprăvesc cu păcatul sunt cei mai mari de pe pământ și sunt întâii între cei mulți. Amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 27-09-2009)

Unde nu este iubire de Dumnezeu își face loc părăsirea de Dumnezeu. Poporul Pucios cel iubitor de Dumnezeu Îi pregătește a treia venire, cu slavă, a lui Hristos (căci a doua a avut loc deja, și are și acum loc: ea este în plină desfășurare prin coborârea “Domnului-Cuvânt” la Pucioasa). România este țara de la sfârșit, unde se va întoarce omul cel dintâi (Adam) care la început a fost plămădit din glod și a căzut în glod tot aici. Deci, Adam a murit și a fost îngropat în România, prin împrejurimile Pucioasei (la Glodeni, desigur!):

“Vin cuvânt pe pământ ca să-Mi pregătesc popor pentru ziua venirii Mele cu slavă, cu Duhul Sfânt și cu foc, zi la care oamenii nu vor putea lucra decât cu iubire de Dumnezeu sau cu părăsire de Dumnezeu, și apoi unii vor fi botezați cu Duhul Sfânt, iar alții cu foc, precum Eu am proorocit să fie în ziua Mea de slavă, după ce șapte veacuri și mai bine am așteptat omul să se întoarcă măcar acum, la sfârșit, în țara din care a căzut la început.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 14-10-2009)

Pucioșii au fost învățați să nu umble cu bani și conturi în bancă, deoarece “banii sunt ochii dracului”, ci să-și gospodărească și să-și cultive singuri cele necesare, dar ei nu ascultă deloc. Ei și acum sunt robii banilor, a obiectelor scumpe “de oraș” și a facilităților motorizate, electrice și electronice. Cel care are iconomatul peste Biserica Noul Ierusalim ( Nicu Popp) este însă îmbrăcat în armură strălucitoare și ocrotitoare ca să poată umbla cu banii dracului fără să se vateme, și e statornic în lepădarea de sine (are și experiență bogată, a avut mai demult o firmă proprie care a dat faliment). E sănătos la iubire de Dumnezeu, iubind el lumina întru toate (doarme mai mult ziua, dacă se teme de întuneric), temându-se de Dumnezeu întru toată lucrarea sa cea pentru biserica pucioșilor (dar cel mai mult temându-se de cicăleala acră a liderilor pucioși și de gura lor mare):

“V-am învățat, fiilor, să nu umblați cu bani, o, și ce frumos v-am învățat! Nu M-au ascultat cei strânși mănunchi pentru trăirea Mea cu ei. Eu pe cel ce are iconomat peste biserica Mea îl îmbrac cu o lucrare aparte, cu o putere aparte, cu o armură aparte ca să-l ocrotesc pe el, și aleg pentru aceasta om sănătos la iubire de Dumnezeu, statornic în lepădarea de sine cea întreagă și curat cu inima și cu fapta, iubind el lumina întru toate, temându-se de Dumnezeu întru toată lucrarea sa cea pentru biserica Mea. [...]Eu pe cel ce are iconomat peste biserica Mea îl îmbrac cu o lucrare aparte, cu o putere aparte, cu o armură aparte ca să-l ocrotesc pe el, și aleg pentru aceasta om sănătos la iubire de Dumnezeu, statornic în lepădarea de sine cea întreagă și curat cu inima și cu fapta, iubind el lumina întru toate, temându-se de Dumnezeu întru toată lucrarea sa cea pentru biserica Mea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 9-04-2010)

Concluzie: expresia “iubirea pentru Dumnezeu”, inventată de către liderii pucioși într-un moment de infatuare cocoșească, este o expresie artificială care a dispărut de la sine, fiind înlocuită rapid și aproape total cu cea clasică și echivalentă ca sens (“iubirea de Dumnezeu”). Ea nu a reușit să fie convingătoare nici măcar pentru cei care au inventat-o, căci și ei acum prea puțin o mai folosesc.

Liderii pucioși excelează în inconsecvențe pe toate planurile doctrinare, dar reușesc să fie consecvenți în desfășurările lor logoreice (vorba lungă, sărăcia omului), urmărind cu tenacitate un principiu sănătos în teorie, dar cam greu de aplicat în practică: să fie bogați duhovnicește și săraci pământește. După ce au achiziționat pământuri “de la cei potrivnici” ba cu japca (pretextând că “e pământul Domnului, noi doar îl răscumpărăm”), ba cu amenințări cu blesteme, ba prin donații, ba cumpărate cu acte legale, au devenit și pucioșii, în sfârșit, bogați pământește. Duhul Verginicăi a început să se bucure și el în “Cuvânt” de pământurile ucenicilor lui, ca bogatul care i-a rodit țarina:

“Mă aplec cu cuvântul peste cei adunați în preajma ieslei cuvântului Tău, Doamne. Iată grădina, iar în jurul ei, grădini. Avem pământ, Doamne, și în el ne este bine, că este al Tău cu totul. Pe vremea când eram eu pe pământ cu Tine, venea antichrist și mă umplea de zbucium, că își zicea stăpân. Acum, Tu ești stăpân pe ce este al Tău, că ai popor al Tău, și sub el supui pământul și pe omul potrivnic. Acum e cântarea biruitorilor, Doamne, iar pe vremea mea era dorul arzând după vremea aceasta. Acum ieșim cu poporul, dar atunci ne ascundeam cu el și cu Tine, căci omul cel roșu Te pândea de peste tot. Acum, Tu ai adus făgăduințele pe care le făceai atunci, căci cuvântul Tău este adevărul.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 14-12-2000)

Pe vremea ei, Verginica era săracă, dar credincioasă. Azi, după ce a murit, “duhul ei” se bucură și de drum lung, și de bogăția și grija altora.

vsovivi 26.04.2010 15:49:04

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 239700)
Vinul de oriunde ar fi contine alcool.

Una e să aibă vinul alcool natural provenit prin fermentația mustului și altceva este să faci vin prin tot felul de amestecuri folosind alcool și esențe și tot felul de compuși chimici. Nu numai că te îmbată și te amețește mai rapid dar te și otrăvește, te intoxică și ai arsuri de stomac și dureri de cap și tot felul de probleme trecute cu vederea și neluate în seamă.

Dar este scris „să nu bei” deci cine se abține și e cumpătat nu va fi afectat. Iar tăria e complet interzisă. Că alcoolul tare este dracul cel mare și tare ieșit din cazanul de țuică, din borhot și din tot felul de porcării distilate cică. Zice că te încălzește. Așa i-a păcălit pe ruși căci au fost creștin dar mulți nu mai sunt creștini ci bețivi.

vsovivi 26.04.2010 16:07:23

Concluzie:

Citat:

MM:
Iubirea de Dumnezeu și iubirea pentru Dumnezeu (I-XIX)
(......)
Răspuns:

E simplu, cine voiește, să se lepede de sine, să-și ia crucea urmând Domnului, să rabde din dragoste de sus și din răbdare de sus toate toate până la sfârșit ca făcând numai binele și cunoscând numai binele și nu binele și răul, și astfel smerindu-se ca să nu judece pe nimeni, să primească Har mult de sus spre a avea Viață din belșug dar și să se păzească priveghind cu trezvie contra păcatului ca să aibă veșnic pe deantregul toată:

Iubirea de Dumnezeu pentru Dumnezeu, pentru tot Cuvântul lui Dumnezeu, Domnul Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu ce se simte și se vede din toate cirtele și iotele cele vii care ascultă poruncile Tatălui Ceresc.

mariamargareta 27.04.2010 21:47:05

197. Sunteți niște oameni răi!

– De ce nu scrii ceva ca să afle lumea cât sunt ei de răi? Nu pot să uit privirea lor, care m-a urmărit acolo ani de zile. Sau vorbele lor, amenințările, învinuirile fără motiv, și ce le făceau ei la ăia pe care voiau să-i alunge de acolo. Cum îi făceau să nu mai suporte atmosfera și să plece unde văd cu ochii. De ce nu scrii asta? Aș scrie eu, dar nu prea mă pricep la scris.

Interpelarea aceasta venea zilele trecute de la un prieten, un fost pucios care, după ce a suferit ani de zile pe plantațiile fermierilor de suflete de la Pucioasa, găsise până la urmă forța să se desprindă definitiv de ei. I-am răspuns:

– Nu-i așa de simplu. Asta e o părere subiectivă, este părerea ta, este și a mea, recunosc! ... e și a altora ca noi... dar rămâne o simplă părere. Nu uita că alții, care le sunt apropiați, sau sunt simpatizanți de aiurea, au o cu totul altă părere, total opusă cu a noastră. Cel puțin așa declară... ce-o fi în sufletele lor, numai Dumnezeu știe!
– Mi se pare important ca oamenii să știe asta. Să nu mai creadă ce spun ei, minciunile lor, cum se laudă că sunt plini de grijă și de iubire față de oameni. Să se știe câți au suferit de la ei, ce apăsătoare era prezența lor mereu peste noi și printre noi.
– Mi-ar trebui exemple concrete, altfel nu pot. Tot ce am scris până acum este bazat pe date și pe exemple concrete, care se pot verifica de oricine. Nu pot să scriu doar așa, că-mi sunt mie antipatici și nu-mi place de mutra lor sau de privirea lor. Dă-mi un exemplu concret din care să reiasă răutatea lor, și atunci poate o să scriu.

A stat o vreme gândindu-se, apoi a zis:

– Ar fi ceva. Am aflat recent cum le povestea o actriță Zidarilor pățania ei la un Festival, la Pucioasa. Spunea, cică i-a venit și ei rândul să urce pe scenă. Cred că era vorba de o poezie, sau așa ceva. Când să deschidă gura, a văzut-o pe Mihaela într-un colț, dar nu știa cine este. I-a văzut privirea și pe loc a înghețat. Era ceva în privirea ei, un fel de dispreț amestecat cu ură rece, care nu se justifica prin nimic, îndată ce actrița încă nu scosese o vorbă. Pe loc i s-a făcut un gol în minte și a uitat tot ce avea să spună.
– Lapsus!
– ?
– Lapsus! Când uiți brusc și aparent fără motiv ceea ce vrei să spui.
– A bâiguit ceva semănând a scuze, s-a dat jos și a fugit de pe scenă. Ulterior a aflat că persoana cu deochiul era Mihaela, stăpâna obștii care găzduia petrecerea.
Și știu și eu, că mai erau și alții care când o vedeau pentru prima dată cum îi dirija pe băieți la spectacolele de teatru și pe fete la horă erau șocați, apoi începeau să întrebe în stânga și-n dreapta: „Cine este femeia asta cu privirea sfredelitoare, care dă din mâini ca o apucată și-i învârte pe toți după deget și toți ascultă de ea fără să miște în front?”

I-am spus că am auzit și eu asemenea nedumeriri la cei veniți „din afară”, oaspeți sau pelerini de o zi sau de două. Alții, fără a o vedea (pentru că ea făcea tot posibilul să stea cât mai în umbră – deși ajungea adesea să se dea de gol prin gesturi și prin onomatopee), spuneau – fără a fi întrebați de nimeni: „aici e o mână de fier, de femeie aprigă, care le conduce pe toate!”.

Și-a amintit apoi cât de apăsătoare era atmosfera la mesele lor, în Casa Întâlnirii, atunci când veneau „Frații”. Toți mesenii tăceau. Cei doi „prooroci” soseau însoțiți de 3-4 căței spălați și parfumați, care zburdau printre mese împrăștiind smocuri de păr și ușurându-se pe întrecute pe sculpturile monumentale ale lui Marian Zidaru: „David și Goliat”, Al Șaptelea Înger”, „Melchisedec”, „Viziunea lui Ezechiel”... toate erau udate de căței din belșug la rădăcină, doar doar, or mai crește în înălțime măcar un cot.
Își așterneau pe masă bucatele cu care veniseră ( de obicei mâncau separat, mâncarea lor era alta), sticla lor cu vin (alt vin, nu poșirca pe care o beau ceilalți) și începea muștruluiala. Tunând și fulgerând, lelița Mihaela îi acuza pe toți că sunt „muți”, că au duh surd și mut, care nu face cinste Noului Ierusalim. Dacă însă îndrăznea cineva să ia cuvântul, apăi vorbele lui erau îndată pritocite pe toate fețele, demonstrându-i-se că spune numai prostii, sau că e infatuat și că se crede deștept ca să-i învețe pe ei, proorocii, recitându-le citate din „Cuvânt” ca să-i impresioneze. Așa încât bietul pucios ajungea inevitabil la concluzia că dacă tăcea, filozof rămânea.
Privirile acre, fețele întunecate, nemulțumirea nedisimulată, atmosfera apăsătoare, vorbele grele și jignitoare ale liderilor pucioși la adresa tuturor, făceau din aceste întâlniri cea mai grea perioadă a zilei.
Unul câte unul, fiecăruia dintre pucioși le venea rîndul să fie „pus pe masă” și tocat mărunt de Mihaela cu cuvinte grele, cu reproșuri, cu denigrări și amenințări. Nenicul Nicușor vorbea mai puțin, numai când îl îndemna lelița Mihaela („spune și tu, Nicușor!”); dar când vorbea, era as în a pune sare pe rană. Excepție făceau favoriții (faliții) Mihaelei, câțiva pucioși fideli, recunoscuți prin obediența, servilismul, machiavelismul și lipsa coloanei vertebrale față de liderii pucioși: Manoliță, Miți, Mana, Măriuța, Nicu Popp... , care erau, de regulă, menajați.
Și-a mai amintit și cum a fost „împachetată” Doina David într-o după-amiază și expediată la garsoniera ei din Bucureștii Noi, spulberându-se într-o clipă toate intimitățile și tratamentul preferențial pe care-l primise D.D. de la „Frați” vreo câțiva ani de zile.
Și-a mai amintit cum plângeau Doina Lazăr și fiica ei, Ana, fiind expediate de Mihaela în mai multe rînduri la București pe motive inventate și exagerate, apoi erau iar reprimite, atunci când Mihaela avea nevoie de ele să le pună să lucreze la mașina de cusut.
Și-a mai amintit cum și-au găsit Zidarii toate obiectele personale scoase din „chiliile” lor de la „mănăstire”: unele aruncate la gunoi, altele arse în foc, altele deteriorate, altele distruse, atunci când Mihaela luase hotărârea să-i exileze la atelierul lor de la București.
Și multe alte scene triste și-a amintit.

În final i-am promis că mă voi strădui să fac public exemplul lui cu actrița „deocheată”, repovestindu-l prin dialog, ca să pară mai vioi.

Și atunci mi-am amintit brusc cuvintele: „Sunteți niște oameni răi! Vreți să mă dați afară din lucrare!”, care mi se păruseră a fi antologice chiar de când le-am auzit prima dată. Cu aceste cuvinte și cu lacrimi în ochi s-a despărțit creștina Daniela M. de liderii pucioși, atunci când paharul se umpluse până sus. Era pe vremea când ea se despărțise în fapt de Ninel, soțul ei, motiv pentru care șansele ei de a mai cumpăra pe bani grei icoane (așa cum făcuse altădată, iar Ninel era cel care dăduse banii) deveniseră nule. Întrucât Daniela M. numai prezenta nici un interes pentru Mihaela, lelița și-a înscenat un comportament mizerabil față de ea, ca s-o scârbească și s-o determine să plece singură unde o vedea cu ochii, departe de sfera de influență a pucioșilor. Mihaela a uitat că Daniela era altădată bună, era curtată, era alintată era lingușită cu cuvinte „de la Domnul” (ca eventual să mai cumpere ceva icoane sau ca să scrie o carte comandată de liderii pucioși, în care Daniela M. să se elogieze Biserica Noul Ierusalim și să se blameze BOR). Acum, dintr-un interes meschin, Mihaela o făcea pe Daniela leneșă, neîmplinitoare, ușuratică, incompatibilă cu proximitatea locurilor „sfinte” de la Pucioasa.

Și mi-am zis: Acesta va fi titlul articolului pe care mi l-a cerut prietenul meu: „Sunteți niște oameni răi!”

Grabriella 28.04.2010 15:31:08

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 240253)
197. Sunteți niște oameni răi!

Și atunci mi-am amintit brusc cuvintele: „Sunteți niște oameni răi! Vreți să mă dați afară din lucrare!”, care mi se păruseră a fi antologice chiar de când le-am auzit prima dată. Cu aceste cuvinte și cu lacrimi în ochi s-a despărțit creștina Daniela M. de liderii pucioși, atunci când paharul se umpluse până sus. Era pe vremea când ea se despărțise în fapt de Ninel, soțul ei, motiv pentru care șansele ei de a mai cumpăra pe bani grei icoane (așa cum făcuse altădată, iar Ninel era cel care dăduse banii) deveniseră nule. Întrucât Daniela M. numai prezenta nici un interes pentru Mihaela, lelița și-a înscenat un comportament mizerabil față de ea, ca s-o scârbească și s-o determine să plece singură unde o vedea cu ochii, departe de sfera de influență a pucioșilor. Mihaela a uitat că Daniela era altădată bună, era curtată, era alintată era lingușită cu cuvinte „de la Domnul” (ca eventual să mai cumpere ceva icoane sau ca să scrie o carte comandată de liderii pucioși, în care Daniela M. să se elogieze Biserica Noul Ierusalim și să se blameze BOR). Acum, dintr-un interes meschin, Mihaela o făcea pe Daniela leneșă, neîmplinitoare, ușuratică, incompatibilă cu proximitatea locurilor „sfinte” de la Pucioasa.

Și mi-am zis: Acesta va fi titlul articolului pe care mi l-a cerut prietenul meu: „Sunteți niște oameni răi!”

Va rog, stiti cumva ce sa intamplat cu Daniela? S-a despartit intr-adevar de Secta?
Cunosc tragedia acestei familii dar nu stiu deznodamantul.Stiam ca au divortat.

vsovivi 29.04.2010 10:08:40

Ziceți sectă și plângeți pe umărul ispiscariotenilor, că ziceți voi „bine că au scăpat de sectă”... și auzi acolo ce poantă, și-a pierdut sărmana Daniela cuvintele când a văzut un necunoscut, o necunoscută cu priviri sfredelitoare... Păi sunteți chiar simpatice și mi se face mereu o milă șăgalnică de voi.

Și Daniele, nu cumva era ființa aceea firavă, capabilă și plină de studiu biblic căci absovise teologia și care pentru asta primise dar de sus spre a scrie despre proorocii încă de la întemeierea Lumii, dar apoi din îndoieli și din frică probabil sau necredință nu mai voise să scrie cartea aia pe care o proorocise Domnul că o va lucra prin ea... nu ea este cea care n-a mai putut să creadă și să plinească darul de sus pe care-L lucra Domnul cu ea? De ce și pentru ce s-a întors și s-a îndoit? Mare durere este sus în Cer când unul din cei mici se bosumflă și se nemulțumește, rămâne un supărat, un sfințișor ce se crede vrednic și are impresia aristocrată că el ar merita mai mult, și apoi se reîntoarce la fărădelege, ură și răutate.

Și dacă nu mai voia să asculte și se îndoia... „mai bine să plece decât să hulească”... cu durere a zis Domnul nu cu trufie, cu durere pentru necredința lor... căci se întorceau la poftele din gLume.

Căci cine iubește gLumea, soțul, soția, mama, tata, bunicul prietenii de beutură, copoii și neboțeii, cine iubește mai mult neascultarea, necredința, mândria, întietatea, învinovățirea și disculparea fățarnică, poftele și plăcerile cele rele ale răzbunării și fricii viclene... de le iubește el pe astea mai mult decât pe Dumnezeu, „acela nu este demn de Mine”, cu durere a spus-o Domnul pentru ei, nu cu trufie, sau tiranie...

Și a mai zis că „planul Său cu cei ce au credință, cu cei ce au dreptate, cu aceia își va face planul Său”, dar firește că planul este Bun și este bun nu numai pentru cei buni ci și pentru cei răi... dar decât să nu ai și să încurci mereu, să vrei mereu altceva, să contrazici pe Dumnezeu flatându-te, încântându-te, mai bine stai deoparte, pleci și măcar nu mai stai să cârtești sau să hulești sau să ispismuricești să faci răutate... că omul care-și caută slava sa, slavă de la oameni, își pierde cuvintele pe scenă și dă vina pe „tiran”... că cică l-a speriat „tiranul” sau „fariseul”... păi dacă doreai să obții aplauze mai mult decât de a stârni mișcarea inimii, asta ți se întâmplă... simți plăcerile trufiei sau ale deznădejdii, că zici că și alea-s mai bune decât a nu mai smți nimic... dar mai bine e ca să nu mai simți nimic decât să ți se umple sufletul de trăirile cobei fataliste și deznădăjduite ce se visează mereu de a se realiza, de a reuși în „viață”, ca mare tiran cu dragoste hoțbitocească... ce a ajuns mereu primul la plăcinte călcând continuu peste frații săi care l-au iubit iar el i-a păcătuit și disprețuit uitând că... cică și uitarea e scrisă-n legile-omenești.

Deci draga mea Grabriella, nu e sectă Cuvântul lui Dumnezeu ci e un dar MARE, de iubire și pregătire a celor ce voiesc, pregătire de sus de la Domnul, pentru așteptarea spre întâmpinarea Lui Iisus Hristos Dumnezeu când va veni spre judecată... și întru slavă... deci iată că a venit în Duhul, și nu numai acolo ci se coboară și prin alte părți, ca să caute și să găsească oaia cea pierdută și berbecul ce se îmbracă mereu în asemănare cu El dar prinlăuntru e lup răpitor și nerecunoscător și nu-și dă seama ce face... deci ca să ridice din baltă câte un căzut, un nenorocit, un mort în moartea păcatelor... ca să-i șoptească mereu prin cuvintele trimișilor săi: „scoală, școală!”

Deci v-am zis eu că sunteți foate simpatici când plângeți pe umerii celor ispiscarioteni, culeși cu cârligul de către cel viclean din râu, ca să-i ducă pe calea cea rea... că doar dracul iese la pescuit de păstrăvi... aurii... n-au oase care-ți stau în gât și au carnea cia mai albă și cia mai dulce. Iar eu nu pot decât să am milă mirată de neînțelepciunea voastră convingătoare. Dar vouă vi se face milă de dracul, milă cu interes viclean. Dar pe mine nu mă păcăliți deși îmi vine mereu să vă deau vouă dreptate... din nemulțumirile mele acumulate care o să le arunc și eu, Doamne ferște, în sptele altora... că doar eu zic că cu siguranță aș fi fost sfințișor dacă nu era cine să mă ducă în ispită... Dar se uită Domnul la născocirile și mâniile și strâmbătățile din judecățile minții mele și la poftele și plăcerile și privirile întâmplătoare spre satisfacție și mă întreaba: Astea de la cine sunt? Iar eu răspund : De la oameni Doamne.

Că nu pot să spun altceva decât că eu iată am fost întotdeauna complet nevinovat. De foame... vrednic... rău.

Grabriella 29.04.2010 12:24:50

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 240830)

Deci draga mea Grabriella, nu e sectă Cuvântul lui Dumnezeu ci e un dar MARE, de iubire și pregătire a celor ce voiesc, pregătire de sus de la Domnul, pentru așteptarea spre întâmpinarea Lui Iisus Hristos Dumnezeu când va veni spre judecată... și întru slavă... deci iată că a venit în Duhul, și nu numai acolo ci se coboară și prin alte părți, ca să caute și să găsească oaia cea pierdută și berbecul ce se îmbracă mereu în asemănare cu El dar prinlăuntru e lup răpitor și nerecunoscător și nu-și dă seama ce face... deci ca să ridice din baltă câte un căzut, un nenorocit, un mort în moartea păcatelor... ca să-i șoptească mereu prin cuvintele trimișilor săi: „scoală, școală!”..

Iar eu nu pot decât să am milă mirată de neînțelepciunea voastră convingătoare. Dar vouă vi se face milă de dracul, milă cu interes viclean. Dar pe mine nu mă păcăliți deși îmi vine mereu să vă deau vouă dreptate... din nemulțumirile mele acumulate care o să le arunc și eu, Doamne ferște, în sptele altora... că doar eu zic că cu siguranță aș fi fost sfințișor dacă nu era cine să mă ducă în ispită... Dar se uită Domnul la născocirile și mâniile și strâmbătățile din judecățile minții mele și la poftele și plăcerile și privirile întâmplătoare spre satisfacție și mă întreaba: Astea de la cine sunt? Iar eu răspund : De la oameni Doamne.

Că nu pot să spun altceva decât că eu iată am fost întotdeauna complet nevinovat. De foame... vrednic... rău.

Domnule, este interesanta expunerea dumneavoastra atat de absconsa si totusi sugestiva.
In nici un caz nu am afirmat si nici nu am gandit vreodata ca :"Cuvântul lui Dumnezeu","un dar MARE, de iubire și pregătire a celor ce voiesc, pregătire de sus de la Domnul, pentru așteptarea spre întâmpinarea Lui Iisus Hristos Dumnezeu când va veni spre judecată... și întru slavă." sa-l consider sau sa-l numesc "SECTA". Eu stiu ce este o secta:

SÉCTĂ, secte, s.f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filozofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta.
Este doar o denumire nu o blasfemie. S-au credeti ca aceasta secta face parte din BOR?

Inteleg ca a-ti cunoscut-o chiar foarte bine pe aceasta doamna Daniela, deci ati fost in aceeasi grupare .Dar nu inteleg afirmatia cumplita :" Dar vouă vi se face milă de dracul, milă cu interes viclean".
Mie imi e mila doar de fiintele creata de Dumnezeu si care poarta chipul Sau, a caror trupuri sunt temple Sfintite prin apa si prin Duh Sfant, prin trupul si sangele Domnului. Este adevarat ca oamenii pot pangarii aceste 'temple' prin faptele lor nedemne, dar nu cred ca pot fi numiti 'draci'.
Mie imi este mila sincera de toate fiintele care se gasesc sub puterea celui rau si care aduc nenorocire si distrugere lor insisi si celor din jur.Mi-e mila de durerea si suferinta tuturor celor afectati .

vsovivi 29.04.2010 13:45:45

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 240882)
Domnule, este interesanta expunerea dumneavoastra atat de absconsa si totusi sugestiva.
In nici un caz nu am afirmat si nici nu am gandit vreodata ca :"Cuvântul lui Dumnezeu","un dar MARE, de iubire și pregătire a celor ce voiesc, pregătire de sus de la Domnul, pentru așteptarea spre întâmpinarea Lui Iisus Hristos Dumnezeu când va veni spre judecată... și întru slavă." sa-l consider sau sa-l numesc "SECTA". Eu stiu ce este o secta:

SÉCTĂ, secte, s.f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filozofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta.
Este doar o denumire nu o blasfemie. S-au credeti ca aceasta secta face parte din BOR?

Inteleg ca a-ti cunoscut-o chiar foarte bine pe aceasta doamna Daniela, deci ati fost in aceeasi grupare .Dar nu inteleg afirmatia cumplita :" Dar vouă vi se face milă de dracul, milă cu interes viclean".
Mie imi e mila doar de fiintele creata de Dumnezeu si care poarta chipul Sau, a caror trupuri sunt temple Sfintite prin apa si prin Duh Sfant, prin trupul si sangele Domnului. Este adevarat ca oamenii pot pangarii aceste 'temple' prin faptele lor nedemne, dar nu cred ca pot fi numiti 'draci'.
Mie imi este mila sincera de toate fiintele care se gasesc sub puterea celui rau si care aduc nenorocire si distrugere lor insisi si celor din jur.Mi-e mila de durerea si suferinta tuturor celor afectati .

Neștiind ce semnifică acest cuvânt: abscons,

(abscons - abscóns, -ă adj. Greu de înțeles; obscur; abstrus. (< fr. abscons, lat. absconsus) ABSCÓNS, -Ă, absconși, -se, adj. (Livr.) Greu de înțeles; ascuns, tainic; (voit) obscur. – Din fr. abscons, lat. absconsus. )

l-am asimilat ca o corceală între ceva abstract, absolut și animalul numit scons, care atunci când e în pericol începe să lanseze putoareoare, adică scos din onan, scons, după cum se vede cu un cuvânt central flancat de doi s_s, con, rezultând scons. Deci cred că are conotații murdare chiar dacă semnificația lui pare nevinovată.

Oricum mulțumesc de compliment, dar meritul meu e zero, căci tainele și înțelepciunile ce apar prin ceea ce debitez aparțin Celui de sus, Celui Mare, Celui Preaînalt, Celui Drept, căci noi creștinii suntem sub insuflarea și influența Lui și practic prin noi El se slăvește, și noi prin El.

După aia disculpându-te frumos reafirmi că știi :

„ Eu stiu ce este o secta:...”

Apoi spui că înțelegi:

„Inteleg ca a-ti cunoscut-o chiar foarte bine pe aceasta doamna Daniela, deci ati fost in aceeasi grupare .”

Dar defapt nu ai cum să înțelegi și să pricepi din moment ce nu știi, nu înțelegi și nu pricepi, căci concluzia domniei tale este complet falsă, căci eu n-am cunoscut-o pe Daniela, nu am văzut-o în viața mea, nu am întâlnit pe nimeni și nu am participat niciodată la vre-o întrunire dintre copiii lui Dumnezeu, n-am fost și nu sunt în această „grupare” cum o numești dumneata pe „secta” din mintea ta, dar eu nu mă dezic de Pucioși ci fărăndoială prin ei se rostește Domnul peste pământ, iar dumneata și alții le spui sectă, căci la ei te referi întrebând:

„Este doar o denumire nu o blasfemie. S-au credeti ca aceasta secta face parte din BOR?”

Păi nu este doar o denumire nevinovată ci este o denumire dată ereticilor, celor ce se răzvrătesc și se încăpâțânează să mintă în contra lui Dumnezeu ducând pe creștini și pe oameni în minciună și rătăcire blasfemiind.

Deci iată că voi numiți pe Cuvântul lui Dumnezeu, pe copiii lui Iisus Hristos, Adevărata Biserică luptătoare ca fiind ei sectă și nu noi, cei ce ne îngâmfăm judecând pe alții și cu păcatele și răzbunările întorcândiu-ne la poftele și plăcerile gLumii care își vor în noi continuitatea, și din dorul de ele ni le reamintim frumos, redeșteptându-ne mereu memoriile cele absconse și pline de tinerețe și fericire, dar aia nu e fericire ci e fierericineva, îmbrăcată poetic și romantic, cu sport și joc și bălăceli și gLume despuiată ce șade la soare sau la umbră și frige la grătare câte ceva bun, bun de tot.

Păi nu din una sau alta trebuie ceva sau cineva să facă parte ci din Dumnezeu dacă face parte căci este scris că „ei întru Mine și Eu întru ei să fim așa cum sunt și Eu cu Tatăl, și acolo unde se mărturisește Adevărul acolo este Biserica și acolo unde este Biserica, acolo se mărturisește Adevărul. Deci Tatăl voiește pe cei ce se roagă în Duh și în Adevăr, așa trăitori în Dumnezeu, și cu ei plinește voia Sa. Dar nu a venit să distrugă sectele sau bisericile nimănui, căci nu ca să strice sau să distrugă a venit ci să mântuiască din nou pe om și să zidească și să rezidească pe frați și nu ca să-i dărâme căci nu spre dărâmare de frate e Cuvântul lui Dumnezeu ci spre zidire și rezidire.

Iar la final, te miri că nu înțelegi cum am zis eu că vouă vă e milă de dracul pentru minteresul cel viclean:

„Dar nu inteleg afirmatia cumplita :" Dar vouă vi se face milă de dracul, milă cu interes viclean".”

făcându-te că pricepi că m-aș fi referit tocmai la oameni:

„Este adevarat ca oamenii pot pangarii aceste 'temple' prin faptele lor nedemne, dar nu cred ca pot fi numiti 'draci'.”

Păi cine a unit pe la cinci palme, pe la mijloc, pe om cu dracul ca să fie priviți și socotiți deopotrivă? Eu? Eu nu i-am numit draci ci tocmai că mă refeream la duhul rău ce-i stăpânește și-i ispitește pe unii care sar să muște musca din cârlig sau lăcusta sau viermișorul sau mămăliga sau cineștie cu ce dă dracul când pescuiește creștini pentru armatele lui ca să-i ridice pe toți scule și unelte sculate împotriva Domnului ca apoi să-L facă să sufere și să-i facă rău lui Iisus răspândind ciuma păcatelor ăn pobor.

Dacă ți-e milă, atunci de voi de ce nu vă e milă? Pentru ca să credeți și să primiți pe prooroci ca citind ce ne-a dăruit Domnul tuturor celor ce voiesc, să ducem o viață tainică fără păcate și fără patimi, căci numai așa ne arătăm înțelepți prețuind Viața și fericirea. Deci nu zic eu bine că defapt vouă de dracul vă e milă și de uneltirile lui ca să vă flatați? Dar nu ca să vă judec zic ci fiindcă și eu exact așa pățesc... deci vă zic vouă fiindcă am constatat pe propria piele... acolo mă duce duhul întietății în loc, dacă vreau să fiu primul, atunci să fiu cel mai mic, cel mai neînsemnat și să slujesc tuturor... caci cine voiește să se înalțe, atunci să se smerească pe sine, și nu pe aproapele său. Sau nu așa ne învața Hristos, trimis să ne împărtășească povața și învățătura Tatălui căci este scris Milă voiesc și nu jertfe. Și-apoi milă de cine? De dracul? Păi nu poți să ai parte de milă dacă furi și stai contra și faci răul făcându-te mereu ca nu știi.

Grabriella 30.04.2010 00:30:57

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 240898)

Oricum mulțumesc de compliment, dar meritul meu e zero, căci tainele și înțelepciunile ce apar prin ceea ce debitez aparțin Celui de sus, Celui Mare, Celui Preaînalt, Celui Drept, căci noi creștinii suntem sub insuflarea și influența Lui și practic prin noi El se slăvește, și noi prin El.

.

Sfânta Evanghelie după Luca

Cap. 6

44. Căci fiecare pom se cunoaște după roadele lui. Că nu se adună smochine din mărăcini și nici nu se culeg struguri din spini.

Sfânta Evanghelie după Matei

Cap. 7

16. După roadele lor îi veți cunoaște. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?

20. De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște.

Grabriella 30.04.2010 00:33:41

Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel

Cap. 13

5. Cercetați-vă pe voi înșivă dacă sunteți în credință; încercați-vă pe voi înșivă.

vsovivi 30.04.2010 09:35:07

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 241076)
Citat:
Citat:

.
Sfânta Evanghelie după Luca

Cap. 6

44. Căci fiecare pom se cunoaște după roadele lui. Că nu se adună smochine din mărăcini și nici nu se culeg struguri din spini.

Sfânta Evanghelie după Matei

Cap. 7

16. După roadele lor îi veți cunoaște. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?

20. De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște.

Citat:

Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel

Cap. 13

5. Cercetați-vă pe voi înșivă dacă sunteți în credință; încercați-vă pe voi înșivă.

Insinuant răspuns și tainic și greu de înțeles, dar nu zic abscons adică obscur, ci zic eficient pentru cei înțelepți dar și plin de viceversare pentru savantul îngâmfat și absurd în milogeala lui fățarnică, muncind pentru ca să cadă în capcana suficienței și amăgirii cu propria lui gunoaștere; adică imită ei pe cei ce folosesc defectuos, spre a lor pierzare, Tradiția și Evanghelia, căci vor să apere minciuna primejduindu-și mântuirea. Și ''ce ar face paznicul sau străjerul sau albina dacă n-ar păzi Însuși Dumnezeu Cetatea?'' (citat după ureche)

Pentru a înțelege răspunsul tău care se referea la mine...; adică e foarte clar că mă consideri mărăcine și spin, fiindcă multora nu le place Adevărul și tu iată că ești de partea lor; dar să ieșim din reflectorul ăsta pus pe mine, și să ne întoarcem la textul citat din Cuvântul lui Dumnezeu și să încercăm să pricepem:

-referirea este la ''securea care stă la rădăcinea copacilor, că cei care nu aduc roade vrednice de pocăința lor se vor arunca în foc'',

-și referirea se face la ''pomul bun face roade bune iar pomul rău face roade rele, și așa cum pomul rău nu poate să facă roade bune tot așa pomul bun nu poate să facă roade rele'',

deci pentru a înțelege taina pildei pomilor neroditori să dăm citatul din nou:

''44. Căci fiecare pom se cunoaște după roadele lui. Că nu se adună smochine din mărăcini și nici nu se culeg struguri din spini. ''

''16. După roadele lor îi veți cunoaște. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?

20. De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște. ''

Deci:

1.Cine oare este Cel ce cunoaște pomii?
2.Care sunt roadele pomilor? Și ale Cui sunt?
3.Cine sunt cei ce le adună?
4.Cine sau ce sau pe Cine reprezintă smochinul?
5.Cine este vița de vie?
6.Care sunt strugurii? Care este tulpina, rădăcina și cine sunt mlădițele?
7.Cine sunt spinii? Dar mărăcinii?
8.Cine sunt culegătorii? Se arată că parcă ar fi oamenii...
9.Cine sunt trimișii care să culeagă via și smochinul?
10.Dar cum poți să cunoști roadele pe care tu însuți nu le rodești?

La care dumneata dai răspunsul tainic cuvenit, care răspunde la toate aceste întrebări și îndoieli:

''5. Cercetați-vă pe voi înșivă dacă sunteți în credință; încercați-vă pe voi înșivă.''

Dar cum te poți tu însuți încerca și lămuri așa încât să nu te păcălești singur din pofta cea dulce a vicleniei mândriei și a slavei de la oameni primită pentru spurcăciunea pustiirii și pentru bucuria răutății ridicată ca să-L ispitești mereu pe Domnul Iisus Hristos, pe Cuvântul lui Dumnezeu?

Sau crezi că are cineva roade vrednice de pocăința lui? Poate pomul bun sau rău și apoi resădit, poate să rodească dacă nu i se dă lui de sus?

Că așa unii chiar sub insuflarea Duhului, fiind tari la cerbice se nemulțumesc punându-se contra pentru ca să rodească ei musai neascultarea... și insisistă la nesfârșit până în ispânzele albe crezând că aduc astfel jertfe de bun mieros Lui Dumnezeu... De parcă n-ar știi ei ce s-a zis prin profetul: ''Milă voiesc și nu jertfe'' s-au parcă nu s-ar știi ce a răspuns Domnul fariseilor și saducheilor care întrebau mereu câte ceva plini de nemulțumire, păi le-a răspuns: ''Mergeți dar de învățați ce însemnează Milă voiesc și nu jertfe că nu am venit să-i chem la pocăință pe cei drepți ci pe cei păcătoși'', pe cei strâmbi, pe cei răi, pe cei rătăciți și pe cei pierduți... pe uituci.

Iar smochinului i-a zis: ''niciodată să nu mai dai rod din tine'' și a ascultat că până dimineața s-a uscat...

Deci ascultă oare și creștinul așa ca smochinul? Iar dacă n-ascultă, atunci ce anume rodește el? Și pentru cine?

iordanmihai 30.04.2010 10:18:46

"Fenomenul" Pucioasa

Hristos a Inviat!
Doamne ajuta!

Urmaresc cu deosebita atentie acest topic.Sunt foarte interesat de asa zisul "Fenomen" Pucioasa,deoarece lucrurile par sa degenereze.S-a acordat prea multa atentie Noului Ierusalim de la Pucioasa,care de fapt(asa cum au afirmat mai multi utilizatori ai acestui site) NU ESTE DECAT O SECTA MINCINOASA.Normal traim vremuri de sfarsit de lume,apar din ce in ce mai multe "grupari" sponsorizate din afara tarii si care pretind cu tarie ca ei sunt adevaratii crestini,ba mai mult vin si cu carti si chiar biblie modificata dupa bunul lor plac afirmand ca aceasta este credinta cea adevarata.O MARE BLASFENIE adusa la adresa ortodoxiei.Ce este mai ingrijorator este ca incearca prim toate metodele sa "racoleze" cat mai multi adepti,mintind,promitand,vrajind si chiar fortand anumiti crestini ortodoxi care sunt slabi in credinta si pleaca urechea la prostiile lor.Eu personal am avut o confruntare cu un adept al acestei secte "Noul Ierusalim" care incearca sa se foloseasca de :sfinti ,apostoli si preoti care slujesc ortodoxiei afirmand ca fac parte din Noul Ierusalim incercand prin acest fel sa devina cat mai credibili.

vsovivi 30.04.2010 12:36:23

Citat:

În prealabil postat de iordanmihai (Post 241132)
Hristos a Inviat!
Doamne ajuta!

Urmaresc cu deosebita atentie acest topic.Sunt foarte interesat de asa zisul "Fenomen" Pucioasa,deoarece lucrurile par sa degenereze.S-a acordat prea multa atentie Noului Ierusalim de la Pucioasa,care de fapt(asa cum au afirmat mai multi utilizatori ai acestui site) NU ESTE DECAT O SECTA MINCINOASA.Normal traim vremuri de sfarsit de lume,apar din ce in ce mai multe "grupari" sponsorizate din afara tarii si care pretind cu tarie ca ei sunt adevaratii crestini,ba mai mult vin si cu carti si chiar biblie modificata dupa bunul lor plac afirmand ca aceasta este credinta cea adevarata.O MARE BLASFENIE adusa la adresa ortodoxiei.Ce este mai ingrijorator este ca incearca prim toate metodele sa "racoleze" cat mai multi adepti,mintind,promitand,vrajind si chiar fortand anumiti crestini ortodoxi care sunt slabi in credinta si pleaca urechea la prostiile lor.Eu personal am avut o confruntare cu un adept al acestei secte "Noul Ierusalim" care incearca sa se foloseasca de :sfinti ,apostoli si preoti care slujesc ortodoxiei afirmand ca fac parte din Noul Ierusalim incercand prin acest fel sa devina cat mai credibili.

Domnule, și dumneata ai venit să lovești în țepușă? Păi nu sunt destui?

Dar problema este că voi nu știți de unde este și totuși iată că știți să loviți deși mi-a deschis ochii. Nu cumva vreți să vă faceți și voi ucenici ai Lui?

Repet pentru cine voiește:

1.Nu este sectă,
2.Este Domnul Însuși, care nu este mincinos!
3.Nu este fenomen ci proorocie și plinire,
4.Nu s-a acordat nici o ateneție fiindcă voi ați scos mereu zvonul că este sectă, că este îndrăcire, că este nebunie, dar fără argumente, fără dovezi ci pe stupizenii gLumești, pe răutăți și presupoziții și insinuări ca să-i faceți pe plac lui nenia și lui tanti grijania...
5.Sunt sponsorizate din mila Lui Dumnezeu, nu din banii KGB sau ai francamasoneriei, sau ai sectelor pe care le visați voi,
6.Nu sunt din afara țării ci sunt dintre ultimii creștini care au mai rămas fideli lui Dumnezeu, ca să creadă și să plinească,
7.Nu sunt cărți și nici biblie modificată ci este proorocie sfântă de la Dumnezeu, deci cu siguranță este Adevărată.
8.Păi eu văd că voi blasfemiați mereu fără jenă. Ei cu ce ți-au greșit, că dumneata nu crezi atunci ei sunt musai de vină?
9.Prozelitizm și racolări văd că faci dumneata sau pentru ce ți-e frică, crezi că o să-ți pierzi oamenii băgați cu forța în temple și case și biserici de pe care profitai? Eu îmi spun convingerea și Adevărul neîndoielnic primit de sus că nu ei sunt sectă, dar nu pentru a face eu cuiva vre-un târg, din moment ce nu vă cheamă nicăieri cineva ci eu ziceam să citiți ca să folosiți în viața voastră, căci în dar am primit, așa dau mai departe, în dar dacă eu sunt lămurit. Căci este în folosul vostru dacă citiți zilnic.
10.Iar prostii lipsite de argumente și așa ca un semnal de alarmă care ar avertiza, tu le faci. Sau ce panică sădești dumneata și cine te-a speriat ca să sperii? Și ce o să se întâmple dacă toți oamenii ar fi credincioși Noului Ierusalim? Ia spune dumneata ce se va întâmpla dacă toți oamenii ar asculta de Dumnezeu prin proorocii și sfinții Lui? Și n-ar mai fi altă biserică decât aceasta? Cine ar avea de câștigat și cine de pierdut?
11. Care sunt dovezile acuzațiilor sau vorbești din bârfe ca să te afli în treabă căci zici: ''mintind,promitand,vrajind si chiar fortand anumiti crestini ortodoxi'' sau dumneata știi cine pe cine a abuzat de peste 50 de ani? Păi cine pe cine a abuzat sau a mințit poborul cu tembelizorul?
12. Dumneata ai avut o confruntare în care ai crezut că ce? Păi e chiar adevărat, mulți dintre drepții VT și din sfinții NT au mărturisit despre slava Noului Ierusalim care va să fie, care din cer se așează pe pământ... și iată proorociile se împlinesc deci mulți dintre sfinți au proorocit și mulți au crezut deci nu e de mirare ca prin BOR să existe credincioși care au primit pe prooroci și cred pe Domnul. Căci credibilitatea nu șade în mulțimea celor ce cred ci în rămășița care împlinește în taină ceea ce s-a dăruit ca mare DAR nouă de sus.

Deci Domnule cu Adevărat Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, a înviat din morți! Deci lasă vrăjelala că ar fi încercat cineva să te amăgească. Eu aici vă repet că dacă nu primiți pe prooroci, s-ar putea ca nici Domnul să nu vă primească pe voi. Dar nu ca să vă ameninț am scris ci fiindcă mie mi-e clar ca dar că neîndoielnic Domnul se vestește peste pământ și se pregătește întru venirea Sa spre slavă și spre judecată... deci de bucurie am scris și nu ca să vă racolez, că racolarea se face de către îngeri pentru cer, dar mai înainte face și dracul racolare, ca să rămâneți în baltă fericiți că numai voi sunteți deja gata mântuiți, voi iată mai rău ca sectanții.

Deci credibilitatea o conferă nu mulțimea de oi pământești ci dragostea sfințită a oilor cerești care ascultă de Mielul Cel fără de păcat ce își pune sufletul pentru oi și nu doar așa că păstorește pentru o plată... vremelnică... și pentru aia se cred vrednici dar când vine lupul ori tac ori dau bir cu fugiții.

Deci fără argumente și cu insinuări absurde de ce crezi că mă încânți că vii ca să faci și tu prezență alături de tabăra răzvrătiților? Crezi că dacă sunteți mai mulți aveți voi dreptate? Păi dreptatea e a lui Dumnezeu și nu a gLumii, și de la El purcede. Deci ce vrei dumneata să spui defapt? Că n-am înțeles ci îmi pare că ai repetat necredința și minciuna ca s-o luăm drept bună... bună de tot.

Deci ai de grijă că lovind mereu în țepușă ai să-ți rănești piciorul! Șingur ai să-ți atragi durerea.

Nu-i așa că te-am convins? Dar zi-mi și mie unde anume vreau ca să te înscriu? În ce partid? Căci nu vreau să fim mai mulți ci e deajuns câte unul, câte doi, ici și colo... N-are nevoie Dumnezeu ci omul are nevoie dar nu acum când e îmbuibat și crede că le știe pe toate ci mai târziu, atunci când Adevărul Carele Este se va vedea. Iar atunci să-i vezi cum își vor aminti și se vor întreba:

Oareoare de ce nu l-am ascultat pe păcătosul ăla mare, marele păcătos mirean din poBor? Că de câteori nu ne-a zis ca să citim pe Cuvântul ca să ne mântuim...
De ce nu l-om fi ascultat ? Din putoareoare sau puteroareoare? Deci așa va fi cu siguranță pentru unii care s-au împiedicat de acest fir de discuții fiind foarte interesați de acest ''fenomen''. Păi dumneata nu știi că minteresul poartă fesul? Deci cum o să afli Adevărul dacă dumneata cauți să faci voia ta atunci când judeci? Iar Tatăl nu judecă pe nimeni ci toată judecata a dat-o în mâna Fiului iar Fiul n-a venit ca să judece pe cineva ci să găsească oaia pierdută, dar este scris că nimic nu v-a trece până se vor plini toate, Cerul și Pământul va trece dar Cuvântul lui Dumnezeu nu va trece.

Deci să fi sănătos și să ai și dumneata parte de tot Cuvântul lui Dumnezeu.

mariamargareta 30.04.2010 21:53:19

Dragă Gabriella, (I)

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 240523)
Va rog, stiti cumva ce sa intamplat cu Daniela? S-a despartit intr-adevar de Secta?
Cunosc tragedia acestei familii dar nu stiu deznodamantul.Stiam ca au divortat.

Dragă Gabriella,

La întrebarea ta am un răspuns cu vești bune. Daniela s-a întors definitiv în Ortodoxie, și o poți întâlni în fiecare duminică într-una din bisericile din orașul tău (Cluj). Regretele ei pentru perioada în care a fost amăgită de pucioși sunt acum adânci și sincere, iar clipa când își va face curaj să mărturisească (poate, chiar pe acest Forum, sau pe vreun blog dedicat subiectului) epopeea vieții ei și prin ce a trecut ea în perioada când îi simpatiza pe pucioși, pentru sfințenia lor fariseică, sper să nu fie departe.

Deocamdată, să consemnăm că o serie de afirmații “proorocești” din “Cuvântul lui Dumnezeul Pucios” privind implicarea Danielei în scrierea și publicarea în toată lumea a unei cărți care să-i aclame pe pucioși și să laude ideologia lor eretică s-au dovedit a fi niște minciuni sfruntate. Daniela nu numai că n-a mai scris nimic în favoarea pucioșilor, dar a găsit puterea să descopere singură adevărul și să se dezică radical și definitiv de ei. Iată aceste “proorocii” pucioase, în splendoarea înșelăciunii lor:

1. Daniela trebuia să se scoale din mijlocul teologilor BOR și să scrie împotriva BOR și să arate “minciuna” preoților ei. (Dar ea n-a făcut-o!):

“ O, fiilor mici, […] sunt Eu, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Iar acum scol pe cineva din mijlocul celor ce-și zic că împlinesc ei Scripturile de nou Ierusalim. Ridic din mijlocul lor foc și ard minciuna lor, căci minciuna lor este fărădelege împotriva Mea, nu este lucrare de nou Ierusalim. Eu sunt lucrarea de nou Ierusalim” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

2. Daniela trebuia să fie “inimioara cea nouă” care va scăpăra amnarul care aprinde scânteia care va înteți focul ce va arde în BOR. Ea urma să primească putere nouă pentru ca să împlinească porunca ce o primise prin “Cuvântul” Pucios. (Dar ea n-a primit nici o putere nouă și potrivnică și n-a mai aprins nici un foc în Biserică!):

Mă las cuvânt nou peste inimioara care scapără amnarul Meu pentru ca să iasă scânteia cea pentru focul Meu, pentru jalea Mea care vine de la omul minciunii; inimioară plăpândă în care Eu, Domnul, Mă voi slăvi și voi arde de durerea pe care Mi-a făcut-o omul mincinos. Mai întâi învălui în pacea Mea și în puterea Mea inimioara cea nouă, căreia îi dau putere nouă pentru ca să împlinească la cuvântul Meu.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

3. Daniela urma să fie “o nouă Iudită” și o nouă Iudă care va lucra alături (de fapt, în subordinea) liderilor pucioși, adulați cu cuvintele “copiii cei unși” (adică, unși cu toate alifiile)ca să taie capul unui “Olofern cu trup de șarpe” ( adică, să-l intimideze pe patriarhul BOR, întinându-i imaginea și rănindu-i încrederea în sine. Patriarhul urma să se retragă, pentru a-i face loc acelui episcop care era agreat de către pucioși). Așa se anunța că se va împlini Scriptura aceasta de Nou Ierusalim. (Dar Daniela s-a dovedit “leneșă și neascultătoare” față de liderii pucioși cei unsuroși, motiv pentru care ei au și expulzat-o ulterior din proximitatea lor. Iar “Scriptura aceasta de Nou Ierusalim” – “Cuvântul lui Dumnezeul Pucios” care proorocește scrierea “cărții Danielei”, nu s-a mai împlinit nici până în ziua de astăzi):

Pace ție! Pace ție! Pace ție, copilă nouă! Fac din tine cărare pentru Mine spre oameni, și cărare pentru oameni spre Mine. Întărește-te în umilința inimii, iar sinele tău să fiu Eu, ca să pot Eu vorbi pe limba lor cu cei ce râd zădărnicindu-Mi planul Meu cel din Scripturile de nou Ierusalim. Așează-te cu dragoste cerească alături de copiii Mei cei unși, căci va să te trimit ca pe Iudita să te atingi de capul șarpelui, și apoi să-l rănești. El va țipa apoi de rușine și își va ascunde capul rănit și va fugi dinaintea Mea, și Eu Îmi voi împlini Scriptura aceasta. Amin.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

4. Daniela ar fi trebuit să tragă semnalul de alarmă, precum că BOR nu-i judecă drept pe liderii pucioși-proorocii mincinoși. (Dar Daniela n-a mai scris nimic și nici nu i-a atenționat pe arhiereii BOR cum că ar fi “judecători nedrepți” cu “fenomenul” Pucioasa):

Spune-le la vrăjmașii Mei că ei nu Mă cunosc; spune-le că nu lucrează drept în judecata lor cea împotriva Mea, căci nu Mă cunosc.”(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

5. Trimiterea Danielei ca o “Iudită” la arhiereii BOR și cartea pe care urma ea s-o scrie ar fi trebuit să fie chiar împlinirea acestei proorocii. (Dar n-au fost: Daniela nu s-a mai dus ca o “Iudită” la arhiereii BOR, iar “proorocia” nu s-a mai împlinit!):

Spune-le pe numele lor, ca să le scriu în cer numele lor, spre mărturie împotriva Mea, căci cartea trimiterii tale între ei, este carte din cărțile Mele, este proorocie peste ei. (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

6. Daniela urma să lucreze plină de “Duhul Sfânt dela Pucioasa”, și nu mâna ei urma să scrie, ci “mâna Domnului” ar fi trebuit să scrie prin mâna ei. (Dar, ori Daniela s-a lenevit, ori mâna “Domnului Pucios” a amorțit, cert este că lucrarea nu s-a mai ivit, iar “proorocia” nu s-a mai împlinit!):

Duhul Meu Cel Sfânt suflă peste tine, iar tu ești mâna care-Mi scrie dreptatea Mea. Voiesc să-ți dau mărire împotriva celor ce s-au sculat împotriva ta, fiindcă diavolul cel de peste tot Îmi pipăie toate planurile Mele și scoate limba lui la cei cu care Eu Mă sprijin între cer și pământ. Fac din tine așternutul picioarelor Mele pentru o clipă; pentru o clipă mică, fiindcă Eu sunt Dumnezeu mare și Mi-e milă de om, căci omul este mic. O clipă tu vei lucra prin Duhul Meu Cel Sfânt o lucrare așteptată de toți sfinții din cer și de pe pământ.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

7. Scrierea Danielei era, chipurile, “așteptată de către toți sfinții din cer” și ea îi va rușina pe înțelepții din BOR, care îi învață pe alții numai de la ei, și nu vor să-i învețe de la Dumnezeul Pucioasei. (Dar scrierea n-a mai apărut, sfinții au așteptat degeaba, iar înțelepții BOR au rămas “ne-rușinați” și fără interes pentru învățăturile eretice ale Pucioasei):

Această lucrare va rușina pe cei înțelepți, pe cei ce s-au așezat ca niște dumnezei pentru calea oamenilor, pe cei ce s-au pus mai mari ca Mine peste sufletele multora care caută pe Dumnezeu, și omul cel plin de dor nu mai dă de Mine, și dă de ei.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

mariamargareta 30.04.2010 22:01:39

Dragă Gabriella, (II)

8. Daniela urma să fie îndrumată concret de către liderii pucioși asupra stilului în care va scrie. Urma să i se arate și firul pe care trebuie să-l urmărească, ca “să se lege” firele și înțelesurile trecutului cu ale prezentului. ( Dar, ori pucioșii nu s-au priceput la îndrumat și la arătat, ori Daniela nu le-a înțeles îndrumările, ori nu le-a văzut arătările, cert este că nimic din ce era aranjat, nici n-a mai ieșit, și nici nu s-a “legat”):

Vom lucra cu umilință și cu durere în cuvânt, căci toți cei care grăiesc pe pământ au duhul mândriei lor în grăirea lor, și aceștia iau de la oameni, nu iau de la Mine, fiindcă ei lucrează în voia oamenilor. Voi arăta firul Meu cel de la apostolii Mei, cel de la începutul bisericii Mele, și îl vom lega cu capătul cel de azi, ca să stea în fața celor de la început, și să dea seamă cei de azi pentru cele de azi, și să se pocăiască dacă vor voi și dacă vor putea să voiască. Dar acest lucru este urâciune înaintea Mea, căci desfrânarea lor Mi-a făcut mare rușine în cer și pe pământ.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

9. Daniela era măgulită cu promisiunea că “va fi ridicată dintre hulitorii din BOR”, unde, cică fusese strecurată cu premeditare de către “Dumnezeul” Pucioasei, ca să aibă El acum ce scoate. Fiind o “inimioară blândă” și “curată la inimă”, ea va putea vedea în liderii pucioși pe “unșii Domnului”, iar în cuvântul lor, va vedea “Cuvântul lui Dumnezeu”. (Dar Daniela a rămas până la urmă între creștinii din BOR, unde este și astăzi, iar pe “unșii de la Pucioasa” i-a descoperit ca pe niște impostori și le-a aruncat în față cuvintele “Sunteți niște oameni răi!”) :

Te ridic din mijlocul lor, că de aceea te-am strecurat între ei, ca să te pot ridica azi, și să-Mi plâng durerea Mea cea de șapte mii de ani, că tu ești o inimioară blândă și bună și credincioasă lucrului Meu din zilele acestea, iar cel curat la inimă, acela Mă vede în mijlocul unșilor Mei lucrând și cuvântând cuvântul dreptății și al mântuirii.

10. Daniela era încurajată că-l va avea ca ajutor la scrierea cărții pe Ninel (Ioan), soțul ei, iar Ninel va fi și el răsplătit cu o parte din slava ei. (Dar Ninel n-a ajutat-o cu nimic, ba chiar a divorțat de ea și părăsit-o tocmai pentru că avea impresia că le face prea mari concesii pucioșilor. Nici vorbă să mai ia și din slava Danielei, primită la lansarea cărții, carte care n-a ieșit, pentru că nu s-a mai scris):

Ai lângă tine ajutorul Meu, ai pe copilul care Mă ajută pe Mine cu iubire. El te va ajuta, căci te voiește lucrând, și va lua și el din slava Mea care va ieși de la lucrarea ta pentru Mine.“ (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

11. Daniela era măgulită cu cuvinte sforăitoare: ea va fi “armă de apărare” a BNI (Bisericii Noul Ierusalim), ostaș viteaz în Armata Domnului ( a nu se confunda cumva cu Oastea Domnului, care e altă mâncare de pește) care se va lupta cu Antichristul ascuns printre slujitorii BOR. Și pentru că Daniela tocmai își amânase examenul de licență după cei 4 ani urmați de ea la Facultatea de Teologie, “Domnul Pucioasei” îi mai promitea și că îi va echivala cartea pe care o va scrie cu examenul de licență, deci ea nu va mai trebui să-l susțină pe cel de la Facultate. (Daniela n-a mai apărat BNI, nu s-a mai înrolat voluntar în “Armata Domnului de la Noul Ierusalim” și a refuzat să i se echivaleze “din cer” examenul amânat de licență cu “cartea” pe care urma s-o scrie, prin simplul fapt că n-a mai scris-o. Apoi, ca să fie în legalitate, și-a dat examenul aici, pe pământ, fără nici o scamatorie sau “premiu din cer”):

“Am venit nu demult și te-am pregătit prin unșii Mei și te-am întărit ca să poți prin puterea Mea. Tu te-ai plecat și ai zis să fii a Mea după voia Mea, și acum te cer, și voi fi cu tine ca să lucrezi o clipă pentru Mine. Fac din tine armă de apărare a bisericii Mele, viteaz destoinic în armata Mea, căci tu ai învățat arma. Acesta este examenul tău pentru arma pe care ai învățat-o din cărțile bisericii, iar premiul ți-l voi da Eu și nu omul, că te voi curăța de toate păcatele pe care le-ai făcut ca un om, și îți voi da mântuirea cea de la Mine. Ascultarea ta de cuvântul împlinirii Mele în om să n-o calci, că te fac datoare Mie, fiindcă îți dau arvuna Duhului Meu Cel Sfânt, și cu ea vei grăi împotriva omului care a îmbrăcat haina lui antichrist pe sub haina de slujitor al bisericii.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

12. Danielei i s-a prezentat apoi modelul “eșuat” al arhiereului Irineu, care a fost “laș și cu iubire de sine” și n-a avut putere ca să stea cu liderii pucioși (“unșii cei mici”) până la capăt, așa cum le promisese el lor, cum că “va accepta până și caterisirea pentru asta”. Asta ca nu cumva să-i vină ideea să “eșueze” și ea cum a făcut “lașul” de Irineu, cel “plin de iubire de sine”. (Dar acest lucru chiar așa s-a și întâmplat: Daniela a făcut exact ce a făcut și Irineu, dezicându-se ferm și definitiv de pucioși. S-a văzut de aici că “Domnul Pucioasei” nu avea atâta forță de scruta viitorul, ca să poată anticipa așa ceva, o asemenea incredibilă “defectare”):

“Mi-e milă de gloatele cele fără de cunoștință, și nu are cine se ridica pentru neamul omenesc ca să-l scol spre mântuire, arhiereul Meu de la care am așteptat lucrare vie după ce i-am dat să aibă, a căzut din cer, că a fost fricos și că s-a rușinat cu Mine și cu unșii Mei cei mai mici. Mă zbat să-l scol și pe el, că e curat, dar e neputincios, că a vrut să poată prin el, nu prin Mine. El vede minciuna lui antichrist și plânge cu inima, dar e laș și are iubire de sine, și de aceea a dat să Mă părăsească și să nu Mă mai cunoască prin cuvântul Meu cel nou, și să se ascundă apoi. Dar vreau să-l scot curat, să-l scot de sub vina aceasta și să-l măresc, pentru numele Meu și numai pentru numele Meu, care stă mare peste grădina cuvântului Meu și care se face mare din grădina Mea din România. Atât mai am viu în România; cu atâta nădejde am mai rămas pentru învierea cea din morți a bisericii.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

13. Danielei i s-a poruncit să se ridice la luptă și să-l omoare pe antichristul ascuns în BOR, dar nu singură, de capul ei, ci “unită cu cei din grădină” (adică “binecuvântată” de către liderii pucioși-proorocii mincinoși, care urmau să-i dirijeze îndeaproape scrierea, ca să o ajute ca “să poată”), iar scrierea Danielei să iasă așa cum vor ei. (Dar nici Daniela nu s-a mai ridicat “la luptă”, nici binecuvântarea liderilor pucioși n-a fost altceva decât apă de ploaie. Scrierea Danielei nu a mai ieșit așa cum voiau liderii pucioși, deoarece n-a mai ieșit deloc):

Ridică-te, căci Eu sunt Cel ce Mă ridic în tine ca să spun: "Înviați, voi, oase uscate!". Amin, amin, amin. Pregătește-te cu iubire, și cu puterea Mea te îmbracă și stai unită cu cei din grădină ca să te ajute ei să împlinești porunca Mea. Ei te vor binecuvânta din partea Mea și te vor ajuta să poți și să fii arma Mea pentru moartea minciunii lui antichrist.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

mariamargareta 30.04.2010 22:07:47

Dragă Gabriella, (III)

14. Danielei i s-a promis că nu va fi singură, ci toți “șfinții pucioși” se vor scula și-i vor șopti la ureche ce să scrie, și va scrie cartea împreună cu sfinții. Îndeosebi șfântul prooroc Daniel, cel care-i poartă numele, o va ajuta cel mai mult. ( Dar ajutorul de la “șfinți” ori n-a existat, ori n-a fost bun de nimic, ori Daniela a fost cam tare de ureche și n-a auzit nimic din ce i-au șopotit “șfinții” la ureche. Cartea tot nu s-a mai scris, cu tot ajutorul promis al sfinților):

Se vor scula sfinții și îți vor da lucrarea lor cea din mijlocul bisericii, că pentru totdeauna au dat-o. Se va scula proorocul Daniel și te va ajuta din cer și mulți vor cerceta cu amănuntul cartea pe care o scriu cu tine și multă înțelepciune voi coborî prin ea pentru cei ce așteaptă scăparea din robia lui antichrist.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

15. Danielei i s-a promis că cel mai prețios sprijin va fi însă tot “Cuvântul Pucios”, care se va coborî din cer prin intermediul liderilor pucioși, care o vor îndruma pe Daniela ce și cum să facă, în toată vremea lucrului “Dumnezeului Pucios” și a “cerului” cu ea. Daniela urma să “meargă pe fir”, făcând echilibristică pe sârmă întinsă. ( Această “însoțire în toată vremea lucrului” n-a mai existat, îndată ce “lucrul” la carte n-a mai existat. Daniela n-a mai “mers pe fir”. Așadar, încă o proorocie mincinoasă) :

Cuvântul Meu cel din cer te va însoți în toată vremea lucrului Meu cu tine și vom lucra cu cerul alături. Mergi pe fir, căci firul este întreg de la capăt la capăt, și caută să vezi cine a rupt firul și unde este nodul pe care Eu l-am înnodat mereu la ruptură, l-am înnodat tainic, ca să-i am pe cei de azi și să lucrez lucrarea cea de la capătul firului, lucrarea cea de nou Ierusalim peste pământ, iar firele lăturalnice sunt alte fire și n-au putere să ajungă la început și la sfârșit.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

16. Cartea care va fi scrisă de Daniela la îndemn dumnezeiesco-pucioșesc i s-a promis că va fi totodată lucrarea ei de licență la școala teologică a “bisericii din lume”, iar numele ei de “scriitoare” va fi mare în cer și pe pământ. (Dar n-a fost să fie așa. Daniela și-a dat mai târziu examenul de licență la “școala bisericii din lume”, ca orice absolvent obișnuit de teologie. Numele ei a rămas un nume obișnuit în școala bisericii, un nume de profesoară de religie ca oricare altul) :

Scoală-te și scrie! Amin, amin, amin. Aceasta este cartea ta de titlu de la Dumnezeu după ce ai învățat în școala bisericii de azi. Ferice ție pentru numele tău cel de după școala aceasta, căci toți cei ce și-au luat nume mare prin școala bisericii au prins învățătură să-Mi dărâme biserica Mea cea de la Mine și de la urmașii Mei cei sfinți lăsată.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

17. Bineînțeles că “lucrarea” Danielei, ca orice mecanism, nu putea începe fără “ungere” de la “unșii” pucioși. După ce va primi ungerea și binecuvântarea lor, Daniela va putea scrie repede și cu mult spor și “va lucra minunat”. (Dar n-a mai lucrat, nici minunat, nici ne-minunat, ceea ce înseamnă că “ungerea” și binecuvântarea liderilor pucioși nu i-au fost de nici un folos):

“Vino și ia ungerea Mea pe care o cobor pentru tine prin unșii Mei ca să scrii. Scoală-te și scrie! Amin. Scrie repede, că vremea este aproape. Eu vin curând […]“Scoală-te și scrie! Amin, amin, amin. Eu sunt Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Întreită binecuvântare pun peste tine, și vei lucra minunat lucrarea Mea cu tine, căci Eu îți dau de la Mine.”(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

18. Dacă chemarea Danielei nu va fi de ajuns, poate că o poruncă va fi mai de efect. Daniela primește poruncă fermă să se apuce de treabă. De asemenea, toate puterile cele potrivnice sunt puse la respect, deci nici o opreliște nu mai stătea de acum în calea Danielei. (Și atunci, de ce n-a fost ea în stare să scrie nici un rând, lăsând de rușine ditamai proorocia?):

“Ție îți poruncesc: scrie! Amin. Orice putere potrivnică să cadă și să se tragă în lături la porunca Mea cea pentru moartea lui antichrist și pentru învierea morților. Amin. Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe urmă, și sunt Cel ce sunt. Amin, amin, amin. (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

19. “Proorociile” pucioșilor curgeau lanț. Liderii pucioși, auto-alintați cu cuvintele lămuritoare “fiii cei unși în grădină” (ca să nu se înțeleagă cumva de cineva că ar fi unși pe altundeva) erau apoi chemați să ia din mâna Danielei “cartea” (pe care ea n-a mai scris-o niciodată) și s-o trimită pecetluită la toate bisericile, de pe tot pământul. (Poate că n-au reușit ei să o trimită chiar la toate, pentru că până acum nici o biserică n-a primit vreun exemplar, iar pământul e cam mare, e rotund și cam greu de străbătut în întregime cu piciorul):

Fiilor unși în grădină, luați în mâini ungerea Mea cea pentru inimioara care va lucra prin lucrarea Mea cu voi și va da semnalul minciunii lui antichrist, care a înșelat toată lumea. Luați apoi din mâna ei cartea și dați-Mi-o Mie s-o pecetluiesc prin mâna voastră și s-o trimit bisericilor și peste tot pământul. Și se va vedea biserica Mea cea cu voi, căci v-am răscumpărat dintre oameni ca să fiți Mie biserică sfântă întru venirea Mea.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

20. Cartea pe care urma s-o scrie Daniela era denumită într-un final “lucrul cel pentru nimicirea proorocului mincinos”. (Întrucât “cartea Danielei” n-a mai ieșit vreodată la lumină, și nici șanse pentru viitor nu se prea întrevăd, înseamnă că tocmai acesta era aluzia la proorocul mincinos: tot ce s-a spus despre “cartea Danielei” era o proorocie mincinoasă):

Iată, am adus la voi lucrul cel pentru nimicirea proorocului mincinos, care s-a așezat în loc părut sfânt, ca slujitor al Meu, dar el este antichrist, iar Eu sunt Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, și sunt Cel ce sunt, și sunt Cuvântul Care suflă și nimicește pe antichrist, omul fărădelegii, care s-a așezat în loc numit sfânt drept Dumnezeu. (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

mariamargareta 01.05.2010 22:20:57

198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (I)

Templul de la Pucioasa este simbolul văzut al înfloririi și decadenței unei secte care s-a ambiționat să se joace de-a Dumnezeu, vorbind din dreptul Lui de mai bine de 55 de ani încoace.

La origine, el este o biserică ortodoxă care, deși din punct de vedere al arhitecturii iese din tiparele erminiei ortodoxe tradiționale (fiind de aceea numită, în mod invariabil, „templu”), a primit binecuvântarea unui episcop canonic de a funcționa ca lăcaș de cult ortodox. Din nefericire, la scurt timp după târnosirea ei, liderii pucioși au exacerbat mocnitele lor pretenții voluntariste și tendințe centrifuge, dând un curs schismatic vieții religioase din această biserică și impunându-le enoriașilor ei o conduită decadentă (bigotă și fundamentalist-extremistă, cu accente naționalist-monarhiste de extremă dreapta). Legătura cu autoritățile ecleziastice canonice a fost în mod ostentativ ruptă, după ședința Sfântului Sinod al BOR din ianuarie 1993, când ierarhii au refuzat să dea curs cererii liderilor pucioși se a fi recunoscuți ca având o ascendență sacerdotală absolută, de „prooroci ai lui Iisus Hristos care aduc Cuvântul Lui Dumnezeu pe pământ”, față de restul ierarhiei legitime a Bisericii. Din acest motiv, viața bisericească din acest „templu” pucios a căpătat o traiectorie liturgică deviantă și incontrolabilă, promovându-se în sânul ei o suită de învățături eretice, și astfel biserica glisând rapid spre statutul de locaș de cult desacrat. Stare nefericită în care se află și astăzi.

Toate icoanele făcute de pucioși în atelierele lor au pe spate un simbol mic, stilizat, în formă de mușuroi, al acestui templu. Toate cărțile pucioșilor au pe coperta exterioară mușuroiul, iar pe filele din interior el apare chiar de mai multe ori, însoțit de o criptogramă: numărul 92 ( care simbolizează anul de la care pucioșii numără epoca de aur a templului „Noul Ierusalim”).

La început, templul era pentru pucioși o speranță sublimă, dar nebunească: el trebuia să reproducă ad litteram „cetatea sfântă, Noul Ierusalim, care se coboară din cer de la Dumnezeu”, ca semn al împlinirii Apocalipsei (v. Apoc. 21,2). Un lucru irealizabil din punct de vedere tehnic, material și financiar, deoarece cele 12000 de stadii ale cetății proorocite în Biblie (v. Apoc. 21,16) ar fi trebuit să acopere o bună parte din Europa, nu numai grădina lui nea’Ilie din Glodeni.

În volumul original al cărții „Cuvântul lui Dumnezeu” (ediția 1955) există un capitol special destinat proorociilor despre acest templu, intitulat „ Istoria, anunțarea, construirea și slava Bisericii Noului Ierusalim (paginile 294-321). Entuziasmul pucioșilor depășea pe vremea aceea la modul hiperbolic cumințenia raționalului:

“Taină vă spun vouă, că sunt în lucru de la cer, și voi ridica acum piatră de mărturie prin care va mărturisi Domnul taina acestui izvor care a curs atâta vreme în mijlocul acestui popor, și apoi va fi mare poporul cel credincios, care va fi născut într-o clipă atunci, și acesta se va numi poporul român, poporul neamului cel nou, poporul Noului Ierusalim. Și va fi acesta un neam sfânt, care va primi slava cea dintâi între toate noroadele de pe pământ și va împărți lumină și înviere și sare peste mulțimile care vor curge spre acest munte.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 6 iunie 1991)

Clipa aceea, în care Poporul Rromân urma a se naște ca pasărea Phoenix din propria lui cenușă, pentru a umili apoi toate noroadele care nu s-au învrednicit să fi descoperit ele primele unde este “slava cea dintâi”, ca să o șterpelească apoi de la Dumnezeu, poate o mai așteaptă pucioșii și astăzi, dacă nu cumva se vor fi plictisit de așteptare.

mariamargareta 01.05.2010 23:33:45

198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (II)

Odată hotărârea luată în ceea ce privește zidirea “templului – piatră de mărturie”, trebuia măgulit acum cu un cuvânt meșteșugit cel care fusese ochit de liderii pucioși că ar putea fi conducătorul echipei de constructori: Nicușor, zis și “Zidaru”, pentru că era chiar zidar de meserie:

Nicușor Zidaru, deschide-mi ca să intru cu această taină și scrie această zi, scrie această taină pe tăblița inimii tale, și închide apoi ușa până vor veni zorii acestei împliniri, căci voi coborî spor din cer și vom lucra cu grabă și vom ridica piatră de mărturie peste acest izvor, […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 6 iunie 1991)

Nicușor “Zidaru” este chemat cu chemare de sus din cer, și apoi este tocmit la lucru ceresc pentru care va avea plată și răsplată întreagă în împărăția cerurilor:

“Întărește-te și te ridică cu credință, că Domnul te tocmește pe tine, Nicușor Zidaru, și se va ști numele tău de pe această piatră, alături cu cei aleși ai mei cu care am lucrat ca să ridic în vârful acestei pietre semnul Fiului Omului, Care Se va arăta biruitor în vremea aceasta, și spre putere de înviere peste noroade, căci Dumnezeu Își va arăta apoi slava prin această lucrătură. Așează-te lângă Domnul, așează-te lângă mine și lângă cei ce lucrează întru mine, Nicușor Zidaru, căci așa am rostit cuvânt: „Vino după mine! Vino, de acum! Vino, Nicușor Zidaru, și te voi face zidar de case vii, de inimi vii, fiindcă de la această piatră va ieși izvor de înviere, și Domnul Se va arăta în zilele ce vin“. Fii credincios întru această chemare, căci ce este cu neputință la om, este la Dumnezeu cu putință, și vom lucra această piatră, căci Moise a izbăvit pe Israel prin cuvântul credinței, dar în această lucrare este mai mult decât Moise.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 6 iunie 1991)

Nicușor “Zidaru” și echipa lui nu vor lucra biserica după capul lui de zidar, ci după planurile cerești transpuse în schițe ale liderilor pucioși:

“A coborât Domnul la acești copii cuvânt și schiță, și toate vin după planul cel ceresc, […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 6 iunie 1991)

Nicușor “Zidaru” și ortacii lui sunt avertizați să lucreze în mare taină, ca nu cumva să se afle ce lucrează ei acolo. Explicația este simplă (acum, după desfășurarea lucrurilor): Pucioșii n-aveau aprobare de la autorități pentru zidire de biserică, căci ei nu aveau plan și schiță de biserică, ci au umblat cu înșelăciune, obținând aprobarea pentru o cu totul altă clădire: un fel de “centru cultural și artistic”, în care ar fi urmat să lucreze Marian Zidaru opere de sculptură monumentală și artă creștină (anticipând puțin povestirea epilogului acestei epopei, dezvăluim de pe acum că, după ridicarea bisericii, pucioșii au pus crucea pe acoperiș într-o noapte, așa că a doua zi autoritățile s-au văzut în fața faptului împlinit: clădirea nu mai era “centrul artistic” care primise aprobările, ci o biserică ilegală. Pentru că au mințit, construind fraudulos altceva decât au pretins, pucioșii au primit o amendă substanțială pe care au plătit-o fără comentarii, bucuroși că au scăpat așa de lesne și n-au fost obligați să-și demoleze singuri “mușuroiul”):

“Fii înțelept și fii pe piatra credinței, […] Vom lucra după planul cel de sus, și aceasta va fi o taină mânuită numai de Domnul, până vom ajunge în vârful ei. Să nu te temi că vei muri dacă vei ține în tine această mărturie. Este scris că vine vremea când cei ce aud nu vor mai auzi, și apoi cei surzi vor fi să audă. Iată, fă-te mut și fă-te surd pentru cele tăinuite de Dumnezeu, și vei fi între cei puțini ai lucrului cel tainic. Pecetlui-voi această taină între ucenicii mei și voi înscrie numele lor pe această piatră, și va fi spre mărturie. Amin. Stai lângă acest început de Ierusalim nou, stai lângă cei aleși ai mei, Nicușor Zidaru; stai, și vei fi întru înțelepciunea cea de sus. Domnul lucrează să-Și desăvârșească cele proorocite pentru această vreme, și va așeza Ierusalimul, și iată cum începe, căci pe această piatră voi zidi începutul cel nou al zilelor ce vin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 6 iunie 1991)

S-a trecut îndată la mare sfat, ca să se hotărască ce și cum se va face.
Pentru asta, liderii pucioși au înscenat un fel de consiliu executiv la care urmau să colaboreze trupurile cu duhurile, oamenii cu zeii. Prima ședință s-a ținut în cer și a fost prezidată de duhul Verginicăi (“mama Gigi”), la care asista ca invitat și “Iisus Hristos”. Liderii pucioși consemnau dialogurile în procesul verbal al ședinței. Verginica deschide ședința de sobor ceresc, apoi Îi dă cuvântul și “Domnului”, ca să zică și El câteva vorbe de încurajare, iar “Domnul” binecuvintează Sfânta Treime din exteriorul ei: Tatăl, Fiul și Duhul cel Sfânt și întreit:

“Pace vouă! Acesta este un sobor ceresc. Mama Gigi este aici cu oaspeți din cer și este cu Domnul Iisus Hristos în sfatul acestui sobor, și e sărbătoare în cer în această zi de sobor sfânt. […]Voi sunteți trupul lui Iisus Hristos, […] Sunteți începătura cea nouă, pentru că luați și mâncați și beți Trupul și Sângele Fiului Sfintei Treimi, și iarăși, după o zi și o noapte luați.
Domnul Iisus Hristos este în sobor cu noi, iubiții mei copii, și Domnul dă binecuvântare peste acest sobor. Iată, Domnul grăiește acum la voi:
– Binecuvântată să fie împărăția Sfintei Treimi, a Tatălui Meu și a Fiului Său și a Duhului Cel Sfânt, întreit lucrător, acum și peste toți vecii! Amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 9 iunie 1991)

Cei tocmiți să ridice din temelii biserica sunt atenționați să păstreze în ascuns lucrarea lor:

“Pace vouă, celor împreună lucrători întru lucrarea Sfintei Treimi, Care lucrează să așeze Ierusalimul cel nou! Și vom începe cu această piatră și de la această piatră. […] Iată, pe această piatră vom zidi biserica începutului învierii făpturii lui Dumnezeu. Credeți în Domnul Iisus Hristos. Eu sunt. Nu vă temeți, și vom lucra această corabie. Pecetluiți această taină până vom lua și vom deschide aceste peceți, căci vrednic este Mielul lui Dumnezeu să ia această carte și să deschidă pecețile ei în strigătele mulțimilor care vor veni și se vor adăpa din această piatră, din acest munte al binecuvântărilor.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 9 iunie 1991)

Cei 14 salahori tocmiți să ridice biserica din temelii sunt pomeniți apoi, fiecare după numele său:

“Să se scrie spre mărturie numele celor ce au stat cu cerul în sfatul acestui sobor, iar pe această piatră Domnul va săpa numele celor care sunt întru numele Domnului adunați în această zi de mărturie. Amin, amin, amin.
Numele celor strânși în acest sobor ceresc: Ioan Spirea, Gheorghe, Ilie, Nicolae, Spiridon, Emilian, Emilian, Gheorghe, Constantin, Valeriu, Nicolae, Marian, Ioan, Dan.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 9 iunie 1991)

mariamargareta 02.05.2010 01:25:34

198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (III)

Unul dintre proprietarii pământului pe care se va zidi biserica este Iliuță Bunea, pe care Mihaela l-a îmbrobodit din vreme ca “să se dea” cu totul lui Dumnezeu (cu pământ cu tot, adică, și cu ce este clădit deasupra, pe pământ). Pentru a nu apărea pe viitor surprize (eventuale pretenții de retrocedare) de la al doilea proprietar al pământului (Bunea Daniel, fratele lui Iliuță), liderii pucioși întocmesc un cuvânt de timorare a acestuia, ca să-l cedeze definitiv și de bunăvoie, cu acte oficiale. Argumentul adus de ei este că “pământul este din veac al Domnului”:

“Iată cuvântul lui Dumnezeu pentru cel ce este înscris cu numele lui tot în acest pământ de aici, căci mai este înscris pe acest pământ încă un nume, și Domnul vede numele acestui fiu, scris lângă numele fiului cel ales și cel uns de Dumnezeu. Fiul cel care are ungere cerească, este al Meu cu tot ce este al lui. […]Nu s-a dat numai pe jumătate cu toate ale lui, și s-a dat pe sine tot și s-a dat cu tot ce a avut de la Dumnezeu dat. Dar hotarul acestui pământ pecetluit de Dumnezeu, și hotarul acestui acoperământ pecetluit de mirul ungerii dumnezeiești, acest hotar mai are prins în pământul lui încă un nume de fiu al acestui pământ prins între hotarele cele pecetluite ale acestei taine. Mai e un pas, și aceste hotare vor fi și mai pecetluite […] Iată, peste câteva zile așezăm piatra de mărturie a acestui început de biserică nouă, și va fi apoi să ridicăm pe ea altar de mărturie, care va vorbi despre cele ce s-au lucrat în ascuns, după porunca cea din cer coborâtă.[…] Cuvântul care lucrează în acest acoperământ, cuvintează astăzi pentru celălalt fiu care are numele înscris în aceste hotare; pentru cel care nu L-a priceput pe Dumnezeu și nu L-a urmat pe El după cum a fost coborât cuvânt. Dar iată, încă o dată grăiește Domnul cuvânt hotărâtor.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 8 iulie 1991)

Bunea Daniel primește o amenințare voalată: pământul lui este și al “Domnului”, căci are alegere cerească. Cineva va trebui să cedeze. Cine să fie, cine să fie? Ochiul “Domnului” a pândit în toată vremea asupra acestui petec de “pământ sfânt”, așteptând momentul favorabil, care acum a venit:

“Ia seama, fiule al acestor părinți, căci fratele tău cel mic este al Domnului cu tot ce are el, cu viața lui cu tot. Ia aminte, și nu te lepăda de Domnul Care vorbește, căci dacă cei dintâi n-au scăpat de pedeapsă pentru că n-au ascultat de cuvântul care le grăia pe pământ, cu atât mai mult cei de acum care aud cuvântul și se depărtează de Cel ce grăiește din ceruri. Ia seama, ia aminte la cuvântul lui Dumnezeu, că iată ce grăiește Domnul către tine: pământul acestor hotare are alegere cerească, și Domnul a lucrat în vremea aceasta și l-a pecetluit ca să fie pământ sfânt și să calce pe el cei curați, cei aleși cu care lucrează Domnul taina acestei vremi. Dintru început a fost această alegere, și este acesta pământ ales de Dumnezeu. Ochiul Domnului a fost în toată vremea asupra acestui petec de pământ sfânt, iar la vremea hotărâtă a coborât lucrul Domnului care era proorocit să se lucreze în acest pământ.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 8 iulie 1991)

Lui Daniel Bunea i se cere imperativ un cuvânt scris de renunțare la drepturile strămoșești. Moștenirea pământului celor doi frați Bunea va purta numele "Domnului":

“Am ridicat din cetatea din care te tragi și tu, am ridicat această trâmbiță lucrătoare, spre sfârșitul vremurilor lumii, și spre începutul cel care vine după sfârșitul celor rele. Am ridicat-o pe Verginica. Am mai ridicat din această cetate și un fiu pe care, iată, l-am uns cu ungere cerească, și el este un fiu al legământului cel nou. Fii înțelept cu Domnul, căci Domnul îți cere ție cuvântul tău ca să-l scrie spre mărturie. Iată ce voiesc să scriu: acest acoperământ și acest pământ sfânt și pecetluit este al lucrării Domnului, este al planului Domnului. Acest fiu mai mic este urmașul acestei ctitorii. Este scris numele lui în dreptul moștenirii de aici, căci el este al lui Dumnezeu și numai al lui Dumnezeu și este moștenitorul acestei familii care este trecută ctitoră a acestui pământ, a acestui acoperământ care-L ascunde pe Domnul în ieslea Sa. Bucurați-vă, că Domnul a ridicat din mijlocul acestei case un salvator pentru mântuirea a toată casa aceasta. Amin. Ridică-te și lucrează după cuvântul Meu, și Eu voi scrie cuvântul tău spre mărturie și spre mântuire casei tale. Spune cuvântul tău, căci Domnul este aici și scrie graiul cuvântului tău. Iată, moștenirea ta de aici va purta numele Domnului, prin fiul cel mic care este ridicat dintre voi. Moștenirea ta de aici va sluji de acum lucrării pentru care a fost sortită această moștenire, căci lângă acest sfânt acoperământ Domnul ridică acum turn tare, stâlp de mărturie, piatră de înviere și început de biserică sfântă și curată, biserică nouă și neprihănită, locaș de mărturie peste neamurile pământului, care vor afla din toate părțile și vor privi slava acestui pământ.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 8 iulie 1991)

Odată ce problema pământurilor este ca și rezolvată, noi aberații se lansează în continuare în eter de la Glodeni Vale: România va fi noul Canaan și va fi condusă de conducerea “teocratică” a liderilor pucioși de la Noul Ierusalim – Pucioasa, care își va avea cartierul general pe aceste pământuri care acum se “negociază”:

“Toți care viețuiesc în aceste hotare lucrează Mie, lucrează după cuvântul Meu și sunt ai Mei, și îi voi face de folos și de salvare pentru multe noroade care se vor apleca spre Ierusalimul cel nou al acestei vremi, căci România va fi noul Canaan al Domnului și va avea peste ea conducerea Noului Ierusalim care, iată, se coboară din cer prin cuvânt, și iată, Ierusalimul cel ceresc ia viață de la acest început de aici.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 8 iulie 1991)

Daniel Bunea este forțat să-și cedeze dreptul lui la acest pământ, pucioșilor. Liderii pucioși preferă să nu se ajungă la judecată, unde mai mult ca sigur că s-ar face împărțeală dreaptă între cei doi frați. Ei vor să pună mâna pe tot pământul, după ce pentru partea lui Iliuță s-au asigurat, căci l-au convins “să se dea cu totul”. În cel mai rău caz, dacă nu tot vrea să-l dea gratis, Daniel va trebui să-și formuleze o pretenție, ca să i se poată da ceva la schimb ( de exemplu, să spună câte icoane și cruci pictate ar vrea la schimb). Însă fără pretenții, căci trocul se va face numai după planul liderilor pucioși:

“Iată, și ție, lucrarea pe care o ai de împlinit. Voiesc să aud cuvântul tău și să-l scriu, căci Eu sunt Dumnezeul tău, și tu Mă știi, dar nu voiești să calci pe urmele Mele. Iată, voi lucra scăpare ție, căci sunt dator, dar voi lucra întru dreptate ca să te mântuiesc. Iată, rostesc către tine cuvânt: acest pământ va fi, de acum, al Domnului. Acesta este cuvântul Meu, iar cuvântul tău va fi scris și va mărturisi pentru sau împotriva ta, dar și cuvântul Meu va mărturisi tot așa. Eu nu voiesc să ne judecăm, nu voiesc așa cu tine. Eu voiesc bine, dar și tu să faci tot așa, căci Eu sunt Dumnezeu și nu om, și am cerul sub ascultare și am putere și Mă slăvesc întru putere și întru mărire. Și pentru că tu Îmi dai Mie și lucrului Meu partea care este aici sub numele tău, iată, spune, și Eu voi scrie. Ce voiești să-ți facă Domnul ție? Ce voiești să-ți dea Domnul ție? Spune, și te voi asculta și voi face după cuvântul tău și voi scrie cuvântul tău. Dar cuvântul tău să fie dat după cum este cuvântul Meu și planul Meu. Ceea ce ai tu pus în față de la Domnul, n-au avut mulți, dar fii precaut, căci Domnul este un Dumnezeu tare. […] Scoală-te cu inimă mare și cu duh de credință și fă voia Mea, iar Eu voi fi și Îmi voi aminti de credința ta și de aplecarea ta. Ridică-te și grăiește, și Domnul ia aminte și scrie cele rostite de tine. Spune, ce voiești să-ți fac, ce voiești să-ți dau? Ce-Mi ceri? Domnul te întreabă și așteaptă să audă cuvântul tău. Domnul este gata să te asculte. Dar iată, din cuvintele tale vei fi mântuit sau nu vei fi mântuit. Alege tu pe Domnul și dă cuvânt pentru El și nu împotriva planului Său. Eu sunt Dumnezeu, și tu ești făptura Mea. Fie ție după cuvântul Meu. Amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 8 iulie 1991)

mariamargareta 02.05.2010 01:33:32

198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (IV)

Decizia liderilor pucioși privind cedarea pământului lui Daniel Bunea către ei, este inflexibilă. Ea nu admite nici o împotrivire. Pentru a fi timorat mai bine și pentru a-i strivi orice împotrivire, lui Daniel i se arată starea gravă de neîmplinire și necurăție în care se află și este somat să se lepede de “închinarea la idoli”:

Să se împlinească cuvântul cel coborât acum și să nu fie împotrivire. Amin. […] Iar tu, cel cu care am vorbit acum, ia aminte și leapădă-te de idoli și de stricăciune. Scoală-te și scutură-te, ca să poți rămâne împăcat cu Dumnezeu. Deșertăciunea și idolii ei sunt spre sfârșit, căci răsare o lumină nouă. Luptă-te să dobândești viață curată, ca să te întorc în starea cea fără de moarte. Ajută-l pe tatăl tău care te-a născut să se lepede de tot ce-l desparte de sfințenie și de lucrarea care lucrează salvare și despărțirea binelui de rău. Luptă-te și ajută-l, dar nu-l încurca. Dacă ai înțelepciune, pune-o și în slujba Mea, n-o da pe toată celor străini de Mine. Păstrează din ea și lucrează cu ea și pentru Mine, căci ție îți lucrezi binele.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 8 iulie 1991)

În ediția 2006 a cărții “Cuvântul lui Dumnezeu”, pucioșii adaugă un codicil la “Cuvântul” din 8 iulie 1991, care exprimă destul de limpede amploarea și subtilitatea înșelăciunii prin care Daniel, tras pe urmele lui Iliuță, își pierdea la rândul lui pământurile moștenite de la strămoși:

Act:
Încheiat astăzi, 24 iulie 1991, între Bunea Daniel și Bunea Ilie, cu prilejul consimțirii utilizării locuinței primului, din Glodeni Vale, pe termen nelimitat. Încheiat în prezența membrilor familiei, urmând ca ulterior a se stabili forme legale.

Cu alte cuvinte, “ hai să trecem repede pe hârtie faptul că te-am convins și că ai consimțit, până nu te răzgândești. Pe urmă, avem noi grijă de restul, ca să iasă bine”.

Iliuță Bunea este numit proprietar de fațadă, numai cu numele, dar nu va mai avea niciodată drept de decizie și de folosință exclusivă asupra pământului care tocmai le-a fost luat cu japca, lui și fratelui lui:

“Aceasta este o zi de mărturie. Să se scrie această zi și de Mine și de voi, căci în această zi Domnul rostește în cer și pe pământ numele celui mic din această casă. Iliuță, tu să fii cu numele Meu și cu numele tău până la slava Mea peste această moștenire cerească. Tu ești moștenitorul acestei familii și prin tine va fi mântuită toată casa ta dacă ea Mă va urma. Amin, amin, amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 8 iulie 1991)

“Proorocia” lansată de liderii pucioși cu privire la Iliuță (Iliuță, tu să fii cu numele Meu și cu numele tău până la slava Mea peste această moștenire cerească) a rezistat ce a rezistat, până a crăpat. Mai întâi, când conflictele dintre Iliuță și Nicușor s-au acutizat, liderii pucioși Mihaela și Nicușor au făcut alte presiuni și amenințări până ce Iliuță, scârbit de rapacitatea agresivă a celor doi geambași profesioniști de pământuri ale țăranilor și de apartamente ale văduvelor, a cedat făcându-le act de donație a pământului (adică tot pământul, și al lui, și al fratelui lui, care-i fusese cedat chipurile “în folosință pe termen nelimitat”), a construcțiilor și a acareturilor care se află pe acest pământ. Apoi, când nu i-a mai putut suporta pe cei doi pucioși cu hachițele și cu răutățile lor, a părăsit cu totul și pământul, și casele, și apoi s-a retras la Maluri, la casa bătrânească a părinților, unde poate să reflecteze în liniște la naivitățile tinereților sale. (Dar poate că până la urmă tot îi va veni mintea la cap, și va intenta un îndreptățit proces de revendicare a bunurilor ce i-au fost sustrase prin înșelăciune de către cei doi rechini imobiliari – liderii pucioși). Proorocia aceea cum că “el va fi și va rămâne proprietar” (dar numai cu numele), până la venirea văzută a Domnului cu slavă peste această “moștenire cerească”, s-a dovedit o proorocie mincinoasă, iar liderii pucioși, prooroci mincinoși. Nici măcar cu numele nu mai are Iliuță vreo tangență cu ceea ce îi aparține de drept, căci o acțiune în justiție ar putea scoate la iveală caracterul opresiv și intimidant prin care i s-a smuls semnarea actului de donație. Chiar “Cuvântul” scris al pucioșilor din acele timpuri dovedește cu prisosință lăcomia și samavolnicia liderilor pucioși.

Cum-necum, templul de la Pucioasa s-a zidit în cele trei luni în care au pohtit liderii pucioși-proorocii mincinoși. Pe 22 iulie 1991 s-a pus piatra de temelie. Liderii pucioși au așezat la temelia bisericii numele regelui Mihai, sperând că în felul acesta îl vor face ctitor din oficiu, în contumacie, fie că vrea, fie că nu vrea; iar când se va sui pe tron (asta fiind altă proorocie mincinoasă de-a lor) regele Mihai “și mlădița sa” ( principesa Margareta, pe care pucioșii o vedeau cu șanse mari la succesiunea pe tron, când va muri tatăl său) își va aduce aminte de ei și-i va sui în scaune dregătorești de mare cinste. Au mai așezat la temelie și numele lui Irineu, proorocind ei că Irineu va fi patriarhul care se va așeza în scaunul lui Teoctist (încă o proorocie verificată din plin ca mincinoasă, căci în locul lui Teoctist Arăpașu a ajuns patriarh Daniel Ciobotea):

“[…]în locul în care Eu te-am uns pe tine peste Ierusalimul cel nou, iată, așezăm acum piatră de mărturie, și tu vei fi martorul Meu cel credincios. […] Ia înțelepciunea Mea și întocmește cu ea cuvânt de temelie și pune numele tău la temelia acestui cuvânt de temelie nouă, și pune în cuvântul acesta numele unsului Meu Mihail, căci voiesc să rostesc numele lui din vârful acestei pietre când vom termina de lucrat această piatră. Eu sunt Cel Care-l va aduce pe unsul Meu. […] Voi coborî legile Mele peste unsul Meu Mihail și voi coborî legile acestui pământ ales […] ca să fie nou acest pământ și să se coboare peste el curcubeul României, însoțit de slava cea nouă a Ierusalimului ceresc. Aceasta este soarta acestui pământ, a acestui nou Canaan, a acestui nou Eden care va străluci peste noroade, iar unsul Meu Mihail și mlădița sa vor fi întru Mine, și nu vor fi fără Mine peste acest nou pământ.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 15 iulie 1991)

Irineu este proorocit a fi patriarh pe scaunul Bisericii, iar regele Mihai va sui iar pe tronul României, iar “mlădița lui” (principesa Margareta) va fi de-a dreapta lui (prim ministru, deocamdată?). Proorocia aceasta cu Margareta de-a dreapta regelui este oricum profund mincinoasă, contrazisă fiind doar peste câteva rânduri de o altă “proorocie” care spune că de-a dreapta regelui va sta “patriarhul Irineu Pop” :

“Binecuvântată să fie, și piatră de temelie a bisericii neprihăniților și a neadormiților să fie această piatră care se așează acum prin martorul Meu Ioan-Irineu, căci el va sta pe scaunul bisericii Mele și va cuvânta legile Mele cele curate, cele sfinte, căci este martorul lucrului Meu din vremea aceasta. Binecuvântată să fie coroana română și casa unsului Meu Mihail, rege al României, căci el este de la Dumnezeu peste acest neam, și iată, vine vremea României lui Dumnezeu, […] Pace și ție, rege al României Mele, de aici, de la prima piatră a începutului cel nou! Pace ție, Mihail, rege al celei binecuvântate! Pace ție, și peste casa ta, și peste mlădița ta, care va sta de-a dreapta ta!” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 22 iulie 1991)

mariamargareta 02.05.2010 01:38:05

198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (V)

Proorociile mincinoase abundă în continuare. Rromânia va fi Noul Ierusalim, Regele Mihai, unsul lui Dumnezeu, va cârmui peste Rromânia Cea Binecuvântată , va cârmui ca Rrege, avându-i ca sfetnici pe liderii pucioși care-i vor aduce “proorocii noi” (“Cuvântul lui Dumnezeu”, proaspăt mereu, ca să știe regele cum să cârmuiască pe placul lui “Dumnezeul de la Pucioasa”), iar de-a dreapta lui va sta cel care este pregătit să devină “patriarhul Irineu Pop”:

România va fi Noul Ierusalim, iar Domnul va fi cu cuvântul Său spre slava Ierusalimului nou. Și se vor împlini în vremea aceasta cele proorocite, căci voi aduce pe unsul Meu, și el va cârmui întru Mine și nu fără Mine, căci peste cea binecuvântată este Dumnezeu cu cuvântul Său, spre plinirea slavei cea așteptată. Pace peste casa unsului Meu, Mihail! Pace ție, rege al României, și fii întru Mine […] Un picuț, și despecetluiesc acest izvor de înviere și de viață întru adevăr, și vei veni apoi, și vom cârmui întru adevăr peste noroade, că România va împărți legea și calea adevărului și calea vieții, și vei avea de-a dreapta ta pe cel ce-l pregătesc să fie cel dintâi peste biserica Mea, căci este alesul Meu pentru vremea aceasta și este așezat întru sfințenie și întru taina care va acoperi cu slavă biserica și neamul acestei vremi.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 22 iulie 1991)

Regele Mihai este numit din oficiu ctitor al bisericii de la Glodeni, fără a mai fi întrebat dacă este sau nu de acord și fără a fi de față, ca să se poată pronunța liber și conștient:

“Am coborât veste cerească prin cuvânt și am spus celor ce dau trup cuvântului Meu că voi așeza piatră de mărturie, care va mărturisi în curând pe România și lucrul Domnului peste România. Am pus să se scrie pe această piatră numele unsului Meu Mihail” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 22 iulie 1991)

Copiii “Domnului” Pucios (liderii pucioși) sunt atât de plăpânzi, încât regele va trebui să-i aibă neapărat în vedere atunci când va reveni pe tron (adică, să-i întărească în niscaiva funcții-cheie, de conducere). Irineu este denumit “martorul pucioșilor”, și este proorocit că va fi mai-marele bisericii. “Domnul” va lucra prin cei aleși ai Săi, proorocii mincinoși de la Pucioasa:

“Aceasta este legea învierii făpturii Mele, și iată, ridic cu grabă turn tare și stâlp de mărturie, și apoi voi rosti din vârful acestei pietre numele tău, rege al României. Dar sunt plăpânzi copiii Mei care stau în jurul ieslei cuvântului Meu, iar Eu vin spre tine, unsul Meu, vin și îți vestesc că trebuie să lucrez cu grabă această piatră de mărturie, și apoi să fie să ne așezăm să lucrăm lucrul acesta nou al învierii făpturii Mele, […]
Aceasta este voia Mea: voiesc să scriu numele tău la temelia acestui nou locaș, căci va fi acesta începătură nouă, stare curată, preoție sfântă și popor agonisit prin trâmbiță dumnezeiască în vremea de sub întunericul domniei fiarei roșii […] Voiesc să lucrez prin martorul Meu, care va fi peste biserica Mea. Voiesc să așez viață curată și înviată prin cuvânt. Voiesc să așez legile Mele peste viața acestui neam, căci cei ce voiesc să facă bine pentru România Mea, nu pot face nimic fără Mine. Cine iubește pe România și nu calcă curat și drept pe cale cu Domnul, acela nu poate să ajute acest neam, căci Domnul lucrează prin cei aleși ai Săi. […] Pace unsului Meu, Mihail! Amin, amin, amin. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 22 iulie 1991)

mariamargareta 02.05.2010 13:14:03

198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (VI)

Liderii pucioși se roagă apoi “Dumnezeului” lor. Rugăciunea lor este complexă și atinge mai multe puncte:

1. să-i întărească pe ei ca să poată face voia Lui, pentru că ei sunt mici și puțini și plăpânzi și slabi și smeriți:

“– Dumnezeule Cel întreit mare, Dumnezeul lui Avraam cel credincios, Dumnezeul lui Israel […] Ascultă-i pe cei mai mici, pe cei puțini, căci Tu ești Dumnezeul celor mici, al celor slabi, al celor smeriți!” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 3 august 1991)

2. să-i ajute pe ei ca să păstreze “taina ieslei Cuvântului” pucios:

“Ascultă glasul celor ce strigă din locul începutului cel nou al Noului Ierusalim, coborât din cer peste România, ascultă-i pe cei ce nu pot spune nimănui taina ieslei cuvântului Tău din vremea aceasta. […]Dar Tu ne-ai scos din mijlocul lumii […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 3 august 1991)

3. să-i vadă cum se ostenesc din greu, punându-i pe supușii lor să adune piatră de râu pentru temelia “muntelui sfânt” și pentru zidurile lui:

Iată, vezi cum adunăm piatră cu piatră de pe albiile râurilor ca să zidim Ție piatră de mărturie și început de Sion ceresc, ca să zidim Ție munte sfânt peste care să-Ți cobori slava și să slobozești glas de bunăvestire pentru toată făptura care va crede în Tine.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 3 august 1991)

4. să grăbească ajutorul Lui pentru zidirea bisericii, ca stâlp de mărturie a “lucrării” de la Pucioasa:

Grăbește ajutorul Tău spre noi, ca să ridicăm acest stâlp de mărturie […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 3 august 1991)

5. să le trimită sponsori grei și cu inimă mare, ca să-i sponsorizeze din plin și din ascuns:

“Nimeni nu are și pentru Tine, dar trezește Tu pe cei cu inimă mare, așa cum ai trezit inima lui Zaheu, căci ai pe mulți care nu și-au plecat genunchii în fața lui Baal, și spune-le lor să facă voia Ta în ascuns, […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 3 august 1991)

6. să păzească El lucrătura care se lucrează aici, la Glodenii Pucioasei, de răufăcători, de irozii și iudele din sat și de cărturarii și fariseii din BOR, căci ei (liderii pucioși-proorocii mincinoși) nu pot s-o păzească, atât se cred ei de firavi și de mici:

Păzește izvorul Tău de cei răufăcători, de iudele și de irozii vremii, căci suntem firavi, Doamne. Păzește ieslea cuvântului Tău de cărturarii și fariseii acestei vremi, de toți cei ce iubesc păcatul și moartea și ura.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 3 august 1991)

7. să-i adune pe cei din Israel (adică toți creștinii simpatizanți sau practicanți ai sectei pucioase) sub același sceptru, cel al liderilor pucioși cei mici și puțini; căci deși puterea lor nu stă în numărul lor, bine ar fi să le fie numărul lor cât stelele cerului:

Adună-i pe cei buni, pe cei curați, pe cei adevărați și sprijinește pe cei mici ai Tăi, pe cei puțini ai Tăi pe care i-ai așezat la gura izvorului Tău, căci puterea Ta nu stă în numărul mare, nici tăria Ta în puterea celor mari. Adună-l pe Israel, căci Israel este cel ce crede în Tine, după făgăduințele Tale, iar numărul lui Israel va fi cât stelele cerului.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 3 august 1991)

8. să vestească tot ca va mai fi de făcut, anunțînd toate prin glasul celei de-a Șaptea Trâmbițe, glasul “proorocilor” Lui, adică prin liderii pucioși. Dar, surpriză! Aici, a Șaptea Trâmbiță nu mai este “Domnul”, așa cum clamau “ la acoperire” liderii pucioși prin alte mesaje, ci este tandemul “proorocesc” Mihaela-Nicușor; nimic nu se va mai face de acum încolo decât de la ei și prin ei:

“Milostivește-Te spre locul odihnei Tale, căci Tu Te odihnești întru cei aleși ai Tăi și Îți desăvârșești lucrarea întru cei slabi ai Tăi, ca să cunoască toți cei de pe pământ că Tu ești un Dumnezeu tare și Îți anunți împărăția prin glasul de trâmbiță al proorocilor Tăi. Nimic nu împlinești fără să vestești prin prooroci, și iată, vine vremea gloriei Tale, vine peste România, și va fi năframa României curcubeu al păcii peste popoare, căci așa ai binevoit. Amin. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 3 august 1991)

mariamargareta 02.05.2010 18:09:11

198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (VII)

Urmează zidirea propriu-zisă a bisericii. Din când în când, Verginica (mama Gigica) își trimite duhul din cer ca să le dea “Cuvânt” proaspăt de îmbărbătare liderilor pucioși (care sunt cam puținei și cam plăpânzei și cam firăvei, și de aceea, cam popândei), îndemnându-i totuși să facă minuni prin salahorii lor pe care-i pun la treabă, la lucrătură:

“Pace și sănătate cerească vă aduce mama Gigi! Pace, și cu frică și cu iubire fără seamăn să împliniți lucrul spre care v-a ridicat Dumnezeu pe voi! Iată, facem pași mari într-o clipă scurtă, ca să iasă Dumnezeu la suprafață cu acest izvor ceresc. Am fost mereu aici și v-am pregătit de la cer, căci vedeam că se apropie de la cer această lucrătură de piatră vie, această biserică […] Iubiții mei, sunteți lucrători de minuni, mămică, […] Sunteți plăpânzi și sunteți puținei, dar sunteți ascultători […] Sunteți plăpânzi și firavi, dar cerul lucrează peste voi, […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 17 august 1991)

Șeful de echipă, Nicușor “Zidaru”, primește o atenționare specială de îmbărbătare prin “Cuvânt” de la duhul care își ia numele mămica Gigi (cică, “Ferească Domnul să se lase spre slăbirea ritmului sau spre tărăgănarea trebii, a lucrăturii ”, că-i vai de ei):

“Fiți precauți, și iarăși zic: fiți precauți. Dar cea mai mare răspundere pentru terminarea și pentru buna lucrare a acestei lucrături este pentru acela peste care am grăit că-l voi face zidar de case vii. Pe el l-a pus Dumnezeu să vegheze peste lucrarea și peste terminarea acestei lucrări. […] Ce ați face voi, oare, dacă n-ați împlini această lucrătură care s-a dat vouă s-o împliniți? O, nu vă dați seama ce vă spun eu. Ferească Domnul să vă lăsați spre slăbire sau spre tărăgănare. [...] Întăriți-vă mijloacele și hai să terminăm și să înfigem în vârful acestei pietre semnul Fiului Omului, care este înaintea lui Iisus Hristos.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 17 august 1991)

Îndemnurile ca fiecare să-și are cu sârg parcela care i s-a atribuit sunt stimulate de duhul și prin reamintirea faptului că mămica Gigi le-a pregătit deja în cer “ștatele de plată”, plata lor care acum e pe vine de la ceruri. Lucrarea însă se pare că merge binișor, pentru că, încet-încet, “iese ca să se vadă”:

“Iubiții mei, pace peste voi de la mămica Gigi! Ceea ce aveți fiecare de lucrat în acest ogor, lucrați, mămică, lucrați cu iubire, că plata voastră vine de la ceruri. Pace vouă, și putere duhurilor și trupurilor voastre, căci de azi încolo vom sta tot mai des în sfat cu voi, ca să se vadă această putere prin cuvânt lucrată!
Pace și Ierusalim nou peste inimile voastre și peste acest întreit sfânt locaș care iese ca să se vadă de la Dumnezeu! Amin, amin, amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 17 august 1991)

Într-adevăr, doar în câteva zile a fost terminată temelia bisericii de către neadormiții și neprihăniții salahori pucioși:

“Sfânta Treime binecuvintează temelia de început a bisericii neadormiților și a neprihăniților.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 17 august 1991)

Duhul Verginicăi primește apoi împuterniciri depline ca să coordoneze toată lucrătura de la Glodeni:

“Sfânta Treime binecuvintează pe Verginica și împuternicește duhul ei […]. Sfânta Treime […] slobozește izvor nou din duhul lui Verginica. Dumnezeu împuternicește pe Verginica peste tot lucrul ce se lucrează acum în aceste hotare […] Amin, amin, amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 22 august 1991)

După terminarea temeliei, s-a trecut îndată la ridicarea zidăriei. Se lucra într-un ritm infernal, supraomenesc, zi și noapte, deoarece liderii pucioși, în megalomania lor, stabiliseră ca biserica să fie gata peste trei luni, când se serbau 11 ani de când a murit Verginica. Cei doi lideri pucioși, Mihaela și Nicușor, nu făceau nimic de dimineața și până dincolo de miezul nopții, în afară de a-i păzi pe salahori, umblând fără rost de colo-colo printre lucrători. Nedespărțiți ca Pat și Patachon, cei doi vechili atotștiutori dădeau necontenit „indicății” stupide care se contraziceau de la o zi la alta și care-i exasperau pe meseriașii care trebuiau să le execute. Era de așteptat ca în aceste condiții să apară grave disensiuni între „stăpâni” și „sclavi”. Duhul Verginicăi intervine energic ca să facă ordine și să restabilească autoritatea celor doi lideri pucioși-prooroci mincinoși, știrbită de ordinele lor incoerente și de faptul că făceau doar pe șefii, fără să pună și ei (măcar de formă) osul la treabă. Cârtirea salahorilor împotriva liderilor pucioși, dar mai ales neascultarea de „cuvântul lor ceresc”, de puterea și de lucrarea lui, este cotată drept mare păcat, care trebuia să fie pe loc osândit:

“Copiii mei, […] dacă lucrați un lucru care iese din porunca Domnului Savaot, de ce, mămică, nu lăsați voi să lucreze cuvântul la voi? Aici toate s-au lucrat și se lucrează cu cuvântul, și la cuvântul Domnului și al cerului, măi copii. Fiți copii ai cuvântului ceresc, căci cuvântul este puterea, și când el ia ființă pe această carte, ia ființă și împlinirea cuvântului, și cuvântul înseamnă astăzi, înseamnă acum. Așa este lucrarea cuvântului care este spus la voi. Am spus că în acest loc pecetluit de Dumnezeu, am spus că aici păcatul este osândit, ca să nu prindă viață aici păcatul. Eu nu mă mai pot învârti cu voi în loc pentru păcate […] Pentru păcatul cârtirii și al necredinței […] cu voi nu se poate să mă mai învârt […] Am văzut, cu Domnul am văzut înainte, căci duhul cerului este înainte văzător, și am văzut peste zi, și am văzut necredință și cârtire, și am văzut disprețuită puterea lui Dumnezeu.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 4-10- 1991)

mariamargareta 02.05.2010 18:51:46

198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (VIII)

Cuvântul liderilor pucioși are prioritate față de orice alt cuvânt. Toți trebuie să se supună necondiționat și să asculte de cuvântul lor:

“Iată, dacă sunteți fii ai lucrării cuvântului, cuvântul lucrează la vedere. Cuvântul neîncrederii care este gândit sau spus de voi, are putere cuvântul spus de voi, precum putere are cuvântul credinței voastre în lucrarea cuvântului lui Dumnezeu. De aceea v-am spus să fiți atenți cum vorbiți și ce rostiți și ce voiți, ca nu cumva să fie nesocotit cuvântul vostru. De aceea v-am spus să dați loc cuvântului meu în fața cuvântului vostru și să nu voiți voi nimic decât cele ce vin spre știre și spre lucrare.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 4-10- 1991)

Odihna este suprimată după capriciile liderilor pucioși, chiar dacă acest abuz stârnește proteste și cârtiri și nemulțumiri în nedormiții și neprihănițiilucrători, care se simt deja extenuați și fără puteri:

“Iată, ați văzut că voi nu puteți, și m-am atins de voi și v-am îmbrăcat de sus cu putere, dar nu vă veți așeza la odihnă până nu veți săvârși lucrul acestei zile. Altfel, ar fi să avem timp și pentru pedeapsa acestui păcat, căci am stat de la o vreme deoparte astăzi. N-am avut cum să mă mai apropii, și eram cu duhul frânt de durere, căci așteptam ispășirea păcatului. Așa era Domnul de necăjit pe voi, dar L-am biruit cu mila mea de voi, și iată Scriptură împlinită în ziua aceasta, căci "mila biruie judecata Domnului".” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 4-10- 1991)

Cârtirile la adresa liderilor pucioși sunt anatemizate. Nimeni nu mai are dreptul la vreun cuvânt de spus. Se anunță un “Cuvânt” mustrător pentru cei nemulțumiți:

Feriți inima și gândul și limba voastră de cârtire față de cele rostite de Duhul Cel ceresc. Feriți-vă de cârtire, că Domnul este credincios și împlinitor din cuvintele Sale. Voi dezlănțui putere de cuvânt și voi urni din loc nepăsarea față de cuvântul care este auzit și nu ia trup în această carte, căci trebuie numaidecât să stau cu voi în sfat. De mult timp mă zbat să-mi fac loc cu cuvântul peste voi, peste fiecare în parte, și nu ia viață cuvântul care vine ca să se audă de voi.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 4-10- 1991)

Învolburările firești ale vremii și vuietul vântului sunt puse pe mânia “Domnului” față de păcatul cârtirii celor netrebnici față de sublimii lor conducători, liderii pucioși. Noroc cu duhul Verginicăi care, ca un dresor iscusit, a reușit să-L îmblânzească pe “Domnul” și să-L aducă la tăcere, că altfel cine știe ce nenorocire sub formă de pedeapsă se mai putea întâmpla:

“Am spus că am văzut înainte, am văzut de dimineață că se naște între voi cârtire față de puterea care lucrează prin voi de la Dumnezeu. Am văzut înainte peste zi, și S-a supărat Domnul și a dat semn de mânie și de tristețe peste văzduhul cel de deasupra voastră. A trecut Domnul peste voi dis-de-dimineață și Și-a arătat durerea și supărarea de la voi, și a trecut pe deasupra voastră cu putere, vânt și vuiet de vânt, dar Se uita Domnul la smerenia mea, la duhul meu cel strâns de teamă, și S-a uitat la strigătul cuvântului care a sosit pe masa Sfintei Treimi, căci a sosit dintre voi cuvânt de rugăciune pentru îmblânzirea supărării Domnului, Care văzuse înainte păcat de cârtire aici la voi. Și Domnul a tăcut apoi, dar a lăsat peste voi văzduhul trist, căci voia Domnul să vă îndemne la pocăință. De mila mea și de mila duhului meu cel purtat între voi, voia Domnul să vă aducă spre duh de căință, și iată, m-am apropiat acum, și vă dau, mămică, sporul zilei de azi, și vom scrie tot așa, minune vom scrie, căci așa era scris în sulul zilei de azi. Am spus că pentru păcat nu veți mai suferi cu trupul, și veți suferi cu duhul, ca să vă scap de orice păcat.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 4-10- 1991)

Duhul Verginicăi vine și cu un sfat practic și eficient pentru cei care mai sunt tentați să-și critice liderii și cuvântul lor. Să-și muște limba în gură, să nu se mai plângă de oboseală și să nu-și mai învinuiască stăpânii, pe liderii pucioși (copiii care aduc “Cuvântul”). Duhul Verginicăi cere întâietate în toate deciziile pe care le va lua el prin liderii pucioși - proorocii mincinoși, purtătorii cuvântului cel din cer:

Mușcați-vă limba atunci când vă vine să ieșiți cu cuvântul vostru în întâmpinarea cuvântului duhului meu ca să-l schimbați voi. Să nu mai fie de acum așa între voi. Să fie „da“ cuvântul, dar să fie, mămică. Fiii lumii nu se plâng de oboseală pentru zilele și nopțile cele trăite de ei, muncind și cu trupul și cu duhul lor pentru viața aceasta lumească. Voi, mămică, nici atât să nu vă plângeți de oboseală, căci voi sunteți stătători lângă lucrul Preasfintei Treimi, Care veghează și lucrează prin voi, și poate Duhul Sfintei Treimi, poate, căci este Duhul puterii, măi copii. Nu voiesc să dau vina pe copiii cei ce aduc cuvântul meu spre întrupare, că dacă ei ar fi cu vină, n-ar mai putea fi purtători ai cuvântului cel din cer. Și iată, nu voiesc să fie vină peste nimeni din voi, ci voiesc să ia trup la vreme cuvântul meu, că multe cuvinte s-au zbătut să-și facă arătarea și nu s-au adus în această carte. Fiți cu toții mai atenți, mai cu dor, mai cu așteptare, mai cu întâmpinare, mămică. Dorul și dragostea din voi îmi fac mie cărare și pot veni în sfatul vostru. Dați-mi întâietate între voi, că din cer lucrez la voi, și nu sunt despărțită de voi nici o clipă. Fiți cerești, că dacă lucrați după sfatul cel ceresc, așa se cheamă că sunteți cerești.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 4-10- 1991)

mariamargareta 02.05.2010 18:56:39

198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (IX)

Termenul limită de trei luni fixat de liderii pucioși pentru terminarea lucrăturii zidirii bisericii rămâne de neclintit, chiar dacă lucrătorii se simt suprasolicitați și extenuați. Cei sceptici sunt mustrați că prin îndoiala lor aduc durere duhului vorbitor de la Glodeni-Pucioasa și îi fac în necaz “Domnului”:

“Voiesc să vă dau spor mare, mai mare decât până acum, căci trebuie să fim gata la vremea fixată de cer, și mă doare când văd cuvânt pământesc în fața celui ceresc, cuvânt de al vostru contra cuvântului cel rostit, contra timpului cel vestit pentru săvârșirea acestei lucrături. Domnul lucrează ca să termine această lucrare, dar Domnul este un Dumnezeu necăjit și strâns de timp. Simțiți necazul Domnului și nu vă lăsați spre osteneală, căci trebuie să fim gata așa cum este vremea rostită de cer.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 4-10- 1991)

Cei care au duh tulburător și tot nu vor să înțeleagă că liderii lor au ungere mare asupra lor și că aceștia nu trebuie loviți cu cuvinte de împotrivire, să-și muște nu numai limba în gură, ci și inima în piept:

“Am de stat în sfat cu voi, căci am de trudit cu multe înțelesuri din cer între voi. Văd duh tulburător uneori la voi. Nu se poate așa ceva. Dați-mi voie cu sfatul meu, că să știți, nu văd că am această libertate între voi, și de aceea se ridică la cer mari dureri, prin cuvânt născute, mari cârtiri, cu grabă și fără înțelepciune rostite. Aveți ungere mare peste voi, mămică. Nu loviți unul în altul prin cuvinte nechibzuite. Mușcați-vă limba și inima, și rămâneți în iubire, și veți vedea cerul triumfând la vedere în mijlocul vostru.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 4-10-1991)

Duhul Verginicăi se arată neobosit, în timp ce ziditorii nedormiți și neprihăniți sunt tot mai sleiți de puteri. După doar două zile, un nou cuvânt vine să biciuiască spinarea “cailor” obosiți care trag la jug. Cei care se vor simți epuizați, vor fi declarați “plini de puteri”, și “cu puteri înzecite”; cei cărora li se vor închide ochii pe schele, vor fi declarați “treji de-a binelea”; cei care vor fi plecați cu trimitere binecuvântată de la stăpânii lor vor fi considerați “prezenți”; iar cei care vor chiuli, vor fi trecuți “lipsă la sul” (la catastif) și pedepsiți ca să lucreze și mai mult. În plus, de ceasurile de rugăciune de noapte nu va fi scutit nimeni. Ca impresie generală pentru prestația lor de până acum, cei tocmiți sunt apreciați cu calificativul “insuficient”, căci au fost “lipsiți de dragoste și de dăruire pentru cele cerești”:

“Din nou lucrez peste voi cu cuvântul […]. Lucrez cu cuvânt de îndemn și de întraripare în lucru, căci timpul care mai este până la sărbătoarea sfințirii acestei lucrături cerești, mai este puțin față de cum văd eu că simțiți cu toții sarcina care este pusă de la Dumnezeu peste lucrul mâinilor voastre, peste puterea care este de la Dumnezeu peste voi, măi copii. […] Și dacă cei scriși nu vor fi de ajuns de treji, de ajuns de dăruiți lui Dumnezeu, atunci eu voi turna înzecită putere, înzecită înțelepciune peste voi, cei ce sunteți aici în fiecare zi la datorie și la veghe cerească, și vom lucra și noaptea, iar puțina odihnă ce vă va rămâne, în afara rugăciunii cea întreită, care se urcă la cer de la voi, și în afara trudei pe care o închinați Domnului, Care v-a tocmit în via Sa pentru slava care vine, puțina odihnă ce vă mai rămâne, să vă fie vouă înviorare cerească și izvor de putere din cer, măi copii. Voi întocmi de mâine un sul nou și voi scrie zilele care mai sunt până la ziua rostită de cer pentru săvârșirea acestei minuni, și voi scrie în sulul acesta numele celor care sunt scriși și aleși pentru această lucrătură. Iar dacă nu vor fi la datorie în acest ogor din care va răsări rod de plată cerească, atunci eu voi scrie în dreptul numelui pricini binecuvântate sau voi scrie lipsă pe acest sul dacă nu va fi lipsă din pricină binecuvântată, și vă voi pune pe voi să lucrați mai mult, mămică. Știu că sunteți osteniți și noaptea, căci voi aveți marea datorie să ridicați mâini curate în vremea nopții, pentru acest popor lipsit de Dumnezeu, și pentru România, și pentru toată făptura apoi. Știu, mămică, știu, dar mai milă îmi este de planul lui Dumnezeu, Care de atâta vreme așteaptă, din lipsă de dragoste și de dăruire pentru cele cerești a celor tocmiți.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 6-10-1991)

Fiecare lucrător va primi câte o foaie de lucru, după modelul foilor de lucru pentru muncitori și foilor de parcurs pentru șoferi, utilizate în fabricile și uzinele socialiste (metoda aceasta de urmărire și control era probabil cunoscută de Verginica încă de pe vremea când era angajată la fabrica de țesături “Trainica “ din Pucioasa):

“Vom cerceta în fiecare zi bine, vom face sfat și vom căuta să facem cu mare ordine toate lucrările care mai sunt de terminat. De aceea v-am spus că trebuie întocmită foaie de lucru, ca să fie lucrul împărțit și lucrat și să mă uit să văd pe fiecare cu câtă dragoste, cu câtă credință, cu câtă răspundere lucrează lucrul acolo unde este așezat fiecare să lucreze. Mă uit la fiecare și scriu în dreptul fiecăruia dragostea și ascultarea și nădejdea cu care lucrează în această vie.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 6-10-1991)

Socoteala remunerării muncii celor tocmiți la lucrătură se va face abia la sfârșit, când lucrătura va fi gata, și va fi lucrată după cum a cerut cerul să se lucreze, iar Domnul va putea ieși cu lucrătura și va putea lucra apoi din ea. Atunci fiecare va primi drept răsplată cota-parte de slavă pe care o merită, după cum și-a dăruit el lucrul lui Dumnezeu:

“Sunteți tocmiți de Sfânta Treime, măi copii, și dacă sunteți tocmiți, Domnul va face socoteală la sfârșitul acestei lucrături și va da fiecăruia slava, după cum a fost de dăruit în lucrul lui Dumnezeu, căci cu această lucrătură va ieși Domnul deasupra cu această fântână cerească, cu acest izvor de cuvânt ceresc, și vor auzi cei de departe și cei de aproape și vor vedea slava Domnului, Care va lucra apoi din acest loc de putere cerească, fiindcă aici este lucrat după cum a spus cerul să se lucreze, și s-a pus orânduială cerească în acest așezământ sfânt.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 6-10-1991)

mariamargareta 02.05.2010 18:59:36

198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (X)

O nouă sarcină se conturează, care trebuie și ea rezolvată în grabă: zidirea zidurilor de incintă, ca nimeni din cei nechemați să nu mai poată pătrunde vreodată:

“Hai, cu iubire, și din iubire să răsară grabă, căci trebuie numaidecât apoi să împrejmuim aceste hotare peste care nu vor mai putea trece cei ce nu sunt așezați după așezământul cel de la Dumnezeu pus în aceste hotare.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 6-10-1991)

Liderii pucioși se gândesc acum la o minune, inspirată probabil de sloganul ceaușist “Cincinalul, în patru ani și jumătate!” Ei prefigurează terminarea lucrărilor chiar mai devreme decât s-a preconizat, poate chiar în două luni și jumătate. Pentru aceasta va trebui făcută o planificare mai severă și o organizare mai amănunțită a muncii. Orice alte preocupări sau obligații personale se suspendă. Dacă vor reuși (și vor reuși! Unde-i ordin, cu plăcere!), lucrătorii vor fi răsplătiți cu înscrierea lor în capul sulului:

“Întocmiți bine, în fiecare zi, foaie scrisă cu lucrul fiecărei zile și împărțiți bine lucrul, ca să fie lucrat și ca să fie terminat, măi copii, căci peste timpul cel hotărât de cer nu se poate trece. Nu căutați să ieșiți din acest ogor ceresc ca să lucrați altceva. Lăsați acum orice, căci dacă veți fi aici, lângă Dumnezeu și sub ascultarea lui Dumnezeu, dacă veți fi la datoria ce o aveți în zilele acestea, vă spun minune mare, că vom ieși cu un picuț de timp mai devreme de sub apăsarea timpului care mai este până la terminarea acestei sfinte și nemaiasemuite datorii spre care v-a tocmit Dumnezeu pe voi, și veți rămâne scriși în capul sulului acestei minuni care, iată, răsare de la Dumnezeu peste pământ. Iar și iar vă spun: lăsați totul acum și hai să isprăvim […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 6-10-1991)

Pentru a reuși însă, lucrătorii primesc îndemn ca fiecare să-și facă socoteala și toți să fie treji la lucru:

“Iată, faceți-vă și voi socoteală. Scrieți și voi numele și zilele care mai sunt, și fiți la datorie, măi copii, căci veste vă aduc că vom avea tot ce trebuie până la capătul lucrăturii ce o lucrați voi în zilele acestea. […] Fiți treji, iubiții mei, și să aibă Domnul lărgime între voi.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 6-10-1991)

Nicio absență nemotivată nu va mai fi tolerată, căci zbaterea slavei Domnului, în care trudește Domnul ca să-Și arate slava Sa, trebuie mângâiată:

“Acest cuvânt este pentru timpul care mai este de lucrat, și nimeni nu va mai avea îndreptățire dacă va lipsi de la lucru fără binecuvântate pricini, căci slava Domnului se zbate să-și facă arătarea, și voi să nu mai aveți mai mare grijă decât să mângâiați zbaterea în care trudește Domnul să-Și arate slava Sa.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 6-10-1991)

mariamargareta 02.05.2010 19:07:16

198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (XI)

A venit și ziua (de fapt, a fost într-o noapte, pe ascuns) în care pucioșii urmau să așeze în vârful acoperișului crucea, simbol al bisericii zidite de pucioși. Duhul Verginicăi stabilește ca această zi să fie pentru pucioși zi de prăznuire veșnică, zi în care Rromânia Pucioasă este proclamată țara Noului Ierusalim” (adică, un fel de “Buricul Pământului”. O inconsecvență clară cu propriile afirmații, căci pe 22 iulie 1991, despre România se spunea că va fi chiar Noul Ierusalim):

“Să fie zi de mărturie veșnică această zi. Să fie praznic ceresc ziua înălțării pe acest munte sfânt a crucii cea de înviere și de lumină aducătoare de la Domnul Iisus Hristos, Care Se va arăta, așa cum este scris în Scripturi. Iată, măi copii, Scriptură împlinită, mămică. Se împlinesc toate cele ce au fost scrise în sulul acestei lucrări cerești, dar acest sul este pecetluit de Dumnezeu, și va desface Mielul lui Dumnezeu pecețile acestui sul ceresc, care este pe masa Sfintei Treimi, căci vine vremea cercetării, iubiții mei. România este țara Noului Ierusalim, și iată vremea cercetării ei, și Domnul va veni și va desface izvoarele ei, căci este taină cerească acest pământ sfânt.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 17-11-1991)

Următoarea “mutare în plic” a liderilor pucioși a fost câștigarea bunăvoinței arhiereului locului, Vasile Târgovișteanul, ca să recunoască și să ocrotească el “lucrătura de la Glodeni”. Aceștia trimit emisari la vlădica Vasile, soli care îi aduc un ”Cuvânt” special de la “Domnul”, plin de declarații de dragoste și de îndemnuri de a “înscrie această piatră pe pământ”. Cu alte cuvinte, lucrarea zisă “cerească” să primească o recunoaștere oficială (și înscriere în catastife) pământească de la vlădica Vasile, manevră menită să o “ocrotească” de ceilalți membri ai “sfatului cărturarilor și fariseilor” (adică, de ceilalți arhierei din Sfântul Sinod ai BOR, cunoscuți ca împotrivitori îndârjiți la orice mișcare eretică):

“Mergeți, în numele Meu, mergeți și înscrieți această piatră pe pământ, căci piatra aceasta Eu sunt, și veți vedea că Eu sunt, așa cum a fost cuvântul cel grăit din cer.
Eu sunt Cuvântul, și Cuvântul este Dumnezeu […] Pace peste cel ce stă pe scaunul bisericii, căci Dumnezeu, Cel întreit lucrător, așează pace cerească în acest sfat.
Pace ție, iubitul Meu, apostolul și mărturisitorul Meu! […] Iată, pun înaintea ta această piatră, căci ești așezat peste biserica din această cetate. Ridică-te și poruncește furtunii și îmblânzește valurile ce izbesc în această piatră, căci această piatră Eu sunt. […]
Eu te iubesc. Și tu să Mă iubești. Eu te primesc. Și tu să Mă primești. Eu te ocrotesc. Și tu să Mă ocrotești. Să ne slujim unul altuia, și Eu Îmi voi aduce aminte de tine atunci când voi rosti dreptate peste lume. Fii ca Nicodim cel din vremea trupului Meu și nu-Mi da această iesle în sfatul cărturarilor, căci nu este crezut Dumnezeu, Cel Care lucrează întru Duhul Sfânt al Treimii Dumnezeiești.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 4-12-1991)

Cel ce este numit acum iubit, apostol și mărturisitor al “Domnului” Pucioasei, va fi numai peste un an numit batjocoritor, bârfitor și plin de ură față de “oile” pucioase și de turma lor:

“... Și mai grăiește Dumnezeu despre episcopul lumii din cetatea Târgoviște: n-a fost al Meu, nu M-a ajutat pe Mine, Dumnezeu, cu nimic. Nu M-a ascultat cu nimic, nu M-a cunoscut, nu M-a primit cu nimic. N-a primit. Am fost luat în batjocură pentru el. A aplecat urechea la planurile și bârfele lumești. A fost episcopul lumii, a fost oaie îmbrăcată în piele de lup. Ar fi mâncat oile lui Dumnezeu, așa ură are el pe oile Mele, pe poporul Meu cel sfânt. Râde de Mine, râde de poporul Meu. O, dar Eu vă spun: râde de el; de el și de turma lui, căci turma Mea e a Mea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 14-10-1992)

Cu toate acestea, în 1991 vlădica Vasile Târgovișteanul era declarat cel ales și “așezat” pentru a deveni “ocrotitor al “cuibului” de la Glodeni-Puciosa de “irozii și iudele” din BOR care între timp au cam prins de veste că la Glodeni nu e lucru curat:

“Pace ție, celui stătător pe scaunul bisericii! Pacea Mea să lucreze peste tine, iar dacă Mă tăgăduiești, pacea Mea să se întoarcă la Mine. Pace ție, căci te-am așezat să ocrotești acest cuib și să-l ferești de cei ce vor să-l strivească, de cei ce vor să calce peste el, căci aceia vor fi însemnați de mâna Mea. Veghează pentru Mine, și te voi scrie ocrotitor pentru acest așezământ pe care-l voiesc curat până peste toți vecii. […] Ascunde acest izvor, căci s-au ridicat irozi și iude să iscodească această așezare plăcută Mie. Dacă nu Mă tăgăduiești, voi mai bate, iar tu iarăși Îmi vei deschide și vom cina împreună, căci totul este cu putință lui Dumnezeu.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 4-12-1991)

Se știe că vlădica Vasile nu s-a lăsat păcălit. A încercat să-i aducă la ascultare pe pucioși cu vorba bună, dar dacă a văzut că n-are cu cine discuta, a schimbat foaia. Până la sfârșitul vieții, el a fost într-o necontenită confruntare de forțe și de opinii cu liderii pucioși. În “Cuvântul” imediat următor, liderii pucioși dezvăluie indirect că reacția lui Vasile a fost de ostilitate, căci ei apelează acum la arhiereul Irineu cerându-i să facălobby ca să-l “îmbuneze” pe vlădica Vasile, dându-se pe sine ca exemplu de obediență vrednică de urmat:

“Stai în sfat cu cel stătător peste biserică în această cetate. Stai în sfat cu el și spune-i despre Mine, și spune-i că Eu voiesc așa, și nu altul, și spune-i că tu ai făcut după cuvântul Meu, că ai crezut în cuvântul Meu, că ai crezut că Eu sunt Cuvântul. Spune-i să fie cu Mine, să Mă acopere pe Mine, să-Mi tăinuiască această iesle, căci am aflat loc primitor, care Mă primește așa cum voiesc Eu să stau. Spune-i că sunt de ajuns temple și locașuri peste care se calcă fără sfințenie. Spune-i să-Mi vegheze bine și să stea bine de veghe în jurul acestui așezământ coborât prin cuvânt ceresc.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 11-12-1991)

mariamargareta 02.05.2010 19:11:47

198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (XII)

A venit și ziua târnosirii bisericii. Pucioșii încă se mai codesc să dea pe față “lucrătura” lor, știind bine că au ceva necurat de ascuns. Ei nu se grăbesc să aducă la cunoștința întregii lumi bucuria coborârii pe pământ a “împărăției lui Dumnezeu de la Glodeni”, considerând-o ne-desăvârșită (deocamdată, până la venirea unor vremuri mai favorabile), adică spunând că este “o taină cerească până la arătarea ei” (deși ea tocmai s-a arătat atunci):

“Pace vouă! Pace, și Paști nou să fie această zi, căci împărăția lui Dumnezeu se va desăvârși peste lume. Aceasta este o zi de taină cerească până la arătarea ei, căci ea va mărturisi în zilele ce vin, și va fi luată și văzută apoi de pe înălțimi, și va fi bucurie peste toți cei ce vor veni și vor lua lumină spre descoperirea neamurilor și spre slava poporului lui Israel cel binecredincios.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 11-12-1991)

Biserica de la Glodeni va fi numită de acum “Sfânta Sfintelor” de pe pământ. Cei care-i contestă pe liderii pucioși ar fi mai bine să se depărteze de bunăvoie de aceste locuri împrejmuite cu ziduri înalte și groase, până nu vine pedeapsa focului peste ei:

“Luați și măsurați această piatră și împrejurimile ei, și se va numi Sfânta Sfintelor care este pe pământ pentru așternutul lui Dumnezeu. Eu sunt cu voi, iar cel ce nu este cu Mine după adevăr, să se depărteze, căci Dumnezeu este foc mistuitor, iubiții Mei.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 12-12-1991)

Trei luni mai târziu, naistul Gheorghe Zamfir reușește să cumpere pe bani grei poarta monumentală de la Ghelari, sculptată de Marian Zidaru și de ucenicii lui. Zamfir este îndemnat să cânte din nai de bucurie, pentru minunea cea mare a aducerii porții de la Ghelari la Glodeni, ca să fie încastrată în zidurile de incintă ale “mănăstirii” drept simbol al despărțirii acesteia de restul lumii:

“Domnul Savaot și Fiul Său, dimpreună cu Duhul Sfânt, Se ridică și aduce mulțumire celui din seminția Noului Ierusalim care a fost îmbrăcat cu putere cerească pentru ca să biruiască puterea cea potrivnică și să aducă peste acest așezământ poarta Domnului. Pace ție, copil iubit, care ai biruit împotrivirea celui potrivnic! Pace de la ocrotitorul tău cel ceresc, care, ca și tine odinioară, a tăiat capul balaurului cel rău și a lucrat biruință în numele Domnului. Iată, ridică-te și lucrează de-acum, căci văzurăm minunea aceasta împlinită. Scoală-te și cântă […] Așa v-am spus Eu vouă, să nu vă temeți, căci Eu voi lucra minune mare și voi aduce poarta Domnului.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 12-12-1991)

Pe această poartă s-a spus de atunci și până astăzi că nu va trece nimeni, decât numai “Domnul” Pucioasei și regele Mihai, atunci când vor binevoi Ei să treacă. Deocamdată, preaiubitul rege Mihai n-a trecut, doar i s-a “proorocit” că va trece; dar timpul e înainte și ar mai avea ceva șanse, până nu va muri:

“Am adus la locul ei poarta Domnului; am adus-o, preaiubitul Meu, prin minuni am adus-o, căci duhul rău cunoștea taina ei și pusese stăpânire peste ea și blestem peste ea, dar am adus-o prin credința și lucrarea celui ce o cântă pe România, celui ce-i cântă României cântarea cântărilor. Am adus-o. L-am trimis prin cuvânt și a ridicat poarta Domnului, poarta prin care vei intra tu cu glorie, preaiubitul Meu. Așa este scris în Scripturi, că "aceasta se va numi poarta Domnului și va intra pe ea Domnul, și va intra pe ea regele celei binecuvântate".” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 26-04-1992)

Cei trei “fii unși de sus ” în chip supranatural, nevăzut, necunoscut, ca “preoți ai Noului Ierusalim”, urmează să facă slujbe întreite în noul lăcaș de cult. Slujbele vor trebui făcute numai în ascuns, de aceea s-a hotărât ca ele să fie săvârșite numai noaptea:

Păstrați slujba ascunsă încă un picuț de timp, copiii mei.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 19-04-1992)

Preoția celor trei “preoți unși” (Spiridon, Iliuță și Nicolae) este o “preoție” nouă, inexistentă în BOR. Ea este obținută fără hirotonie de episcop și se numește “preoție după rânduiala lui Melchisedec”. Ea este una (unică) la Dumnezeu, și de aceea hirotonia făcută de episcopii din BOR este doar o rânduială făcută de oameni:

“Îți spun pentru ca să-ți pot iarăși spune că această lucrare și această ungere care este în mijlocul acestei grădini de lucrare cerească, este după rânduiala lui Melchisedec, măi tată, și nu după rânduială făcută de oameni, căci Melchisedec înseamnă Dumnezeu, înseamnă lucrarea cea tainică, cea ascunsă, care lucrează în taina lui Dumnezeu, așa cum a lucrat ea și peste Mine în vremea trupului Meu, și așa cum am lăsat-o Eu peste apostolii Mei, care nu erau din lume, precum nici Eu nu eram din lumea aceasta, și ei nu erau ai slavei văzute, ai slavei trecătoare, ai orânduielii oamenilor. Ei erau ai suferinței, ai smereniei, ai patimilor ce veneau peste ei de la stăpânii lumii cei învârtoșați în inima lor, cei iubitori ai trufiei deșarte. Și cum mai zic aceștia care se zic pe sine că sunt urmașii acelora de atunci și până astăzi? O, Eu am ajuns cu aceia până astăzi, dar pe aceia n-ai să-i poți găsi printre fiii trufiei, pe tronurile slavei, căci alta este slava dumnezeiască, alta, și nu așa cum este ea numită astăzi că este slavă dumnezeiască. Eu am ajuns cu aceia până astăzi, și iată, lucrez și am lucrat prin ei prin vreme, dar am lucrat după rânduiala lui Melchisedec. Am ieșit în calea lui Avraam și am binecuvântat pe Avraam, și de aceea este scris: "Eu sunt mai înainte de Avraam", și de aceea am spus mai-marilor bisericii de atunci: "Dacă ați fi fiii lui Avraam, ați cunoaște că Eu vin de la Dumnezeu, dar voi căutați să Mă ucideți pentru că aveți de tată pe diavolul, și de aceea faceți faptele diavolului". Am venit întru ale Mele, după rânduiala lui Melchisedec, și am lucrat peste cei ce Mi i-a dat Tatăl din lume, după rânduiala lui Melchisedec, și lucrez și acum, și voi fi lucrător până la plinirea împărăției cea din cer. Lucrez după rânduiala lui Melchisedec, căci ea este rânduiala, și una este rânduiala lui Dumnezeu.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 16-07-1992)

Cei trei “preoți unși” ai Noului Ierusalim sunt binecuvântați și meniți să lucreze neîmpărțit și nedespărțit până la a treia venire a “Domnului” ( a doua venire fiind venirea “Domnului” în Duh , adică venirea din cer a “Cuvântului” Pucios):

“Binecuvântată să fie troița cea vie și lucrătoare de jertfă vie și sfântă și curată, și binecuvântați să fie cei trei fii unși care formează această troiță lucrătoare de înviere din morți. Binecuvântată să fie troița celor trei inimi vii care lucrează întreită putere în numele puterilor cerești. Nimeni să nu se încumete să se atingă de această troiță ca s-o fărâme sau s-o despartă, căci unul ca acela se va sfărâma de ea și va fi dat de lângă ea. Nimeni să nu se teamă de cei ce se încearcă să se lupte cu Dumnezeu, căci cu această piatră am ridicat biserica cea vie și am biruit cu ea porțile iadului, iar prin lucrarea cea vie a celor trei fii lucrători întru troiță vie de jertfă vie și cerească, voi scoate din moarte făptura Mea. Amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 22-07-1992)

mariamargareta 02.05.2010 19:16:50

198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (XIII)

Troița celor “trei fii unși” este menită a nu fi biruită vreodată, căci ea este simbolul Crucii Domnului, și este și simbolul Sfintei Treimi, simboluri care nu se pot strica de nici o putere potrivnică:

“Această așezare este lucrată de cer și nimeni din cei ce sunt pământ nu o poate birui pe ea, căci aceasta este simbolul crucii, căreia i se rostesc cuvintele: în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Fiecare din cei trei fii lucrează în numele acestei puteri, iar toți trei laolaltă sunt semnul numelui crucii Fiului lui Dumnezeu, semnul care va să se arate înaintea venirii Domnului ei. Și iată, mai întâi a fost cuvântul, și apoi lucrarea cuvântului, și apoi semnul care este pe vârful acestei pietre ca să fie văzut și apoi să fie crezut și apoi să fie înțeleasă taina lui Dumnezeu care lucrează în mijlocul acestor hotare, căci Domnul n-a înălțat semnul venirii Sale pe această piatră până ce mai întâi nu le-a făcut noi pe toate prin această troiță lucrătoare în numele tainelor lui Dumnezeu care vor fi lucrate în zilele ce vin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 22-07-1992)

Nici această “proorocie” nu s-a mai împlinit. În prezent unul dintre “cei trei fii unși” (Iliuță) este despărțit de mai bine de un an de pucioși, iar decizia sa pare a fi definitivă.

La început, slujbele în biserica cea mare au mers cum au mai mers. Preoții și-au făcut câte un grup minuscul (1-2-3 adepți) fiecare, cu care făceau slujbele, una după alta, în fiecare noapte. Nicușor slujea mereu numai cu Mihaela. Pe parcurs însă, au început să apară unele derogări. Când a venit frigul cel pătrunzător al iernii, slujbele în biserica mare și neîncălzită au devenit greu de suportat pentru Mihaela. Pentru ea s-a făcut (și-a făcut) prima derogare: slujbele lui Nicușor nu se mai țineau de acum în biserica mare ci în vila de alături, într-un “paraclis” încălzit. Pentru că erau mai multe paraclise, exemplul ei a fost contagios, așa încât cu timpul s-a ajuns ca în biserica mare să nu mai slujească decât Iliuță, care, fiind obișnuit de mic cu gerurile iernii, nu se plângea de frig. De un an încoace, de când a plecat și Iliuță, înseamnă că în biserica mare nu mai slujește nimeni. Sfânta Sfintelor, speranța mântuirii lumii, a rămas pustie.

Oricum,cuplul sacrosanct Mihaela-Nicușor părăsise de mult spațiul mânăstirii de la Glodeni, de când conflictele dintre ei și Iliuță s-au acutizat. În anul 2002, Mihaela a conceput un spațiu ecleziastic alternativ, aflat în altă grădină (denumită de liderii pucioși “Grădina Întâlnirii”), la câteva sute de metri depărtare, numit “legănuț”, unde cei doi fii-copii-unși (Mihaela și Nicușor) să-și găsească mângâierea și liniștea. La “legănuț” se simțeau ei în largul lor, stăpâni deplini, fără a mai fi nevoiți să împartă demnitatea de “stăpâni ai locului” cu Iliuță. Pentru asta, Mihaela a conceput un “Cuvânt” acoperitor, de eliberare de rutina de până atunci și de transfer al lor la “legănuț”:

“Acum am dat mult și ceresc ajutor ca să putem pecetlui cu pecete de sfințenie legănuțul cel din jurul ieslei Sfintei Sfintelor în grădina întâlnirii Mele cu omul, cu cei vii și cu cei adormiți, căci acest loc e loc de întâlnire cerească pe pământ, Ierusalime de azi. […] Acum, fiilor binecuvântați, rostiți pecete de sfințenie peste legănuțul în care Eu vă legăn azi în grădina întâlnirii. Să vă fie loc de mângâiere între pământ și cer pentru voi, cei trudiți sub slava venirii Mele de acum. Să vă fie leagăn ca la copii, dar învățați mereu, mereu pe poporul Meu taina de copil.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 21-11-2002)

Deși “le-a dat Domnul legănuț”, deși i-a făcut mari și tari (“prooroci, “soli”, “fii-copii ai lui Dumnezeu”, “porți” între cer și pământ de coborâre a “Cuvântului”, învățători” peste poporul pucios), liderii pucioși tot neputincioși, tot nemulțumiți, tot arși la inimă au rămas; tot bolnavi închipuiți, tot chinuiți de mania persecuției, tot neajutorați, tot neocrotiți, tot neînțeleși de nimeni, tot vrednici de milă, tot lipsiți de toate-cele se consideră:

“O, fiilor care stați înaintea Mea și înaintea poporului ca să-i dați cuvântul Meu! Nu știu ce să vă mai dau ca să puteți pentru lucrul vostru cel atât de greu. Nu știu cum să vă mai ocrotesc de dureri. Vouă vă trebuie ajutor mare, dar nimeni nu vă dă, fiilor, și mila de voi îmi pătrunde ființa ca în vremea răstignirii și Mă doare și nu e nimeni să-Mi aline această durere. V-am făcut porțile Mele între cer și pământ și intru pe ele la Israel cel de azi. Să cunoască și el intrarea așa cum o cunosc Eu. Uitați-vă la Mine și luați putere, căci harul Meu vă îmbracă în el mereu. V-am dat putere să vă faceți legănuț. Aveți grijă de el ca de ceva pus deoparte, și tot ce vă învăț Eu, așa să ascultați.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 4-12-2002)

Șansele pentru cei doi fii-copii-unși (Mihaela și Nicușor) de a se reîntoarce la “mănăstire” , după ce au gustat dulceața legănuțului (prinț și prințesă, fii cerești pe pământ, adică dotați cu tot confortul, cu încălzire centrală cu radiatoare în pardoseală, WC cu apă în casă, etc.) sunt aproape nule: Cei doi legănați numai în legănuț s-ar purta de acum încolo, și așa au ajuns ei să crească mici:

“Hai, fiilor! Vreau să vă arăt lumii prinți și prințese, fii cerești pe pământ, că nu cei prinți pe pământ sunt prinți, ci acei născuți din cer sunt așa. V-am spus cândva că voiesc să fac din voi feți-frumoși și zâne și să Mă legăn din leagăn în leagăn cu voi. O, numai în legănuț v-aș purta, ca pe cei mici. Numai în cuvânt aș sta peste voi, dar să iubiți cu multul cuvântul, fiilor mici, și să creșteți mici și să vă uitați la creșterea celor pe care îi am Eu așezați de Mine călăuză peste voi, că ei au crescut mici, și mici stau chiar și în fața voastră, numai să învățați și voi să creșteți mici și să stați prunci sub povața cea din cer și de pe pământ, căci Duhul Meu este viață în om, fiilor mici. Amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 1-6-2003)

Între timp, cei doi “feți frumoși” și totodată “proorocii cei mici” Mihaela și Nicușor s-au depărtat și mai mult de obiceiul de a face slujbe în biserica de zid de la “mănăstire”. Într-o perioadă când își exacerbau unul altuia angoasele maladive privind o presupusă “răzbunare” a familiei lui Iliuță, cei doi au “pribegit” mai multe săptămâni în șir ca niște câini de pripas, ascunzându-se în Târgoviște și prin pădurile din împrejurimi. Atunci locuiau zi și noapte într-un microbuz Peugeot, adaptat pentru ei doi, ca să le fie și casă, și masă, și “biserică pe roți”. Atunci au dovedit că slujbele le pot face oriunde, nu neapărat în biserica sfințită (dar apoi desacrată tot de ei, prin schismă și erezie), de la “mănăstirea” din Glodeni- Pucioasa.

*
Biserica de la Glodeni, proiectată de liderii pucioși să fie stâlp tare și înalt de mărturie a “lucrării de la Pucioasa, a ajuns astăzi aproape pustie, stâlp de mărturie rușinoasă a neputinței celor care le-a plăcut să se joace “de-a Dumnezeu”.

vsovivi 03.05.2010 12:07:04

Citat:

În prealabil postat de mariamargareta (Post 241427)

1......20. Cartea pe care urma s-o scrie Daniela era denumită într-un final “lucrul cel pentru nimicirea proorocului mincinos”. (Întrucât “cartea Danielei” n-a mai ieșit vreodată la lumină, și nici șanse pentru viitor nu se prea întrevăd, înseamnă că tocmai acesta era aluzia la proorocul mincinos: tot ce s-a spus despre “cartea Danielei” era o proorocie mincinoasă):

Iată, am adus la voi lucrul cel pentru nimicirea proorocului mincinos, care s-a așezat în loc părut sfânt, ca slujitor al Meu, dar el este antichrist, iar Eu sunt Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, și sunt Cel ce sunt, și sunt Cuvântul Care suflă și nimicește pe antichrist, omul fărădelegii, care s-a așezat în loc numit sfânt drept Dumnezeu. (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu dela Pucioasa” din 14 octombrie 1998)

Deci în concluzie concluzionezi ca deobicei absurd și cu minteres viclean și viceversat ce ''reiese'', ''evident'', nu din răutățile voastre ci din texte ori din ''neîmplinirea'' proorociilor:

(Întrucât “cartea Danielei” n-a mai ieșit vreodată la lumină, și nici șanse pentru viitor nu se prea întrevăd, înseamnă că tocmai acesta era aluzia la proorocul mincinos: tot ce s-a spus despre “cartea Danielei” era o proorocie mincinoasă)

Dar ce se întâmpla dacă proorocul Iona nu se mai ruga de pe fundul mării încrucișând mâinile, ce se întâmpla dacă Moise nu mai mergea în Egipet cu fratele său Aaron și cu toiagul, de teama lui faraon, ce se întâmpla dacă Ieremia proorocul nu-l înfrunta și nu-l vădea pe Anania ca fiind acela un prooroc mincinos? Ci iată că se răzgândeau toți cei hărăziți, așa ca să nu mai asculte și lăsând totul baltă, ei s-ar fi întors la idolii și la credințele lor nebunești și păgâne?

Păi orice proorocie sortită oamenilor nu se împlinește dacă ei nu cred și nu vor să asculte, sau cum s-au împlinit proorociile de la Dumnezeu, așa ca niște fatalisme? Cine s-a temut de gLume și n-a vrut să intre în pământul făgăduinței că doar Domnul lupta pentru ei, acela n-a intrat, și n-au intrat cu Moise în pacea și-n odihna Domnului și atunci le-a proorocit o nouă zi David. Căci așa cum a dat pilda olarului sau a smochinelor bune și a celor amare prin Ieremia, tot așa este și cu cei ce urmează Lui Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, cei ce ascultă și primesc proorocii vor duce la îndeplinire planul lui Dumnezeu, planul Adevărului, iar cine nu urmează Domnului vor duce la îndeplinire planul omului minciunii, al omului fărădelegii, al lui antichrist, al păcatului.

Deci Danielei sau altora le era sortit să aibă curajul de a spune lucrurilor pe nume, în scris, după cum i-ar fi insuflat Duhul, dar dacă ea n-a mai vrut ci a fugit în gLume după Ninel, atunci ce să fi făcut Domnul? Își va găsi cu siguranță pe alții, care au credință și dreptate și din mijlocul lupilor le va spune lor tot Adevărul...

Dar se pare că noi preferăm să stăm la umbra omului minciunii, la umbra caselor lui faraon... pentru că ne place fărădelegea și sedomia, de peste 60 de ani, că ne-am obijnuit să aplaudăm toate cârtelile și nemulțumirile și răzvrătelile așa că doar ne iese și nouă ceva, înainte de 89 scăpam de canal, acum primim o boomană.

Deci în cazul ăsta aristocrat al mișeliei, sigur așa vom muri, în păcatele noastre, căci suntem un pobor de orbi conduși de alți orbi care ne atragem cu fatalitate cobea fatalistă a fatalismului de a ne îndulci cu linsul minciunii. Și atunci chiar ne merităm soarta. Și soarta va fi cumplită, căci dacă nu vrem să ni se împlinească binele de la Domnul atunci nu vom scăpa de răul pe care ni l-am ales și atras singur ca orbii ce singuri și-au orbit ochii băgându-i în var ca să nu vadă pentru ca să nu asculte de Dumnezeu, că pentru păcate, și bârfe, acolo i-au deschis mari și albaștrii, așa ca și niște puișori nevinovați de năpârpârcă. Argint-lepădătură.

Deci se pare că deși Lumina a venit în gLume, oamenii preferă mai mult umbra amară și dulceagă grețos a întunericului...

Dar nu-i nici o problemă... o să-i vezi atunci când le va ajunge problema la problemă cum o să plângă ei cu amar... că n-au vrut să audă sau să vadă ci au crezut că o să... au crezut că nu o să se pună, că nu o să li se scrie păcatele și lașitățile lor. Dar ele se vor vedea și așa ca și cum melcul își cară în spate căsuța, așa și omul cel viclean care acum jubilează o să-și care în spate burdeloqqqlulhul... și să vezi dumneata ce povară grea va fi aia.

Deci am ghicit și intuit bine că Daniela și Ninel erau defapt cei ce nu au scris și n-au ascultat și ea a fugit n-apoi în gLume iar dumneata mă făceai aici să-i plâng pe ei ca pe niște hororpsiți? Păi milă și mângâieri de sus merită cei ce au fost părăsiți, cei ce au rămas în credință și care nu și-au învârtoșat mereu inima ca să-și întărească cerbicia, deci ei merită cei care au fost înșelați de cei ce au dat-o la-ntors ca să scape sau să se îngânfe în gLume devenind fii nerecunoscători ai Adevărului.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:22:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.