Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Implementarea si pericolele implanturilor CIP RFID 666 in SUA (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15942)

ovidiu b. 26.01.2013 23:16:19

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 498437)
Daca in Apocalipsa ni s-a spus ca insemnarea presupune lepadare, inseamna ca exista mijloace tehnice pentru ca aceasta sa se realizeze si pe care Dumnezeu, in prestiinta Sa, ni le-a proorocit cu mult timp in urma.

Poate ne tâlcuiești tu Apocalipsa. Ce rost are să mai luăm seama la ce spune Biserica?

ovidiu b. 26.01.2013 23:24:43

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 498489)
Poate revii la subiect. Cred ca ai avut o zi proasta azi. Nici nu citesc tot ce-ai scris.

Mulțumesc pentru răspuns. Scurt și la obiect. Mai bine așa decât să fi bătut iarăși câmpii.

ovidiu b. 26.01.2013 23:43:01

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 498515)
Ovidiu b. , nu ti se pare ca te contrazici in aceste doua fraze?
Cine l-a vazut pe Pr. Iustin stie cat de fragil este la cei 95 ani! Cu toate acestea protesteaza in felul cuviosiei sale si sta drept.

Păi ce legătură au cele două mesaje pe care le-ai rupt din context? Ia mai citește încă o dată mesajul. Dar nu-l pe cel la care Antonia i-a dat Quote, ci pe cel al meu. Uite-l aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=435

Miha-anca 26.01.2013 23:56:25

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 498523)
Simplu, ascultând ce-mi spune duhovnicul, apoi voi urmări ce spune Biserica și nicidecum ce spun 2-3 site-uri cipofobe. Cred că e destul de clar.

Scuze, dar eu nu citesc asemenea site-uri, ci citesc carti scrise de Parinti ai Bisericii.

Citat:

Măi Mihaela, adu-mi dovezi, ceva concret că părinții noștri începând cu Pr Iustin Pârvu și până la ultimul preot au dat sfaturi de ieși în stradă, de a protesta, de a crea tulburare și confuzie, de a nu respecta legea pe motiv că nu luăm actele cu cip, de nu asculta de Biserică și de duhovnicii noștri etc...

Nu, paintele Iustin nu índeamna la proteste, tulburare si confuzie; chiar dimpotriva! Protestele stradale le-au facut oamenii cu de la ei putere. Antonia tocmai spunea ca nu a participat nici un preot la actiune.

Citat:

Eu nu contrazic duhovnicii. Așa pentru liniștea ta personală, în urmă cu trei luni am fost la Petru Vodă la pr Iustin, am fost și la pr Amfilohie, dar eu nu am auzit din gura lor prostiile ce le născociți voi aici pe forum, născociri și interpretări preluate de pe alte site-ri cipofobe.

Dar nu te obliga nimeni sa crezi ce spune unul si altul, Ovidiu!
Citat:

Ucenicii părintelui puseseră afiș că nu mai dau dezlegări pesoanelor care au acte cu cip, iar părintele le-a spus să le dea jos. Asta ți-o spun așa ca să înțelegi că se greșește chiar acolo în ograda lor. Apropo e o mănăstire la care merg anual cu mult drag, să nu crezi că am ceva cu ei.

Daca a fost o greseala si s-a rectificat, e in ordine.
... iar eu merg acolo de mai multe ori pe an.

Citat:

Păi nu constați că cipofobia asta ne depărtează de Hristos?

Nu, sub nici o forma. Chiar daca unii se mai ratoiesc pe aici si jignesc, asta nu ma face sa-mi pierd linistea sufleteasca. Oricum fiecare va raspunde pentru ceea ce spune.

Citat:

Păi asta ar trebui să facem. Să cerem bunului Dumnezeu luminare! Să ne căim de păcatele noastre și să fim pregătiți pentru viața veșnică.

ps: Slăbiciunea credinței noastre de aici se vede! Din frica celor va să vină! Dar oare pe cei credincioși Dumnezeu îi va lăsa?

Amin!

eliza-georgiana 27.01.2013 00:20:03

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 498179)
În momentul când te-apuci să lansezi apoftegme de-astea prăpăstioase n-ai cum să eviți tâlcuirile pe măsura lor... Ce numești calomnie poate-i doar un mic semn că ar fi timpul să mai scutești lumea de pe-aici de cugetări din materikonul producție proprie. Cu copy-paste te descurci mai bine, ești doar inadecvată nu și ridicolă.

Mândria este un păcat uriaș pe care nu-l poți înfrunta cu prețul prăbușirii în ipocrizie. Un smerit fățarnic este într-o mai mare primejdie duhovnicească decât un mândru sincer. Primul și-a făcut din iluzia virtuții un drog eficient pe termen scurt, iar al doilea învață greșind și greșește învățând în încercarea de a lupta cu răul din propria ființă, fără să fugă de lumina crudă a realității de dragul imaginii publice...... mai tii minte autorul "apoftegmei" ăsteia?
pentru că,
Substanța lucrurilor se determină după dispoziția lăuntrică a sufletului – adică judeci pe aproapele tău dupa cele ce se petrec în tine :1: iar obiceiul cel rău, dacă cere odată și nu-i împlinești, daca nu-i dai, slăbește. Dar daca prima dată îi dai și îi împlinești cererea, a doua oară îl găsești mai întărit asupra ta, apoi te cuprinde de tot!!

Fericitul Augustin spune: Dragostea îl face pe cel ce iubește în chipul celui iubit: dacă-L iubești pe Dumnezeu, dumnezeu vei fi; dacă-l iubești pe diavol, diavol vei fi; dacă-ți iubești trupul, trup vei fi. Aceasta este cea dintâi lucrare a iubirii: de a uni pe acel ce iubește cu cel iubit”, iar Scara ce duce în împărăție este ascunsă în sufletul tău. (Sf. Isaac Siriul)

ar mai fi cazul sa-ti reamintesc faza cu "asimilarea"?? din păcate fiecare pasare pe limba ei piere :(

ovidiu b. 27.01.2013 00:20:25

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 498563)
Scuze, dar eu nu citesc asemenea site-uri, ci citesc carti scrise de Parinti ai Bisericii.

Da, dar îi aperi pe cei care postează de pe asemenea site-uri. Pe cine aperi tu? :39:

Citat:

Nu, paintele Iustin nu índeamna la proteste, tulburare si confuzie; chiar dimpotriva

Și atunci de ce luăm de bune tote sfaturile de pe site-uri capcană? Sau de ce venim cu idei propii?

Citat:

Protestele stradale le-au facut oamenii cu de la ei putere.

Aha! Și ăsta e un lucru bun?

Eu când nu am fost de acord cu protestele și când voi le-ați propus spunând că ”ce e rău în asta”, antonia m-a făcut cipofil.

Citat:

Antonia tocmai spunea ca nu a participat nici un preot la actiune.

Important este că participat ea. Așa-i?

Citat:

Daca a fost o greseala si s-a rectificat, e in ordine.

Tot nu ai înțeles. Idee era că mulți se dau ”ucenici” și fac ceea ce părintele Iustin nici măcar nu știe. Noi nu facem decât să răstălmăcim cuvintele duhovnicilor, tragem de ei și ne folosim de ei...bieții cât tragem de ei. Noi suntem cei care stricăm sarea pământului ”preoți”i, noi prin păcatele și interesele noastre propii. Să nu ne mirăm că vin vremuri grele, căci ele sunt consecinșa faptelor noastre.

Citat:

... iar eu merg acolo de mai multe ori pe an.

Asta e și mai dureros.

eliza-georgiana 27.01.2013 00:23:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 498224)
Pai ia trage-o pe tovarasa eliza deoparte, in special, la o discutie privata si explica-i treaba asta cu deviatu discutiei si jignitul.
Dar am o trista senzatie ca nici tu n-ai sa fii in stare sa faci asta si chiar daca prin absurd ai incerca, oricum nu o sa te asculte.

spuse asta cel care stie foarte bine cum sa deveize "elegant" si sa jigneasca grosolan!

eliza-georgiana 27.01.2013 00:29:58

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 498226)
Si care va sa zica tocmai matalutza sa inchini steagul cu "lepadarea superficiala".
Ca sa vezi ce bine te pricepi la politica - vorba romanului "fa-te frate cu dracul..".
Si mai ai si tupeul sa reprosezi altora chestia asta, pe baza de judecati absurde, in conditiile in care nici macar nu sustin "dualitatea" asta promovata de tine.

daca te vei uita putin in cartea cu vietile Sfintilor, vei vedea ca si lor li s-a propus aceasta lepadare "superficiala" si de-a se inchina idolilor.... (vezi de ex. Sf.Mucenic Mina cand in timpul torturii i s-a "sugerat" ideea de lepadare formala de dragul lui Diocletian, dar in suflet putea crede in orice dorea)! dar din pacate intentia intrebarii e de evidenta deruta, nicidecum spre lamurire :( cum oare de ai atata timp liber!!

AlinB 27.01.2013 00:37:00

Citat:

Nu, paintele Iustin nu índeamna la proteste, tulburare si confuzie; chiar dimpotriva! Protestele stradale le-au facut oamenii cu de la ei putere. Antonia tocmai spunea ca nu a participat nici un preot la actiune.

Exact, parintele Iustin chiar a spus public, a nu doreste ca oamenii sa mearga la acest gen de manifestatii.
Si stii ce au facut "ucenici" sectei cipofobe?
Au raspandit zvonul ca de fapt parintele a spus asta ca sa nu se expuna public, dar de fapt vrea sa se faca aceste manifestatii.

Facandu-l astfel fricos si ipocrit dar culmea, indivizi n-au neconstientizand ridicolul: ridici omul pe un piedestal ca pe urma sa-l cobori mai jos decat un om de rand.

Si toate astea pentru a atinge un scop ridicol pentru care nici la ora actuala nu au o justificare dogmatica ortodoxa.

Deci iata cum functioneaza o alta forma de manipulare a "marilor duhovnici".

AlinB 27.01.2013 00:39:54

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 498575)
daca te vei uita putin in cartea cu vietile Sfintilor, vei vedea ca si lor li s-a propus aceasta lepadare "superficiala" si de-a se inchina idolilor.... (vezi de ex. Sf.Mucenic Mina cand in timpul torturii i s-a "sugerat" ideea de lepadare formala de dragul lui Diocletian, dar in suflet putea crede in orice dorea)! dar din pacate intentia intrebarii e de evidenta deruta, nicidecum spre lamurire :( cum oare de ai atata timp liber!!

Eu am inteles ca sugerezi asa ceva, daca nu atunci f. bine.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:36:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.