Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Împotriva EREZIILOR NEO-PROTESTANTE - Cuvântul al II-lea - ICOANELE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17729)

centesimusvicesimusoctavus 25.02.2015 14:20:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 582385)
Dovada cum? Legatura logica fiind..care?

Chiar trebuie să repet din două în două pagini?

AlinB 25.02.2015 14:21:21

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 582384)
Dimpotrivă! Simbolistica apocalipsei e interpretată literar mai degrabă în ortodoxie (”sufletele de sub altar”, ”tămâia”, etc.), am mai discutat acest aspect mai anul trecut, poate ai uitat deja.

Nu stiu despre acele discutii.

Citat:

Deci poți rupe și epistola din Biblie, împreună cu tot Vechiul Testament... Desigur, vei lăsa doar două pagini să nu se supere colegul Igor... acelea cu chivotul, șarpele de aramă și... părul lui Samson :21:
Nu ele sunt problema ci modul in care voi le interpretati.

Ori, problema cea mare a celor cu "Sola Scriptura" este ca sunt atat de plini de sine, incat nu sunt capabili sa faca vreo diferenta intre ceea ce pricep ei din Sf. Scriptura si Sf. Scriptura.

N-ar accepta nici in ruptul capului ca ar putea fi unul din acei "neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare." 2Petru 3:16

AlinB 25.02.2015 14:23:13

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 582387)
Chiar trebuie să repet din două în două pagini?

Legatura logica intre canoanele iconarilor si Sf. Ap. Luca este cea care ti-a scapat.

Asa cum ai ocolit si raspunsul la postarea asta.

Ca altfel terminam si cu "argumentul" asta.

centesimusvicesimusoctavus 25.02.2015 14:24:24

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 582386)
Foarte pertinenta observatia!

Da, era o ”sfântă icoană” la care nu se închina nimeni, nu o săruta nimeni, nu sărbătorea nimeni ”ziua ei de naștere” și colac peste pupăză: nu o vedea nimeni căci nu era expusă privirii credincioșilor. Deci exact ca în biserica aceea ortodoxă fără icoane ce încă nu a fost descoperită ;)

centesimusvicesimusoctavus 25.02.2015 14:28:06

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 582389)
Asa cum ai ocolit si raspunsul la postarea asta.

Ca altfel terminam si cu "argumentul" asta.

Nu am mai răspuns pentru că nu are nicio relevanță. Ilustrațiile cărților adventiste nu sunt icoane, ele țin strict de imaginația artistului. Din câte știu eu, icoanele ortodoxe au o libertate cam restrânsă în acest sens, nu dă voie canonul...

Illuminatu 25.02.2015 14:29:02

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 582373)
De bună seamă, altfel de ce s-ar numi ”adevăratul cort”? Corespondentul simbolic din pustia Exodului avea un model concret, nu ceva nedefinit.

"12.Acesta însă, dimpotrivă, după ce o singură jertfă a adus pentru păcate, pentru totdeauna S'a așezat de-a dreapta lui Dumnezeu,
13.așteptând ca de aci'nainte vrăjmașii Săi să fie puși așternut picioarelor Sale." Ev.9

Ce rezulta de aici? Ca in cer "cortul" inseamna "de-a dreapta lui Dumnezeu".
De ce nu s-a precizat mai dinainte aceasta si de ce textul lasa loc de confuzii? Pentru ca noi nu trebuie sa privim la cort - ca niste materialisti jalnici ce suntem -, ci la ritualurile ce se desfasurau la cort.

Illuminatu 25.02.2015 14:30:08

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 582390)
Da, era o ”sfântă icoană” la care nu se închina nimeni, nu o săruta nimeni, nu sărbătorea nimeni ”ziua ei de naștere” și colac peste pupăză: nu o vedea nimeni căci nu era expusă privirii credincioșilor.

Da, dar acum Dumnezeu ne-a descoperit-o si, ca urmare, o putem privi!

centesimusvicesimusoctavus 25.02.2015 14:31:32

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 582392)
"12.Acesta însă, dimpotrivă, după ce o singură jertfă a adus pentru păcate, pentru totdeauna S'a așezat de-a dreapta lui Dumnezeu,
13.așteptând ca de aci'nainte vrăjmașii Săi să fie puși așternut picioarelor Sale." Ev.9

Ce rezulta de aici? Ca in cer "cortul" inseamna "de-a dreapta lui Dumnezeu".
De ce nu s-a precizat mai dinainte aceasta si de ce textul lasa loc de confuzii? Pentru ca noi nu trebuie sa privim la cort - ca niste materialisti jalnici ce suntem -, ci la ritualurile ce se desfasurau la cort.

Bune observații! Dar de ce ar veni în conflict cu ce am afirmat eu mai înainte?

Illuminatu 25.02.2015 14:33:52

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 582394)
Bune observații! Dar de ce ar veni în conflict cu ce am afirmat eu mai înainte?

Nu stiu, spune-mi tu! Este vorba cumva de momentul eretic 1844 al miscarii lu'miller? Momentul nasterii avortone a ideii voastre religioase?

centesimusvicesimusoctavus 25.02.2015 14:34:38

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 582393)
Da, dar acum Dumnezeu ne-a descoperit-o si, ca urmare, o putem privi!

Păi stai așa nenicule, că deocamdată nu ni s-a descoperit privirii nici ”icoana” adevăratului chivot (deocamdată e pierdută pe undeva, nu se știe), nici adevăratul chivot din cer. Când se va descoperi acela, va fi vai și amar! Apocalips 11,19.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:13:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.