Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ignorati sectantii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14346)

Patrie si Credinta 11.03.2014 08:56:24

Am si eu o intrebare, o sa para idioata, dar o sa aiba logica mai tarziu.
Gandacii sunt de post?

DragosP 11.03.2014 09:02:14

Eu cred că nu.
Aștept cu interes logica de mai târziu. :)

Theodore_of_Mopsuestia 11.03.2014 09:21:39

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 553472)
Eu cred că nu.
Aștept cu interes logica de mai târziu. :)

Eu il inteleg pe fratele Patrie si Credinta; cred ca vrea sa foloseasca ingaduinta Bisericii privind fructele de mare ca punct de sprijin. Asa e?
Eu am mincat afide, cicade si greieri (primele crude, aialati prajiti). O sa halesc si termite, daca o avem o primavara umeda, si gasesc dupa post un cuib de Reticulitermes (singura termita indigena de la noi).

DragosP 11.03.2014 10:31:51

Da, dar fructele de mare, la noi românii cel puțin, nu sunt de post decât în măsura în care peștele este de post. Adică, în Postul Mare doar de Buna Vestire și Florii se pot mânca.
Da' de ce nu întreabă de niște fructe de pădure: un ipuraș, o hulpiță...

AlinB 11.03.2014 13:10:11

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 553471)
Am si eu o intrebare, o sa para idioata, dar o sa aiba logica mai tarziu.
Gandacii sunt de post?

Sunt.
Ca si mierea desi e parte vegetala parte saliva de insecta (albina).
Asta din cauza ca Ioan Botezatorul postea cu miere si insecte, iar cum gandacii sunt si ei un soi de insecte..

Desi daca ma intrebi pe mine, mierea da niste veselie pe dinauntru care nu prea rimeaza cu postul.

Deci niste lacuste la tigaie ar merge ca mancarica de post.

AlinB 11.03.2014 13:11:41

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 553478)
Da' de ce nu întreabă de niște fructe de pădure: un ipuraș, o hulpiță...

Vulpea n-am auzit sa se consume.
Dar neste fazanei, caprior, ursan, mistretz, astea da fructe-de-padure-de-post.

Animalele marine nu sunt nici vegetale nici insecte, sunt animale, au carne, nu vad cum ar fi "de post".
Dar la greci se pare ca se maninca in post.

DragosP 11.03.2014 13:14:42

Da, în genere pe malul mării, din pricină că ar fi mai greu cu leguminoasele pe acolo.
Dar la ei, nu la noi cum mulți visează și speră.

AlinB 11.03.2014 13:17:06

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 553466)
Aici m-ai bagat in ceata,frate!
Nu am beneficiat spiritual inca de pe urma acestei slabiuni fizice,care imi este nesuferita si imi este sinonima cu boala.

Sa discutam despre valentele spirituale ale bolii? :)

Citat:

Urasc cand sunt bolnava sau cand nu ma bucur de plina forta sa-mi duc activitatile fizice la capat.
Nu cred ca postul trebuie dus pana la nivelul la care sa trebuiasca sa-ti iei concediu ca sa stai la pat si menajera in casa, din acelasi motiv si asta pentru o luna sau mai mult.

A, ca esti la primele incercari de post negru, sau ceva de genul, ok, poti o zi e saptamana sa iei o pauza din asta pana se adapteaza organismul.
Pe urma ai sa vezi ca se poate merge bine mersi la lucru si cu o zi sau 10 sau mai mult de post negru chiar.

Citat:

In momentul de fata sunt foarte activa,merg de 4 ori/saptamana la fitness,scot bicicleta afara,merg pe jos...
Cu post negru sau legume fierte stiu ca as sta mai mult in pat...
Dupa firea fiecaruia.
Dar o abilitate ne-exersata ramane o incapabilitate.
Adica nici e bicicleta nu puteai sa mergi daca nu incercai pana invatai.

Eu stiu ca se poate merge bine mersi cu bicicleta si dupa 10 zile de post negru.
Nu sa participi la competitii, dar pentru ceva plimbare, fara probleme.

AlinB 11.03.2014 13:21:14

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 553490)
Da, în genere pe malul mării, din pricină că ar fi mai greu cu leguminoasele pe acolo.
Dar la ei, nu la noi cum mulți visează și speră.

Si aici e greu cu leguminoasele cand maninci 1-2kg carne pe saptamana.

Dupa cum vazusi, pentru unii saracia este egal carnita de pui zilnic. Cu leguminoase, desigur. Ca saracii.

stefan florin 11.03.2014 14:07:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 553492)
Si aici e greu cu leguminoasele cand maninci 1-2kg carne pe saptamana.

Dupa cum vazusi, pentru unii saracia este egal carnita de pui zilnic. Cu leguminoase, desigur. Ca saracii.

sa nu aruncam cu pietre...

DragosP 11.03.2014 14:10:01

Mai bine cu pui.:77:

Patrie si Credinta 11.03.2014 17:28:34

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 553473)
Eu il inteleg pe fratele Patrie si Credinta; cred ca vrea sa foloseasca ingaduinta Bisericii privind fructele de mare ca punct de sprijin. Asa e?

Nu. Unele produse de post au carmira in ele, deci....

AlinB 11.03.2014 17:54:20

Carmina e din insecte, insectele is de post, problema rezolvata :)

Yasmina 11.03.2014 18:05:29

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 553470)
:)) sincer, nu am inercat linte, naut si mei, desi ma tenteaza. ideea e ca nu am mancat niciodata si ca sa gatesc, ar trebui macar sa am idee ce gust ar trebui sa aiba.

Mie imi place sa inlocuiesc carea cu preparate din soia, de exemplu. E si bun si, el mai important, imi tine de foame.

In Romania sunt multe familii care nu au gatit niciodata linte,naut,mei(fasole rar)desi acestea sunt ieftine iar romanii nu dau pe afara financiar vb.
Nu-I de mirare de ce cand se pune problema atasamentului de carne&co ,toti plang cu lacrimi cat pumnul ca nu exista cale de supravietuire...
Pai normal ca nu exista daca nu ai incercat si altceva pana acum!

Yasmina 11.03.2014 18:07:40

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 553491)
Sa discutam despre valentele spirituale ale bolii? :)

Ok,ai cuvantul :)

Yasmina 11.03.2014 18:08:57

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 553495)
sa nu aruncam cu pietre...

culca-te la loc frate,nu a fost decat un vis...

Yasmina 11.03.2014 18:19:59

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 553489)
Vulpea n-am auzit sa se consume.
Dar neste fazanei, caprior, ursan, mistretz, astea da fructe-de-padure-de-post.

Animalele marine nu sunt nici vegetale nici insecte, sunt animale, au carne, nu vad cum ar fi "de post".
Dar la greci se pare ca se maninca in post.

Animalele marine au acelasi"regim"ca si pestii,se trateaza ca atare.
Nu au"carne",neavand nici sange ca un mamifer. Tocmai,unele dintre ele sunt niste insecte de apa.
Deocamdata,Slava Domnului pt toate,nu am ajuns la limita supravietuirii in post si nu sunt nevoita sa mananc muste,purici ,viermi si gandaci...

DragosP 11.03.2014 19:38:38

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 553514)
Ok,ai cuvantul :)

Încearcă "teologia ortodoxă a bolii".

AlinB 11.03.2014 20:18:21

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 553516)
Animalele marine au acelasi"regim"ca si pestii,se trateaza ca atare.
Nu au"carne",neavand nici sange ca un mamifer. Tocmai,unele dintre ele sunt niste insecte de apa.
Deocamdata,Slava Domnului pt toate,nu am ajuns la limita supravietuirii in post si nu sunt nevoita sa mananc muste,purici ,viermi si gandaci...

La care animale marine te referi mai exact?
Cam toate care imi vin acum in minte au un sistem circulator, deci au si sange.
Ca este incolor, e alta poveste.
Dar asta nu inseamna ca sunt "insecte" de apa cum nu sunt de fapt nici "fructe" de mare mai mult decat este iepurele "frunct" de padure.

Viermii si gandacii se consuma pe scara larga in unele tari, sa nu prinzi ziua in care ai sa te gandesti cu pofta la ei :)

Yasmina 12.03.2014 07:19:31

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 553522)
Încearcă "teologia ortodoxă a bolii".

Multumesc Dragos,dar nu am gasit nimic sub acest titlu.

DragosP 12.03.2014 08:33:19

Am scris eu greșit. Mă iartă.
Despre asta e vorba: http://www.librariasophia.ro/carti-T...de-so-504.html

Yasmina 12.03.2014 08:51:12

OK multumesc!

Theodore_of_Mopsuestia 12.03.2014 15:09:58

Am debutat ziua cu un litru de ceai de merisor si un litru de apa. Tocmai ce halii o ridiche neagra. Imi arde gitul, dar ma simt super: curatit pe dinauntru. Propun un topic cu retete de post, schimb de idei si altele. In ce ma priveste, fructele, legumele, radacinile si dulciurile de post sunt si baza si in top. :)

DragosP 12.03.2014 15:14:30

Ia și niște oțet de ardei iute. Trimit eu.Sau hrean.

Theodore_of_Mopsuestia 12.03.2014 15:55:30

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 553589)
Ia și niște oțet de ardei iute. Trimit eu.Sau hrean.

Ei na, ca doar in Braila s-or gasi astea. Btw, stiu ca o zici in gluma, dar chiar consum si tocatura de hrean in dilutii foarte mici. Serios acum: am rude diabetice, iar eu incerc sa slabesc cit mai rapid si mult in post si nu numai, consumind cele sus-numite, si multe altele de acelasi fel, tocmai pentru a da in cap unui eventual diabet. Postul purifica, insanatoseste, slabeste (la trup) si te face mai iertator: se vede fie si din acestea ca e de la Dumnezeu.

DragosP 12.03.2014 16:12:22

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 553593)
Ei na, ca doar in Braila s-or gasi astea.

Nu, dar eu am. De la ardeii puși în toamnă.

anita 12.03.2014 16:22:26

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 553593)
Ei na, ca doar in Braila s-or gasi astea. Btw, stiu ca o zici in gluma, dar chiar consum si tocatura de hrean in dilutii foarte mici. Serios acum: am rude diabetice, iar eu incerc sa slabesc cit mai rapid si mult in post si nu numai, consumind cele sus-numite, si multe altele de acelasi fel, tocmai pentru a da in cap unui eventual diabet. Postul purifica, insanatoseste, slabeste (la trup) si te face mai iertator: se vede fie si din acestea ca e de la Dumnezeu.

Nu grasimea te duce la diabet ci lacomia pantecelui.
Cate enzime sa dea bietul pancreas ca sa proceseze cantitatile uriase de mancare pe care noi cu lacomie le inghitim zilnic.
Diabetul este un blocaj care raspunde acestui prost obicei de a manca mult.

Yasmina 12.03.2014 17:14:25

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 553595)
Cate enzime sa dea bietul pancreas ca sa proceseze cantitatile uriase de mancare pe care noi cu lacomie le inghitim zilnic.

Or fi cazuri si de lacomie,dar sa nu insistam pe procentajul de 100% .
Diabetul are diverse cauze,unele sunt hormonale ,altele sunt legate de kg in plus,cum altele sunt pe baza de stress sau genetice.
In majoritatea cazurilor,este o boala a saraciei,in lipsa de venituri oamenii se indoapa cu alimentele cele mai ieftine:paine,cartofi,orez,paste- alimente care ridica foarte mult nivelul de zahar in sange.
Femeile cu ovare polichistice sunt susceptibile de a face diabet,excesul de estrogen da rezistenta la insulina.

Vb lui Ceausescu:"Cititi,cititi,cititi!"

Yasmina 12.03.2014 17:28:05

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 553588)
Am debutat ziua cu un litru de ceai de merisor si un litru de apa. Tocmai ce halii o ridiche neagra. Imi arde gitul, dar ma simt super: curatit pe dinauntru. Propun un topic cu retete de post, schimb de idei si altele. In ce ma priveste, fructele, legumele, radacinile si dulciurile de post sunt si baza si in top. :)

Este un topic pt retete"retete de post/mancaruri de post"

AlinB 12.03.2014 20:13:40

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 553595)

Si la care tip de diabet te referi mai exact?
Sau altfel spus, stiai ca sunt cel putin 2 forme de diabet, cu totul diferite dpdv al cauzei si manifestarilor?

anita 14.03.2014 10:54:49

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 553617)
Si la care tip de diabet te referi mai exact?
Sau altfel spus, stiai ca sunt cel putin 2 forme de diabet, cu totul diferite dpdv al cauzei si manifestarilor?

Diabet de tip 2 ,stiu o persoana care a facut diabet pt ca are obiceiul sa manance foarte mult.Desi nu are cazuri de diabet in familie
Persoanele grase sunt de obicei persoane gurmande ,nu grasimea duce la diabet ci obiceiul de a manca mai mult decat poate duce organismul.
Bineinteles ca nu e o regula generala dar pentru unii poate fi o cauza.

AlinB 14.03.2014 12:02:12

Se pare ca este o legatura intre obezitate si diabetul de tip 2 si nu numai.
Multe alte boli sunt cauzate de obezitate.
Oricum poti vedea si destui preoti sau calugari grasi.

Sigur, mai sunt si probleme hormonale, nu e vorba doar de mancatul in exces (care nu e tot una cu lacomia) dar astea oricine le are o data cu varsta si binenteles si datorita stilului de viata care nu este natural - sedentarismul si existenta mancarii ieftine si proaste si diversificata excesiv si inutil mai ales dpdv gustativ.

Pentru asta ar trebui ca postul sa fie cu totul altceva si din punctul asta de vedere, nu doar o schimbare a ingredientelor.

Hartford 14.03.2014 18:34:43

Okay si ce are asta cu "ignorati sectantii"?

Mihailc 14.03.2014 18:50:23

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 553737)
Okay si ce are asta cu "ignorati sectantii"?

...și cum sărăcia s-a ajuns la "performanța" ignorării sectanților pe 184 de pagini și aproape 1900 de postări?!

Patrie si Credinta 14.03.2014 22:13:49

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 553739)
...și cum sărăcia s-a ajuns la "performanța" ignorării sectanților pe 184 de pagini și aproape 1900 de postări?!

Ignoram profesionist.

AlinB 14.03.2014 23:19:34

Nu avem moderator sa mute postarile offtopic pe topicul potrivit, despre post de exemplu.

vasileghircuta 15.03.2014 15:56:27

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 553739)

Mai ales în situația în care toți sectanții au fost eliminați de pe forum, de au ajuns catolicii și ortodocșii să vorbească singuri:mad:

aubergine 15.03.2014 16:11:21

Citat:

În prealabil postat de vasileghircuta (Post 553786)
Mai ales în situația în care toți sectanții au fost eliminați de pe forum, de au ajuns catolicii și ortodocșii să vorbească singuri:mad:

Va e ciuda ca nu mai puteti sa faceti prozeliti?

Mihailc 15.03.2014 16:20:50

Citat:

În prealabil postat de vasileghircuta (Post 553786)

Au fost eliminați, dar nu înainte de a-și exprima punctele de vedere, unele chiar obraznice, și în momentul când toți, fără excepție, au început să se repete ca niște patefoane stricate!

osanbogdan 17.03.2014 14:39:27

:)

Sunt o durere de cap ăștia... păcat că nu mai există pe lume sfinți precum sf.Muceniță Ecaterina să îi aducă la adevăr!

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:31:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.