![]() |
Citat:
28. Drept aceea, luati aminte de voi insiva si de toata turma, intru care Duhul Sfant v-a pus pe voi episcopi, ca sa pastrati Biserica lui Dumnezeu, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau. 29. Caci eu stiu aceasta, ca dupa plecarea mea vor intra, intre voi, [COLOR=Red]lupi ingrozitori[/COLOR], care nu vor cruta turma. 30. Si dintre voi insiva se vor ridica barbati, graind invataturi rastalmacite, ca sa traga pe ucenici dupa ei. (Fapte20 18. Si Eu iti zic tie, ca tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi[COLOR=Red] [/COLOR][COLOR=Red]Biserica Mea [/COLOR]si portile iadului nu o vor birui. 19. Si iti voi da cheile imparatiei cerurilor si orice vei lega pe pamant va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant va fi dezlegat si in ceruri.(Mat 16 25. Hristos a iubit Biserica, si S-a dat pe Sine pentru ea, 26. Ca s-o sfinteasca, curatind-o cu baia apei prin cuvant, 27. Si ca s-o infatiseze Siesi, Biserica slavita, neavand pata sau zbarcitura, ori altceva de acest fel, ci ca sa fie sfanta si fara de prihana.(Efes 5 ''..[SIZE=3].Biserica Dumnezeului celui viu, stalp si temelia adevarului.''(I Timotei 3,15)[/SIZE] [SIZE=3]Iata ce spune Biblia cu care te falesti ca o cunosti si o respecti ce spune si despre credinta: [/SIZE] [SIZE=3]''Si cu adevarat mare este taina dreptei credinte.''(I Timotei 3,16)[/SIZE] [SIZE=3]''Iar de basmele cele lumesti si babesti fereste-te si deprinde-te cu dreapta credinta.''(I Timotei 4,7[/SIZE] [SIZE=3]''Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura cea dupa dreapta credinta...''(I Timotei 6,3)[/SIZE] [SIZE=3]''Pavel, robul lui Dumnezeu si apostol al lui Iisus Hristos, dupa credinta alesilor lui Dumnezeu si dupa cunostinta adevarului cel intocmai cu dreapta credinta.''(Tit 1,1)[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] |
Citat:
Așa cum o mărturisea și el când intra sub numele de mariann, până să treacă de prima tinerețe a avut probleme grave cu alcoolul, de unde l-a salvat secta adventistă care i-a dat un scop în viață și căreia i-a devenit cel mai fidel membru. În slava lui deșartă nu face decât să își exacerbeze orgoliul că "cunoaște biblia" mai mult decât ceilalți "păcătoși", fiind de fapt el însuși manipulat. El crede că din altruism și din devotament față de Cuvântul Domnului îi învață pe ceilalți, când de fapt se folosește de munca de convingere a celorlalți și de "evanghelizare" pentru a-și masca propriile frustrări și neîmpliniri familiale și profesionale. Sectele dintotdeauna au oferit o experiență religioasă suficientă pentru cei răniți într-un fel sau altul, în familie sau în societate, un loc pentru senzații. Unii indivizi ca Vasinec simt nevoia de a ieși din anonimat, de a-și construi o identitate, de a nu fi doar un membru care se pierde în masa credincioșilor, iar secta adventistă în sprijinul acceptării fără rezerve a învățăturilor eretice susținute de fondatorii ei, i-a dat ocazia de a se manifesta așa cum la ortodocși nu ar fi putut niciodată să o facă și i-a dat impresia că aparține unui grup de elită, "cel mai apropiat de adevărul evanghelic". Pe noi ortodocsii Biblia ne învață: [COLOR=darkred]Tit 3.10 “De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te,11. Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit.”[/COLOR] [COLOR=darkred]2 Tim 3.13 “Iar oamenii răi și amăgitori vor merge spre tot mai rău, rătăcind pe alții și rătăciți fiind ei înșiși.”[/COLOR] Vasinec e demult pierdut după cum spune și Biblia. Nu trebuie luat în serios foarte tare, dar cineva trebuie să se ocupe de el pentru cei care intră și citesc ceea ce scrie adventistul. Nu toți sunt la fel și nu toți sunt la fel de convinși ortodocși și unii pot să fie mai ușor de păcălit. Din acest motiv nu strică să fie reluate din când în când răspunsurile Bisericii la minciunile sâmbătarilor fără să ne consumăm prea tare. Insistența cu care postează adventistul ne poate fi și nouă de folos pentru că ortodocșii care sunt mai puțin cunoscători și citesc ceea ce se scrie pe forum își pot clarifica atât aspectele particulare legate strict de adventiștii de ziua a șaptea, cât și cele care sunt specifice în general grupărilor neoprotestante. Astfel noi trebuie să le asigurăm în permanență acestor cititori și contraargumentele biblice pe care le oferă Biserica noastră. |
Citat:
Dumnezeu este Dragoste si Adevar. Totodata dragostea, conform Sf. apostol Petru, este cea mai mare dintre virtuti.(II.Ep. Sf. Petru). La aceasta dragoste pe care o manifestam si noi, oamenii, m-am referit. |
Citat:
Personal nu consider niciodata ca e inutil sa vorbim oamenilor despre adevarata credinta; candva vor apela la ea. sa ne rugam insa pentru sufletele lor, ca sa poata sa primeasca adevarul. |
Citat:
Eu am o singura norma de viata : Sfanta Scriptura. Asa cum m-am rupt de ortodoxie, cu convingere si fara regrete, tot asa ma rup si de biserica adventista, daca o ia pe aratura si se indeparteaza de Sfanta Scriptura. Nu biserica adventista m-a cautat. Eu am gasit-o, eu am ales sa fiu membru al acestei biserici, eu plec din aceasta biserica (daca va fi cazul). Am facut, prin botez, un legamant cu Domnul Iisus Hristos. In rest, sunt "liber" (pun in ghilimele, pentru ca adevarata libertate o gasesti in supunere fata de Dumnezeu). Spuneti vorbe grele si neadevarate (tocmai vorbeam de minciuni intr-o discutie recenta) ambalate frumos. Biserica nu-mi cere absolut nimic. De fapt, gresesc. Imi cere un singur lucru: sa cred in Dumnezeu si sa ma inchin Lui (prin rugaciuni, vorbe, fapte) asa cum spune Sfanta Scriptura. . |
Citat:
30. Si dintre voi insiva se vor ridica barbati, graind invataturi rastalmacite, ca sa traga pe ucenici dupa ei. (Fapte20 Biserica ii numeste lupi ingrozitori si lupi imbracati in piele de oaie. Poti iubi sau poti fi frate cu lupul? Chiar Parintele Cleopa a folosit asta in discutiile cu ei |
Chiar a devenit sacaietoare acuzatia ta cu minciunile la adresa BOR. Aceleasi acuzatii de minciuna si calomnie putem si noi sa aducem la adresa adventistilor cand ne numesc idolatri pentru ca ne inchinam Sfintelor Icoane desi avem marturiile Biblice ale chipurilor (icoanelor) de heruvimi de pe capacul Chivotului si catapeteasma in fata carora se inchinau Moise, Iosua si Solomon.
|
Citat:
2. Nu poate fi stalp si temelia adevarului biserica in care minciunile isi au locul chiar si in pravila bisericeasca. 3. Biserica lui Hristos este formata si din ortodocsi si din catolici si din adventisti, etc. Dumnezeu ii stie cel mai bine pe cei care formeaza Biserica Sa. Credinciosii lui Dumnezeu nu pot fi restransi la o formatiune religioasa, existenta intr-un spatiu restrans. |
Citat:
Exemplu de minciuna:"Adventistii cred ca Domnul Iisus Hristos va reveni si va imparatii impreuna cu ei 1000 de ani pe pamant" (dupa Pravila Bisericeasca). Total nedevarat. |
Asa cum voi considerati ca sunt minciuni cele scrise despre voi in pravila si noi consideram ca fiind minciuna si calomnie acuzatia ca suntem idolatri. Biblia arata clar ca atat Moise, Iosua si Solomon se inchinau cu fata la pamant inaintea Chivotului Legii cu cei doi heruvimi de aur de pe capac ce sunt chipuri sau icoane ale unor persoane Sfinte ce au existenta reala fata de idolii (chipurile cioplite) cum sunt Baal, vitelul de aur, Dagon, Sfinxul care nu sunt persoane sfinte si nu au existenta reala. Insusi Hristos e chipul-icoana Tatalui. Si voi ati ajuns la o idolatrizare a Bibliei uitand ca ea a fost scrisa de niste oameni sfinti ai lui Dumnezeu si ca numai niste oameni asemenea lor o pot si talcui, nu de oameni pacatosi, plini de mandrie si autosuficienta ca voi.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:34:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.