Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Distractia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=557)

anna21 10.07.2009 18:57:39

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 151926)
Dar ce traznaie ai facut de-ai fost pedepsita in halul asta? Te-a prins mamica ca te jucai cu Danut de la parter de-a doctorul?

Mai, tu ai mesaje ca in bancul acela cu Bula: "mie puteti sa-mi falfaiti si un tramvai, eu tot la aia ma gandesc!" (nu dau restul glumei, ca nu e de topic crestin!). Dar te ilustreaza perfect!

Sa citesti Biblia este o "pedeapsa"?

Anca-Miha 10.07.2009 19:02:31

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 151923)
Ai fi uimita.. chiar in clasa a 6-a am citit Biblia! Cap -coada.. nu am inteles nimic, desigur (Totusi anumite intrebari mi-au ramas fixate in minte.. unora nu le-am gasit raspuns nici azi. Este o experienta interesanta sa citesti Biblia stiind ca nu poti sa o intelegi!) Nu pot numi acest lucru "studiu biblic" :))))).

Da, chiar ca m-ai uimit! Deci si tu si Andrei va ocupati cu cititul bibliei la 12 ani; atata doar ca baietii se maturizeaza mai greu...
Eu am primit primul NT la 35 ani de al bunica mea si l-am citit ca tine la 12 ani!!! Adica l-am citit ca pe o poveste... abia mai tarziu mi s-au deschis ochii. Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie! ca nu m-ai lasa in neagra necunoastere, desi nici azi nu inteleg cu mult mai mult ca atunci...

cristiboss56 10.07.2009 19:07:15

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 151931)
Da, chiar ca m-ai uimit! Deci si tu si Andrei va ocupati cu cititul bibliei la 12 ani; atata doar ca baietii se maturizeaza mai greu...
Eu am primit primul NT la 35 ani de al bunica mea si l-am citit ca tine la 12 ani!!! Adica l-am citit ca pe o poveste... abia mai tarziu mi s-au deschis ochii. Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie! ca nu m-ai lasa in neagra necunoastere, desi nici azi nu inteleg cu mult mai mult ca atunci...

Băieții se maturizează ei mai greu, dar când se maturizează să te ți ! . . .

andreicozia 10.07.2009 19:07:53

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 151928)
Mai, tu ai mesaje ca in bancul acela cu Bula: "mie puteti sa-mi falfaiti si un tramvai, eu tot la aia ma gandesc!" (nu dau restul glumei, ca nu e de topic crestin!). Dar te ilustreaza perfect!

Sa citesti Biblia este o "pedeapsa"?

Eu nu prea am vazut multe fetite care sa citeasca de buna voie TOATA Biblia la 11 ani(Cap coada asa cum te-ai exprimat, sau iar te-a luat apa exaltarii).

Mai ales sa poti termina o carte ca Biblia de grea si deci PRIN ASTA extrem de plictisitoare pentru un copil care inca crede in Santa si face baie cu caluti de plastic
Mie-mi suna mai degraba a mazochism, pe bune, ...gluma ca gluma dar ceva nu este in regula cind te fortezi sa citesti ceva din care NU INTELEGI NIMIC.
Dar macar asta explica felul in care conduci discutiile pe aici :)))

andreicozia 10.07.2009 19:10:09

Citat:

Eu am primit primul NT la 35 ani de al bunica mea si l-am citit ca tine la 12 ani!!! ...

Eu nu am inceput cu cititul Bibliei
Nici nu existau Biblii pe piata pe atunci. Ai uitat ca la magazine gaseai numai adidasi de pasare, slanina cruda si iaurt?

andreicozia 10.07.2009 19:12:30

Citat:

ca nu m-ai lasa in neagra necunoastere, desi nici azi nu inteleg cu mult mai mult ca atunci...

Este frumoasa rugaciunea Anca, insa trecind peste asta ceva totusi mi se pare ingrijorator in ceea ce spui

anna21 10.07.2009 19:17:26

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 151934)
Eu nu prea am vazut multe fetite care sa citeasca de buna voie TOATA Biblia la 11 ani(Cap coada asa cum te-ai exprimat, sau iar te-a luat apa exaltarii).

Mai ales sa poti termina o carte ca Biblia de grea si deci PRIN ASTA extrem de plictisitoare pentru un copil care inca crede in Santa si face baie cu caluti de plastic
Mie-mi suna mai degraba a mazochism, pe bune, ...gluma ca gluma dar ceva nu este in regula cind te fortezi sa citesti ceva din care NU INTELEGI NIMIC.
Dar macar asta explica felul in care conduci discutiile pe aici :)))

Aveam 12 ani, nu 11...
Nu m-am fortat cu nimic, am citit-o din plictiseala si oricum citisem lucruri mai neatractive inainte, nu a fost chiar o lectura grea..
Oricum cand eram mai tanara ma deranja ideea in sine de a nu intelege ceva.. de aceea am avut lecturi filosofice mai mult, imi placea sa fac un efort mental si ma bucuram cand prindeam sensuri.. de aceea pot azi intelege placerea protestantilor de a despica firul in paispe!
Satisfactia intelectuala nu este aceeasi cu iubirea de adevar.

andreicozia 10.07.2009 19:50:38

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 151941)
Satisfactia intelectuala nu este aceeasi cu iubirea de adevar.

Hmmm. in cazul in care stii ce este iubirea si ce(CINE) este Adevarul.

Nu uita insa ca IDENTIFICIND ADEVARUL, ca un papagal, deoarece asa au spus altii, nu inseamna neaparat ca-l si cunosti.

El spune asta în versetul 21: „Nu orișicine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăția cerurilor, ci celce face voia Tatălui Meu care este în ceruri”.

anna21 10.07.2009 20:00:18

da, Andrei, inteleg ca tot insisti ca esti in posesia iubirii, deci cunosti Adevarul..

Asta vrei sa spui, nu?

(Dar nu inseamna ca vreau sa-mi explici si mie! Cunosc teologia ta, prefer ignoranta mea)

andreicozia 10.07.2009 20:06:43

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 151950)
da, Andrei, inteleg ca tot insisti ca esti in posesia iubirii, deci cunosti Adevarul..

Asta vrei sa spui, nu?

(Dar nu inseamna ca vreau sa-mi explici si mie! Cunosc teologia ta, prefer ignoranta mea)

Ehhee, Anna, Daca cunosteam eu Adevarul nu ma mai vedeati pe aici!

Insa in privinta cunoasterii Adevarului prin Iubire, da ai dreptate, esti pe drumul cel bun

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:25:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.