Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Cine a zis... (recunoasteti citatul)? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15561)

Fani71 02.12.2013 00:25:57

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 542285)
Dacă nu e nici Lossky...

Edit : înlocuiesc propunerea cu cea ptr Mitropolitul Antonie de Suroj. :)

Nu, este Olivier Clément. Dar sigur, putea fi si Lossky.
Olivier Clement are stilul asta de a da formule paradoxale. Alta, de exemplu: 'Dumnezeu prefera pe fiecare'. (Dieu préfère chacun.)

Edoit: Metr. Antonie era din Anglia ;-) (am zis sa nu pun iar un englez...)

tabitha 02.12.2013 01:05:30

Ok, mulțumim că ne-ai luminat. Dar totuși, Olivier Clement nu era rus... :) pe mine una m-a indus în eroare, am crezut că trebuie să căutăm un rus. (nu contează unde s-a stabilit el ulterior).

Te așteptăm, Fani, cu un alt citat.

Fani71 02.12.2013 21:36:40

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 542369)
Ok, mulțumim că ne-ai luminat. Dar totuși, Olivier Clement nu era rus... :) pe mine una m-a indus în eroare, am crezut că trebuie să căutăm un rus. (nu contează unde s-a stabilit el ulterior).

Te așteptăm, Fani, cu un alt citat.

Pai stai, ca nu am zis ca era rus. Am zis ca era din aceeasi tara cu Evdokimov - adica Franta. Evdokimov o fi fost de origine rusa, dar traia in Franta si a scris in franceza tot ce a scris (daca nu ma Insel). Chiar, sincer, uitasem ca era si de origine rusa. Scuze, n-am vrut sa va induc in eroare.
Voi reveni cu alt citat in curand.

Mai bnine il dau direct, pentru ca tocmai l-am recitit is mi-a placut:

“A vedea nu este a crede - este numai a vedea.'”

tabitha 03.12.2013 01:48:18

Iar ne-ai încuiat... :106:niște indicii, ceva ? :5:

Mihailc 03.12.2013 19:25:41

Până oferă Fani71 câteva indicii și pentru a debloca jocul, vă invit să căutați autorul citatului de mai jos:

"Iubirea schimbă însăși substanța lucrurilor, numai iubirea face din două ființe una singură"

tabitha 03.12.2013 20:20:24

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 542548)
Până oferă Fani71 câteva indicii și pentru a debloca jocul, vă invit să căutați autorul citatului de mai jos:

"Iubirea schimbă însăși substanța lucrurilor, numai iubirea face din două ființe una singură"

L-am gasit, sper : Sf. Ioan Gura de Aur

Mihailc 03.12.2013 20:23:53

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 542552)
L-am gasit, sper : Sf. Ioan Gura de Aur

Așa este! Cred că putem continua cu o propunere din partea ta.

tabitha 03.12.2013 20:31:31

Multumesc de confirmare. Iata propunerea mea :

"Singurul lucru pe care pot să-l fac, cu ajutorul lui Dumnezeu, este să mă rog cu durere, smerit, toată noaptea pentru toți cei care se află pe drumuri și sunt în primejdii. Bunul Dumnezeu, așadar, încearcă să găsească motiv ca să îi salveze pe copiii Lui cei neastâmpărați și neascultători și ia ca pretext rugăciunea mea proprie și acționează El Însuși. Însă Domnul, pentru că este smerenia în sine, nu vrea să Se arate, ci – considerând drept cauză rugăciunea mea – pune un înger cu înfățișarea mea să acționeze și astfel… eu dau de bucluc!"

ovidiu b. 03.12.2013 21:23:10

Pr. Paisie Aghioritul

tabitha 03.12.2013 22:51:47

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 542563)
Pr. Paisie Aghioritul

Da, asa este. Asteptam sa dai un citat, pentru a continua jocul.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:34:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.