![]() |
Buna Dumitru! Vezi ca gresesti putin . Noi nu vorbim despre ce trebuie mancat sau nu in post . The listener spune ca alimentele din carne sunt ingaduite de Dumnezeu datorita firii noastre pacatoase! Uita ca si Iisus a mancat un lucru inutil (peste), dupa parerea lui! Adica sunt unii care sunt ortodocsii si cad in pacatul mandriei sau neascultari de biserica si se cred mai sfinti decat ea sau decat altii prin faptul ca renunta la anumite lucruri! E ca si cum unii se fac fameni pentru Imaparatia lui Dumnezeu apoi se cred mai iubiti de Dumnezeu! Dar in acel moment tot sacrificiul lor cade in ochii Domnului!
E bine sa postim Dumnezeu cere acest lucru prin biserica dar Dumnezeu nu ne cere sa punem pe oameni poveri mai mari decat putem duce. Deci carnea nu este interzisa in ortodoxie sau ingaduita asa pentru cei mai slabi dintre noi! |
Citat:
|
Citat:
problema este ca unii confunda cele ale mirenilor cu cele ale monahilor, cele ingaduite cu cele interzise. daca ar fi sa ne luam dupa unii useri, nici impreunarea binecuvantata de nunta nu este buna. pentru ca, nu-i asa?, Dumnezeu l-a facut pe Adam feciorelnic. |
Pentru osutafaraunu:
Prajituri cu rom putem manca ? Dar friptura in vin ? |
Citat:
multa iubire |
Citat:
multa iubire |
Citat:
multa iubire ps vezi ca ne-am mutat ... topicul ŽŽ postulŽŽ ... acolo da-mi replica daca ai ---- ha ha ha multa iubire |
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12403 si se afla in sectiunea "Postul" a forumului ( care contine mai multe topice pe aceiasi tema).:10: |
Citat:
[/quote] Se vede că nu cunoști motivul pentru care se folosește must și pâine nedospită la Cina Domnului... ai prins doar ocazia să batjocorești, de fapt batjocorind adevăratul Trup și Sânge al Domnului Hristos. [quote] Sa avem iertare dar din cate stiu adventistii sunt neoprotestanti iar neoprotestantii nu au "adevăratul Trup și Sânge al Domnului Hristos" ci doar simboluri, un paharel simbolic de mustuletz si un biscuitzel simbolic, deci ei nu se impartasesc cum mai zic unii fosti ortodocsi ignoranti trecuti la neoprotestanti ei fac un gest simbolic care este o comemorare, un act de imaginatie.. Deci nimic sacru (sacrul la neoprotestanti? pai sa-i ferasca dumnezeul lor de o asa "cadere"). Citat:
Interdictie care cum ziceam se justifica pentru betivii cronici care nu s-au putut inca despatimi total. Si cam asta este ceea ce interdictia inca o data, generala si absoluta spune despre problemele pe care le are comunitatea cu alcoolul .. Citat:
Puteati sa sariti peste. Citat:
Si tot vin iese..daca vrei, poti sa o iei cam asa, daca e sa o dam in simbolistica si sa facem o paralela: fermentatia mustului este un proces de maturizare, adica spiritual vorbind ati ramas la nivelul mustului ba chiar fermentatia e inghetata cu forta :) Citat:
Citat:
Mustul Bibliei, asa cum il folosesc si evreii din ziua de azi, si cum f. bine stiti, putea fi foarte bine si un vin slab alcoolic. Asadar ceea ce este condamnat in mod expres este primul si in nici un caz al doilea. |
Citat:
"Și chemând iarăși mulțimea la El, le zicea: Ascultați-Mă toți și înțelegeți: Nu este nimic din afară de om care, intrând în el, să poată să-l spurce. Dar cele ce ies din om, acelea sunt care îl spurcă. De are cineva urechi de auzit să audă. Și când a intrat în casă de la mulțime, L-au întrebat ucenicii despre această pildă. Și El le-a zis: Așadar și voi sunteți nepricepuți? Nu înțelegeți, oare, că tot ce intră în om, din afară, nu poate să-l spurce? Că nu intră în inima lui, ci în pântece, și iese afară, pe calea sa, BUCATE FIIND TOATE CURATE. Dar zicea că ceea ce iese din om, aceea spurcă pe om. Căci dinăuntru, din inima omului, ies cugetele cele rele, desfrânările, hoțiile, uciderile, Adulterul, lăcomiile, vicleniile, înșelăciunea, nerușinarea, ochiul pizmaș, hula, trufia, ușurătatea. Toate aceste rele ies dinăuntru și spurcă pe om." Auzi ce zice Hristos, bucate fiind TOATE curate, si NU spurca pe om! Ce ne invata Hristos: sa iubim pe Domnul Dumnezeu din toata inima, din toata puterea si virtutea noastra si pe aproapele nostru ca pe noi insine si vom fi sfinti.Astea sunt criteriile principale care sfintesc pe om si nu postul.Are si postul insemnatatea lui dar tu il pui pe primul loc. Si fariseul din Biblie postea si nu era deloc sfant (Luca 18:10-14).Ce...ortodoxia insemna numai in post?.Unde ai gasit tu scris ca trebuie sa postim 365 zile pe an? Dovezi prietene...dovezi.Multa iubire! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:55:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.