Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Profeti adventisti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13672)

ovidiu b. 21.12.2011 19:48:36

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 417325)
Si, mai sunt 3 lucruri certe:
1. Cel Inviat nu a spus nimic despre sarbatorirea primei zile a saptamanii, desi a avut timp sa o faca (a mai stat printre noi inca 40 de zile de la inviere);
2. singura zi, din saptamana, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu si poruncita ca zi de odihna inchinata Domnului, este ziua a saptea; nu puteti spune acelasi lucru despre ziua intaia a saptamanii;
3. invierea se "sarbatoreste" asa cum ne-au invatat Sfinti Apostoli: printr-o puternica nadejde si credinta in revenirea Domnului si invierea celor morti in credinta (lucru greu de crezut pentru cei care cred in nemurirea mortului si teleportarea lui la cer);

Chiar nu ma intereseaza ideile pe care tu le consideri certe. Un lucru este clar, nu ai bunul simt sa respecti concluzia mea. Eu am tras o concluzie propie, respectand concluzia si decizia celorlati, inclusiv pe a ta, insa tipic sectar "sari la gatul omului" doar, doar mai "prinzi" ceva.

osutafaraunu 22.12.2011 00:22:54

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 417272)
Eu am inteles cum gandesc ei. Ieri seara cand dialogam cu ei. Ei gandesc ceva de genul acesta. Biblia spune Iubiti-va unii pe alti. Domnilor a zis biblia sa ne iubim unii pe altii? Deci avem voie sa fim homosexuali!

N-ai observat că nu mai "dialoghează" cu tine? Pentru că, iată, nu ești doar mincinos, ci și abject.

osutafaraunu 22.12.2011 00:25:17

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 417308)
Ca adepti ai altor cofesiuni nu vor sa accepte (sa primeasca) aceasta zi ca pe o zi de sarbatoare este alegerea lor.

Normal, ei nu acceptă decât sărbători poruncite de Domnul. Cele rânduite de om să le accepte cine vrea, adventiștii n-o vor face.

osutafaraunu 22.12.2011 00:28:14

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 417347)
1. Sunteti sigur ca nu a spus? Informatii insuficiente bazata pe lipsa celei mai importante surse: Sf Traditie

Aha! Acum nu mai sunt pe poziții egale, ci Sf. Tradiție a ajuns cea mai importantă sursă! Încă puțin și Scriptura va ajunge materie combustibilă în cădelniță.

Profetul de carton 22.12.2011 08:54:41

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 417466)
Normal, ei nu acceptă decât sărbători poruncite de Domnul. Cele rânduite de om să le accepte cine vrea, adventiștii n-o vor face.

Da, asta e un principiu bun la care ader si eu.

Lucian008 22.12.2011 10:54:00

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 417471)
Aha! Acum nu mai sunt pe poziții egale, ci Sf. Tradiție a ajuns cea mai importantă sursă! Încă puțin și Scriptura va ajunge materie combustibilă în cădelniță.

Poate ati uitat, dar am mai spus asta si acum doua sau trei zile. Si ati si comentat acest aspect. Ati ras cu subinteles. Repet: Sfanta Traditei este cea mai importanta sursa a invataturilor BO. Importanta este data de faptul ca volumul invataturilor transmise este mai ridicat in Sf Traditie decat in Sf Scriptura.

Lucian008 22.12.2011 10:57:31

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 417471)

Daca nu va suparati. Am sa repet intrebarea la care vad ca nu se incumeta nici un protestant/neoprotestant sa raspunda: Cum se face ca desi toti sustineti ca Sf Scriptura este singura susrsa de invatatura si ca fiecare are dreptul sa o citeasca si sa o interpreteze, ptr ca Sf Duh il va inspira sa o interpreteze corect, aveti atat de multe pareri diferite?

Mihai36 22.12.2011 11:08:37

chestia e sa acceptam ca exista diferente de opinii si libertate personala , ca in momentul actiual duferentele sint rezultatul diferentelor de personalitate deci ele sint benefice.
cind se va ajunge la necesitatea uniformizarii prin trecerea la un nou nivel atunci va fi o singura doctrina insa cum nu toti se ridica va rezulta o selectie naturala.

osutafaraunu 22.12.2011 11:10:00

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 417521)
Poate ati uitat, dar am mai spus asta si acum doua sau trei zile. Si ati si comentat acest aspect. Ati ras cu subinteles. Repet: Sfanta Traditei este cea mai importanta sursa a invataturilor BO. Importanta este data de faptul ca volumul invataturilor transmise este mai ridicat in Sf Traditie decat in Sf Scriptura.

Interesant și periculos argument... Deci Sfânta Tradiție... un fel de Codex Gigas. Ferească Dumnezeu!

Profetul de carton 22.12.2011 11:12:06

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 417523)
chestia e sa acceptam ca exista diferente de opinii si libertate personala , ca in momentul actiual duferentele sint rezultatul diferentelor de personalitate deci ele sint benefice.
cind se va ajunge la necesitatea uniformizarii prin trecerea la un nou nivel atunci va fi o singura doctrina insa cum nu toti se ridica va rezulta o selectie naturala.

Fiti sincer si recunoasteti ca intre cultele neoprotestante sunt diferente extrem de mari si ireconciliabile.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:10:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.