![]() |
Citat:
"Sirul de minciuni" reprezinta o psihoza a dvs. Poate fi periculoasa daca nu va tratati. |
Citat:
Exact domnule vasinec, să revenim la Sfânta Scriptură și la versetele care v-au rămas de explicat: Interdicția de a consuma carne de porc și zeciuiala sunt practici care nu există în cele zece porunci scrise pe table și totuși secta adventistă le ține cu aceași strictețe pentru că așa a propovăduit profetesa mincinoasă care a fondat-o: Ellen White. Tăierea împrejur e o poruncă care s-a dat lui Avraam în Cartea Facerii înainte de apariția poporului evreu și era o lege veșnică: Fac.17 10-13 “Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, [COLOR=#ff0000]ca legământ veșnic[/COLOR].” Vă rog să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar dumnezeiasca Scriptură că tot un [COLOR=#ff0000]legământ veșnic[/COLOR] este și acesta asemenea celor zece porunci! Și de ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale și multe altele? De ce țineți doar Sâmbăta, zecuiala și interdicția de a consuma carne de porc? Vă spun eu. Pentru că doar astea le-au plăcut lui James White și Ellen White, fondatorii sectei adventiste. De ce nu țineți toate legile veșnice pe care le-a dat Domnul dacă vă place așa de mult Vechiul Testament și legea veche? Citat:
Mi-ai aruncat aici un citat din Vechiul Testament. Îți dau și eu niște citate din poruncile Vechiului Testament de care voi adventiștii spuneți că sunteți atât de îndrăgostiți. Să vedem ce mai spunea legea veche: [COLOR=#ff0000]Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. [/COLOR] Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să [COLOR=#ff0000]păziți zilele Mele de odihnă[/COLOR], căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește” Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi [COLOR=#ff0000]lege veșnică[/COLOR]: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… [COLOR=#ff0000]Aceasta e cea mai mare zi de odihnă [/COLOR]pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post.[COLOR=#ff0000] Aceasta este lege veșnică[/COLOR]”[COLOR=#ff0000]. [/COLOR] Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „[COLOR=#ff0000]e cea mai mare zi de odihnă” și că „este lege veșnică” [/COLOR]la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact. Citat:
Citat:
Marcu 12.31 "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți". Mai mare decât acestea nu este altă poruncă." Romani 13.9 "Pentru că (poruncile): Să nu săvârșești adulter; să nu ucizi; să nu furi; să nu mărturisești strâmb; să nu poftești... și orice altă poruncă ar mai fi se cuprind în acest cuvânt: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți". Iar privința poruncii a patra, a zilei de odihnă iată ce spune Scriptura: Evrei 4.7-8 "Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". 8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă." |
Citat:
11. Si Dumnezeu facea, prin mainile lui Pavel, minuni nemaiintalnite. 12. Incat si peste cei ce erau bolnavi se puneau stergare sau sorturi purtate de Pavel, si bolile se departau de ei, iar duhurile cele rele ieseau din ei. (Fapte 19 15. Incat scoteau pe cei bolnavi in ulite si-i puneau pe paturi si pe targi, ca venind Petru, macar umbra lui sa umbreasca pe vreunul dintre ei. 16. Si se aduna si multimea din cetatile dimprejurul Ierusalimului, aducand bolnavi si bantuiti de duhuri necurate, si toti se vindecau. 17. Si sculandu-se arhiereul si toti cei impreuna cu el - cei din eresul saducheilor - s-au umplut de pizma. 18. Si au pus mana pe apostoli si i-au bagat in temnita obsteasca.(Fapte 5 36. Si-L rugau ca numai sa se atinga de poala hainei Lui; si cati se atingeau se vindecau. (Mat 14,36 13. Si scoteau multi demoni si ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau. (Marcu 6 4. Pentru ca orice faptura a lui Dumnezeu este buna si nimic nu este de lepadat, daca se ia cu multumire; 5. Caci se sfinteste prin cuvantul lui Dumnezeu si prin rugaciune. (1 Tim 4 In Biserica Ortodoxa inca se fac minuni si vindecari prin Sfintele Taine de care voi nu aveti habar. |
Citat:
[SIZE=4](Scrieri timpurii, ediția 1907, p. 17). Apoi: "Am văzut două bețe lungi de care atarnau sarme de argint, iar pe sarme erau niște struguri minunați. " Imaginați-vă un pom de aur, cu sarme de argint cu struguri! O idee ce nu poate ieși decat din mintea unui copil. [/SIZE] [SIZE=4]Apoi adauga: "Toti ingerii au un bilet de aur pe care trebuie s-o prezinte la poarta orasului sfant pentru a intra si iesi." (p. 39). [/SIZE] [SIZE=4]Fiecare sunt din milioanele de mantuiti nestiuti are o coroană de aur. Ea spune: "Isus ni le-a pus pe cap chiar cu mainile Lui" (p. 16). Pentru ca insusi Isus sa faca asta pentru miriade de rascumparati, e nevoie de sute de ani. Apoi vede "o masa din argint curat, lunga de mai multe mile si pe care totusi ochii nostri o puteau vedea" (p. 19). [COLOR=Red]Toti sfintii au case de argint; [/COLOR][COLOR=Red]in fiecare casa exista un raft de aur. Sfintii isi scot coroanele de aur, le pun pe raft si merg la lucru la camp. (p. 18). [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=Red]Vede copilasi "folosindu-se de aripioare ca să ajunga in varful muntilor " (p. 19). Apoi: "Sfintii isi foloseau aripile si urcau in varful zidului" (p. 53). Unde sunt pasajele din scriptura pentru această i[/COLOR][COLOR=Red]nvatatura? [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Pretinde că l-a văzut de aproape pe Satan; i-a văzut silueta, forma capului, ochii etc. Ea spune: "Avea o silueta mare, dar carnea ii atarna pe maini si pe fata. Uitandu-ma la el, stătea cu barbia in mana stanga " (p. 152). [/SIZE] |
Citat:
|
Citat:
Invataturi si practici specifice vechiului legamant, facut cu poporul evreu, sunt taierea imprejur, slujbele de la sanctuar, legea jertfei si a preotiei (cele doua sunt legate), etc. Poate ca dvs. ar trebui sa explicati de ce mai pastrati unele practici vechi testamentare, care au fost valabile pana la rastignirea Mantuitorului. Va rog, sa refolmulati intrebarile, fara sa ne "incarcati" (din surse numai de dvs. stiute - adica scorniri de ale dvs.) cu ceea ce nu ne este caracteristic. |
Citat:
In ceea ce priveste versetul din Evrei 4:8. Intr-o postare anterioara, chiar dvs. ati demonstrat ca este gresita traducerea in care se vorbeste despre "o alta zi de odihna". Redau, prin copiere, postarea dvs. (Inceputul postarii dvs) Redau versetele de la Evrei 4.8 așa cum au fost scrise de sf. Pavel și mai jos câteva traduceri între care și cele mai folosite și corecte traduceri occidentale: [COLOR=black]Evrei 4.8ΠΡΟΣΕΒΡΑΙΟΥΣ 4.8 [/COLOR] [COLOR=black]Ει γ[/COLOR][COLOR=black]ὰ[/COLOR][COLOR=black]ρ α[/COLOR][COLOR=black]ὐ[/COLOR][COLOR=black]το[/COLOR][COLOR=black]ὺ[/COLOR][COLOR=black]ς [/COLOR][COLOR=black]᾿[/COLOR][COLOR=black]Ιησο[/COLOR][COLOR=black]ῦ[/COLOR][COLOR=black]ς κατέπαυσεν,Ο[/COLOR][COLOR=black]ὐ[/COLOR][COLOR=black]κ αν περ[/COLOR][COLOR=black]ὶ[/COLOR][COLOR=black] άλλης [/COLOR][COLOR=black]ἐ[/COLOR][COLOR=black]λάλει μετ[/COLOR][COLOR=black]ὰ[/COLOR][COLOR=black] τα[/COLOR][COLOR=black]ῦ[/COLOR][COLOR=black]ταημέρας.[/COLOR] [COLOR=black]transliterat:[/COLOR] [COLOR=black]ei gar autous iēsous katepausen ouk an peri allēs elalei meta tauta ēmeras [/COLOR] [COLOR=black]Biblia Vulgata:[/COLOR] [COLOR=black]nam si eis Iesus requiem praestitisset numquam de alio loqueretur [COLOR=red]posthac[/COLOR] [COLOR=red]die [/COLOR][/COLOR] [COLOR=black]International Standard Version 2008:[/COLOR] [COLOR=black]For if Joshua had given them rest, he would not have spoken later about [/COLOR][COLOR=red]another day[/COLOR][COLOR=red].[/COLOR] [COLOR=black]King James Version:[/COLOR] [COLOR=black]For if Jesus had given them rest, then would he not afterward have spoken [/COLOR][COLOR=red]of another day[/COLOR][COLOR=black][COLOR=red].[/COLOR] [/COLOR] [COLOR=black]Darby Bible[/COLOR] [COLOR=black]Car si Josué leur avait donné le repos, il n'aurait pas parlé après cela [/COLOR][COLOR=red]d'un autre jour[/COLOR][COLOR=red].[/COLOR] [COLOR=black]Sensul e clar în toate traducerile pentru cine vrea să vadă.[/COLOR] [COLOR=black](Sfarsitul postarii dvs.)[/COLOR] [COLOR=black]Dvs. ati demonstrat foarte clar, ca traducerea corecta, din Evrei 4:8, este urmatoarea: "Caci daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu, dupa aceea, de o alta zi." (Si punct. Restul este adaugire ortodoxa). Era vorba de odihna de care trebuia sa se bucure poporul evreu, condus de Iosua. Odihna pe care "au ratat-o" din cauza neascultarii lor (vedeti Evrei 3:7 pana la Evrei 4:11). De aceea, Dumnezeu a hotarat o alta zi "cand vom intra in odihna Lui". Pana atunci, ramane sa ne bucuram de odihna de ziua a saptea, dupa exemplul lui Dumnezeu.[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Demonstratia dvs. s-a bazat pe traduceri facute de pazitori ai zilei intaia a saptamanii (duminica). Numai ca acestia nu au avut "curajul" sa falsifice Sfanta Scriptura, pentru a le iesi teologia. O dau si ei cotita cum stiu, dar nu modifica Sfanta Scriptura.[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]In final, cum ramane? Cum este cu cele Zece Porunci? Mai sunt valabile asa cum le-a scris Insusi Dumnezeu, pe piatra sau au fost modificate?[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Cum stam cu traducerea versetului din Evrei 4:8? Ca una demonstrati cu claritate, intr-o postare anterioara si alta ziceti dupa aceea (diferenta de doar cateva zile intre cele doua postari ale dvs.) Poate reusiti sa fiti mai coerent in explicatii. Incercati metoda sinceritatii. [/COLOR] |
Citat:
Vroiam sa spun ca "sunteti foarte confuz". |
Citat:
În prealabil postat de vasinec http://www.crestinortodox.ro/forumac...s/viewpost.gif D-le Ovidiu, nu sunteti foarte confuz. Citat:
ca doar ne-o zis par pr Arsenie Boca: "nu intra mă in cuib de viespi" unuia ce voia sa se roage mereu cu Moliftele sf Vasile... dar iata ca asha ecumenism trebuie sa facem, asha ca shi Sf Vasile cel Mare... asha ca el. "nici abuzul nici refuzul" (am auzit pe tv de la monahul cel orb) "bobul lui se transforma in taciune iar el se crede grau nedreptatzit" "oxigen, glicogen, ... sa-tzi fereshti capul de frig shi de prostie" n-ash vrea sa te intreb ce demonstreaza ultimul tau post, dar au venit shi-n tzara noastra de-au cerut pamant shi apa, shi cum venira se facura totzi o apa shi-un pamant... asha ca las pe Tzepesh, pe Doamne, ca sa-i desparta in smintitzi shi in mishei, in confuzi shi neconfuzi cum spui dumneata, ca nu cumva sa ma apuc sa dau foc la pushcarie shi la casa de nebuni de unde au fost scoshi bolnavii shi pacatoshii ca sa fie mai mult loc... pentru ca sunt multzi a dracului... deci itzi multzumesc pentru aprecieri, ca e asha cum zic eu dupa cum este scris: Sabatul cel Nou se tzine de sambata seara pana luni dimineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ziua intai, coroborata cu porunca imparatului Constantin shi maica sa Elena, conform cu predania sf Ap Petru shi Pavel pentru credincioshi, bisericoshi shi tot creshtinul iubitor de Sfanta Treime. deci mai clar de atat nu itzi pot sintetiza, deci ma iarta. |
Citat:
Arătați-mi atunci domnule Vasinec unde ne îndeamnă Mântuitorul și apostolii în Noul Testament să ținem practica zeciuielii și interdicția de a consuma carne de porc, două cerințe atât de dragi sectei adventiste ca și cinstirea sâmbetei. Citat:
Foarte bine domnule Vasinec. Dar să vedem și alte învățături din Noul Testament care au fost ținute de evrei până la Hristos: Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să [COLOR=#ff0000]p[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][COLOR=#ff0000]zi[/COLOR][COLOR=#ff0000]ț[/COLOR][COLOR=#ff0000]i zilele Mele de odihn[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR], căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește" Lev 16. 29-31 "Aceasta să fie pentru voi [COLOR=#ff0000]lege ve[/COLOR][COLOR=#ff0000]ș[/COLOR][COLOR=#ff0000]nic[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR]: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… [COLOR=#ff0000]Aceasta e cea mai mare zi de odihn[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR]pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post.[COLOR=#ff0000] Aceasta este lege ve[/COLOR][COLOR=#ff0000]ș[/COLOR][COLOR=#ff0000]nic[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR]"[COLOR=#ff0000]. [/COLOR] Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „[COLOR=#ff0000]e cea mai mare zi de odihn[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][COLOR=#ff0000]" [/COLOR][COLOR=#ff0000]ș[/COLOR][COLOR=#ff0000]i c[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][COLOR=#ff0000] „este lege ve[/COLOR][COLOR=#ff0000]ș[/COLOR][COLOR=#ff0000]nic[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][COLOR=#ff0000]" [/COLOR]la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact. [COLOR=#ff0000]Leviticul 19.37 "S[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][COLOR=#ff0000] p[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][COLOR=#ff0000]zi[/COLOR][COLOR=#ff0000]ț[/COLOR][COLOR=#ff0000]i TOATE legile Mele [/COLOR][COLOR=#ff0000]ș[/COLOR][COLOR=#ff0000]i TOATE rânduielile Mele [/COLOR][COLOR=#ff0000]ș[/COLOR][COLOR=#ff0000]i s[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][COLOR=#ff0000] le plini[/COLOR][COLOR=#ff0000]ț[/COLOR][COLOR=#ff0000]i. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru". [/COLOR] De ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale și multe altele? De ce țineți doar Sâmbăta, zecuiala și interdicția de a consuma carne de porc? Vă spun eu. Pentru că doar astea le-au plăcut lui James White și Ellen White, fondatorii sectei adventiste. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:35:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.