Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce avem în comun? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7643)

angel4ver 26.03.2010 20:00:38

Citat:

Personal (cred ca si alti protestanti sau neo-protestanti) nu am nimic impotriva daca unii credinciosi vor sa sarbatoreasca niste evenimente biblice.
intrebare: trebuie sa fie cineva impotriva acestei sarbatori? adica, nu conteaza de religia din care face parte.
si nu cred ca sunt doar niste evenimente biblice.
nu sunt genul care sa mearga la fiecare sarbatoare la biserica si nici genul care sa respecte cu sfintenie tot ce tine de religia mea, dar cand vreau si simt nevoia, merg. indiferent de cate ori pe zi sau pe saptamana, dar merg si de fiecare data cand plec de la biserica, ma simt mai bine, mai linistita si cu zambetul pe buze :) si nu vorbesc cu preoti sau asa. pur si simplu, ma rog si ma descarc, desi stiu ca vorbesc in permanenta cu Dumnezeu.
si unde vroiam sa ajung... ah, da.... sunt cateva sarbatori importante pentru mine de care cred ca ar trebui sa tina cont toata lumea :) Nasterea Domnului Iisus Hristos (Craciunul), Invierea (adica Pastele), Nasterea Maicii Domnului.
ma rog...
ideea este ca suntem oameni si nu ar trebui sa avem in minte sau in suflet nici cel mai mic gand rau. negativ ....

AlinB 26.03.2010 20:37:20

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 228480)
Poi cum sa iti explic, am avut de nenumarate ori discutii pe marginea sarbatorilor amintite mai sus cu neo-protestanti deci nu vorbesc in necunostinta de cauza
probabil tu esti mai tolerant in cazul asta

Te-ai lasat pacalit, raspunsul lui este construit dupa masura naivitatii tale.

Citat:

În prealabil postat de postavarul (Post 228471)
Dar, este gresit ca prin aceasta sarbatoare sa fie desfiintata o porunca a lui Dumnezeu.

Poate nu cunosti logica lor: sarbatoarea Invierii Domnului (duminica) a fost data ca sa inlocuiasca sabatul evreilor care cica trebuie sa-l tina si crestinii (daca vor "onoarea" sa fie primiti in cerculetul adventist).

De fapt nici macar n-ai urmarit cu atentie raspunsul lui:

Citat:

Asa si cu celelalte sarbatori; daca nu sunt de origine pagana si nu desfiinteaza nimic din ceea ce Dumnezeu a poruncit, pot fi tinute.
Poate nu stii, dar din punctul lor de vedere pana la urma TOATE sarbatorile crestine sunt de fapt de origine pagana, inclusiv serbarea Invierii Domnului (la adventisti).
Deci da, au ceva (mai mult) impotriva.

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 228484)
de ce tot il banati pe postavarul? lasati-l sa i se poata raspunda, atitudinea asta a banarii repetate a lui, denota lasitate din partea unora

Nu neaparat, e posibil sa fie o eroare in sistem, fratiorul lui - tricesimusquintus este bine mersi.

Dar daca e vorba de banat, n-ar fi rau totusi sa cerem administratorilor sa justifice totusi aceste excluderi.

danyel 26.03.2010 20:55:21

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 228498)

.

Nu m-am lasat pacalit, am incercat sa fiu cat de cat politicos fata de o declaratie de toleranta pe care el insusi si-o asuma

almaris 27.03.2010 00:28:44

Citat:

Noroc ca ai fost tu pe faza.
Citat:

Sarbatoarea Invierii Domnului (duminica) a fost data ca sa inlocuiasca sabatul evreilor

In cazul asta te-ai lasat tu pacalit. Ce legatura are una cu alta?
Citat:

care cica trebuie sa-l tina si crestinii

Nu, nu trebuie, doar daca vor.

iustin10 27.03.2010 01:20:33

Fie ca intrarea Domnului in Ierusalim,sa ne gaseasca pe toti in intampinarea Sa,laudand si recunoscand in El,pe Imparatul inimilor noastre,asemenea pruncilor care strigau laudele,din nevinovatia lor. Si fie ca dezbinarea din popor ce va urma la rastignirea Sa,sa fie doar inceputul iertarii noastre!

AlinB 27.03.2010 20:40:07

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 228507)
Nu m-am lasat pacalit, am incercat sa fiu cat de cat politicos fata de o declaratie de toleranta pe care el insusi si-o asuma

Trebuia sa citesti mai cu atentie mesajul lui si daca ii cunosti un pic, ai fi cazut ca mesajul lui n-are nimic de-a face cu toleranta.
In loc de o lovitura directa, e una mai.."subtila".

danyel 11.05.2010 17:05:42

ca sa mai indulcim lucrurile pe aici, in viata reala lucrurile sunt putin diferite fata de forum
ce avem in comun? uite, in ajunul Pastilor, eu locuind pe strada cu 12 familii de penticostali am putut sa observ ajutorul reciproc intre ortodocsi si penticostali pt pregatirea bucatelor de pasti, chiar daca nu e un numitor comun in ceea ce priveste credinta este unul in ceea ce priveste relatiile inter umane, nea Viorel, penticostal, macelar de profesie se zorea cu taiatu mieilor, femeile isi imprumutau tavii retete de prajituri si coji de ceapa pt vopsit oua, aici si penticostalii au adoptat vopsitul oualor,
mi-a placut acest peisaj care cel putin la suprafata arata ca nu ne uram atat de mult:)

vasalie 12.05.2010 17:44:56

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 246628)
ca sa mai indulcim lucrurile pe aici, in viata reala lucrurile sunt putin diferite fata de forum
ce avem in comun? uite, in ajunul Pastilor, eu locuind pe strada cu 12 familii de penticostali am putut sa observ ajutorul reciproc intre ortodocsi si penticostali pt pregatirea bucatelor de pasti, chiar daca nu e un numitor comun in ceea ce priveste credinta este unul in ceea ce priveste relatiile inter umane, nea Viorel, penticostal, macelar de profesie se zorea cu taiatu mieilor, femeile isi imprumutau tavii retete de prajituri si coji de ceapa pt vopsit oua, aici si penticostalii au adoptat vopsitul oualor,
mi-a placut acest peisaj care cel putin la suprafata arata ca nu ne uram atat de mult:)

Ai prezentat un exemplu negativ a ceea "ce avem in comun". Obiceiul vopsirii oualor este de origine pagana si nu are nimic de a face cu rastignirea, moartea si invierea Mantuitorului.

Este bine sa "copiem" dela altii ceea ce este bun si placut lui Dumnezeu.

danyel 12.05.2010 18:26:04

Citat:

În prealabil postat de vasalie (Post 247196)
Ai prezentat un exemplu negativ a ceea "ce avem in comun". Obiceiul vopsirii oualor este de origine pagana si nu are nimic de a face cu rastignirea, moartea si invierea Mantuitorului.

Este bine sa "copiem" dela altii ceea ce este bun si placut lui Dumnezeu.

Nici invatatura ortodoxa nu considera ca ouale rosii ar avea legatura cu patimile si invierea Domnului
dar sunt o traditie, fiecare popor are obiceiurile sale
mi se pare amuzant ca Dumnezeu s-ar supara pe oameni pt ca vopsesc oua;))
Si in alta ordine de idei am subliniat ca nu e o legatura de credinta ci de socializare in exemplul dat de mine

penticostalulmantuibil 12.05.2010 18:32:51

Nu cred ca aspectul principal in postarea lui Danyel era vopsitul oualelor ci ajutorul reciproc.

Iar daca vorbim despre „ ajutorare”, aceasta este buna si placuta inaintea Domnului.

P.S. scuze, am postat in acelasi timp

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:23:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.