![]() |
Citat:
Ca si Yeshua pe cruce ... De ce si-ar iubi crucea? Il iubeste pe Dumnezeu si e de-ajuns. Il iubeste pentru ca si altii sa aiba viata prin el. O viata avem si daca suntem drepti, nu ne va taia Dumnezeu din pomul vietii. |
Citat:
Citatul o fi din Cântarea Cântărilor, „7. - Fete ale Ierusalimului, va conjur pe-a tarinii putere si tarie sa nu-mi treziti ori sa-mi sculati iubita pan'ce ea insasi va voi!...” „5. - Fiice ale Ierusalimului, va conjur pe-a tarinii putere si tarie sa nu-mi treziti ori sa-mi sculati iubita pan' ce ea insasi va voi!... ” „7. Frumoasa esti, iubito, pe de-a'ntregul si'n tine intinare nu se afla.” Deci citatul spune bine dar cine sunt crinii, care e pășunea și cine este El, iubitul meu, Cuvântul lui Dumnezeu, aceasta e întrebarea, a fi sau a nu fi, că în general oamenii îl confundă pe El cu celălalt... cu cel rău, cel mândru, cel necredincios. Căci e moda viceversa. |
Citat:
Cine este pasunea, cine sunt crinii cei alesi, cine sunt oile ratacite, sa-L lasam pe Dumnezeu sa aleaga... Iar noi, macar ca pacatoasa ce-l iubeste pe Yeshua, sa iubim tot ce iubeste El...si sa nu traim in judecati absurde care rastignesc Iubirea lui Dumnezeu pentru acest pamant. Sa le cerem iertare in fata lui Dumnezeu atunci, acelora pe care i-am judecat. |
Citat:
Yeshua nu a fost pe cruce ci Iosua a intrat în pământul făgăduinței și Iisus a fost pe Cruce și este mereu acolo răbdând pentru om. El își iubește Crucea Sa fiindcă ea are sângele Lui, fărădepăcat vărsat peste ea, ca răscumpărare pentru păcatele noastre deci prin ea s-a proslăvit numele lui Dumnezeu, numele iubitorului de oameni. E greu să fii drept, căci dreptatea lui Dumnezeu este aceea că Dumnezeu se milostivește de cine voiește și nimeni nu poate să-I spună că nu e drept că se milostivește de cine voiește doar pentru că el nu primește și de aia cârtește, căci de cine se milostivește pe acela-l cinstește Dumnezeu! Fiindcă Dumnezeu miluiește pe cel ce se smerește iar pe cel ce se îndreptățește din faptele legii îl smerește și Dumnezeu îi stă împotrivă dacă se mândrește, căci cu siguranță se mândrește cel ce cârtește jerfind în deșert... Și nu mai sunt drepți asemenea lui Iov sau a lui Daniel sau a lui Ieremia profetul, sau Iezechiel ci cu toții sunt așa de drepți exact ca Ispiscarioteanul, ferească-ne Dumnezeu! Că așa-i moda. |
Citat:
Isus? Numele pe care l-a primit pe acest pamant a fost Yeshua si s-a nascut in poporul evreu. Drept este omul care merge cu Dumnezeu si asculta Cuvantul sau cel lasat prin Legea lui Dumnezeu si care-L iubeste pe Dumnezeu si pe semenii sai. Drept este Dumnezeu si cu dreptate alege pe toti care-s ai Lui, prin dreptatea Legii pe care a lasat-o si prin curatenia inimii care-L primeste. |
Citat:
Deci legea Lui Dumnezeu nu este lege ci este Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, și da, Cuvântul lui Dumnezeu iese din gura Lui Dumnezeu dar este al nostru căci cu tot Cuvântul lui Dumnezeu se va hrăni omul. Dacă te-ai îndrăgostit de Iosua nu înseamnă că eu fac judecăți absurde ci eu mă strădui să nu judec pe nimeni ca să fiu pe placul Tatălui. Dumnezeu nu iubește pământul ci pe omul pe care L-a creat și L-a mântuit și-l mângâie neîncetat și așa iubește și pământul pe care-și așterne Dumnezeu picioarele ca să lase urme pentru om ca omul să știe să se întoarcă acasă... la Tatăl Ceresc. Exact, să nu judecăm pe nimeni și dacă am judecat pe cineva strâmb, e frumos ca să ne cerem iertare. Mai ales că nu e voie nici să judeci și nici să măsori. |
Citat:
|
Citat:
Putin respect nu strica nimanui, nu crezi? |
Citat:
„Drept este omul care merge cu Dumnezeu si asculta Cuvantul Său Cel lasat prin Legea lui Dumnezeu si care-L iubeste pe Dumnezeu si pe semenii săi. Drept este Dumnezeu si cu dreptate alege pe toti care-s ai Lui, prin dreptatea Legii pe care a lasat-o si prin curatenia inimii care-L primeste.” Deci nu e vorba de îndreptățirea prin faptele legii ci de a ne iubii unii pe alții, fiind îndreptățiți prin Credința în Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu. Căci din faptele Legii nimeni nu se poate îndreptății, ci este sub blestem și rob idolilor căci slujește idolul faptelor legii, care este mândrie. |
Citat:
|
Citat:
Draga mea, nimeni nu a urât și nu urăște poporul evreu ci ei, neprimind pe Tatăl, căci neprimind pe Fiul și pe Duhul atunci nici pe Tatăl nu L-au primit, și astfel singuri s-au și judecat ca fiind un popor răzvrătit și tare la cerbice, ce prigonește sfinții și ucide proorocii pentru că lor le place să slujească idolii faptelor legii căci au schimbat Harul și Darul spre pofte deci nu l-a judecat nimeni pe poporul evreu ci singur s-a judecat neprimind făgăduința și neintrând în odihnă prin Credință și apoi mândria l-a căzut în păcat, în ură și răzbunare și mai nou se crede și victimă ca să ciupească prin politică slavă de la oameni, sau bani sau supremație și atât de mult s-a semețit ca nimeni altul căci pe Domnul L-a lepădat de tot și atunci El, Dumnezeu, i-a părăsit căci s-au stricat de tot, dar nu îi judecă nimeni ci mai degrabă îi plânge toată gLumea pe ei, toți îi plâng pe ei asemenea lui Pavel care era fariseu și evreu, chemându-i la Credință spre Mântuire și Viață. Păi sigur că Preasfânta Maria, pururea fecioară este o fiică a lui David, și sigur că Mântuirea a venit prin Iudei, prin poporul Iudeu, dar dacă boborul nu a primit Mântuirea și au răstălmăcit scripturile... arătându-se cu toții ca fii ai lui Avraam deși ei erau fi ai faptelor legii, deci fii ai minciunii, și credeau că sunt mântuiți doar că ziceau în inimile lor că sunt fii ai lui Avraam, dar nu erau căci Avraam nu a făcut faptele lor, deci s-a dovedit. Deci ceea ce li se întâmplă dacă e să li se mai întâmple ceva rău este de la cerbicia învârtoșării inimii lor, și oricui i se întâmplă răul, își atrage răul dacă se cred mântuit în timp ce inima lui e învârtoșată ca să se desfrâneze cu faptele legii... Deci sigur că noi ca oameni îi iubim pe evrei și-i așteptăm la Mântuire dar ei nu aud și nu văd și nu vor să vină, căci darul vederii vine prin Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu... și nu e de la oameni ca să se poată lăuda cineva cu ceva. Dar prin ei putem vedea firea omului, fire răzvrătită pe care o avem cu toții în noi, și doar Domnul o poate naște din nou, de sus, din Apă și din Duh. |
Citat:
Iar a fi ales nu înseamnă că deja poți să te consideri mântuit sau smerit, ci doar că ți-ai ales drumul cel greu al Crucii, dar care sigur duce la fericire veșnică iar dacă tu te alegi ca să nu mai faci păcate de ce să se considere aristocrație și fărădelege? Iar la Dumnezeu, ales, este cel ce după ce a fost chemat și a fost ales, a trecut prin toate încercările dovedindu-se Credincios și prăgătit, și acest lucru, de a te fi dovedit Credincios nu se poate ști ușor decât la sfârșit căci până atunci orice ales se consideră pe sine nedrept și păcătos și se mai și smerește ca să asculte. Deci Iisus Hristos primește pe oricine, ca să-l Mântuie. Problema e că nimeni nu vrea să fie ales ci toți vor să nu cumva să fie aleși de rușinea gLumii căci se rușinează de Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnzeu, și tuturor le place să fie mai rău ca dobitoacele și să se distreze în intuneric cu faptele legii... adică să desrâneze cu goliciunile. |
Citat:
Atunci cu ce drept ii judecam, noi oamenii pe ei, cand a lui Dumnezeu este Judecata cea Dreapta? Nu este mai simplu sa spunem asa: Doamne, Tu le stii pe toate mai bine decat mine. Nu ma lasa sa judec nedrept niciun aproape al meu. Ca a Ta este Dreptatea, in veci. Amin. Fiica lui David, fiica a lui David ramane, iar legea lui Dumnezeu ramane Legea lui Dumnezeu. Si sa nu mai judecam pe nimeni, nici evrei, nici alt neam. |
Citat:
Și chiar așa și spunem dacă spunem, dar unii nu mai spun și nu vor să lase dreptatea în mâna Lui Dumnezeu ci se îndreptățesc ei mereu din faptele legii, dar orice Credință fără fapte este moartă și judecata se va face după fapte, după învățătură, după tot cuvântul deșert pe care l-ai glăsuit și faptele nu sunt numai cele ce se văd ci și cele ce nu se văd așa încât pocăința se face din toată inima și faptele nu se fac pentru slavă de la oameni ci ele sunt roadele Credinței și a dragostei, nădăjduind în scăparea lui Dumnezeu din orice durere și din orice închisoare a păcatului și a patimii. Deci așa spun și eu ca tine: „Doamne, Tu le stii pe toate mai bine decat mine. Nu ma lasa sa judec nedrept niciun aproape al meu. Ca a Ta este Dreptatea, in veci. Amin.” |
Citat:
de ce Il prigonesti prin vorbele tale cele multe care judeca ? Lasa-l pe Dumnezeu sa judece. Cei care-L rastignesc sunt tocmai cei care judeca nedrept. Crezi ca stii mai bine ca Dumnezeu ce va fi pentru acest popor? |
207. “Evanghelia după Sfânta Virginia” (I)
“Evanghelia după Sfânta Virginia” este Evanghelia cea nouă a Pucioșilor, folosită de ei la slujbe și la “liturghii”, în paralel cu Evangheliile sinoptice. Ea mărturisește despre venirea în lume în zilele noastre (începând cu anul 1955) a unui alt Iisus Hristos, care a venit exclusiv la pucioși, dar nu în trup, ci în duh care vorbește prin glas de femeie (Verginica, apoi Maria, apoi Mihaela):
“... Pace vouă! Hristos a înviat! Hristos a înviat! Hristos a înviat! Eu sunt Domnul Iisus Hristos, nu sunt în trup, ci sunt în Duh. Coborâtu-M-am cu Duhul pe pământ ca să-Mi culeg un popor și să îi vorbesc tainele cele pentru vremea aceasta. Eu sunt Cuvântul lui Dumnezeu și am venit să vorbesc pe pământ, să-Mi gătesc calea celei de a doua arătări, așa precum este scris în cartea Mea. Nu acest trup sunt Eu, aceasta este o trâmbiță din care Eu trâmbițez în vremea aceasta, ca să vestesc peste voi toate câte vor fi în zilele ce vin...” (citat după Cuvântul Pucios din 30-04-1955, pag. 63) “... Oh, treziți-vă, pace vouă! Iată, M-am pogorât la voi, copilașii Mei, dar nu M-am pogorât în trup ca altădată.” (citat după Cuvântul Pucios din 14-05-1957, pag.65) “Am venit și cu trupul, acum am venit și cu duhul să vă îndemn să pătimiți în trup, să pătimiți tot ce vă spun: înfrânare, oprire de la rău, de la beție, de la curvie, de la lăcomie, de la îngâmfare, de la mândrie, într-un cuvânt, de la tot ce este rău.” (citat după Cuvântul Pucios din 7-06-1958, pag.71) “..... M-am pogorât din cer pe pământ, dar dacă vreți să vă vorbesc, îmblânziți inimile voastre! Privesc și văd că vi s-au împietrit. Nu este lăutar să vă cânte, nu este. De ați venit pentru așa ceva, nu este, dar dacă nu credeți că Eu sunt, veți vedea odată, căci cum M-am pogorât odată în trup să vindec trupurile, tot așa M-am pogorât acum în duh să vindec sufletele. Fiilor, n-am venit să dau cu toiagul, ci am venit să vindec suflete bolnave. Azi vă vorbesc blând, în duh, dar mâine vin și am să vorbesc în tunete și trăsnete, de se va cutremura pământul.” (citat după Cuvântul Pucios din 8-06-1958, pag. 72) Glasul de femeie de la Pucioasa face “minuni în duh”, dar minunile în duh sunt făcute de fapt de dracul, căci “astăzi numai dracul mai face minuni”, fie prin glas de pești, fie de rândunele, fie de om: “La miazănoapte am sculat poporul prin peștii din baltă. Ies peștii la mal și strigă: pocăiți-vă! La miazăzi am sculat poporul prin rândunele care strigă: pocăiți-vă că s-a apropiat împărăția cerurilor. Dar voi că aveți glas de om, cum să nu credeți? Nu te speria că ai suferință grea! Astăzi nu se mai fac minuni în trup, ci se fac minuni în duh. Azi face dracul minuni. Eu am pus stele pe cer și el a pus stele pe pământ...” (citat după Cuvântul Pucios din 1-05-1960, pag. 79) Dar Iisus cel autentic și adevărat S-a suit cu trupul la cer și nu Se va mai despărți în veac de trupul Lui cel înviat, care poartă pecețile patimilor în mâinile și în picioarele și în coasta Sa. Cât despre despre amăgitorii care pretind că Domnul Iisus S-a desprins de trup și a venit în duh, sau că are trup aparent de “prooroc” prin gura căruia El vorbește, Sfântul Ioan spune că sunt antihriști: “Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; acesta este amăgitorul și antihristul.” (2Ioan 1,6-7) Evanghelia cea nouă a Pucioșilor mai mărturisește și despre existența a șapte “trâmbițe” care au trâmbițat despre această a doua venire, “în duh”, a lui Hristos pe pământ, urmând ca a treia venire a lui Iisus să aibă loc, în sfârșit, așa cum proorocește Biblia: în trup și cu slavă multă, pe norii cerului, fiind înconjurat de sfinți și de îngeri. Liderii pucioși pretind că una dintre “trâmbițe” era Veronica de la Vladimirești: “Și au mai coborât încă trei îngeri la rând și au sunat pe pământ, și au dat trâmbița lor unui preot (Arsenie Boca, n.r.), și încă altui preot (Ioan, Vladimirești, n.r.), și a mai dat una la o copilă din biserică (mh. Veronica, Vladimirești, n.r.), și au sunat și aceștia din trâmbițele lor ca să pregătească venirea sunetului trâmbiței a șaptea, venirea Domnului s-o pregătească.” (citat după Cuvântul Pucios din 22-06-1997) Două dintre “trâmbițele lui Dumnezeu” , Ioan Iovan și Veronica Gurău, au avut însă un comportament nedemn de numele de creștin, de-a dreptul diavolesc, îndată ce pucioșii înșiși îi acuză de “ură față de frați”: “... Am venit la tine, nu cu trupul, ci cu Duhul. Dacă eram cu trupul, cel mai credincios al Meu M-ar fi răstignit. Spun de Ioan și de Veronica de la Vladimirești, care o urăsc pe Verginica. Averea lor e în mâna lui Dumnezeu. Aceasta este pentru încăpățânarea poporului de la Vladimirești. Li s-a luat acest dar pentru că nu au fost vrednici.” (citat după Cuvântul Pucios din 4-12-1975) Iar Veronica era de-a dreptul o fiică a diavolului, căci ea nu o iubea pe sora sa de credință, Verginica, ci o ura de moarte și ar fi sfâșiat-o în bucăți dacă ar fi avut ocazia, așa cum pucioșii singuri mărturisesc despre ea: "Veronica singură se osândește, fiindcă urăște. În loc să se bucure că Dumnezeu hrănește poporul, ea urăște. Dacă s-ar duce vasul Meu (Verginica, n.r.) în căminul său, n-ar dura cinci minute și vasul Meu ar fi sfâșiat. Veronica, dacă schimba haina nu în luxul care este acum, ci în haină de cerșetoare, ar fi fost ferice de ea, dar nu a făcut așa, ci a făcut altceva." (citat după Cuvântul Pucios din 4-12-1975) Deci Veronica nu era de la Dumnezeu, îndată ce ea era un amăgitor și un antihrist și o fiică a diavolului. Căci Sfântul Ioan ne lămurește că fiii diavolului nu-și iubesc frații și surorile de credință: “Prin aceasta cunoaștem pe fiii lui Dumnezeu și pe fiii diavolului; oricine nu face dreptate nu este din Dumnezeu, nici cel ce nu iubește pe fratele său.” (1Ioan 3,10) Or, adevărații creștini nu urăsc, ci împlinesc porunca iubirii. Iar cei ce urăsc pe frați, dar se dau drept “prooroci” și “trâmbițe” ale unui Hristos Pucios venit în duh, sunt prooroci amăgitori ai lui Antihrist și sunt ei înșiși antihriști care “trâmbițează” în numele lui: “Și aceasta este iubirea, ca să umblăm după poruncile Lui; aceasta este porunca, precum ați auzit dintru început, ca să umblați întru iubire. Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; acesta este amăgitorul și antihristul.” (2Ioan 1,6-7) Deci, ce să înțeleagă cititorii “Noii Evanghelii de la Pucioasa” despre Veronica? Iată că pucioșii singuri, o dată spun că Veronica e trâmbiță și altă dată dezvăluie că ea e de la diavolul, pentru că-i urăște pe frați! Iar dacă cea de-a patra trâmbiță apocaliptică, Veronica, era fiică a diavolului, teoria aceasta cu cele șapte “trâmbițe” românești, care vin din cer de la Dumnezeu ca să propovăduiască a doua venire a lui Hristos este ea însăși o teorie mincinoasă și diavolească. Așadar, toată panoplia de “trâmbițe” pucioșești este de la diavolul (chiar dacă, luați individual, unii dintre cei “confiscați” de pucioși și etichetați drept “trâmbițe” au făcut fapte remarcabile din dreptul lor). Iar Evanghelia celor care au “trâmbițat” la Pucioasa este și ea evanghelia diavolului. Dar, despre cei care aduc Evanghelii noi și mincinoase, Sfântul Pavel spune la Galateni: “Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie, Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit – să fie anatema!” (Gal.1 6-9) Cine erau emisarii noii “Evanghelii de la Pucioasa”? Pe vremuri, când liderii pucioși îi îmbrobodiseră pe Marian și pe Victoria Zidaru că sunt “emisarii lui Dumnezeu”, cu atâta talent încât îi făcuseră să creadă că sunt de-a dreptul providențiali, cei doi artiști erau măguliți cu cuvinte mincinoase pentru a ieși în față la “propovăduirea Evangheliei cea de la Sfârșit”. Iată cum descria “Evanghelia de la Pucioasa” destinul de apostoli ai neamurilor ce le fusese hărăzit celor doi Zidari: “Să fie încă atenție la glasul Domnului, că se desprinde încă și alt cuvânt de binecuvântare și de urare și de îndumnezeire pentru copiii cei ce poartă cuvântul Meu în cele patru vânturi ale cerului și ale pământului, pentru copiii Mei Marian și Victoria, copii aleși de Mine pentru ducerea Evangheliei cea de sfârșit peste neamurile pământului. O, tată, iată, iar vă trimit, și să mergeți cu dragoste pentru Mine și în numele Meu. Veți merge iar dincolo de România, iar și iar, și vom zidi Ierusalimul cel nou, cel nevăzut și cel văzut, și se va vedea cel nevăzut.” (citat după Cuvântul Pucios din 1-05-1994) |
207. “Evanghelia după Sfânta Virginia” (II)
Dar, după ce liderii pucioși și-au dat arama pe față cu atâta josnicie, încât Mihaela a ajuns să-i strige Victoriei jigniri și cuvinte de mahala, în fața întregii obști de la Pucioasa (iar adepții pucioși o ascultau, stupefiați de cele ce aud), “Evanghelia de la Pucioasa” și-a schimbat și ea orientarea cu 180 de grade, ca la Ploiești. Acum Zidarii nu mai erau deloc agreați, pe motiv că între Zidari pe de o parte, și liderii pucioși pe de alta, se așternuse între timp o despărțire insurmontabilă:
“Vă deschid acum urechea ca să puteți voi auzi cuvântul epistolei Mele [...] spre cei doi fii ai Mei, Marian și Victoria, care s-au alăturat vouă la începutul Meu cu voi, și pe care Eu, apoi, i-am scris cu voi în cartea vremii, tată, și în cartea Mea cu voi, ca să aibă ei nume mare, numele Meu, nume de fii ai Ierusalimului, a cărui împărăție este din ceruri, nu de pe pământ, tată. [...] Dar ce voiesc să grăiesc Eu acum cu voi, tată? Voiesc să vă spun că s-a așternut între Mine și voi despărțire, tată, [...]” (citat după Cuvântul Pucios din 30 august/12 septembrie 2007) Relațiile dintre Dumnezeul Pucios (reprezentat de cei doi “fii” favoriți ai săi, Mihaela și Nicușor) și cei pe care îi numise mai înainte “copiii Mei Marian și Victoria”, nu mai erau bune ca altădată. Între liderii pucioși și foștii lor colaboratori apropiați au apărut sentimente “creștinești” noi și neașteptate: ura și despărțirea. Cauza lor? Cea reală era faptul că liderii pucioși nu mai suportau ideea de a împărți puterea și gloria cu cei doi Zidari. “Proorocii” voiau ca numai ei să țină hățurile “căruței”, iar Zidarii îi incomodau, deoarece deveneau din ce în ce mai proeminenți și mai aveau și o bogăție de idei. Iar cauza fabulată de pucioși (care aveau idei puține, dar fixe), era aceea că iubirea de lideri a celor doi Zidari și dorința lor de a li se face dreptate s-au transformat, chipurile, în iubire de sine: “O, nu este bine între voi și Mine, tată. [...] Vă spun fiilor, că răstălmăcirea cuvintelor și a faptelor aduce ură și despărțire între cei de un nume cu Mine pe pământ. Vă spun, fiilor, că dreptatea de sine nu este altceva decât iubire de sine, tată, iar cei de pe cale cu Mine trebuie să aibă cruce prin lepădare de sine, fiilor.” (citat după Cuvântul Pucios din 30 august/12 septembrie 2007) Promisiunile făcute Zidarilor de către liderii pucioși, cum că o parte din banii rezultați din vânzarea operelor lor de artă vor fi investiți într-un fel de “atelier-muzeu-centru cultural-expoziție permanentă cu vânzare” în ograda lui nea’ Didi din Valea Voievozilor, au rămas vorbe goale. În schimb, li se promitea Zidarilor că din banii lor s-au procurat și s-au strâns multe bogății “în ceruri”, care sunt “puse bine” la naftalină, și-i așteaptă pentru ziua cea mare a “întâlnirii”, deși acum sunt invizibile pentru că nu se văd: “Dar voi fiți ai Mei așa cum Eu v-am născut și v-am crescut cu cuvânt din sânul Meu, că voi sunteți bogați în ceea ce aveți cules la Mine, tată, și nu altfel cules, căci cele ce se văd, sunt numai uscături, dar cele ce vor fi, sunt cele puse bine la Mine și nu se văd, precum nici Eu, Domnul, nu Mă văd de către om.” (citat după Cuvântul Pucios din 30 august/12 septembrie 2007) Dumnezeul Pucioasei pretinde acum că e amenințat de către diavol cu despărțirea Zidarilor de liderii pucioși, de “lucrarea” și de “poporul” pucios. Zidarii sunt acuzați de ticluire (adică, de minciună, dacă e să vorbim pe șleau) și de “socoteală răutăcioasă”: cum că ar fi afirmat ei că liderii pucioși i-au alungat de la mănăstirea” de la Glodeni. Păi au afirmat deoarece chiar așa a și fost, deci Zidarii spuneau adevărul: cei doi dictatori, Mihaela și Nicușor, le-au scos lucrurile personale în curte (pe unele le-au ars, pe altele le-au aruncat la gunoi, deși unele dintre ele erau opere de artă), ca să înțeleagă cei doi Zidari că nu mai sunt bine-veniți, ci să se ducă învârtindu-se, la atelierul lor din București. Motivul invocat de către liderii pucioși pentru acuzarea Zidarilor este mai mult decât derizoriu și de-a dreptul ridicol (cine citește, se uimește!). Ei sugerau, cu nonșalanța imbecilului, că diavolul Îl necăjește pe Dumnezeu, Îl întărâtă și-L amenință, pentru că Zidarii s-au depărtat de “poporul” pucios cel plăpând, făcându-l pe acesta “să se smintească”: “Faceți-Mi și voi Mie voia și nu mai stați fără poporul Meu, că-Mi cade poporul, se smintește cel plăpând și se pierde de pe cale, tată. O, nu e bună amenințarea pusă peste Mine de către diavol pentru statul vostru departe de cei ce-Mi sunt popor, departe de lucrarea celor ce Mă poartă atât de durut cât sunt. Ați pus vină peste ei că v-au alungat, tată. O, nu e așa, tată. Socoteala făcută de voi e răutăcioasă și nu vă puteți ascunde sub această ticluire și vreau să vă șterg această vină, tată.” (citat după Cuvântul Pucios din 30 august/12 septembrie 2007) Dumnezeul Pucioasei e nemulțumit că Zidarii fac răstălmăcirea lucrurilor doar dintr-o singură parte (din partea lor, desigur), de unde ar trebui să deducem că răstămăcirea ar fi bună doar dacă s-ar face simultan din ambele părți (adică, și din partea lui, nu numai din partea lor, ca să fie echitate): “Nu e bună răstălmăcirea faptelor numai dintr-o singură parte a faptelor.” (citat după Cuvântul Pucios din 30 august/12 septembrie 2007) Se emite apoi pretenția că celor doi lideri pucioși aducători ai “Cuvântului” ar trebui să li se șteargă o vină, indiferent de ce au făcut și cât de vinovați sunt, ca să poată fi ei folosiți pe mai departe ca “purtători de cuvânt” ai “Dumnezeului” Pucios. Soții Zidaru, cu faima lor artistică recunoscută (și de asemenea fiind cotați la unison, de cei care i-au întâlnit, ca fiind niște oameni cinstiți), erau pe vremuri un bun paravan pentru liderii pucioși, în umbra căruia aceștia au stat ani buni ascunși de iscodirile lumii. Dar, dacă n-au știut cum să-i păstreze pe Zidari, fără ei liderii pucioși se văd deodată cât sunt de “plăpânzi în fața celor tari”: “O, nu vreau să rămân vinovat în purtătorii Mei spre voi, fiilor. Ei ajung tare, tare plăpânzi în fața celor tari, și nu e bine să nu mai pot Eu să călăuzesc cu nădejde prin ei, iar dacă Eu nu călăuzesc de la mijloc tot lucrul Meu și pe poporul Meu, ajunge pradă clătinării poporul, tată.” Dumnezeul Pucioasei e de-a dreptul debusolat. El nu știe nici măcar cât la sută mai sunt de partea lui cei doi Zidari, din ce fuseseră ei odată: “O, fiilor, spuneți-Mi, tată, cât mai sunteți voi ai Mei din tot ce sunteți voi? “ Acest capitol dureros și rușinos al “Evangheliei de la Pucioasa” se termină tot cu o proorocie mincinoasă: Zidarii vor primi înapoi, chipurile, “darul milei de liderii pucioși” și “darul iubirii sfinte pentru ei”. Două daruri otrăvite și mincinoase, căci Zidarii sunt în continuare supărați foc pentru minciunile, fraudele și nedreptățile pucioșilor, pe care le consideră (pe drept cuvânt!) de neiertat: “Vă dau înapoi darul milei de ei, darul iubirii sfinte pentru ei.” (citat după Cuvântul Pucios din 30 august/12 septembrie 2007) Și ca să pună capac la toate (minciunile), “fiica Victoria” este demascată a fi “capul răutăților”, cea care “îl slăbește” pe “cel ales” (adică pe Marian, căci numai el a rămas “ales”, iar Victoria nu mai este aleasă, deși era și ea cot la cot cu Marian, pe vremea când amândoi erau adulați cu cuvintele languroase “copiii Mei”): “Și te rog pe tine, fiică Victoria, ajută-l și nu-l slăbi pe cel ales de Mine, care este lângă tine.” (citat după Cuvântul Pucios din 30 august/12 septembrie 2007) Cei care îi cunosc mai bine pe cei doi artiști pot afirma că era exact invers: pe vremea aceea (anul 2007), Victoria încă mai era dispusă să le facă oarece concesii liderilor pucioși (sperând că doar, doar, s-ar mai fi putut salva ceva din armonia părelnică de altădată) în timp ce Marian nici nu mai voia să audă de ei. “Evanghelia de la Pucioasa” s-a dovedit prin ea însăși un mare bluff, un ghiveci de gogomănii, minciuni și presupuneri aberante cu pretenții de “proorocii”, amestecate savant cu învățături frumoase copiate de prin cărțile de învățătură creștină. |
Iata cum ar trebui sa se comporte crestinii:
ETICA LUI ISUS ȘI LEGEA LUI DUMNEZEU ETICA CREȘTINĂ de R.C. Sproul -------------------------------------------------------------------------------- Poate că cel mai important principiu care ne călăuzește și ne direcționează deciziile etice este principiul biblic al sfințeniei vieții. Să începem studiul acestui principiu uitându-ne la următorul fragment din Predica de pe munte: "Ați auzit că s-a zis celor din vechime: "Să nu ucizi; oricine va ucide, va cădea sub pedeapsa judecății". Dar Eu vă spun oricine se mânie pe fratele său, va cădea sub pedeapsa judecății, și oricine va zice fratelui său: "Prostule!" va cădea sub pedeapsa Soborului; iar oricine va zice: "Nebunule!" va cădea sub pedeapsa focului gheenei. Asa că dacă îți aduci darul la altar și acolo îți aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, lasă-ți darul acolo înaintea altarului și du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino și adu-ți darul" (Matei 5:21-24). Vă întrebați poate ce are a face această învățătură a lui Isus cu principiul fundamental al sanctității vieții. Observăm că în această parte a Predicii de pe Munte, Isus dă propria Sa tălmăcire celor 10 porunci și în mod specific a poruncii care interzice crima. Legea ne este dată adesea într-o formulare eliptică. O formulare eliptică este formularea în care anumite aspecte ale afirmației nu sunt exprimate în mod explicit, ci sunt înțelese în mod tacit sau sunt subînțelese. De exemplu ceea ce interzice legea eliptică, poruncește, ca efect, antiteza lucrului interzis. Și dacă legea poruncește ceva în mod implicit interzice opusul acelui lucru. Astfel, când o lege este dată de Dumnezeu ca să interzică în mod absolut interzicerea răutăcioasă a vieții omenești, dimpotrivă acea lege indică valoarea pozitivă a vieții și faptul că noi trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a promova binele vieții umane. Vedem că legea are un pol pozitiv și un pol negativ. Dacă este dată în termeni negativi ea are implicații pentru polul pozitiv. Dacă ea este dată în termeni pozitivi, ea are implicații pentru polul negativ. Înțelegem de asemenea că în Predica de pe Munte, în calitate de învățător suprem al eticii, Isus a fost în mod specific preocupat de corectarea distorsiunilor care se strecuraseră în teoriile etice ale fariseilor. Fariseii au avut o viziune oarecum superficială și simplistă asupra Legii. Ei erau scrupuloși în a da atenție detaliilor literei Legii, dar în aplicarea Legii adesea deturnau spiritul Legii. Ei au dezvoltat o tradiție rabinică prin care teologia lor morală dădea o importanță mult prea mare literei Legii în detrimentul spiritului Legii. Acea tradiție a fost numită tradiție orală și era transmisă de la rabin la rabin de-a lungul anilor. Este important să înțelegem că atunci când Isus vorbește aici în Predica de pe Munte, El utilizează un limbaj pe care evreii care-l auzeau, îl înțelegeau imediat, dar care ne poate scăpa cu ușurință nouă celor care trăim într-o altă cultură. Expresia "este scris" se referă în mod clar la Scriptura scrisă. Pe de altă parte expresia "s-a spus" se referă la tradiția orală. Astfel există o distincție clară între Scriptură și tradiția rabinică orală. Problema este că atunci când Isus spune "Voi ați auzit că s-a spus... dar Eu vă spun", sună la suprafață ca și când El ar spune că legea pe care Dumnezeu a dat-o în Vechiul Testament era o lege rea și trebuie să fie abrogată. S-ar părea că Isus face o critică etică Legii Mozaice, dar El nu face aceasta. El critică interpretarea rabinică a Legii, tradiția fariseică în interpretarea Legii Vechiului Testament. La începutul pasajului la care ne-am uitat mai devreme, Isus nu critică porunca "să nu ucizi", ci extinde aplicația acestei porunci. El spune că dacă o persoană trece prin viață și nu ucide pe nimeni, aceasta nu este o garanție că acea persoană a ascultat în întregime interdicția lui Dumnezeu referitoare la crimă. Isus spune aici că legea împotriva crimei este o lege care protejează atât de mult sfințenia vieții încât include nu numai interdicția împotriva uciderii cuiva, ci în mod implicit interzice orice este parte din acel complex ce poate conduce la crimă, inclusiv mânia împotriva fratelui tău, chiar dacă această mânie nu te-a condus până la a-l omorî. Legea lui Dumnezeu împotriva crimei interzice și jignirea adusă oricărei ființe umane, în orice mod, deoarece viața oricărei ființe umane trebuie tratată cu maximă grijă și respect. Astfel în spatele acestei legi există implicații mult mai importante decât ceea ce întâlnea ochiul la citirea ei. Critica lui Isus și sentința Sa era rostită împotriva superficialității fariseilor. Într-o manieră asemănătoare, Isus a făcut același lucru cu legea care interzicea adulterul. Fariseii credeau că ei se supuseră pe deplin acestei legi deoarece nu au comis în realitate nici un adulter. Totuși Isus spune că interdicția împotriva adulterului include nu numai adulterul propriu-zis, ea include toate formele de necurăție sexuală de la adulterul în sine până la germenele acestuia care se află în gândurile cele mai intime precum și dorințele și poftele trupești. În concluzie, Isus spune că nu numai directa și imediata violare a interdicției este păcat, ci orice lucru care în mod potențial ar conduce la păcatul în sine este de asemenea o extensie interzisă de lege. Pofta trupească este un potențial adulter și este o parte a contextului mai larg al adulterului. Isus susține că legea lui Dumnezeu împotriva adulterului sanctifică relația de căsătorie atât de mult încât interzice orice desacralizează căsătoria, de la poftă trupească până la adulter. Sanctitatea vieții este atât de importantă încât nu numai luarea efectivă a vieții umane este interzisă, ci orice act potențial distructiv pentru viața umană este de asemenea interzis, precum mânia și calomnia nedreaptă. Dacă privim la învățătura lui Isus care face o largă extindere a semnificației legii ce interzice crima, avem conștiința tulburată. Dacă ne uităm la felul în care este formulată Legea în categorii simple și facem așa cum au procedat fariseii atunci putem spune că n-am omorât niciodată pe nimeni, și cât de ușor putem deveni asemeni tânărului bogat care s-a apropiat de Isus și care a gândit că el a păzit Legea lui Dumnezeu din tinerețe. Totuși când ascultăm explicația lui Isus privind profunzimea dimensiunii Legii, realizăm că în inimile noastre suntem criminali și că nu am menținut puritatea sfințeniei vieții când i-am rănit pe alți oameni și le-am distrus reputația spunând lucruri neadevărate despre ei. Isus dorește să fim preocupați de binele vieții oricărei ființe umane, nu numai să nu-i omorâm pe semenii nostri, ci să nici nu-i rănim în vreun fel. Acum o intrebare:Ne comportam noi asa ca sa criticam pe cei care tin Legea lasata de Dumnezeu? Cu ce se deosebeste fariseismul descris mai sus de cel de aici? |
Pentru cei interesati sa nu mai vada "paiul din ochiul altora" , va recomand sa cititi mai intai si sa nu mai judecati pe nedrept inainte de a cunoaste:
http://www.librariabucuresti.com/Car...eilor-4337.htm |
208. Desfrânarea duhovnicească la pucioși (I)
Pe vremea Verginicăi, una dintre restricțiile puse de ea celor care îi erau fideli a fost aceea de a nu urca vreodată pe scenă: “... Nu lăsați copiii să se uite la televizor la trupuri goale. Nu lăsați copiii care sunt la școală să joace pe scenă.” (citat după Cuvântul Pucios din 14-02-1974) Explicația acestei interdicții era simplă. Pe de o parte, actorii, saltimbancii, clovnii, acrobații, dar și intelectualii în general, erau categorii sociale blamate în mod tacit de ideologia comunistă opresivă, considerându-se că ei au o contribuție “neproductivă” la diviziunea socială a muncii. În același timp, muncitorii și țăranii erau considerați categorii sociale superioare și privilegiate, fiind în mod deschis lăudați și favorizați, așa încât, treptat și insidios, mentalitatea aceasta de părtinire răutăcioasă se infiltrase până și în felul de a gândi al oamenilor simpli. Verginica, după ce cunoscuse în tinerețe umilințele, constrângerile și viața grea din fabrica de tricotaje “Trainica” din Pucioasa, unde fusese angajată o vreme, înainte de a ajunge la ospiciu, nu putea vedea cu ochi buni pe acei “târâie-brâu care, costumați în haine lungi și strălucitoare, duc o viață frivolă, bine plătită, pe muncă puțină (dacă a juca pe scenă se putea numi atunci “muncă”), limitându-se la a-i face pe alții să râdă și să se distreze. În optica creștinismului habotnic promovat de Verginica și de ciracii ei, teatrul, opera, opereta, circul și în general orice formă de manifestare pe scenă erau niște forme destul de evidente de “desfrânare duhovnicească”. Cât a trăit Verginica, dar și pe vremea cât Maria , sora ei, s-a aflat în “patul proorocesc” , această interdicție s-a respectat cu strictețe. Venind însă Mihaela la cârma sectei, lucrurile s-au schimbat. Mihaela, deși păstra multe dintre preceptele habotnice moștenite (și anume, acelea care îi conveneau) a introdus o pleiadă de “noutăți”, inclusiv cu caracter “dogmatic”. De altfel, 99 % din inovațiile eretice ale sectei pucioșilor sunt opera spiritului libertin și plin de imaginație bolnăvicioasă al Mihaelei. În grandomania sa, Mihaela voia ca adepții care o ascultau să iasă în evidență că sunt creștini nu numai prin vorbe și prin fapte, dar mai ales prin imagine, prin “impresia artistică”. Treptat, treptat, pucioșii au devenit niște actori în viața de zi cu zi, iar straiele lor albe, simbolizând puritatea simțurilor și demnitatea alegerii, trebuiau să fie ca o uniformă distinctivă față de ceilalți creștini, plebea. La serbări, pucioșii se îmbrăcau în mod ostentativ în straie țărănești, pentru a-și dovedi originea lor sănătoasă, daco-getică: chimire, sumane, cușme dacice sau căciuli de lână la băieți; marame, broboade, ilice, cojocele, fote și ii la fete. Opinci nu purtau, că pe vremea lor nu se mai găseau opincari care să le facă, așa că în picioare purtau pantofi de oraș. Mihaela visa însă ca elevii ei să devină un “popor” nou și sfânt, de “prinți și prințese”, care să-i uimească pe toți cei care îi vor vedea. Tocmai de aceea, ea își alegea cu mare grijă adepții, căutând să fie frumoși la chip și mai ales docili. În schimb, aspiranții care erau mai ascuțiți la față și la limbă (cum a fost Vasilică, de exemplu) erau suportați cu greu până la o vreme, apoi Mihaela îi expedia brusc și fără menajamente, să se ducă unde or vedea cu ochii. Cei aleși trebuiau să fi ca Feții Frumoși și ca Ilenele Cosânzene din povești: “Hai, fiilor! Vreau să vă arăt lumii prinți și prințese, fii cerești pe pământ, că nu cei prinți pe pământ sunt prinți, ci acei născuți din cer sunt așa. V-am spus cândva că voiesc să fac din voi feți-frumoși și zâne și să Mă legăn din leagăn în leagăn cu voi. O, numai în legănuț v-aș purta, ca pe cei mici. Numai în cuvânt aș sta peste voi, dar să iubiți cu multul cuvântul, fiilor mici, și să creșteți mici și să vă uitați la creșterea celor pe care îi am Eu așezați de Mine călăuză peste voi, că ei au crescut mici, și mici stau chiar și în fața voastră, numai să învățați și voi să creșteți mici și să stați prunci sub povața cea din cer și de pe pământ, căci Duhul Meu este viață în om, fiilor mici. Amin.” (citat după Cuvântul Pucios din 1-06-2003) “Cu mare dor, cu mare dragoste v-am spus demult, copii ai poporului Meu, că voiesc să fac din voi prinți și prințese, crai și crăiese, neam împărătesc, ca să semănați cu neamul lui Dumnezeu și să aveți inimi ca ale Lui, ca ale fiilor Lui, fire ca a Lui, purtare ca a Lui, ca să vă dovediți neam împărătesc, cu finețe mare în purtare, în simțire și în vorbire, și nu altceva am dat Eu să vă spun când am spus ce voiesc să fac din voi, ca apoi voi din lăuntrurile voastre să vă arătați că sunteți de neam împărătesc și că așa purtare aveți și tot așa și cinste între oameni.” (citat după Cuvântul Pucios din 4-12-2004) Preocuparea aceasta asupra straielor și a recuzitei de operetă a devenit atât de obsesivă, încât Mihaela caută s-o impună prin mesaje și îndemnuri ideologice întregului popor român. Scopul ei ascuns este însă acela de a generaliza nu atât portul pucioșesc, cât ideologia eretică pe care o aduc cei care sunt deghizați în creștini neaoși, strămoșești. Nu lipsesc accentele rasiste, xenofobe, rădăcini ale unui fascism latent. Pentru că Mihaela nu știa nici o boabă de limbă străină, dar era invidioasă pe “cei mici”, care veneau din lume știind binișor una-două limbi străine, voia să-i pună la punct și să le arate că n-are nici o valare ceea ce știu ei. Drept urmare, limba română este promovată la rangul de limbă pură, vorbită și în ceruri, iar rasa română este rasa pură care va moșteni tot pământul, căci obiectivul Mihaelei este de acum și mai ambițios: de la sloganul “toți românii vor fi creștini” ea a ajuns la sloganul “toți creștinii de pe pământ vor fi rromâni și vor vorbi între ei rromânește”. Și toate neamurile se vor binecuvânta cu numele cel nou, numele de Rromân”: “O, poporule român, te-ai civilizat, și de Dumnezeu te-ai depărtat. Eu te-am născut din Duhul Sfânt la nașterea Mea din Fecioară. Eu M-am născut prunc, și tu te-ai născut popor într-o singură zi, în ziua cuvântului Meu rostit peste tine, țară română, țară creștină! O, tu știi ce înseamnă român? Nu știi ce înseamnă acest cuvânt, român. Pe ce limbă să vorbesc Eu cu tine ca să Mă înțeleg cu tine ca la începutul tău, românule, poporul Meu? O, te-ai băgat și tu în cutie, tată, și nu mai ai ogradă și iarbă și pomi și pădure și poiană și căsuțe cu miere și sapă și grapă, și nu mai ești român. Ești neamț, că te-ai lăsat după praznicele nemțești. Ești francez, că te-ai îmbrăcat cu haină franțuză. Ești englez, că ți-ai stâlcit limba ta cea dulce. Ești turc, și ai făcut ca Israel, care s-a unit cu trup de pe cale. Ești american, că ți-ai uitat vârsta ta, care este cât a Mea, și ți-ai uitat strămoșii pe care-i ai dedesubtul tău. Ești american, de parcă nu mai ai strămoși și frumusețe străbună. Ți-ai uitat bunicii, poporule român. O, românule tată, de ce nu mai vorbești românește, măi fiule al Meu și al bunicilor tăi? Nu mai vorbești frumos, și Eu, iată, vorbesc românește, că frumoasă este limba românească pe pământ și în cer. Nu mai este astăzi frumoasă limba ta. Ți-ai stâlcit-o cu împrumutatul de la străinii neamului tău, și n-a fost frumos ce ai făcut. O, unde-ți este limba ta creștină? Ți-am dat de veste împărăția cerurilor încă de la nașterea ta, și am pus pe tine pânză albă de botez și te-am învățat rugăciunea „Tatăl nostru“ și ți-am trimis limba cea cerească, limba Evangheliei împărăției cerurilor pe pământul tău. Ți-am trimis fecior curat, născut din Mine, ca să te facă mireasă Mie, poporule român, și ți-a adus veșmânt țesut din apă și din duh și din sânge și ți-am dat nume nou și te-am numit român. Duhul Meu Cel sfânt te-a numit cu nume nou, țară creștină, așa cum nașul Meu Mi-a dat Mie la botez numele Iisus Hristos. Așa ți-a dat ție Dumnezeu numele de român la botezul tău. Și așa cum toate neamurile s-au binecuvântat în Avraam cu numele de Israel, tot așa acum, Israele de azi, se vor binecuvânta neamurile toate în numele tău cel nou, și pe care-l ai de la Mine de două mii de ani, căci tot omul care se va îmbrăca cu cămășuța de creștin se va numi român.” (citat după Cuvântul Pucios din 4-03-1995) |
208. Desfrânarea duhovnicească la pucioși (II)
208. Desfrânarea duhovnicească la pucioși (II)
În concepția ei protocronistă, Mihaela speră și crede că toți rromânii verzi vor trebui să lepede “hainele nemțești” și să se întoarcă la ițari și la opinci, la fotă și la ie, la cușmă și la broboadă, pentru a dovedi (cui?) prin aceste manevre vestimentare că sunt români cu adevărat, demni de strămoșii lor. Dar, mai ales pentru a dovedi că Rromânii sunt neamul care se află pe poziția întâi pe pământ, înaintea tuturor neamurilor, în fața lui Dumnezeu, iar neamurile trebuie să i se închine ca și lui Dumnezeu. În acest demers halucinant, păcatul mândriei de a purta haine frumoase și scumpe este valorizat la aberanta sintagmă “mândrie sfântă”. Adepții Mihaelei vor trebui să arate de acum împodobiți ca sorcovele sau ca bradul de Crăciun: “Stau în sfat cu voi, fii români, și vă rog pe voi să deschideți cartea istoriei și să stați o clipă față în față cu străbunii acestui neam și întrebați-vă apoi dacă arătați ca ei, ca fii ai lor, ca urmași ai lor. O, frumos și creștinesc și iubit de Dumnezeu a fost portul românului! De ce, de ce, tată, l-ați părăsit și n-ați iubit să fiți frumoșii Mei? Iată cum vă luați după străini! Ați pierdut mândria aceea sfântă de a fi frumoși ca sfinții, ca străbunii, o, fiilor. Eu, Domnul, v-aș vrea pe toți împodobiți cu strai plăcut lui Dumnezeu, v-aș vrea prinți și prințese după port și n-ar mai fi nici un neam mai frumos pe pământ ca și neamul Meu român, pe care Tatăl l-a hărăzit al Meu acum, la sfârșit de timp, și iată, Eu vin în mijlocul lui cuvânt și îl povățuiesc pe el spre iubirea Mea cea de sus pentru el. O, trezește-te, tată, și arată-te întru toate neam al lui Dumnezeu, căci Eu sunt Împăratul făpturii și te vreau întâiul pe pământ înaintea Mea, ca să se închine Mie și ție neamurile, tată, dar ascultă-Mă și nu te teme de sărăcie și de lipsuri dacă Mă asculți!” (citat după Cuvântul Pucios din 9-05-2010) Dar pentru că i se părea că “poporul” pucios nu are suficientă “vizibilitate”, Mihaela a conceput o manevră de proporții care să-i sporească publicitatea. A imaginat mai multe spectacole la scenă deschisă, în care adepții ei să interpreteze piese de teatru cu subiecte “creștinești”. A obținut îngăduința să folosească teatrele în aer liber și parcurile din Târgoviște și Pucioasa, în care a improvizat piese de teatru. Curioșii veneau, priveau și plecau mai departe, clătinând din cap. Adică, “la tinerii ăștia le lipsește o doagă”. Când avea ocazia, Mihaela îi încolona îmbrăcați în straie populare și îi punea să mărșăluiască cu flori în mâini, ca să-i vadă lumea și să se mire. Așa a fost la așa-zisa sărbătoare pucioșească “Dezlegarea Blestemului Sfântului Nifon” ( desfășurată pe străzile Târgoviștei și pe ruinele turnului Chindiei), dar și la Pucioasa în mai multe rânduri. Însă cele mai elaborate spectacole rămân, negreșit, cele organizate la așa-zisele Festivale Pucioșești ale Creștinătății Românești. Aceste Festivale nu aveau mai nimic creștinesc în ele, fiind mai degrabă niște manifestări cultural artistice, în care invitați de marcă (poeți, artiști plastici, toboșari, scripcari, flautiști, naiști și guriști) își exersau talentele în fața câtorva zeci de creștini pucioși, așezați pe băncuțele spectatorilor, printre care se mai amestecau și câțiva gură-cască veniți de prin sat. Ca să salveze aparențele de “manifestare creștinească” festivalul se încheia invariabil cu câte o “piesă de teatru creștin”. Aceste piese erau concepute de cele mai multe ori de Tataia, care era cel mai talentat dintre toți și mai avea și idei, apoi erau validate de Mihaela. Când erau presați de timp, pucioșii îi prezentau Mihaelei spre aprobare o piesă prelucrată după un basm sau o snoavă clasică. Preceptele Verginicăi, ca niciun copil de creștin să nu urce pe scenă, fuseseră aruncate la gunoi de Mihaela. “Copiii” ei interpretau cu atâta sârg rolurile, încât Mihaela a trebuit să intervină adesea, mustrându-i aspru pe cei care intrau prea entuziaști în pielea personajelor negative. Ar fi putut să sesizeze atunci că probabil Verginica intuia acest lucru, atunci când le interzicea copiilor de creștini să urce pe scenă, ca să nu se identifice, fie și pasager, cu rolurile negative pe care le interpretau. Dar Mihaela n-a fost în stare sau n-a vrut să se ridice la înțelepciunea țărănească a Verginicăi, ci a mers pe principiul “scopul scuză mijloacele”. Tinerii și tinerele pucioase își interpretau cu atâta convingere și bucurie rolurile, chiar și cele negative, încât Mihaelei i se părea că trăiau adevărate clipe de desfrânare duhovnicească. Dar, în loc să renunțe cu curaj la aceste spectacole de cabotini, ea prefera să le impună cu forța tinerilor actori să adopte o interpretare seacă, în care să-și reprime orice simțire interioară de bucurie sau de satisfacție. Apogeul “desfrânării duhovnivești” pe scena deschisă l-a constituit o piesă în care două echipe de fotbal, una fiind alcătuită din draci (F.C. Iadul), iar alta din îngeri (F.C.Raiul) au jucat fotbal pe arena improvizată sub Cortul Alb din Grădina Întâlnirii de la Glodeni-Pucioasa. Bineînțeles că actorii costumați cu mult talent în draci (în combinezoane negre cu roșu, având și coarne, și coadă , dar și ciorapi în dungi multicolore până la genunchi, “jambiere de fotbalist”) s-au străduit din răsputeri să facă pe imbecilii, așa încât actorii-îngeri (îmbrăcați în echipament alb și ținând lujere de crin în mână) să-i poată bate la scor, deși nu le-a fost deloc ușor: în timp ce “dracii” erau jucați de actori-băieți, “îngerii” erau jucați de actori-fete, care cu greu nimereau cu piciorul în minge. Dar până la urmă, cu chiu cu vai, F.C. Raiul i-a învins pe draci cu 1-0, în aplauzele și chiotele de satisfacție ale publicului spectator. Morala piesei: binele învinge totdeauna răul, deși pare mai neputincios și mai slab. “Desfrânarea duhovnicească” a continuat să fie un subiect aprins se dezbatere în conclavurile pucioșilor. Mihaela a reușit să le impună cu cinism un sentiment de vinovăție acută tuturor celor care mai simțeau în inima lor o bucurie cât de mică, pe motiv că aceasta este un semn sigur al alunecării spre “desfrânarea duhovnicească”. Astăzi, pucioșii nu mai știu să zâmbească, iar a râde și a te veseli este un delict sancționat sever prin interdicție totală de către Legea cea Nouă a pucioșilor, căci liderii lor au uitat că, doar cu câțiva ani în urmă, tot ei îi puneau să urce pe scenă pe unii, ca să-i distreze pe alții: “Nici unul din cei ce au fost și sunt cu acest popor, din cuvântul Domnului născut, nici unul să nu-l facă pe fratele său să râdă! O, nu mai glumiți, nu mai nașteți râs pe fețele voastre unul de la altul,[...]” (citat după Cuvântul Pucios din 2-08-2009) Încet, încet, fețele tuturor pucioșilor au trecut de la registrul grav la cel tragic, fețele lor crispate exprimând limpede tragedia spirituală în care au fost târâți de către liderii lor. Vremea când F.C. Raiul învingea F.C.Iadul, în ropotele de aplauze ale spectatorilor pucioși, a rămas o dulce amintire... |
Citat:
Deci pentru ce judeci pe cei ce judecă? Și de ce judeci pe cei care judecă pe cei ce judecă? Și de ce de ce judeci pe cei care judecă pe cei ce judecă pe cei care judecă? Și ............... Dar nu ți-am spus că Îl las pe Dumnezeu să judece? Pentru că eu cred și știu că e drept! Nu-mi fac probleme, fiecare își va lua răsplata după faptele sale. Dar Tatăl nu judecă pe nimeni! Iar Fiul a primit toată puterea în Cer și pe pământ, și nici El nu caută să judece pe cineva, iar chiar dacă judecă, atunci când judecă El caută să facă voia Tatălui, Carele L-a trimis și nu vrea să facă voia Sa, deci nu vrea să piardă pe nimeni. Astfel că nouă datu-ni-sa Cuvântul lui Dumnezeu ca să ne judecăm numai pe noi înșine pentru ca să ne pocăim aici și dincolo să fim în fericire... căutând să facem fapte vrednice de pocăință și nu vrednice de mândrie și nici roade vrednice de faptele legii ci de Credință căci Pocăința înseamnă Credință, Smerenie, Dragoste, Sfințenie, Pace. Deci pentru ce tot ceri să nu judece unul sau altul? Nu cumva pentru faptul că ție ți se pare că judecă? Dar cel ce judecă nu face alteceva decât să se îndreptățească din faptele legii ... pe când creștinii se îndreptățesc prin Credința în Iisus Hristos... Deci ieși din cerucul vicios ca să fi și dumneata așa de voioasă cum sunt și eu atât de voios. Deci nu mai insinua cu întrebăruile tale acuyatoare? Căci nu întrebările aste trebuie să le pui sau să ți le pui ci o singură întrebare ni se va pune de Către Cuvântul lui Dumnezeu: ''-De ce sau pentru ce n-ai crezut? '' |
209. Pucioșii răstălmăcesc Scripturile
Inconsecvența pucioșilor față de vin este proverbială. Dacă prin 1965 ei făceau eforturi și raționamente halucinante pentru a-și răstălmăci propriile lor spuse, ca să dovedească “prin pilde multe” faptul că “vinul este lăsat să se bea” și că “băutul vinului trebuie pus în practică”, treizeci de ani mai târziu, când excesele lor de puritanism atingeau apogeul, ei exprimau regrete uriașe că n-au blestemat vinul odată cu țuica:
“…căci dacă un credincios a primit poruncă să nu bea vin, nu acesta este cuvântul, că a spus Domnul să nu bea vin, ci cuvântul “să nu bei” este în pilde multe, și pune-l în lucru, căci vinul este lăsat să se bea, dar pune în practică ce este cuvântul acesta.” (citat după Cuvântul Pucios din 17/30 aprilie 1965) De la niște excepții de conduită privind folosirea vinului, se ajunge rapid la o generalizare: Oricine bea vin (sau mănâncă carne) nu are nici înțelepciune, nici sfințenie: “Sunt plin de durere, că vinul a rămas neblestemat, și omul se îmbată de vin, și se îmbată și cei ce cred în cuvântul Meu, și se îmbată de vin slujitorii bisericii, nu numai de alte băuturi. Fiilor, e plagă mare peste oameni carnea și vinul, dar Eu, Domnul, voi lua acestea de la oameni, căci acestea trag pe om la despărțirea de Dumnezeu. Omul care mănâncă carne și bea vin, acela nu are înțelepciune din cer și nu are sfințenie în cuget și în trup și în inimă.” (citat după Cuvântul Pucios din 16-08-1998) Obsesia liderilor pucioși că vinul trebuia blestemat, împreună cu țuica, îi împinge la jocuri de cuvinte caraghioase și ieftine, cu puerile reflexe dadaiste care vin să-i gâdile la ureche: „vin când vin, plin de dor vin, plin de dor de vin”: „Eu sunt la ușă, și sunt ușa, și vin când nimeni nu se așteaptă să vin, și Mă doare că nu Mă așteaptă nimeni să vin când vin, și Mă doare de-Mi vine să strig în lung și în lat cu glas de durere că nu Mă așteaptă nimeni când vin, și iată, Eu mereu vin, și cu greu vin, căci nu sunt așteptat. V-am spus vouă să vă îmbătați de dor, că Eu plin de dor vin. Omul se îmbată de vin și îi este dor de vin, dar dorul de vin este șarpe în sufletul omului, fiindcă vinul este șarpe, și voi știți această taină, căci v-am spus-o. Și acum, iarăși îi spun omului că omul a făcut din vin, șarpe și dă vina pe Mine când face așa, și zice că e binecuvântat de Mine vinul. Eu însă spun: Nu! Și iarăși, și iarăși spun: Nu! Nu! Eu știu ce am binecuvântat. Eu am binecuvântat paharul Meu, nu paharul omului, iar în paharul Meu este Trupul și Sângele Meu, Care a stat pe cruce. L-am întrebat pe omul care spune că Eu am binecuvântat vinul, și i-am spus: "Poți tu, omule, să faci din vin, Sângele Meu?". Și dacă nu poți, taci și nu mai vorbi prostii; taci și nu mai fă păcate vorbind despre tainele Fiului lui Dumnezeu, care nu sunt de pe pământ, ci sunt din cer așa cum apa care s-a făcut vin pentru minunea de la nunta din Cana Galileii, era taină din cer, vin din minune și nu cum dai tu să-ți bați joc de tainele cerului, căci vinul este desfrânare, așa cum a fost la Noe când a făcut vin, de l-a făcut vinul să-l blesteme pe fiul său. Nu mai vorbi prostii să spui că vinul este sfânt când în Scripturi scrie că vinul este desfrânare.” (citat după Cuvântul Pucios din 19 -12-2003) Concluzia pucioșilor? “Vinul este desfrânare”. Cică așa scrie în Scripturi. Dar, oare, așa scrie? Citatul pucioșilor este de două ori răstălmăcit, ca să ajungă ei acolo unde vor: la blamarea severă a vinului. În Biblie nu scrie nicăieri că vinul este desfrânare, dar iată ce scrie: “Și nu vă îmbătați de vin, în care este pierzare, ci vă umpleți de Duhul.” (Efes.5,18) Prima răstălmăcire este schimbarea cuvântului “pierzare” cu “desfrânare”. Pentru aceasta, pucioșii își iau ca sprijin tălmăcirea neoprotestantă a Bibliei, care sună asemănător cu traducerea BOR, dar substanțial diferit: “Nu vă îmbătați de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiți plini de Duh.” (Efes.5,18) Care versiune este cea corectă? Să le raportăm pe amândouă la traducerea corespondentă din Biblia Ecumenică (TOB- Traduction Œcumenique de la Bible), cunoscut fiind faptul că această traducere este apreciată de cei mai mulți ca fiind cea mai apropiată de original: “ Ne vous enivrez pas de vin, il mene a la perdition, mais soyez remplis de l’Esprit” (Éphés.5,18) Adică: “Nu vă îmbătați cu vin, el duce la pierzare; ci fiți plini de Duh.” (Efes.5,18) Deci, traducerea BOR este mai apropiată de TOB, în ceea ce privește urmările îmbătării cu vin. Pucioșii au preferat însă versiunea neoprotestantă pentru că ei aveau un scop precis: diabolizarea vinului. Pentru aceasta, ei speculează simultan o a doua răstălmăcire, pe care o găsesc tot în versiunea neoprotestantă a Bibliei: sensul original “...în care este...”, sau “...el duce la...” a fost modificat în mod fraudulos, devenind “...aceasta este...”. Vinul trece deci de la cazul instrumental la cazul nominativ, devenind chiar autorul răului. Desfrânarea nu se mai află deci în vin, ci este însuși vinul. Deci, vinul este desfrânare – ceea ce trebuia demonstrat de pucioși! Dar în Scripturi nu scrie așa. În Scripturi scrie că vinul băut peste măsură poate duce la pierzare, și desigur, și la desfrânare. Nu vinul este rău în sine, așa cum reclamă pucioșii, pentru ca apoi să-l poată eventual blestema, ci proasta și nesăbuita folosire a lui de către cei care îl beau. După ce au blestemat nunta, scoțând-o din rândul celor Șapte Taine, pucioșii vor acum să blesteme și vinul. Ei au uitat că Domnul a sfințit nunta și a binecuvântat vinul în Cana Galileii, deci nunta rămâne pe veci sfințită, iar vinul rămâne pe veci binecuvântat. După ce nuntașii din Cana au terminat vinul, Domnul nu le-a spus: “Gata! Ați băut destul! Vă ajunge, ca să nu vă îmbătați!”, ci le-a mai sfințit încă, discret și prin minune dumnezeiască, alte șase vedre de vin, ca veselia lor să se întețească. Greșita folosire a vinului nu-i poate retrage binecuvântarea și nici nu-i poate aduce căderea sub blestem, dar poate cădea ca un blestem peste cei care sunt nechibzuiți. |
Citat:
Păi tot Cuvântul lui Dumnezeu nu este spre a face noi judecată ci ascultare de maimare căci îndreptățirea nu vine din faptele legii ci din faptele credinței smerite și ale pocăinței care rodesc dragoste sfântă, dar nu înaintea oamenilor ca să placi gLumii, deci este dat pentru ca să ne judecăm pe noi înșine spre pocăință și mântuire și nu spre distrugere și pierzare, și este dat să nu judecăm și să nu bârfim cu niciunchip pe Dumnezeu sau pe aproape și mai ales să nu ispitim căci este scris: ''Vai de cel prin care vine ispispita''. Deci Talmudul nu folosește la nimic ci doar descoperirea Credinței și trăirea în Credință... Fiindă Hristos n-a zis niciodată se se facă ție după talmud ci facă-se ție după credința ta în Dumnezeu și credința că El te poate Mântui și vindeca și ajuta și iubi și ferici căci mereu a zis: ''Credința ta te-a mântuit'' ori ''Facă-se ție după Credința ta''. Deci după credința în Cuvântul lui Dumnezeu. Iar criteriul de judecată va fi iubirea iar dacă ai avut iubire aristocratică cu privilegii și fărădelegi și răutăți și răzbunări mergi în jos pecând dacă ai avut o iubire care nu judecă pe nimeni sau măcar nu judecă după fața sau haina scumpă a omului atunci mergi sus și dacă ai iubit pe Dumnezeu până acolo încât să ai o iubire frățească și umilită de aproape atunci mergi sus pentru că dacă ai avut o iubire frățească iubind pe toți frații chiar dacă unii se arătau mereu ca dușmani cei mai temuți și ai răbdat pentru ea toate greutățile atunci mergi sus, dacă nu, atunci mergi jos... deci se va socoti și se va căuta dacă ai avut o dragoste fățarnică și minteresată funcție de ierarhiile trecătoare ale gLumii sau ai iubit până și pe vrăjmași tăi, adică pe casnicii tăi, pe apropiați dar urând desăvârșit și alungând din tine și din casa ta toate duhurile răutății ca nu cumva să faci faptele rele și să nu mai iubești, căci nu se poate ca să faci și binele și răul ci numai binele trebuie să-l împlinești, răul oricum și-l face omul cu mâna lui. Deci un singur lucru folosește: să ne iubim unii pe alții! Și să avem Credință în Dumnezeu ca să biruim tot păcatul și toată patima și cu siguranță vor apare și fapte vrednice de dragoste și de pocăință; căci a face fapte imitând oamenii ce se laudă cu faptele legii înseamnă să faci faptele mândriei, crezându-te vrednic și drept asemenea gLumii... și gLumea nu se vede cât e de ''vrednică'' și ''sfîntă'' și ''dreaptă''? Vai și cât te ''iubește'' gLumea... cu Talmud cu tot. Și aia e etica și echitatea ei, o scorneală complexă cu miros de Talmud, de smoală... bună de tot, ca să-ți dai acoperișul cu ea și să fi și tu bun de tot că nu te plouă la tine în senatoriul desfrânărilor făcut exact după senatoriul gLumii, cu bar, cu burdel, cu frigider mare, cu mașină de spălat mare, cu budoar plin de toate spoileile cu care se sulimenizează omul ca să placă gLumii și să avanseze... Știe el oare unde o să ajungă? Dar nu am zis că s-a desfințat legea sau proorocii ci am zis că Legea este Domnul nostru Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu căci prima poruncă începe cu: Eu sunt... |
Citat:
Tu crezi ca Talmudul e rau, e treaba ta! Dar intelege ca precum sufletul tau a fost modelat de credinta ta la care nu vrei sa renunti si al altora a fost la fel, modelat de credinta lor, iar sufletul e al lui Dumnezeu, doar El are dreptul sa-l judece. La sugestia ta ca si eu judec, poate ca fac si eu asta, desi nu-mi place, dar iubesc acest popor si nu pot privi indiferenta la judecata altora. In general, nu pot privi indiferenta nicio judecata care mi se pare nedreapta si daca pe unul sar mai multi si mi se pare nevinovat, nu pot sa ma fac ca nu vad. E poate ecoul unei Judecati nedrepte, care m-a durut... Ar trebui sa fiu mai altfel, "mai in acord cu lumea" sau mai in acord cu Dumnezeul meu, in care cred si care mi-a daruit acest suflet? |
poate cineva sa explice altceva sau dilaii sau dilii de la pucioasa sunt niste nebuni care au nevoie urgenta sa fue dus la un spital de psihiatrie tratati intens cu ce au mai puternic pa acolo.
|
Citat:
|
210.Prea Sfințitul Episcop IRINEU BISTRIȚEANUL se desolidarizează de "Noul Ierusalim"
210. Prea Sfințitul Episcop IRINEU BISTRIȚEANUL se desolidarizează de fenomenul religios de la Pucioasa
În legătură cu fenomenul religios de la Pucioasa, înregistrăm ca moment deosebit de important aducerea la cunoștința opiniei publice a mărturisirii scrise a Prea Sfințitului Irineu Bistrițeanul, prin care acesta se desolidarizează de fenomenul mai sus amintit. Dată fiind importanța acestei atitudini, reproducem mai jos integral acest document. Prea Fericite Părinte Patriarh, Prea Sfințit Sinod Cu adâncă durere sufletească îmi exprim părerea de rău că m-am implicat în fenomenul religios de la Pucioasa, intrând în altă eparhie și punând temelia unui așezământ cu un hrisov ce nu corespunde întru totul cu rânduielile canonice ale Bisericii dreptmăritoare. Sînt conștient că faptul acesta a scandalizat pe mulți creștini din țară și a mâhnit clerul bisericesc, mai ales după ce presa a prezentat cazul într-o manieră dramatică, ca fiind sursă de dezbinare în sînul Bisericii. Declar sincer că nu mă mai amestec în acest fenomen, nu mai fac act de prezență acolo și mă desolidarizez de el. Îmi cer iertare pentru tulburarea pe care am pricinuit-o și făgăduiesc să fiu credincios comuniunii sinodale și învățăturii noastre de credință, așa cum am jurat la hirotonia mea întru arhiereu”. București, 21 ianuarie 1993 |
211. Comunicat al B.P.C. al Patriarhiei Române despre fenomenul religios "Pucioasa"
211. Comunicat al Biroului de Presă și Comunicații al Patriarhiei Române în legătură cu fenomenul religios de la Pucioasa
În legătură cu fenomenul religios de la Pucioasa, reamintim ca moment deosebit de important atitudinea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, făcută publică printr-un comunicat al Biroului de Presă și Comunicații al Patriarhiei Române. Dată fiind importanța acestuia, reproducem mai jos integral acest comunicat. Comunicat Deoarece, în ultima perioadă, în mass-media au fost făcute publice opinii contradictorii, incitante și adesea nefundamentate îndeajuns, referitoare, pe de o parte la ceea ce ar putea fi denumit “fenomenul religios de la Pucioasa-Glodeni” și pe de altă parte la implicarea Prea Sfințitului Irineu Bistrițeanul în această problemă, Biroul de Presă și Comunicații al Patriarhiei Române face următoarele precizări: Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ședința sa de lucru din 22 ianuarie 1993, pe baza datelor pe care le deține în prezent, a analizat fenomenul Pucioasa-Glodeni și consideră că acesta nu se înscrie în tradiția Bisericii Ortodoxe, în ceea ce privește învățătura de credință și formele de manifestare ale vieții religioase. Pentru studierea în continuare a fenomenului, s-a hotărât formarea unei comisii speciale, care urmează să cerceteze acest caz și să tragă concluziile ce se impun. În aceeași ședință, Sfântul Sinod a luat act de mărturisirea scrisă a Prea Sfințitului Irineu Bistrițeanul, potrivit căreia Prea Sfinția Sa regretă implicarea personală în fenomenul religios de la Pucioasa și se desolidarizează de el. Prin aceeași mărturisire, Prea Sfinția Sa afirmă: “Îmi cer iertare pentru tulburarea pe care am pricinuit-o și făgăduiesc să fiu credincios comuniunii sinodale și învățăturii noastre de credință, așa cum am jurat la hirotonia mea întru arhiereu”. Biroul de Presă și Comunicații al Patriarhiei Române (ianuarie 1993) |
Citat:
|
eu nu stiu care-i treaba cu aceasta credinta a celor de la Pucioasa, dar imi este simpatic vsovivi si am respect pentru credinta lui. Pare baiat de bun. :)
|
212. Cum era perceput "Noul Ierusalim" de către Biserica Ortodoxă Română în anul 1992
Biserica Ortodoxă Română în anul 1992 – Date statistice: Activitatea intenă a Bisericii Ortodoxe Române. Evenimente deosebite: ... Preocupări și acțiuni ale clerului la activitatea social-caritativă, filantropică și de asistență religioasă: ... Organizații cu caracter religios care funcționează cu binecuvântarea Patriarhiei Române: 1. Asociația “Oastea Domnului”; 2. Liga Tineretului Ortodox Român; 3. Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români; 4. Asociația Studenților Teologi Ortodocși Români; 5. Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe; 6. Frăția Ortodoxă Română; 7. Asociația Filantropică Medicală “Christiana”; 8. Așezământul “lumina satelor”. Activitatea editorială a Bisericii Ortodoxe Române în sprijinul îndrumării și îmbunătățirii activității pastoral-misionare a clerului și al răspândirii dreptei credințe în rândurile credincioșilor: ... Viața religioasă și morală a clerului și credincioșilor și relațiile cu celelalte culte:
Conservarea bunurilor Patrimoniului Bisericesc: ... Învățământul Teologic: ... (Datele de mai sus reprezintă un extras din Darea de seamă pe anul 1992 a Cancelariei Sfântului Sinod) |
Citat:
Deci ai văzut dumneata de unde venea potoarea acoperită bine cu nisisip? Iată care este rodul celor 62 de ani de stalinism și ciaușism și hitlerism și nazism și leninism și ce mai vrei dumneata să adugi: Au judecat pe Domnul și s-au scos pe ei vrednici și pe Domnul sectă și eres și diavol ce face dezbinare, păi atunci nu se pune întrebarea care este diferența față de Ana și Caiafa și Pilpilat cel din Pontpont? și nu se pune întrebarea că repede, nici după 62 de ani, au schimbate evanghelia care nu este alta decât Cuvântul lui Dumnezeu, transformând-o într-o evanghelie a lui mamaona ce slujește fățărniciei și păcatului... căci iată ce au cutezat, unii, nu dăm nume, să scrie ca și sentință: la capitolul relații cu maimicii, băgându-i la alte culte: ''Apariția mișcării religioase sincretiste de la Glodeni-Pucioasa “Noul Ierusalim”, în cuprinsul Arhiepiscopiei Târgoviștei, cu tendințe de sfâșiere a unității credinței și moralei Bisericii stămoșești. Această mișcare, cu tendințe centrifuge, ieșind din canonicitate și prezentând simptomele unei erezii, cu tendința de a se izola și închide în ea însăși, cu manifestări și practici oculte, proliferează și în alte zone din țară, în special în Moldova;'' Deci apariția nu este apariție ci este pogorârea Domnului din Cer ca să aibă Tatăl oi căci altfel pe toate le-ar fi dus diavolul răpitor îmbrăcat în haină de sfințișor, direct în pierzare, și vezi așa au luat ei Oastea și celelate trâmbițe băgându-le sub ei, dar măcar dacă ar fi slujit ei lui Hristos, opărindu-se fainfrumos la părintele Ioan Iovan adică la Trâmbița Apocaliptică nr.5 cu care acum se laudă dar ieri l-au anatemizat, căci iată cum au procedat, au zis așa: ''Ori vă supuneți lui nenia cu pisisikaa din lesă ca să o liniștim pe tanti grijania, și să mergeți și voi după noi care ne închinăm lui înfrățindu-ne cu celelalte pisici și motani ori dacă nu atunci vom apela la autorități și o să vă desfințeze și o să vă confiscăm toate exact așa cum au pățit-o cei cu schitul Bistrița, biserica KGB și a lui Dogaru... căci iată ce se spune pe tv, că au greșit că purtau rasă monahală sau haine de preoți sau că hirotoneau femei, ...'' citat aproximativ născocit... din crudul Adevăr. Păi cine s-a înstăpânit pe lucrurile Domnului ca nu cumva să poarte oamenii rasă monahală adică sac de păr? Cine a transformat biserica în securitate? Cine a transformat haina monahală în port de calitate superioară cu legitimație la securitate? Cine a transformat biserica în slujirea la minciună și tiranie și terorism și răpire și pâră? Adepții lui Dogaru așa cum yice un yiarist pe TV? Ei sunt KGB-ul? Ei distrug unitatea bisericii ortodoxe? Păi cu cine e unită această unitate pe la mijloc? Deci această unitate este unitatea vicleniei și a adulterului, căci au târât oile ca să nu se mai închine lui Dumnezeu ci la tot felul de oameni și tovarăși plini de minteres și propapropagandă. Răspunsul e simplu de aflat: ''Dacă pe Mine, pomului verde cu roade bune și tainice m-au hulit și scuipat și urât și bătut și m-au scos afară din vie și din vin, dar atunci vouă, care sunteți uscați și dați roade rele ce or să vă facă? Fiindcă nu este slujitorul mai mare decît stăpânul Său! Așa că la ce vă așteptați'' (citat aproximativ și răstălmăcit că nu țiu minte și sunt păcătos, dar cercetați și voi dacă mint) Deci care este aia altă evanghelie? Slujirea Chefului păcătos și fățarnic așa cum Barnaba se luase dupe Chefa și ceuilalți care se fățărniciseră de frica iudeilor? Și a zis sf. Pavel foarte clar: ''Asta nu e de la Domnul nostru Iisus Hristos ci e din gLume, și dacă noi sau un înger din cer suntem păcătoși asta nu înseamnă că Domnul nostru este păcătos, ferească Dumnezeu, ci bineânțeles că de frică, de frica lui nenia cu pisiskaa din lesă, ca să nu-i dea drumul și să nu aymuțe eretele lui de pe umărul drept, de aia am ajuns noi așa, de frică pentru ca să nu vă pape lupul și să vă facă papara lui nenia în tigaia lui tantă grijania și apoi cafea cu frișcă ... din aia neagră. Eu n-am nimic de pierdut și nimic de câștigat decât dacă judec am să-l pierd pe Hristos, dar iată că ați fost vrednici de înfruntare! Căci nu este altă Evanghelie decât numai tot Cuvântul lui Dumnezeu și nu al meu, eu păcătosul mirean păcătos din poBOR, foarte mare păcătos de acum că iată ce ''curaj'' am avut ca să vă spun de la distanță, din nou, că: Judecățile cele strâmbe nu slujesc lui Dumnezeu ci știm noi cui... acelora ce se emană ei și se reemană ei ca furând meritele altora, ale agenturilor și ale teroriștilor, după ce au distrus și au devalizat totul să se reemane ca marele salvatore de la patria... căci iată ei se cred frontul salvării naționale... de parcă nu Boc și Ciorbea și Remeș ar fi scos țara asta din gropa fără fund, ci ei, deci iată răsplata pentru jertfa moților făcută înaintea lui Dumnezeu, au fost bălecăriți în toate gazetele și pe toate televiziunile ca niște infractori... Deci cine sunt cei ce dețin televiyiunile și cine își arată chipul mârșav printre știri la rubrica noutăți? Și ce interes au avut și au ei, băjeții buni, buni de tot? Sigur că pe voi nu vă interesează decât să tăceți ori să uitați Adevărul, yis de 7500 de ani. Ori fără Adevăr și fără dreptate cum anume se va bucura Dragostea în veșnicie? Fără jertfa Domnului spre împăcare cu Tatăl cum ieșeați voi din iad? Și cum ieșiși voi dacă mere loviți cu piciorul în țepușe? Fără Dumnezeu... cred că vă dați seama cum vă salvați. Deci dragii mei frați și surori creștin ortodocși, mai ales pucioși, deci să nu-i credeți pe maimarii voștrii dacă vor visa și vor cuteya și vor îndrăzni și vor spune că ne e Dumnezeu Cel care a vorbit prin sfintele Sale Trâmbițe, toate... mai ales dacă vor minți despre Verginica și Mihaela... Să nu-i credeți cu niciun chip! Amin. ''Iar cine nu mă primește pe Mine, nu primește nici pe Tatăl Carele M-a trimis și nici nu are Duhul căci Duhul proorociei și Mărturia Mea este Duhul proorociei, căci Domnul se mărturisește peste pământ pregătindu-se întru venirea Sa. '' ''Dar nu am venit ca să vă judec ci ca să caut oaia pierdută... Deci lăsați creștinii să vie la Mine și Eu le voi da Cuvântul Vieții.'' Cam așa ceva ar fi vorbit Dumnezeu, și chiar vorbește așa prin prooroci și prin cele 7 Trâmbițe ale Sale, Trâmbițe Apocaliptice... iar eu păcătosul mirean din poBOR abea am cercetat sumar să văd unde se află dreptatea? Și iată am mărturisit că nicidecum nu se află ea, dreptatea și dragostea și smerenia și CREDINȚA, în ograda unde a rodit Pisisikaa. Acolo nu e! Și vai de cel prin care vine ispita! Căci să-l vezi cum va munci apoi ca să refacă el credința în cei pe care a distrus-o și i-a păcălit ca să-și pună oamenii nădejdea în ei în loc să și-o pună în Dumnezeu, nu eu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
“... Am venit la tine, nu cu trupul, ci cu Duhul. Dacă eram cu trupul, cel mai credincios al Meu M-ar fi răstignit. Spun de Ioan și de Veronica de la Vladimirești, care o urăsc pe Verginica. Averea lor e în mâna lui Dumnezeu. Aceasta este pentru încăpățânarea poporului de la Vladimirești. Li s-a luat acest dar pentru că nu au fost vrednici.” (citat după Cuvântul Pucios din 4-12-1975) Deci, cum spui tu că Ioan Iovan și Veronica Gurău au fost Trâmbițe Apocaliptice? Poate au fost pentru dracu', dar în nici un caz pentru Dumnezeu, căci Dumnezeu este iubire. |
“Fenomenul PUCIOASA” văzut de părintele Constantin Galeriu
Fiind rugat să-și exprime opinia despre "Noul Ierusalim" de la Pucioasa, părintele Constantin Galeriu a declarat următoarele:
“ Lucrurile sunt într-un anumit fel similare cu cele de la Vladimirești. Problema capitală e să analizăm mai mult și să vedem ce atitudine să luăm, ca nu cumva să producem tulburare și mai mare în popor. Cum văd eu, personal, lucrurile? În Sfânta Scriptură orice descoperire dumnezeiască nu se face subiectiv, numai într-un loc. Spune Scriptura că “în gura a două-trei mărturii stă adevărul. Exemplu: Domnul se descoperă lui Saul pe drumul Damascului dar și lui Anania în Damasc; Sfântului Petru la Iope dar și lui Corneliu sutașul; Maicii Domnului însăși i-a zis: “Și iată și rudenia ta Elisabeta a zămislit și ea fiu... și aceasta este a șasea lună... și în acele zile sculându-se Maria s-a dus în grabă la ea”, ne spune Evanghelia. S-a dus, deci, imediat pentru confirmare. Toate descoperirile dumnezeiești numai așa pot fi confirmate, prin două-trei mărturii și prin semne vizibile”. Comentariu: Observația de fond a părintelui Galeriu este pertinentă întrucât, în acel an în care făcea această declarație (1992), el știa bine că singura “dovadă” că cele pretinse de pucioși sunt adevărate era “mărturia” celor care declară că “aud Cuvântul Domnului”, dar nimeni din exterior nu le-a confirmat vreodată spusele, în calitate de martori oculari. Ulterior, s-a dovedit că însăși afirmația pucioșilor că “14 aleși aud simultan Cuvântul” era o minciună, menită să sporească în credibilitate declarațiile oficiale ale liderilor pucioși, iar singura care a mai rămas în prezent cu pretenția că “aude Cuvântul” este Mihaela Tărcuță, cea care îl și scoate la lumină, după ce, mai mult ca sigur, îl fabrică pe ascuns. Iar dacă nu-l fabrică, nici ea nu știe de la ce duh îl primește, deși pretinde cu tupeu că “e de la Duhul Sfânt”. Căci Mihaela a fost auzită de mai multe ori când, în cercuri restrânse, formula o aceeași întrebare care îi descumpănea adânc pe cei care o ascultau: “Oare, acest Cuvânt o fi de la dracul, sau de la Dumnezeu?” Ceea ce pare interesant este că la pucioși există mărturii din interior care confirmă că “fenomenul” este o farsă! Pucioșii pretind că Verginica era “a șasea trâmbiță apocaliptică”, în timp ce “a patra” și “a cincea trâmbiță” ar fi fost (după spusele lor) preotul Ioan Iovan și maica Vasilica(Veronica) Gurău de la Vladimirești. Or, Ioan și Veronica au contestat-o vehement pe Verginica! Pucioșii, ca să salveze aparențele, au pretins mai târziu că aceștia doi au contestat-o “din invidie” și “pentru că o urau”: “... Am venit la tine, nu cu trupul, ci cu Duhul. Dacă eram cu trupul, cel mai credincios al Meu M-ar fi răstignit. Spun de Ioan și de Veronica de la Vladimirești, care o urăsc pe Verginica. Averea lor e în mâna lui Dumnezeu. Aceasta este pentru încăpățânarea poporului de la Vladimirești. Li s-a luat acest dar pentru că nu au fost vrednici.” (citat după Cuvântul Pucios din 4-12-1975) Admițând că așa este, adică cei doi erau invidioși și o urau pe Verginica, dăm de altă dandana: sentimentul de ură îi descalifică pe cei doi chiar din demnitatea de creștini, darămite din cea de “trâmbițe ale lui Dumnezeu”. În acest caz, teoria celor “șapte trâmbițe”, apărute aproape simultan pe meleagurile românești în secolul XX, cade și ea în ridicol, fiind dovedită a fi o minciună frumoasă, dar... totuși... o minciună. |
214. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de părintele Dumitru Stăniloae
214. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de părintele Dumitru Stăniloae:
“ Citiți capitolul II din Epistola a II-a către Tesaloniceni. Umbla atunci vorbe printre creștini că Hristos este aproape, că va veni curând, și apostolul le-a spus că nu va veni curând. Va veni după ce se vor ivi mulți amăgitori care se vor da drept Dumnezeu. Mi se pare că trăim timpurile acestea. Eu am crezut, până acum, că s-a terminat cu prezența satanei în lume, începută prin Renaștere și prin toate filosofiile atee, atunci când s-a terminat cu comunismul. Mi se pare că acum am intrat într-o epocă și mai grea. Atunci știai că sunt atei și te păzeai de ei. Acum iau fel de fel de măști și fac chiar minuni și semne. Apar în fel de fel de forme și amăgesc pe mulți, să se depărteze de la Hristos cel adevărat. Există un sculptor, Zidaru, care e ispititor prin ceea ce prezintă și care a făcut o biserică la Pucioasa (Glodeni). Sunt și alții, chiar în Biserică, care se așează în locul lui Dumnezeu, cum spune Sfântul Apostol Pavel în capitolul acesta”. Comentariu: Pe vremea aceea (anul 1992) nimeni, nici măcar vizionarul Dumitru Stăniloae, nu-și putea închipui că “ispititorul” sculptor, Zidaru, este doar un paravan, fiind la rândul lui adânc înșelat de niște ispititori adevărați, unși cu toate alifiile “duhovnicești”. În naivitatea lui și cu cunoștințele lui religioase destul de precare, Zidaru a fost ușor de amăgit de liderii pucioși că “în fața lui stă o misiune istorică”, aceea de a-i servi lui Dumnezeu ca “purtător de Cuvânt”. Zidaru a luat totul în serios (el fiind un om serios din fire) și și-a băgat capul în jug. S-a făcut scut de apărare sub care s-au ascuns liderii pucioși cei lași și fricoși, ca să scape de acuzațiile de mincinoși, eretici și amăgitori, căci pe vremea aceea spiritele din Biserică erau tare aprinse și îndârjite împotriva ereticilor. În capul lui Zidaru s-au spart toate oalele de noapte aruncate cu năduf de cei care simțeau că e ceva putred cu “secta lui Marian Zidaru”, dar nu vedeau uscăturile din cauza pădurii care le ocrotea. Și măcar dacă ar fi fost secta lui. Dar secta era a altora, a liderilor pucioși cei frauduloși și mincinoși, care după ce i-au stors pe Zidari, ani de zile, până la ultima picătură de energie, de finanțe și de prețuire publică, i-au abandonat și chiar i-au alungat din “mănăstirile” lor mixte și din ogrăzile lor “șfinte”. Apoi i-au acuzat pe ei de minciună, de neascultare și de răzvrătire, ca să iasă ei, dictatorii pucioși, basma curată. Biserica de la Glodeni n-a făcut-o Zidaru, dar au făcut-o alții mai șmecheri cu banii lui. Au făcut-o cei care s-au așezat în locul lui Dumnezeu și au început să vorbească în numele Lui. Și atunci s-au împlinit proorociile Scripturii de la 2Tesaloniceni (despre care vorbea atunci Stăniloae) cum că va veni un duh care va pretinde că vorbește “Cuvânt” din cer și va amenința că ziua Domnului a și sosit, ca un fur noaptea (și de-aceea n-a văzut-o nimeni). Dar adevărata Zi a Domnului nu va veni până nu va veni Potrivnicul, ca să se așeze în templul lui Dumnezeu. Și de aceea, Dumnezeu le trimite fiilor pierzării o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni, poleite cu semne și minuni: “În privința venirii Domnului nostru Iisus Hristos și a adunării noastre împreună cu El, vă rugăm, fraților, Să nu vă clintiți degrabă cu mintea, nici să vă spăimântați – nici de vreun duh, nici de vreun cuvânt, nici de vreo scrisoare ca pornită de la noi, cum că ziua Domnului a și sosit. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credință și nu se va da pe față omul nelegiuirii, fiul pierzării, Potrivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește Dumnezeu, sau se cinstește cu închinare, așa încât să se așeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu. Nu vă aduceți aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri? Și acum știți ce-l oprește, ca să nu se arate decât la vremea lui. Pentru că taina fărădelegii se și lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte. Și atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale și-l va nimici cu strălucirea venirii Sale. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoțită de tot felul de puteri și de semne și de minuni mincinoase, Și de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască. Și de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni, Ca să fie osândiți toți cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.” (2Tes. 1-12) Ani de zile, liderii pucioși i-au mințit pe adepții lor că până la venirea Domnului “mai e o clipă mică”. Ani de zile i-au amăgit că nu vor mai muri, căci Domnul îi va ridica cu trup cu tot în văzduh, ca să-L întâmpine pe norii cerului. Între timp unii dintre adepții pucioși au murit așteptând, iar cei rămași încă mai așteaptă să nu moară. Lucrarea de amăgire a liderilor pucioși s-a dovedit a fi un succes desăvârșit, cei înșelați fiind tocmai cei care i-au cocoloșit pe stăpânii lor, închizând ochii la escrocheriile lor și acoperindu-le caracterul nedrept și mizerabil, pentru că “ n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea”. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:36:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.