Paduraru |
04.10.2010 16:41:13 |
Citat:
În prealabil postat de Bast-et
(Post 294090)
Oh, si de ce omori serpii? Deoarece tie frica? Presupun ca aceasta "fobie" vine de la indoctrinare, sa toti serpi sunt draci... Asa-i?
Te mandresti cu irationalitatea ta?
In primul rand sarpele nu te ataca din propria iniziativa, ci doar cand este speriat sau amenintat de un predator, cu exceptia anacondelor, care alea le intalnesti in Africa sau in America de Sud. Tu esti un pericol pentru el, esti mai mare si n-are cum sa te manance. Si in plus sunt utili, deoarece mananc soareci si sobolani.
|
Rectific, omor viperele, mergând pe ideea că eu dacă l-am văzut și m-am ferit de el, o oaie, o ciută, un urs (știu un caz concret la Cheile Bicazului când o ursoaică a murit în urma unei mușcături de viperă), un alt om (turist montan, muncitor forestier - la plantații de puieți știu destule cazuri, cioban, culegător de fructe de pădure etc.) s-ar putea să calce pe viperă și ... va fi compostat. Dacă un om reușește să dezinfecteze rana, apoi să meargă la cel mai apropiat centru sanitar pentru administrarea de ser antiviperin, oaia, ciuta, ursul și alte animale-posibile victime ale viperei nu vor putea face acest lucru și vor muri. Sincer, mai dragi îmi sunt animalele enumerate mai sus decât vipera. Bineînțeles, nu e un raționament valabil, însă fiecare face după cum îi dictează conștiința. Nu vreau să-i combat pe herpetologi, nici viperele până la exterminare. Șarpele de casă și năpârca nu le ucid, deoarece nu sunt veninoase. Corect, vipera face parte din lanțul trofic, are rolul ei, dar mai există ulii șoarecari, bufnițele, ariciul.
Nu știu dacă vreo doctrină religioasă spune că șerpii sunt draci.
|