Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cele mai sarace tari din Europa sunt cele crestine(ortodoxe) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10892)

arwein 12.10.2010 20:56:33

Horatiu nu e ateu, dar a fi credincios nu inseamna sa nu vezi unele lucruri. A subliniat diferenta mare care exista intre a crede si a a te manifesta crestin. E muuuuult mai greu sa te comporti crestineste, sa iti faci treaba bine, sa fii ingaduitor, sa tii gura inchisa, sa nu inseli, sa nu te lauzi, sa nu invidiezi. Luam din religie ce ne convine si ne mangaie, rejectam ca fiind retrograd ceea ce ne pune in situatia de a ne schimba. Treaba e ca pentru a trai crestineste cu adevarat trebuie sa ne muncim, sa renuntam la multe lucruri. Oamenii nu sunt pregatiti sa faca asta. Religia e buna cand ceri sa ti se indeplineasca ceva, dar e privita cu zambete cand e vorba de a face un sacrificiu ("ma iarta Dumnezeu ca fur, ca doar stie ca sunt sarac", "nu fur de la oamnei, ma descurc cum pot de la Stat, ca daca nu o fac eu, o face oricum altul"). A nu recunoaste ca exista o prapastie intre credinta declarata si cea traita e o gresala, dupa parerea mea foarte mare! Si contine in ea germenii vii ai raului.

Miha-anca 12.10.2010 20:56:37

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 296589)
Cu ce anume ? Chiar nu-mi arde de glume ! Este agnostic , si e in lista mea ! Este un bun IT-ist , gandeste matur , cu toate greselile facute in trecut pe acest forum , pentru care a fost si banat . S-a schimbat in BINE si promite mult . Dumnezeu lucreaza acolo unde este samanta buna si pamant roditor ! ! !

Referitor la lista spuneam ca glumesti. Doar duhovnicul poate face afirmatiile de mai sus despre cineva.

cristiboss56 12.10.2010 21:03:59

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 296597)
Referitor la lista spuneam ca glumesti. Doar duhovnicul poate face afirmatiile de mai sus despre cineva.

Nu cred ! Parintele Gheorghe poate confirma ca ce am spus , poate spune orice om de buna credinta , poate doar ca duhovnicul sa certifice in cele din urma . Dar sa nu uitam : " Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale , si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce ".

Pr. Gheorghe 12.10.2010 21:37:23

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 296599)
Nu cred ! Parintele Gheorghe poate confirma ca ce am spus , poate spune orice om de buna credinta , poate doar ca duhovnicul sa certifice in cele din urma . Dar sa nu uitam : " Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale , si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce ".

Eu am inteles, de cand ai spus prima data, ca te referi la lista de prieteni aici pe forum. Am verificat acum si Horatiu este acolo! In aceasta ordine de idei nu prea inteleg legatura intre lista si duhovnicie! Sau este vorba de alta lista?

Last Edit:

Cred ca m-am prins! Iertati-ma sunt greu de cap!

Problema in discutie, cu duhovnicia, se refera la afirmatii si nu la lista. Lista era doar cu mirarea si atat!
Daca asa sta treaba, daca nu esti preot sa nu te apuci sa-l spovedesti pe Horatiu, altfel Biserica se bucura cand fratii se sprijina intre ei si prin cuvant, iar Dumnezeu binecuvanteaza aceasta stare!

Langu 12.10.2010 21:48:09

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 296025)
Cum este posibil ca cele mai sarace tari din Europa sunt cu procentele cele mai ridicate de crestini (ortodoxi)?

Tu ce crezi,de ce sunt cele mai sarace?

cristiboss56 12.10.2010 21:51:03

Citat:

În prealabil postat de Pr. Gheorghe (Post 296609)
Eu am inteles, de cand ai spus prima data, ca te referi la lista de prieteni aici pe forum. Am verificat acum si Horatiu este acolo! In aceasta ordine de idei nu prea inteleg legatura intre lista si duhovnicie! Sau este vorba de alta lista?

Nu , Părinte, era vorba de ce spunea Anca ! Ea spunea că numai Duhovnicul poate spune dacă cineva e pe drumul cel bun și că Dumnezeu lucrează acolo unde sămânța e bună si pământul roditor. Adică aceste afirmații ale mele pot fi făcute numai de Duhovnic , eu afirmând că orice om de bună credință o poate face , mai ales că-i cunosc evoluția lui Miron . Mai pe scurt , laudele sau aprecierile mele la adresa lui Miron nu pot fi făcute de mine , ci de duhovnicul lui, ceea ce nu cred . Orice om poate aprecia pe cineva pe care îl cunoaște, fie și pe net . Cam asa-i "problema". Doamne ajută!

Pr. Gheorghe 12.10.2010 22:09:24

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 296614)
Nu , Părinte, era vorba de ce spunea Anca ! Ea spunea că numai Duhovnicul poate spune dacă cineva e pe drumul cel bun și că Dumnezeu lucrează acolo unde sămânța e bună si pământul roditor. Adică aceste afirmații ale mele pot fi făcute numai de Duhovnic , eu afirmând că orice om de bună credință o poate face , mai ales că-i cunosc evoluția lui Miron . Mai pe scurt , laudele sau aprecierile mele la adresa lui Miron nu pot fi făcute de mine , ci de duhovnicul lui, ceea ce nu cred . Orice om poate aprecia pe cineva pe care îl cunoaște, fie și pe net . Cam asa-i "problema". Doamne ajută!

Problema este sterila! Bineinteles ca oricine isi poate forma o parere si o poate exprima ulterior. Daca ai in vedere zidirea sufleteasca a fratelui si chiar reusesti sa-l ajuti, ai castigat un suflet! Trebuie spus doar, sa nu lasi sa apara mandria ca sa nu-ti pierzi plata de la Domnul. La modul general cam atat!

afaraploua 12.10.2010 22:12:47

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 296571)
Romanii sunt saraci pentru ca, in loc sa munceasca si sa-si vada de treaba il judeca pe cel ce vrea sa faca ceva, il invidiaza si ii baga bete in roate.

asta asa e, si sunt lipsiti de modestie si de bun simt.

cristiboss56 12.10.2010 22:16:06

Corect !

Citat:

În prealabil postat de Pr. Gheorghe (Post 296623)
Problema este sterila! Bineinteles ca oricine isi poate forma o parere si o poate exprima ulterior. Daca ai in vedere zidirea sufleteasca a fratelui si chiar reusesti sa-l ajuti, ai castigat un suflet! Trebuie spus doar, sa nu lasi sa apara mandria ca sa nu-ti pierzi plata de la Domnul. La modul general cam atat!

Mândria și să nu fie făcută spre Slava deșartă ! Slava deșartă deja e săvârșită prin cele spuse de mine , dar sunt sigur că pot(putem) câștiga un suflet în cazul de față .

Miha-anca 13.10.2010 00:02:58

Revenind la saracia romanilor, am ascultat astazi discutiile de la TV International referitor la ceea ce se intampla in Parlamentul Romaniei in legatura cu noua Lege a pensiilor, si am ajuns la concluzia, ca cineva isi bate joc de romani, iar romanii asteapta sa vada ce se mai intampla...
Sistemul este inca lipsit de orice transparenta, incat nu se stie unde trebuie actionat si in ce fel, pentru a indrepta lucrurile.

Oare nu s-a vazut ca reactia maselor la asa o lege nedreapta, de a majora varsta de pensionare la 65 ani, a dat rezultate?!?

Stau si ma intreb cum de isi permite UE sa impuna romanilor asa o lege?!? Practic ei propun... Dar ma mir si mai mult ca romanii din Parlament accepta asa o lege in detrimentul interesului propriului popor, care i-a ales.
S-a vazut apoi ca ceea ce cere UE nu este batut in cuie si poate fi negociat ca orice altceva.

Am auzit de atatea nereguli, incat sub nici o forma nu se mai poate trage concluzia ca saracia se trage de la credinta ortodoxa. A fost o surpriza si faptul ca unii alesi nu stiu sa numere...

Cred ca a venit vremea ca tot romanul sa-si lase pasivitatea si sa devina cetatean activ, care sa ajute la indreptarea lucrurilor in Romania, ca sa nu mai dam vina pe ortodoxie pentru incapacitatea unora.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:12:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.