Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   Intrebari si nu numai (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1116)

cowboy 21.07.2009 02:22:24

Citat:

În prealabil postat de Saurian (Post 14938)
Ce-i determina? Dorinta sa fie doar cu Dumnezeu. Am simtit un timp aceasta chemare. Te simti de parca vrei sa fii doar cu Dumnezeu si parca oamenii ar sta intre tine si Dumnezeu. Dar sa nu ma intelegi gresit. Nu-i urasti pe oameni, ii iubesti si vrei sa-i ajuti dar doresti sa stai tot timpul cu Dumnezeu. Este greu de exprimat acest sentiment. Acum daca tinerii reusesc sa renunte cu totul la cele lumesti e simplu de raspuns. Da. Nu e greu sa renunti la totul. La inceput e putin mai greu pana cand incepi sa gusti din adevarata viata iar atunci cele lumesti ci se vor aparea amaraciuni. Dar e nevoie de putina nevointa. Din cate am citit pe acest forum persoanele care au renuntat la calugarie au fost cele care s-au smintit ca manastirile nu sunt cum e scris in cartile Sf. Parinti.

Stii de ce eu am renuntat la acest gand? Cred ca din cauza ca mi-a disparut. Adica nu pot spune ca ma renuntat cu totul la acest gand ( doar pentru moment ) ci incerc sa urmez sfatul unei persoane induhovnicite caruia i-am spus despre toate gandurile mele si mi-a spus ca, crede ca inca nu sunt gata sa fac o alegere intre viata monahala si cea de familie. In plus faptul ca acea persoana era casatorita si m-a facut sa simt ca e un om cu mare har de la Dumnezeu m-a facut sa ma gandesc si la o desavarisre in viata de familie. Dar ce voi face nu stiu.

Doamne ajuta!:D

Cea ce ai simti tu este un gand bun,o atingere spirituala din partea lui Dumnezeu si ar trebui sa continui.
Daca satana simte ca un om descide ochi inimi inaintea lui Dumnezeu repede isi ia masura de precautie sa indeparteze pe acel om de la Dumnezeu.
Probabil ca numai simti aceasi treaba pentru ca satana incearca sa te indeparteze de dumnezeu,dar incearca cu toata inima ta sa te intorci pe drumul lui Dumnezeu,si Dumnezeu nu te va lasa.

Cere sfatul lui Dumnezeu cu incredere si va fi cel ami bine.

florinna01 28.07.2009 22:12:45

pt ory
sa stii ca si eu am vzt niste lucruri ciudate rau la manastirea agapia,d'aia nici eu nu ma duc la manastire ... pt ca sunt unele maici batrane care vor sa vii acolo cu "zestrea de fata mare "asa s-au exprimat cand s-a dus sora mea acolo ca si ucenica,le-a trimis maica-mea aur ,pachete cu mancare,perne,lenjerii ,etc si tot nu erau multumite......
sora mea scotea ceapa din pamant iarna la minus 20 de grade....si alte lucruri ..etc

eu nu zic,sunt convinsa ca exista si manastiri ok in romania,dar parca tot in manastirile de barbatii e mai ok,asa ca cine e barbat si are kemare i-as recomanda frasinei si apoi athos..

eu asa gandesc
daca cunoasteti manastiri cu maici mai preocupate ca Maria nu ca Marta...as vrea sa stiu

Noesisaa 28.07.2009 23:03:51

Pai mi se pare destul de rezonabil ca fata care vine la manastire sa se calugareasca sa aduca si zestrea pe care ar fi primit-o daca s-ar fi maritat. Care e diferenta pana la urma -- tot plecare de acasa se cheama.

Nu vreau sa judec, dar cine, gospodar fiind, lasa ceapa in pamant pana in mijlocul iernii cand sunt - 20 de grade?? Ceapa inghetata nu e buna de nimic.

cristina2012 28.07.2009 23:32:09

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 156878)
Pai mi se pare destul de rezonabil ca fata care vine la manastire sa se calugareasca sa aduca si zestrea pe care ar fi primit-o daca s-ar fi maritat. Care e diferenta pana la urma -- tot plecare de acasa se cheama.

Bine ca nu dau si petrecere cu dar inainte:21: Daca ar fi asa rezonabil sa dai zestrea de fata mare, ar insemna ca o gramada de tineri/tinere nu ar mai avea ce cauta in manastire pentru ca nu au zestre, pur si simplu banii ar fi aceia care ar permite accesul la "starea ingereasca". E o uraciune inaintea Lui Dumnezeu. Si asa multi parinti sufera cand copilul pleaca la manastire si ar face orice sa-l retina, uite ca cu zestrea se rezolva imediat, nu-i dai si ramane in lume... E o aberatie pana la urma.
Zestrea are o alta insemnatate...

Exista si alt fel de manastiri in Romania (de maici sau de calugari).

valentin.viliga 29.07.2009 00:05:53

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 156878)

Nu vreau sa judec, dar cine, gospodar fiind, lasa ceapa in pamant pana in mijlocul iernii cand sunt - 20 de grade?? Ceapa inghetata nu e buna de nimic.

poate au lasat-o acolo sa incerce rabdarea la novice:24: :35:

casandrasa 29.07.2009 00:18:38

Mai sunt si exceptii,dar manastirile sunt locasuri de credinta si curatie.

Noesisaa 29.07.2009 00:35:49

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 156880)
Bine ca nu dau si petrecere cu dar inainte:21: Daca ar fi asa rezonabil sa dai zestrea de fata mare, ar insemna ca o gramada de tineri/tinere nu ar mai avea ce cauta in manastire pentru ca nu au zestre, pur si simplu banii ar fi aceia care ar permite accesul la "starea ingereasca". E o uraciune inaintea Lui Dumnezeu. Si asa multi parinti sufera cand copilul pleaca la manastire si ar face orice sa-l retina, uite ca cu zestrea se rezolva imediat, nu-i dai si ramane in lume... E o aberatie pana la urma.
Zestrea are o alta insemnatate...

Exista si alt fel de manastiri in Romania (de maici sau de calugari).

Pai daca nu are zestre nu da, dar daca are e cinstit sa si primeasca...ca doar nu devii dezmostenit de averea parinteasca daca te duci la manastire...

Noesisaa 29.07.2009 00:36:54

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 156884)
poate au lasat-o acolo sa incerce rabdarea la novice:24: :35:

:21: Mai stii....:21:

Anca-Miha 29.07.2009 02:14:48

Dar nu vad ce e de ras?!? Rabdarea este o calitate de baza atat a calugarilor, cat si a mirenilor.
Cum ne spunea Pr. Cleopa: Rabdare, rabdare, rabdare; si iar Rabdare, rabdare, rabdare...

stachie 30.07.2009 02:08:30

pt cozia.

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 23665)
:)De acord cu tine Ancah, singuratatea la minastire nu este singuratatea cucului, de unul singur, cum spui tu mai intii intri ca un covoras plin de praf si scame care se tin ca scaietii si pe care cei de acolo mai vechi in ale duhovniciei il mai scutura din cind in cind in speranta ca se va curati:D

aceasta este o varianta,,,, in manastire te duci nepoftit(nu ai gazda),,, traiesti neiubit......mori nejelit.....aceasta e viata monahului,,,,pina la poarta manastirii te conduce ingerul cu faclia aprinsa ,,,ia cin sa pasesti ti o stinge si ti porunceste "de acuma sa te lupti sa o aprinzi tu si sa arda necontenit!!!!!!e frumos sa vorbesti de "paradisul monastic"in forma lui divina,,,,e odihnitor,,,,sa poposesti timp in aceste locuri,,,sunt ispite dak viatuiesti,,,si biruiindule traiesti harul,,,,simti cum lucreaza,,,, cum te ajuta,,,, te incearca,,,etc,,,,

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:49:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.