Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Blasfemie la o liturghie catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11167)

George.m 30.12.2010 16:08:40

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 317379)
De ce să fie rău ? Atragerea copiilor la viața de credință este un scop bun. Folosirea unor astfel de "maimuțoi" este un mijloc moral neutru. Un scop bun urmărit cu un mijloc bun sau moral neutru este un lucru bun.

Eu, dacă aș fi ortodox, mai degrabă m-aș întreba ce face biserica mea ca să atragă copiii și tineriii ?

De fapt, ce se pune la biserica dv în loc de maimuțoii noștri, atunci când are loc o întrunire a copiilor din parohie ?

In Biserica noastra, Hristos e Cel ce atrage copiii. Eu nu imi propun sa atrag pe cineva la credinta, prin mijloace si metode omenesti.

Din cate stiu, nici Apostolul Pavel nu a folosit mijloace morale neutre, roadele "intelepciunii omenesti" spre a avea succes in propovaduire; el renuntat la instrumentele oratorice, pentru a nu socoti cineva ca succesul propovaduirii lui ar sta in mestesugul cuvantului.

cuvântul meu și propovăduirea mea nu stăteau în cuvinte de înduplecare ale înțelepciunii omenești, ci în adeverirea Duhului și a puterii,

pentru ca credința voastrăsă nu fie în înțelepciunea oamenilor, ci în puterea lui Dumnezeu.
(1Co.2)

As putea zice ca un Preot atrage crestinii de toate varstele prin savarsirea slujbelor religioase, a Sfintelor Taine si prin viata curata pe care o are, prin dobandirea Duhului Sfant. Pentru ca astfel, Il lasa pe Hristos sa lucreze prin el.
In imaginile respective Balaurul respectiv ii ia locul lui Hristos. Copiii merg sa vada balaurul, nu pe Dumnezeu.
Va pot marturisi ca in Biserica noastra, copiii vin in Casa lui Dumnezeu sa-L vada pe Doamne-Doamne. Monstruleti vad altundeva, nu in Casa Domnului.
In loc de maimutoii de care pomeniti, Biserica Il arata si - mai mult decat atat - Il impartaseste copiilor pe Hristos.

irina82 30.12.2010 16:25:19

Parintele Papacioc zicea : "O abatere cat de mica este o cadere mare" .Sa-i ajute Dumnezeu pe catolici sa se intoarca la dreapta credinta!

joshoo 30.12.2010 16:58:43

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 304853)
ce simbol este acesta care se repeta ca un leitmotiv, inclusiv pe frontispiciul bisericii?

mie imi aduce aminte de Baphomet ...

http://marcoponce.com/wp-content/upl.../baphomet1.jpg

http://www.holytrinityparish.net/Sli...s/JFK_2415.jpg

dar poate este o cruce si nu mi-am dat eu seama

Baphomet nu se reprezinta asa,e vorba de un simbol ocult in mod normal nu ar avea ce sa caute pe o biserica crestina.

Tuty2010 30.12.2010 21:28:50

Citat:

În prealabil postat de irina82 (Post 317734)
Parintele Papacioc zicea : "O abatere cat de mica este o cadere mare" .Sa-i ajute Dumnezeu pe catolici sa se intoarca la dreapta credinta!

Am inteles, doar ca pentru noi este complet irelevant ce spune parintele vostru Papcioc.

daniil96 30.12.2010 21:30:16

Citat:

În prealabil postat de Tuty2010 (Post 317838)
Am inteles, doar ca pentru noi este complet irelevant ce spune parintele vostru Papcioc.

atunci care e treaba cu ecumenismul?

colaps 31.12.2010 01:24:48

Citat:

În prealabil postat de Tuty2010 (Post 317838)

Dar ce spune Mântuitorul e relevant pentru voi?

Matei 5:19 - „Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, și va învăța așa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăția cerurilor”

Dar de Sfântul Apostol Pavel? Galateni 1:8 - „Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!”

Sau nici de Hristos nu mai ascultați și nici de Sfântul Apostol, ci doar de maestrul vostru, papa ?

nutucutu 02.01.2011 18:15:02

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 317918)
Dar ce spune Mântuitorul e relevant pentru voi?

Matei 5:19 - �Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, și va învăța așa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăția cerurilor�

Dar de Sfântul Apostol Pavel? Galateni 1:8 - �Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!�

Sau nici de Hristos nu mai ascultați și nici de Sfântul Apostol, ci doar de maestrul vostru, papa ?

Pentru noi e relevant ce spune mintuitorul nostru Isus Cristos. Si dupa cum, dupa vreo 10 pagini in care ati aruncat cu pietre NU ATI ADUS NICI UN ARGUMENT CA AR FI BLASFEMIE ceea ce ati aratat in aceste imagini, tot asa nu veti reusi sa ne aduceti nici un argument ca noi incalcam ceea ce a spus Isus.La ce v-a folosit toata aceasta comparatie? Ca sa va demonstrati ca sinteti mai buni si sa va umpleti de mindrie? La ce v-au folosit minciunile pe care le-ati aruncat asupra Bisericii Catolice? Nu stiu, insa stiu in schimb la ce le-a folosit catolicilor din acele fotografii:

"11. Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea.
12. Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră multă este în ceruri, că așa au prigonit pe proorocii cei dinainte de voi. " Matei 5.11,12

colaps 02.01.2011 19:18:31

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 318590)
Pentru noi e relevant ce spune mintuitorul nostru Isus Cristos. Si dupa cum, dupa vreo 10 pagini in care ati aruncat cu pietre NU ATI ADUS NICI UN ARGUMENT CA AR FI BLASFEMIE ceea ce ati aratat in aceste imagini, tot asa nu veti reusi sa ne aduceti nici un argument ca noi incalcam ceea ce a spus Isus.La ce v-a folosit toata aceasta comparatie? Ca sa va demonstrati ca sinteti mai buni si sa va umpleti de mindrie? La ce v-au folosit minciunile pe care le-ati aruncat asupra Bisericii Catolice? Nu stiu, insa stiu in schimb la ce le-a folosit catolicilor din acele fotografii:

"11. Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea.
12. Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră multă este în ceruri, că așa au prigonit pe proorocii cei dinainte de voi. " Matei 5.11,12

Nici nu trebuie vreun argument altul decât pozele în sine. Doar un orb nu ar vedea blasfemia.

alvarez 02.01.2011 19:37:19

nu vad ce e rau in ai inveseli putin pe acei copi...poate ca a exagerat putin da....cred ca conteaza mai mult adevaratul scop cu care a fost ``maimutoioŽŽ adus acolo decat parerea voastra...ca voi pffff.....parca ar fi o batalie rap aici, care mai de care cu replici mai ŽŽdureŽŽ.

Off topic: am citit cateva topicŽuri si am ajuns la o concluzie ciudata....majoritatea, deci majoritatea sunteti genul huliganilor din fotbal( daca intelegeti ideea).

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:33:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.