George.m |
30.12.2010 16:08:40 |
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
(Post 317379)
De ce să fie rău ? Atragerea copiilor la viața de credință este un scop bun. Folosirea unor astfel de "maimuțoi" este un mijloc moral neutru. Un scop bun urmărit cu un mijloc bun sau moral neutru este un lucru bun.
Eu, dacă aș fi ortodox, mai degrabă m-aș întreba ce face biserica mea ca să atragă copiii și tineriii ?
De fapt, ce se pune la biserica dv în loc de maimuțoii noștri, atunci când are loc o întrunire a copiilor din parohie ?
|
In Biserica noastra, Hristos e Cel ce atrage copiii. Eu nu imi propun sa atrag pe cineva la credinta, prin mijloace si metode omenesti.
Din cate stiu, nici Apostolul Pavel nu a folosit mijloace morale neutre, roadele "intelepciunii omenesti" spre a avea succes in propovaduire; el renuntat la instrumentele oratorice, pentru a nu socoti cineva ca succesul propovaduirii lui ar sta in mestesugul cuvantului.
cuvântul meu și propovăduirea mea nu stăteau în cuvinte de înduplecare ale înțelepciunii omenești, ci în adeverirea Duhului și a puterii,
pentru ca credința voastrăsă nu fie în înțelepciunea oamenilor, ci în puterea lui Dumnezeu. (1Co.2)
As putea zice ca un Preot atrage crestinii de toate varstele prin savarsirea slujbelor religioase, a Sfintelor Taine si prin viata curata pe care o are, prin dobandirea Duhului Sfant. Pentru ca astfel, Il lasa pe Hristos sa lucreze prin el.
In imaginile respective Balaurul respectiv ii ia locul lui Hristos. Copiii merg sa vada balaurul, nu pe Dumnezeu.
Va pot marturisi ca in Biserica noastra, copiii vin in Casa lui Dumnezeu sa-L vada pe Doamne-Doamne. Monstruleti vad altundeva, nu in Casa Domnului.
In loc de maimutoii de care pomeniti, Biserica Il arata si - mai mult decat atat - Il impartaseste copiilor pe Hristos.
|