Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Penticostalii si botezul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11290)

ghebosul 23.02.2013 21:05:58

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 505637)
Pana acum ati prezentat interpretarea adventista a Sfintei Scripturi,

Faptul ca am postat niste versete din Biblie o considerati o interpretare adventista? Ce ar trebui sa fac? Sa nu va mai supar cu Scriptura?

ioanna 23.02.2013 21:11:41

Citat:

În prealabil postat de ghebosul (Post 505640)
Faptul ca am postat niste versete din Biblie o considerati o interpretare adventista? Ce ar trebui sa fac? Sa nu va mai supar cu Scriptura?

Ati inceput cu carnea de porc, pe care adventistii nu o consuma, ati dat putin pe la Traditie, acum contestati botezul copiilor, veti continua cu icoanele, viata de dupa moarte si neaparat ziua de sabat :) Toate acestea au fost dezbatute, v-am spus ca noi cunoastem punctul de vedere adventist, nu e nevoie sa-l reluati pe acest forum.

ghebosul 23.02.2013 21:13:02

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 505637)
forum crestin-ortodox, am crezut ca ati intrat pentru ca sunteti sincer interesat sa cunoasteti intelegerea noastra. Se pare ca m-am inselat si aveti alte intentii. O seara placuta.

Sa lasam deoparte apartenenta confesionala. Si eu si dvs., in calitate de crestini, ne incredem in invataturile Sfintei Scripturi. Putem sa discutam din Scriptura, simplu, fara interpretari?

ioanna 23.02.2013 21:13:53

Citat:

În prealabil postat de ghebosul (Post 505643)
Sa lasam deoparte apartenenta confesionala. Si eu si dvs., in calitate de crestini, ne incredem in invataturile Sfintei Scripturi. Putem sa discutam din Scriptura, simplu, fara interpretari?

Ne incredem in Scriptura, insa intelegerea este filtrata de mintea noastra, deci nu e infailibila.V-am spus ca eu cunosc invatatura adventa, modul particular cum intelegeti d-voastra Scriptura. Din moment ce nu va intereseaza cum gandim noi, ci ati intrat pe forum doar in scopul de a contesta invatatura ortodoxa, va las sa polemizati cu cine doriti, mie mi-au ajuns discutiile cu alti frati de-ai d-voastra intru-credinta, nu mai am rabdare sa reiau aceleasi teme, insa poate sunt altii amatori.

ghebosul 23.02.2013 21:16:27

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 505641)
Ati inceput cu

Aratati-mi ceva ce am spus de la mine si nu scrie clar (fara loc de interpretare) in Scriptura.

ghebosul 23.02.2013 21:20:40

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 505644)
Ne incredem in Scriptura, insa intelegerea este filtrata de mintea noastra, deci nu e infailibila.

In Sfanta Scriptura gasim invataturi clare, date oamenilor simpli (carora le vorbeau sau scriau Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli).

Mai sunt si unele invataturi mai anevoie de inteles, dar cele despre botez (subiectul nostru) sunt cat se poate de clare. Nu este nevoie nici de intelegerea ortodoxa, nici de interpretarea adventista.

ioanna 23.02.2013 21:23:16

Citat:

În prealabil postat de ghebosul (Post 505647)
Mai sunt si unele invataturi mai anevoie de inteles, dar cele despre botez (subiectul nostru) sunt cat se poate de clare.

"Cand Evanghelia a patruns in lume pentru prima data, ea a trebuit sa castige pe adulti si sa fie indemnati ei sa se boteze. De aceea, in Noul Testament se vorbeste direct de botezul adultilor. Dar odata cu ei se botezau si copiii lor. Expresia larga si s-a botezat el (temnicerul din Filipi) si toti ai lui (Fapte 16, 36) cu siguranta cuprinde si copii. La fel: am botezat casa lui Stefana (1 Cor. 1:16). Sfantul Irineu declara, pe baza traditiei apostolice apropiate Iui (era nepot spiritual al Apostolului Ioan), ca si pruncii se botezau (paivuli,infantes)"(pr. D.Staniloae)

Ma bucur oricum ca d-voastra ati inteles botezul. Botezul d-voastra il considerati valid, in timp ce al nostru il considerati invalid, pentru ca taina initierii a avut loc in pruncie. Am inteles asta. Nu ati spus insa si ce propuneti: repetarea botezului in Biserica Ortodoxa sau trebuie sa venim la d-voastra, sa trecem la cultul adventist.

iuliu46 23.02.2013 21:59:35

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 505648)
Da? Ma bucur ca d-voastra ati inteles botezul. Botezul d-voastra il considerati valid, in timp ce al nostru il considerati invalid, pentru ca taina initierii a avut loc in pruncie. Am inteles asta. Ce propuneti? Repetarea botezului in Biserica Ortodoxa sau trebuie sa venim la d-voastra, sa trecem la cultul adventist?

Poate sa ne botezam si casele ca e scris in Scriptura.Mai ne da si cu sfintii in cap. :71:

ioanna 23.02.2013 22:04:27

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 505650)
Poate sa ne botezam si casele ca e scris in Scriptura.Mai ne da si cu sfintii in cap. :71:

Sigur, trebuie repetat, noi ne-am afundam cu fata, ei se arunca pe spate. Probabil numai asa e valid :)

iuliu46 23.02.2013 22:04:49

Uite aici martiriul Sf. Policarp al Smirnei in 167 DC

Si apoi a fost dus in cetate, fiind Sambata cea Mare. Si toti incercau sa-l convinga sa se lepede de Hristos, macar si numai cu vorba, iar nu din suflet. El insa a raspuns proconsulului: „De optzeci si sase de ani Ii servesc (lui Hristos) si nici un rau nu mi-a facut. Cum pot sa blestem pe Imparatul meu, Cel ce m-a mantuit?“.
La ce varsta s-a botezat ???

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:32:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.