![]() |
Adica sustineti,chiar daca indirect,ca Religia crestina este un sistem format pe baza miturilor,iar Hristos,dacas s-a rastignit,tot dupa un mit s-a luat,.E prea penibil.Dar nu intelg unde vreti sa ajungeti.
|
Citat:
E ca și când cineva ar lua de bunăvoie otravă din separanda farmacistului. După ce moare, ca efect al otrăvii, se vor găsi întotdeauna cusurgii care să reclame că moartea lui se datorează de fapt farmacistului care a meșterit otrava și a pus-o la păstrare, de unde și-a însușit-o cel otrăvit, iar otrăvitul, săracul, n-are nici o vină că a furat otrava și a murit cu ea în gât. |
Citat:
Dar într-o zi îngerii lui Dumnezeu s-au înfățișat înaintea Domnului și Satan a venit și el printre ei. Atunci Domnul a zis către Satan: "De unde vii?" Iar Satan a răspuns Domnului și a zis: "Am dat târcoale pe pământ și m-am plimbat în sus și în jos". Și Domnul a zis către Satan: "Te-ai uitat la robul Meu Iov, că nu este nici unul ca el pe pământ fără prihană și drept și temător de Dumnezeu și care să se ferească de ce este rău?" Dar Satan a răspuns Domnului și a zis: "Ore degeaba se teme Iov de Dumnezeu? N-ai făcut Tu gard în jurul lui și în jurul casei lui și în jurul a tot ce este al lui, în toate părțile și ai binecuvântat lucrul mâinilor lui și turmele lui au umplut pământul? Dar ia întinde mâna Ta și atinge-Te de tot ce este al lui, să vedem dacă nu Te va blestema în față!" Atunci Domnul a zis către Satan: "Iată, tot ce are el este în puterea ta; numai asupra lui să nu întinzi mâna ta". Și Satan a pierit din fața lui Dumnezeu. (Iov 1: 6,12) |
Citat:
Din nou este vorba de o îngăduință, o acceptare din partea lui Dumnezeu Tatăl a răutății omului care se răsfrânge până și asupra Fiului Său. Jertfa aduce cu sine răscumpărarea, iar răscumpărarea devine efectivă doar pentru cei care și-o însușesc prin mărturisire, adică prin acceptare personală. Și aici omenirea se separă în două: unii Îl mărturisesc pe Hristos ca fiind o jertfă nevinovată, alții Îl contestă în fel și chip. Primii își apropriază jertfa lui Hristos, iar ceilalți o rejectează ca fiind inutilă sau ridicolă. A afirma că "Dumnezeu [este în stare] sa-si dea cu dreptul peste stingul" este cam același lucru cu a afirma că "Tatăl l-a omorât pe Fiul" (pentru simplul motiv că nu a intervenit energic ca să împiedice crucificarea Fiului). Dar noi știm cine L-a omorât pe Fiul, și cei care falsifică istoria știu, însă ei tot mai speră (zadarnic) că vor putea să-L incrimineze și în acest mod pe Dumnezeu ca autor al suferinței și al morții. |
Citat:
Un altul putea spune: "Sigur nu a patruns in crestinism, chiar dacă asemarile sunt mult prea evidente" , și ar fi avut la fel de multă "dreptate", deoarece și afirmația lui se bazează pe nimic. Dacă nu ai dovezi, de ce nu alegi a fi mai rezervat? Cunoașterea viitorului este denumită îndeobște duh proorocesc. Proorocii mari sunt consemnați în Biblie, de asemenea și o parte dintre cei mici. Dar a existat o conștiință orală asupra celor care urmau să vină, păstrată din generație în generație, care se regăsește chiar și în unele mituri. Este așadar la fel de plauzibil ca miturile să fi împrumutat din aceste făgăduințe făcute de Dumnezeu primilor oameni și care s-au păstrat nu numai în scris, în forma așa-zisă canonică, dar și prin tradiția orală. În consecință, parafrazând cugetarea de mai sus, putem spune (cu riscul de a fi și noi contestați că nu am adus dovezi palpabile) că "sigur a pătruns și în mituri profeția despre creștinism". |
Citat:
Toate sectele merg pe prinicpiul unei "înnoiri" a unor religii mai vechi, din care de altfel își trag seva. Ele ignoră un singur lucru: Orice stăpân de pe pământ vrea să fie recunoscut și cinstit de supușii lui cu formele de cinstire pe care el le impune, și nu cu formele de cinstire imaginate de unii dintre supușii lui și care cred ei că-i vor face plăcere stăpânului. E de presupus că și Stăpânul din cer va dori același lucru. Religia fiind o legătură dintre om și Dumnezeu, ea trebuie să respecte voia lui Dumnezeu, în felul în care ea se desfășoară. Inventatorii de religii ignoră însă tocmai acest aspect: Ei Îl imaginează și Îl cinstesc pe Stăpânul din cer după bunul lor plac, acoperindu-se cu convingerea că, Dumnezeu fiind Unul singur în ființă, nu mai contează dacă e numit Alah, Buda sau Isus, căci cinstirea lor oricum nu va ajunge în altă parte. Ei sunt convinși că Dumnezeu va fi obligat așadar să primeacă, vrând nevrând, cinstirea pe care ei I-au fabricat-o după imaginația și după gustul lor. |
Citat:
Tu spui ca cei de acum 3000 de ani pina la crestinism si care au avut aceleasi caracteristici asemanatoare cu povestea lui Hristos, de fapt PROOROCEAU venirea lui Hristos? Deci tu spui ca Horus(Egipt) nascut din fecioara pe 25 Dec trecut prin toate episoadele cunoscute din scriptura, crucificat si inviat dupa trei zile, Atis(grecia) nascut din fecioara 25 Dec, Khrishna(India), a murit si a-nviat, Dyonisos, identic precum Hristos, si multi altii nu erau reali(persoane-zei care au existat) pentru credinciosii de atunci si ele ERAU DOAR O PROOROCIE? Asta vrei sa spui? Trebuie sa o luam pas cu pas, dupa care continuam. Sper macar tu sa nu te faci ca nu intelegi. Pentru tine am un respect deosebit. |
Citat:
Si te intreb un lucru: in iazul de foc unde arde pucioasa, vor fi aruncati pacatosii si demonii, cine-i va arunca acolo? tot un demon va face si aceasta lucrare "ingrata" ? pentru ca Biblia spune ca satana cu demonii lui vor fi aruncati in iazul de foc care arde cu pucioasa, deci un loc ingrozitor. Cine-i va arunca acolo? nu Dumnezeu si sfintii ingeri? pentru ca toti demonii vor fi aruncati acolo, deci nu exista unii demoni sa arunce alti demoni in iazul de foc. Think ! |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Corect. Nici n-am susținut vreodată altceva. Citat:
Acum te contrazici. Mai înainte spuneai exact contrariul, acum spui ceva în genul “Dumnezeu vorbeste cu demonii, și este comandantul lor suprem, dandu-le ordine pe cine sa omoare sau pe cine sa chinuie.” Mai întâi hotărăște-te în ce parte vrei să pledezi. Apoi încearcă să judeci puțin, înainte de a te exprima sentențios. Este vreodată, cândva, undeva, vreun demon care se lenevească în a face răul și a aduce suferințe peste oameni? Iată ce te învață Biblia, dar trebuie să mai și citești din când în când din ea, ca să afli: “Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită, Căruia stați-i împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume.” (1Petru, 5: 8,9) Deci nu Dumnezeu îl trimite pe diavol ca să iscodească pe pământ, scormonind ce rău ar putea să mai facă, ci diavolul Îi cere neobosit lui Dumnezeu să-i dea dreptul de a face el “dreptate”, așa cum știe el, cu mijloace patentate și verificate de el de milenii. Deci nu demonii execută “poruncile divine care aduc răul pe pământ” ci, în aparență este exact invers: Dumnezeu parcă i-ar asculta și pe diavoli, din când în când, dându-le dreptate. Dar numai în aparență, căci nu se poate pune semn de egalitate între îngăduință și poruncă, între condiționare și ascultare. Dumnezeu îngăduie și condiționează (cenzurează) faptele diavolului, dar niciodată nu-i poruncește și nu ascultă de el, chiar dacă în aparență tocmai asta face. Dacă vezi finalitatea lucrurilor, vei constata că Dumnezeu este mai inteligent decât diavolul, chiar dacă în aparență “Se învoiește” ca acesta să se desfășoare în voie, aducând mult rău pe pământ. Pilda lui Iov este ilustrativă: citește ce sfârșit a avut Iov ca să înțelegi mai bine. [/quote] Citat:
Dacă tu vezi așa de simplist iadul și caznele lui, așa cum gândeau strămoșii tăi în Evul Mediu, (populat până la sufocare cu niște draci roșii cu coarne, gheare, copite și coadă, acoperiți cu păr pe tot corpul și ținând în mâini furci cu trei dinți cu care îi împing mereu pe păcătoși ca să stea cât mai adânc cufundați în cazanele cu smoală clocotită, țipând la ei înfiorător, ca să-și amintească toate păcatele) înseamnă că-ți va veni greu să înțelegi că “plânsul și scrâșnirea dinților”, adică suferința despărțirii de Dumnezeu, poate fi mult mai adâncă dacă este spirituală decât dacă este materială. Conștiința trează a acestei vremi a răsplatei de la sfârșit este mai arzătoare ca un foc nestins și mai dureroasă ca un vierme neadormit. Omul simte atunci exact și profund ceea ce și-a pregătit din vreme, în tot timpul vieții lui: apropierea sau despărțirea lui de Dumnezeu. Exprimările alegorice al Bibliei sunt pentru oamenii cei neinstruiți ai antichității, ca să priceapă și ei, cu intelectul lor infantil, cam ce-ar însemna despărțirea definitivă de Dumnezeu. Cei de astăzi, având posibilitatea să beneficieze de o instrucție mai elevată, au șansa de a înțelege mai bine că o durere spirituală este infinit mai mare decât una a trupului. De altfel, dintotdeauna cei care s-au despărțit prematur de cei dragi, care i-au părăsit ieșind din viață prin morți năpraznice, au înțeles mai bine că era de preferat să-și dea ei o mână, un ochi sau un picior, decât să-l piardă pe cel iubit. |
Citat:
Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, ia aminte la mine, pentru ce m-ai părăsit? [...] În Tine au nădăjduit părinții noștri, nădăjduit-au în Tine și i-ai izbăvit pe ei. [...] Toți cei ce m-au văzut m-au batjocorit, grăit-au cu buzele, clătinat-au capul zicând: "Nădăjduit-a spre Domnul, izbăvească-l pe el, mântuiască-l pe el, că-l voiește pe el". [...] Înconjuratu-m-au viței mulți, tauri grași m-au împresurat. Deschis-au asupra mea gura lor, ca un leu ce răpește și răcnește. Ca apa m-am vărsat și s-au risipit toate oasele mele. Făcutu-s-a inima mea ca ceara ce se topește în mijlocul pântecelui meu. Uscatu-s-a ca un vas de lut tăria mea, și limba mea s-a lipit de cerul gurii mele și în țărâna morții m-ai coborât. Că m-au înconjurat câini mulți, adunarea celor vicleni m-a împresurat. Străpuns-au mâinile mele și picioarele mele. Numărat-au toate oasele mele, iar ei priveau și se uitau la mine. Împărțit-au hainele mele loruși și pentru cămașa mea au aruncat sorți. (Psalm 21: 1-20) Mesajul răscumpărării vinei neascultării primilor oameni, care vine prin jertfa unui Mesia, este însă vechi cât omenirea. Eva este prima care îl primește, direct de la Dumnezeu, Cel care o anunță că se instituie o perpetuă dușmănie între sămânța ei și sămânța diavolului, dar sămânța ei (Hristos) va zdrobi cerbicia diavolului: Dușmănie voi pune între tine și între femeie, între sămânța ta și sămânța ei; aceasta îți va zdrobi capul, iar tu îi vei înțepa călcâiul".(Fac. 3,15) Acest mesaj nu putea ajunge mai departe, până la David și apoi după el, dacă n-ar fi fost păstrat prin viu grai. Faptul că unii oameni au construit mituri pe temelia a ceea ce auzeau de la strămoșii lor nu este ceva neobișnuit. Miturile doar dau o formă literară mesajului pe care îl preiau de la cei care l-au păstrat în formă orală brută, neprelucrată. Asemănările până la identitate nu trebuie să surprindă: și David "vede" cu 1000 de ani înainte cum ostașii romani trag la sorți ca să-și împartă hainele lui Hristos. Nici Horus, nici Dyonisos, nici ceilalți n-au existat în realitate, căci dacă ar fi existat, miturile ar fi devenit istorie pură, ceea ce nu este cazul. Lor li s-a atribuit doar, de către oameni talentați dar nerăbdători, merite pe care nu le aveau, dar care erau îndelung așteptate. Așa au apărut miturile. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:10:50. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.