Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Expresii neadevarate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11591)

Anna 10.07.2012 23:02:17

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 408166)
Dupa o betie se spune ca e indicat ca a doua zi sa bei o bere, pe baza proverbului "cui pe cui se scoate". Eu nu cred ca te poti trezi mai usor din betia in care ai cazut printr-o bere. Cred mai degraba ca ajungi sa cazi iar in ea.

Eu nu am auzit sa se foloseasca asta la betie :))
Eu o inteleg ca o teorie, cum ca uneori rezolvarea unei probleme este a face exact ceea ce a cauzat-o. De exemplu, eu am auzit-o in legatura cu febra musculara. Febra musculara trece mult mai repede daca a doua zi iti folosesti din nou muschii, desi ti-ar veni sa crezi ca trece prin odihna. Deci daca efortul fizic cauzeaza febra musculara, aceasta trece tot prin efort fizic...deci cui pe cui se scoate :))
De asemena am mai auzit-o in legatura cu suferinta din dragoste, daca suferi ca nu poti fi cu cineva, dragostea pentru altcineva (cu care poti fi) te poate face sa uiti de primul.

maria32 10.07.2012 23:38:00

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 457926)
Eu nu am auzit sa se foloseasca asta la betie :))
Eu o inteleg ca o teorie, cum ca uneori rezolvarea unei probleme este a face exact ceea ce a cauzat-o. De exemplu, eu am auzit-o in legatura cu febra musculara. Febra musculara trece mult mai repede daca a doua zi iti folosesti din nou muschii, desi ti-ar veni sa crezi ca trece prin odihna. Deci daca efortul fizic cauzeaza febra musculara, aceasta trece tot prin efort fizic...deci cui pe cui se scoate :))
De asemena am mai auzit-o in legatura cu suferinta din dragoste, daca suferi ca nu poti fi cu cineva, dragostea pentru altcineva (cu care poti fi) te poate face sa uiti de primul.

o ba daaa! se foloseste si multi chiar aplica teoria fix asa, cu inca o bere a doua zi.

tabitha 13.07.2012 22:19:46

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 455717)
"Popa nu repeta de doua ori pentru o baba surda".

Ba repeta. Si nu numai de doua ori, ci de cate ori este nevoie. Un parinte duhovnicesc cunoaste "surzenia" pe care pacatul o naste in noi.

Repetitia se observa chiar si in slujbele bisericesti, in modul in care acestea sunt savarsite, in ciclul sarbatorilor, de la un an liturgic la altul.

:1: Bună clarificarea !

Ana Tr. 26.01.2013 20:07:08

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 315509)
Crede si nu cerceta! - lumea zice ca scrie in Biblie chestia asta, dar noi stim bine ca nu-i asa.

Adica daca ceva nu scrie in Biblie inseamna ca nu e adevarat? Inainte sa ne raportam in tot la Bibile sa nu uita ca aceasta se INTERPRETEAZA.

Noiembrie 29.01.2013 12:07:53

"Par lung, minte scurta". Neadevarat ! Pe langa monahi, multe personalitati literare, artistice poarta parul lung, deloc in detrimentul mintii lor.
Sau " parul destept paraseste capul ..." Inexact, deoarece multi oameni geniali au avut si au chelie!

Marius22 29.01.2013 12:24:58

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 499388)
"Par lung, minte scurta". Neadevarat ! Pe langa monahi, multe personalitati literare, artistice poarta parul lung, deloc in detrimentul mintii lor.
Sau " parul destept paraseste capul ..." Inexact, deoarece multi oameni geniali au avut si au chelie!

Vorba cantecului ... "nu conteaza cat de lung am parul/ Ci conteaza cat si cum gandesc".

sophia 29.01.2013 12:27:42

Citat:

Am impresia ca expresia este exact invers: "parul prost paraseste capul destept".
De aceea se potriveste cu exemplu tau.

ioanna 29.01.2013 12:47:31

Citat:

În prealabil postat de Ana Tr. (Post 498398)
Adica daca ceva nu scrie in Biblie inseamna ca nu e adevarat?.

Din moment ce indemnul biblic e cerceteaza (Ioan 5:39, 1Ioan 4:1 s.a.m.d) inseamna ca Florin-Ionut are dreptate cand spune ca "crede si nu cerceta" nu e indemnul biblic cum spun unii, ce folosesc aceasta expresie in scopul de a ridiculiza pe crestini.

Doriana 29.01.2013 13:00:05

Citat:

"Par lung, minte scurta". Neadevarat !

E o adaptare dupa Eminescu, scrisoarea V:

"Tinere, ce plin de visuri urmărești vre o femeie,
Pe când luna, scut de aur, strălucește prin alee
Și pătează umbra verde cu misterioase dungi,
Nu uita că doamna are minte scurtă, haine lungi."

E clar ca e neadevarat. In ziua de azi si haina e scurta...

Noiembrie 30.01.2013 13:31:54

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 499417)
E o adaptare dupa Eminescu, scrisoarea V:

"Tinere, ce plin de visuri urmărești vre o femeie,
Pe când luna, scut de aur, strălucește prin alee
Și pătează umbra verde cu misterioase dungi,
Nu uita că doamna are minte scurtă, haine lungi."

E clar ca e neadevarat. In ziua de azi si haina e scurta...

In ziua de azi "pe alocuri" se joaca cum ai zis dumneata haina scurta, eu zic si mintea la fel , da ce putem face? Sa dam drumu la tiv costa si in buzunare suiera vantul...

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:49:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.