Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   A murit Cristian Paturca (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11947)

Marimira 25.01.2011 12:07:02

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 327902)
Da, ai spus f. bine ! Numai ca nu trebuia sa mai adaugi si ,,cu dragoste crestina fireste". Se putea ... banui, ca sa zic asa ! E mult mai dulce, mai savuros, sa nu spui mereu lucrurilor pe nume ! Nu crezi ?

Imi cer iertare si eu daca te-am necajit mai mult ca de obicei ! Chiar nu am dorit asta !

BINE Zaharia.
E asa cum spui tu.
Te-am iertat.

Doamne ajuta!

KANDIA 25.01.2011 12:48:49

Dumnezeu sa-l ierte!

Dumnezeu sa-l ierte! Parea un om suferind in fotografiile pe care le-au aratat la tv.Si parca si oarecum infrant.Poate sperantele pe care si le-a pus in schimbare si care s-au risipit...incet incet.

antiecumenism 26.01.2011 03:39:50

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 327844)
Nu, nu m-ai supărat.
Sunt doar împotriva manifestărilor de stradă. Cred că schimbarea nu se poate produce decât odată cu schimbarea noastră.
..............
Nu toți gândim la fel. Dacă aș fi fost în București tot nu aș fi luat parte la acele manifestări.
Creștinul este dator să lupte cu armele sale chiar dacă rezultatele se vad mult mai târziu sau nu sunt vizibile.
Nu am nimic cu cel care a murit, Dumnezeu să-l ierte și să-și gasească liniștea acolo unde nu este nici mâhnire, nici lacrimi, nici durere și nci rautate.

Sa nu uitam ca Stefan cel Mare si Sfant a luptat impotriva otomanilor cu arme,a omorat oameni ?(turci) ca sa-si apere tara si ortodoxia
-grecii cand a venit papa paul la ei au iesit in strada pt ca nu le-a convenit sa fie slavit papa intr-o tara ortodoxa;la fel cand a fost cu cipurile au iesit in strada;
-ca sa de-a romanii jos regimul comunist si pe Ceausescu au iesit in strada;
la fel si cei din Piata Universitatii din 1990
-pe 1 sau 2 iunie ASCOR-ul si cu Noua Dreapta protesteaza pasnic impotriva avorturilor dar tot PE STRADA....(intr-un an am fost si eu cu ei si am cutreierat orasul tinand in mana o icoana crestina,ca sa aratam ca suntem impotriva avorturilor).

Cateodata trebuie sa iesim si pe strada chiar daca adevarata schimbare vine din interior...

lacramioare31 26.01.2011 20:26:11

Inainte de a vorbi, ne informam

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 327844)
Nu, nu m-ai supărat.
Sunt doar împotriva manifestărilor de stradă. Cred că schimbarea nu se poate produce decât odată cu schimbarea noastră.
Mi-am exprimat părerea personală. Atâta tot.
Nu toți gândim la fel. Dacă aș fi fost în București tot nu aș fi luat parte la acele manifestări.

Dorina,

este dreptul tau sa fii impotriva manifestarilor de strada, indiferent daca sunt anticomuniste sau nu. Este in ordine, nu-i o problema.
Fiecare are dreptul sa-si aleaga propriile idealuri si fiecare se poate implica pentru ele, in modul pe care il crede de cuviinta.

Fiecare are dreptul sa-si formeze o parere, dar este de datoria fiecaruia sa incerce sa pastreze obiectivitatea , care se obtine dupa consultarea mai multor surse, in general si in acest caz specific, in afara celor pe care le-ai avut la dispozitie acum 20 de ani. Dar din nou, alegerea este a ta.

Insa, si aici esti desigur de acord cu mine, datoria fiecaruia (si mai ales a unui crestin) este aceea de a exprima o parere personala, cu respect si fara a judeca.

Te citez:

"Iată de ce golănia din Piața Universității mi s-a părut și o consider încălcare gravă a normelor de conviețuire în societate. Presa de atunci prezenta cu lux de amănunte ce se petrecea, acolo și anume golănie acolo era Sodoma și Gomora ( așa reieșea din pozele și comentariile din ziare)"

Draga mea, nu stiu daca te-ai informat intre timp sau nu, este si ramane decizia ta, dar prin "mi-am exprimat doar parerea mea personala" nu ai vorbit doar despre o miscare anticomunista, ci, ai numit golani (in sensul jignitor) si ai pus doua mari nume ale ortodoxismului romanesc alaturi de notiunile de sodoma si gomora: pe Parintele Galeriu, care a participat direct la rugaciunile din Piata si pe Parintele Staniloaie, care a trimis un mesaj de sprijin catre studentime, chiar dupa Sf. Paste, pe 15 mai 1990.

Draga Dorina, cred ca nu aceasta a fost intentia ta, ca om crestin. Astfel, subliniez din nou, cat de important este sa ne informam despre o tema inainte de a vorbi. Iar daca nu stim, mai bine tacem decat sa aruncam cu pietre.

Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:12:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.