Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Explozia duhului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12290)

padrevicentiu 26.02.2011 23:04:44

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 342240)
Eu sunt membru nu de mult timp, dar, o veche cititoare. Mie, sincer, imi plac, postarile tale. Nu am vazut sa fi jignit pe nimeni pana acum. Au, insa, altii grija de asta desi se cred precum vamesii ei sunt farisei pana in maduva oaselor.

Printre care esti si tu...mai ales dupa ce ai creat topicul Minciuna si viclenia

Geony 27.02.2011 21:10:36

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 342196)
Va rog, nu va comportati ca si cum acum as fi aparut pe forum. Am vreo trei ani de cand frecventez.

Altminteri, imi place aici pentru ca e foarte multa activitate si aproape mereu am cate ceva de spus despre temele pe care se discuta.

Draga Horatiu, eu nu prea am timp de stat pe forum , iar cand o fac merg la topicurile care imi plac , cu Protestantii si Neoprotestanti.
Intamplator am gasit ca esti ateu, si m-am bucurat ca totusi esti printre noi.
Eu eram doar curios sa vad ce te intereseaza...vrei sa stii ceva anume, sau vrei sa vezi ce cred altii despre divinitate...
Eu as vrea sa fii ca noi, un crestin ...un om al lui D-zeu...
Toate cele bune si multa sanatate!

horatiu.miron 27.02.2011 22:07:53

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 342709)
Draga Horatiu, eu nu prea am timp de stat pe forum , iar cand o fac merg la topicurile care imi plac , cu Protestantii si Neoprotestanti.
Intamplator am gasit ca esti ateu, si m-am bucurat ca totusi esti printre noi.
Eu eram doar curios sa vad ce te intereseaza...vrei sa stii ceva anume, sau vrei sa vezi ce cred altii despre divinitate...
Eu as vrea sa fii ca noi, un crestin ...un om al lui D-zeu...
Toate cele bune si multa sanatate!

Am deschis discutia asta deoarece felul in care unele culte neoprotestante aleg sa se exprime in timpul serviciului religios mi se pare hilar.

Geony 27.02.2011 22:15:14

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 342735)
Am deschis discutia asta deoarece felul in care unele culte
neoprotestante aleg sa se exprime in timpul serviciului religios mi se pare hilar.

Cultele NP cred ca, Duhul Sfant - a 3-a Persoana a Sf. Treimi, e la cheremul lor...nu e smerenie, nu e Duh Sfant....e mandrie, dracul e prezent.

calator prin ploaie 27.02.2011 23:48:34

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 342737)
Cultele NP cred ca, Duhul Sfant - a 3-a Persoana a Sf. Treimi, e la cheremul lor...nu e smerenie, nu e Duh Sfant....e mandrie, dracul e prezent.

Si la atei.....oare "ghiavolul" nu e prezent?

Geony 28.02.2011 09:52:07

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 342761)
Si la atei.....oare "ghiavolul" nu e prezent?

Nu stiu daca e prezent sau nu, cert este ca atei nu cred in nici o divinitate (asta stiu eu-horatiu sa ma cotrazica). Ori, la NP diavolul are mai multe intruchipari in mai multi d-zei, cate culte atatia d-zei...care mai decare mai "buni", mai "mantuitori", ...

maria40 28.02.2011 09:59:29

Citat:

În prealabil postat de padrevicentiu (Post 342360)
Printre care esti si tu...mai ales dupa ce ai creat topicul Minciuna si viclenia

Recunosc ca am perioade in care cad si pe moment imi vine sa urlu, mai ales cand vad o nedreptate. Stai linistit imi cunosc slabiciunile...uneori simt ca nu sunt vrednica nici sa stau inaintea lui Dumnezeu din pricina neputintelor si a pacatelor mele.
Pe tine insa, te sfatuiesc, avand in vedere ca esti elev la seminar, din ce ai scris tu, sa incerci sa fi mai smerit si sa lasi de o parte mandria. Sa stii ca nu toti preotii au acea chemare care, zic eu, ar fi cea mai importanta la un preot. Important este cum stii sa ajungi la inima mrenilor....sa-i sfatuiesti , sa-i mangai sufleteste sa-i certi daca trebuie dar nu in sensul rau ci pentru indreptarea pacatelor. Faptul ca te plangi de greutatea examenelor pe care le ai la scoala nu e un lucru bun. In viata nu poti obtine nimic fara efort indiferent ce scoala ai urma.
Ai fi putut cu Horatiu sa pui in practica ceea ce ai invatat pana acum la seminariu incercand sa-l faci sa treaca de la ateism la ortodoxism.

razvan_andrei 28.02.2011 10:16:53

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 342820)
Pe tine insa, te sfatuiesc, avand in vedere ca esti elev la seminar, din ce ai scris tu, sa incerci sa fi mai smerit si sa lasi de o parte mandria. Sa stii ca nu toti preotii au acea chemare care, zic eu, ar fi cea mai importanta la un preot. Important este cum stii sa ajungi la inima mrenilor....sa-i sfatuiesti , sa-i mangai sufleteste sa-i certi daca trebuie dar nu in sensul rau ci pentru indreptarea pacatelor.

F corect. Stiu cazuri (si nu putine) de preoti pt care darul pe care il primesc in urma hirotoniei reprezinta doar un instrument de afaceri. Exista si cazuri extreme in care familia a stat cu decedatul in casa zile intregi deoarece nu aveau bani sa plateasca inmormantarea.

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 342820)
Faptul ca te plangi de greutatea examenelor pe care le ai la scoala nu e un lucru bun. In viata nu poti obtine nimic fara efort indiferent ce scoala ai urma.

Da, examene f grele, de parca la POLI, UMF, UTC, Arhitectura, Drept, (si pot sa merg departe cu lista) e apa de ploaie. Oriunde am merge si orice am incerca sa facem, pt un rezultat f bun trebuie perseverenta si multa munca, si mai putina mandrie si aroganta.

Iosif77 28.02.2011 12:21:10

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 342819)
la NP diavolul are mai multe intruchipari in mai multi d-zei,

Mai Geony, NP nu au nimic de a face cu diavolul. Ei il iubesc pe Dumnezeu.
Deci nu e vorba de diavol ci despre Dumnezeu, mai Geony.

Si nu sunt mai multi Dumnezei. Asa pare. De fapt este un singur Dumnezeu in trei Persoane.

Este dificil de explicat insa sunt trei Persoane co-existente si co-eterne intr-un singur Dumnezeu.

georgeval 28.02.2011 13:00:20

Sa ma ierte Dumnezeu dar nimic duhovnicesc nu este intr-o asemenea manifestare religioasa. Extazul poate fi si o inselatorie diavoleasca.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:12:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.