Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Idolatria-cea mai mare problema a zilelor noastre... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12311)

cristinadaciana 25.02.2011 20:43:11

Citat:

În prealabil postat de Navydul (Post 341996)
Sa vezi ce interesant ii counter strike. Ce sange mama peste tot. Crezi ca dacă parintii ar interzice jocurile copii nu le-ar juca. Mai mult decat acum.

Hm.. o hai sa-i zic prietena de-a mea..avea un baiat de 8 ani care se juca tot timpul jocuri "sangeroase". Cand copilul incepa sa sara prin casa, s-o loveasca pe maica-sa ( ca in jocuri) sa zica "va omor" il batea rau de tot.

The_Fallen 25.02.2011 23:35:51

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 342007)
Hm.. o hai sa-i zic prietena de-a mea..avea un baiat de 8 ani care se juca tot timpul jocuri "sangeroase". Cand copilul incepa sa sara prin casa, s-o loveasca pe maica-sa ( ca in jocuri) sa zica "va omor" il batea rau de tot.

Uh, de ce juca un copil de 8 ani jocuri sangeroase?Pe ele scrie in cel mai rau caz de la 14 ani in sus (+14) sau in cel mai bun (+21) adica de la 21 de ani.

Navydul 25.02.2011 23:54:10

Citat:

Nu ma mira, chiar daca "ii omoara" ii va regasi la sesiunea urmatoare de joc. Cam astea se petrec in mintea copiilor.

dany123 26.02.2011 00:09:44

televizorul si calculatorul ajuta in procesul de educatie, dar nu pot tine locul parintilor. asa ca nu-i prea inteleg pe parintii care isi lasa copiii nesupravegheati in fata calculatorului/televizorului cu orele si apoi se mira de rezultate.

xanixade 28.02.2011 08:32:55

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 341986)
Daca in jocurile repective avatarul nu ar fi conceput sa se "inchine" unor "zei" ci lui Dumnezeu ar fi fost considerate blasfemie ? Si apropos.. poti da ceva exemple de jocuri ortodoxe ?

Ca sa fiu sincer, habar n-am... dar nu consider a fi lucru bun...
Cat despre jocuri ortodoxe.... jocurile sunt ca muzica.... atata e diferenta dintre ele si muzica ca jocurile sunt o pierdere de vreme, in timp ce muzica bisericeasca nu.

xanixade 28.02.2011 08:34:27

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 341852)
Eu cred ca putem vorbi de idolatrie in momentul in care ajungem sa inversam raportul nostru cu bunurile materiale. In loc ca ele sa fie mijloace pentru sustinerea existentei, sunt transformate in scopuri ale existentei. Atat timp cat ele sunt mijloace, nu cadem in venerarea lor, dar cand devin scopuri, ajungem sa ne inchinam lor.

Asta e unul din felurile de idolatrie... de care vorbesti tu, e unul fin.
Eu vorbeam de cel mai grosolan si mai perfid, care a dus la persecutarea crestinilor in antichitate....

xanixade 28.02.2011 08:35:38

Citat:

... efectele benefice ale jocurilor pe calculator asupra copiilor...

NeInocentiu 28.02.2011 08:58:00

Ati incercat sa jucati World of Goo ?

Sa-mi spuneti ce probleme din punct de vedere crestin are.

xanixade 28.02.2011 08:59:01

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 342815)
Ati incercat sa jucati World of Goo ?

Sa-mi spuneti ce probleme din punct de vedere crestin are.

Citeste mai atent si mai sus...

NeInocentiu 28.02.2011 09:05:45

Citat:

În prealabil postat de xanixade (Post 342816)
Citeste mai atent si mai sus...

Te referi la pierderea de timp ? Asta e adevarat. Poti face alte lucruri mai bune.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:38:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.