Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   iaurtul de soia si fermentii lactici (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12467)

Yasmina 18.03.2011 07:26:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 348427)
Nici eu nu stiu de unde dezlegarea asta la "fructe de mare" care numai fructe nu sunt.

Am auzit-o la cineva, dar nu a reusit sa-mi explice originea, stie cineva?

Fructele de mare,adica animalele marine mici-scoici,creveti,crabi sunt total lipsite de sange,iar la catolici este permis consumul lor si a pestelui,in post...
Romanii au plecat pe afara,au venit cu idei noi,cu obiceiuri noi ,poate asa se explica introducerea"fructelor de mare"in post...
Oricum,pt cine doreste se pot consuma cand exista dezlegare la peste la ortodoxi!

margarret 18.03.2011 08:18:44

P.S. fructele de mare sant delicioase!

Yasmina, nici eu n-am stiut ca se pot manca fructe de mare in post (dar oricum nu toate tipurile, spre ex scoici da) dar cine mi-a sugerat a fost preotul meu duhovnic care este ORTODOX (si profesor in teologie!), deci si eu sant ORTODOXA si cunosc F BINE regulile bisericii noastre.
mi-am dat seama ca am gresit cu aceasta intrebare, cred ca am uitat intr-adevar cu cine stau de vorba.... .ati sarit toti pe mine cu tot felul de comentarii si critici si eu am vrut doar o parere. sa dam sfaturi si sa ne batem cu pumnul in piept ca santem cei mai tari toti santem in stare. singura persoana care m-a inteles si ii multumesc este doamna Melissa.

P.S fructele de mare sant delicioase!

Yasmina 18.03.2011 08:28:34

Citat:

În prealabil postat de margarret (Post 348661)
Yasmina, nici eu n-am stiut ca se pot manca fructe de mare in post (dar oricum nu toate tipurile, spre ex scoici da) dar cine mi-a sugerat a fost preotul meu duhovnic care este ORTODOX (si profesor in teologie!), deci si eu sant ORTODOXA si cunosc F BINE regulile bisericii noastre.
mi-am dat seama ca am gresit cu aceasta intrebare, cred ca am uitat intr-adevar cu cine stau de vorba.... .ati sarit toti pe mine cu tot felul de comentarii si critici si eu am vrut doar o parere. sa dam sfaturi si sa ne batem cu pumnul in piept ca santem cei mai tari toti santem in stare. singura persoana care m-a inteles si ii multumesc este doamna Melissa.

P.S fructele de mare sant delicioase!

Iti sugerez sa mai citesti inca o data comentariul meu si sa-mi subliniezi acolo unde"am sarit pe tine"...
Sa nu mai spun ca acel comentariu ii era adresat lui alin,in care se vede ca l-am citat,deci ii raspundeam la o intrebare!!
Eu vad ca din comentariul tau plin de frustari,tu esti cea care "sari pe mine" si ma faci un adevarat tap ispasitor pt toate comentariile critice ale altora!
Nu-i frumos!

Yasmina 18.03.2011 08:49:54

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 348542)
Mă, încă n-am reușit, dar mănânc și eu câte ceva... din firmiturile care mai cad de sus, de pe la masa copiiilor lui Dumnezeu... stau la miloagă ca Lazăr și las broblema în mâna Domnului...

Cel mai mult am rezistat fără mâncare 1 zi jumate... e o stare așa frumoasă... știi că n-ai ce să-i faci... undeva între leșin și delir... dar măcar nu mai înfulec toată ziua și nu mă gândesc cu frică... la cei ce-mi fură din mâncare... deci e simplu. Sunt ca un sinucigaș care nu se mai sinucide cu mâncare și neascultarea ce vine din poftele deșarte.

Cred ca poti rezista fara mancare daca stai in pat,sau pe o bancuta meditand...
Nu stiu,in ritmul asta de viata alert intre serviciu si alte indatoriri,energia se secatuieste in cateva ore,din cate stiu si postul este stabilit pe varsta,posibilitati trupesti,boli,meserii...

CarareaImparatiei 18.03.2011 09:19:22

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 348556)
zi tu care crezi ca sunt cele mai sanatoase, daca tot esti atat de informat.

Prietene, nu stiu. Tocmai d-asta intrebam, sa ma informez. Nu cred ca e un secret faptul ca majoritatea alimentelor cu un ambalaj pe care scrie decat 100% natural, si niciun alt fel de informatie, sunt de fapt pline de aditivi, coloranti, conservanti, etc. Stiu ca unele dintre ele contin substante canceroase - mai ales pateul de soia. Intrebam de Inedit, pentru ca nu l-am folosit niciodata. Te rog sa ma ierti daca ti-am vorbit de sus.

margarret 18.03.2011 11:24:24

scuza-ma yasmina ca am generalizat.cred ca am fost dezamagita de ceea ce am citit si acuma sant mai confuza ca inainte.post simplu si usor la toata lumea!

vsovivi 18.03.2011 11:49:16

Citat:

În prealabil postat de margarret (Post 348701)
scuza-ma yasmina ca am generalizat.cred ca am fost dezamagita de ceea ce am citit si acuma sant mai confuza ca inainte.post simplu si usor la toata lumea!

Din confuziuniune se iese prin post și rugăciune... adică te strădui să nu ai nici o grijă din cele ce-ți spune gLumea sau semeția ta că trebe... nu trebe... deci stai așa nemâncată și cât mai liniștită și nu-ți fă nicio problemă și dacă ai inima curată atunci te roagă și împletește la sfoară... că orice sfoară are un folos bun.

Nu e mai simplu să nu-ți pese de absolut nimic? Voi vreți să învățați slujirea și închinarea de la oameni care au învățat pe alți oameni... și așa ''inima voastră rămâne departe de postul care îmi place Mie''.

Și chiar dacă ești la muncă și la viața cotidiană prins, dacă postești te umpli de putere... cu condiția să nu faci pe grozavul și pe fachirul dând altora lecții de smerenie...

Dar e greu ca să biruiești mintea cea absurdă a buruienii care poftește cu disperare orișice de ai zice că dacă nu o satisfaci în clipa următoare se sufocă... și chiar te sufocă dacă nu-i mai dai apă la moară... că cică mereu ridică argumentul... că nu poate. Păi fără Dumnezeu cum o să poți altceva decât să ajungi un mare măgar care s-a scuturat de stăpân? Cum o să poți deci să ai burdufuri pline pe drum dacă ele sunt vechi și cusute cu ață albă la peticile noi... și umfli, umfli, și numai te trezești că pușcă pe undeva materialul ros de molie și gata... leșini... și nu e de la foame ci te-apucă groza... roza vânturilor.

Dumitru73 18.03.2011 11:56:56

Citat:

În prealabil postat de CarareaImparatiei (Post 348675)
Prietene, nu stiu. Tocmai d-asta intrebam, sa ma informez. Nu cred ca e un secret faptul ca majoritatea alimentelor cu un ambalaj pe care scrie decat 100% natural, si niciun alt fel de informatie, sunt de fapt pline de aditivi, coloranti, conservanti, etc. Stiu ca unele dintre ele contin substante canceroase - mai ales pateul de soia. Intrebam de Inedit, pentru ca nu l-am folosit niciodata. Te rog sa ma ierti daca ti-am vorbit de sus.

Nu am zis ca sunt 100% sanatoase. Am zis ca, dupa parerea si cunostintele mele, sunt cele mai sanatoase, fata de concurenta.
Cumpara o data pateu de la Inedit, dar alege-l pe cel simplu. Cel cu ardei rosu e putin mai colorat.
O sa-ti dai seama ca sigur nu are coloranti, iar dupa prima gustare ca nu are arome artificiale.
Poate o avea altceva, poate conservanti, nu stiu, ei zic ca nu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:28:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.