Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Reguli in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5027)
-   -   De ce nu (prea) merg barbatii la biserica? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12760)

glykys 02.05.2011 22:59:50

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 358182)
Si bunicii dvs cred ca s-au mantuit. Asa cred eu. Multumesc de raspuns.

MariS, povesteste si tu despre bunicii tai :).

MariS_ 02.05.2011 23:00:14

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 358142)
Scuze tuturor ca sunt offtopic!

Problema asta cu bunicii protestanti a existat si la mine in familie,ba chiar si strabunicii si alti unchi si matusi...acum de vreo 10 ani,mama a urmat si ea calea neoprotestantilor...
De multe ori meditez la vietile pe care le-au dus,vieti frumoase,cai drepte de oameni spiritualizati,nu a existat nimic stramb sau rau in vietile acestor oameni,cel mai tare ma copleseste amintirea strabunicului,care era bunatatea materializata intr-un batran...
Nu as putea sa jignesc pe nimeni,insa am vazut in ei o lumina si o bunatate noua,care nu exista la alti ortodoxi-si nu-mi dau seama de ce?
Ca si copil si adolescent,i-am urmat pe toti la biserici,ortodoxe,catolice,protestante-insa botezul din biserica ortodoxa il datorez unei matusi,ortodoxa inflacarata(de fapt aproape singura in familie);insa de Pasti,Craciun si alte sarbatori importante nu lipseam de la biserica ortodoxa-in copilarie pt ca se impune autoritatea matusii,apoi pt ca am ales eu singura.
Asa cum spuneam,meditez la existentele rudelor mele protestante si nu le gasesc nici un bai,si nu inteleg de ce nu s-ar putea mantui si ei pt viata dreapta si bunatatea pe care au raspandit-o in jurul lor si care a ramas legata de memoria lor??Este foarte complicat...

Cine se vor mantui,oportunistii care au trait o viata de pacat dar s-au pocait pe patul de moarte,au fost spovediti,impartasiti si iertate le-au fost pacatele,chiar daca au traumatizat niste suflete(exemple de criminali,violatori,vrajitori,alcoolici,etc)????

Si bunici tai, draga Yasmina, eu cred ca s-au mantuit. Asa cred si nu pot altfel.

MariS_ 02.05.2011 23:01:58

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 358183)
MariS, povesteste si tu despre bunicii tai :).

Si bunica ta, draga glykys, cred ca s-a mantuit.

anna21 02.05.2011 23:04:02

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 358182)
Si bunicii dvs cred ca s-au mantuit. Asa cred eu. Multumesc de raspuns.

In biserica la care mergeau nu aveau nici macar o cruce!
Si fara Taina Spovedaniei si fara Impartasanie?

MariS_ 02.05.2011 23:07:07

Raspunsurile mele pot parea usuratice, ca prea am spus la toata lumea ca eu cred ca bunicii lor s-au mantuit. Va asigur ca nu e asa. Am citit cu atentie ce ati povestit despre ei, si din ceea ce ati povestit am dedus ca au fost OAMENI DINTR-O BUCATA! Pacat ca sunt tot mai rari asemenea oameni.

anna21 02.05.2011 23:10:09

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 358188)
Raspunsurile mele pot parea usuratice, ca prea am spus la toata lumea ca eu cred ca bunicii lor s-au mantuit. Va asigur ca nu e asa. Am citit cu atentie ce ati povestit despre ei, si din ceea ce ati povestit am dedus ca au fost OAMENI DINTR-O BUCATA! Pacat ca sunt tot mai rari asemenea oameni.

Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra!

Nu ne mantuim noi. Ci doar Hristos ne mantuieste daca ramanem in dreapta credinta si-L cautam din toata inima.

N.Priceputu 02.05.2011 23:14:26

Sunt convins că e o greșeală să judecăm noi cine se mântuiește și cine nu. Hristos este judecătorul și el știe cum va judeca. Noi trebuie doar să ne străduim să-L cunoaștem, să avem o comuniune dacă se poate deplină cu El încă din viața asta. Și să ne rugăm pentru toți cei pe care-i iubim, pentru mântuirea lor.

MariS_ 02.05.2011 23:20:33

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 358192)
Sunt convins că e o greșeală să judecăm noi cine se mântuiește și cine nu. Hristos este judecătorul și el știe cum va judeca. Noi trebuie doar să ne străduim să-L cunoaștem, să avem o comuniune dacă se poate deplină cu El încă din viața asta. Și să ne rugăm pentru toți cei pe care-i iubim, pentru mântuirea lor.

E adevarat. Eu n-am judecat, eu asa simt. Si spun ceea ce simt.

dianadi 02.05.2011 23:27:46

lasand la o parte mantuirea altora si raspunzand la intrebarea initiala a topicului: aici unde sunt eu sunt mai multi barbati decat femei la biserica poate si din cauza ca sunt multi veniti fara familie, cu sotiile sau familia inca in tara si atunci biserica devine un mijloc de a te simti aproape de cei dragi care nu iti pot fi alaturi.
Ceea ce au constatat majoritatea pana acu e drept. La bisericile din tara, din orasul meu, ponderea partii feminine e mult peste cea a barbatilor. Explicatia care am gasit-o eu: multora le e rusine-mersul la biserica e o chestie pt femei- ca dc ai miscat ceva gresit in biserica mai tot timpul o baba si nu un mos iti atrage atentie ceea ce denota faptul ca ele,babele, is la ele acasa acolo. In al 2a rand si cel mai important lipseste educatia religioasa din familie: tata nu merge la biserica, eu de ce sa ma duc? Se mai duce mama sau bunica din cand in cand dar doar asa in vizita sa puna o lumanare.
Cel mai grav e ca in mintea mea a ramas ideea ca barbatii romani in proportie f mare sunt prea preocupati cu bautura pt a fi interesati de orice alt ceva.

Noesisaa 02.05.2011 23:35:14

Da, posibil sa fie o problema romaneasca, sau est-europeana oricum. In Bulgaria tot asa, marea majoritatea oamenilor din biserica erau femei.

In schimb aici, in Olanda, in biserici catolice, nu stiu de cele protestante, numarul femeilor este in general egal cu cel al barbatilor. Nu la cei peste 60 de ani, barbatii mor mai repede, dar la cei mai tineri proportia este egala. Iar la cei sub 40 de ani mai intotdeauna, daca sunt casatoriti, vin cu sotul sau sotia. Si eventual cu copii daca au, chiar daca au doar o luna sau doua, sau doi ani, sau cinci ani.

Chiar s-a intamplat, la slujbe din timpul saptamanii sa ma simt in minoritate, erau mai multi barbati decat femei. :D

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:45:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.