Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Pseudo-stiinta si teologia ortodoxa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12974)

razvan_andrei 31.05.2011 16:38:43

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 365012)
Nu vreți să mai vorbim când, dintr-o pungă plină cu ingredientele necesare, care sunt pente tot în jurul nostru, o să reușească cineva să sintetizeze măcar O SINGURĂ celulă vie în laborator?

Pentru a sustine evolutia nu este nevoie de a sintetiza dintr-o punga de ingrediente o celula vie, deoarece evolutia nu arata cum a aparut viata, ci cum din prima forma de viata s-a ajuns aici.
Tu vorbeai probabil despre abiogeneza, total diferita de evolutie.

DragosP 31.05.2011 17:34:23

Se poate spune și așa. Din câte mai știu eu, evoluția, teoria evoluționistă presupune transformarea speciilor prin apariția unor caractere noi. Evoluție, presupusă a fi, de la celula primordială la ce sunt vietățile acum pe pământ. Corect? Bun.
Acum, eu m-am dus puțin mai mult și mi-am exprimat convingerea în fața <ateilor> <evoluționiști> cum că voluntar și conștient, la nivelul la care este omul acum, n-o să poată să facă NICIODATĂ ce a făcut Dumnezeu.
Nici măcar să-L copieze.

Dumitru73 31.05.2011 17:49:02

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 365346)
Se poate spune și așa. Din câte mai știu eu, evoluția, teoria evoluționistă presupune transformarea speciilor prin apariția unor caractere noi. Evoluție, presupusă a fi, de la celula primordială la ce sunt vietățile acum pe pământ. Corect? Bun.
Acum, eu m-am dus puțin mai mult și mi-am exprimat convingerea în fața <ateilor> <evoluționiști> cum că voluntar și conștient, la nivelul la care este omul acum, n-o să poată să facă NICIODATĂ ce a făcut Dumnezeu.
Nici măcar să-L copieze.

ok, am inteles.
dar daca totusi o s-o faca?!
atunci vei spune ca a lucrat tot cu materialul lui Dumnezeu, sau ca s-au folosit de inteligenta data de El.

DragosP 31.05.2011 18:10:52

Te rog să mă crezi că NU știu ce o să zic atunci. Nu m-am gândit, poate datorită convingerii deja exprimate aici.

Dar aștept (de va fi să fie) să-mi aduci aminte și vom polemiza atunci cu plăcere.

Dumitru73 31.05.2011 18:53:00

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 365361)
Te rog să mă crezi că NU știu ce o să zic atunci. Nu m-am gândit, poate datorită convingerii deja exprimate aici.

Dar aștept (de va fi să fie) să-mi aduci aminte și vom polemiza atunci cu plăcere.

probabil ca in acel moment nu o sa mai activez pe acest forum.
apreciez totusi sinceritatea ta.
"cu adevarat avva Iosif a gasit calea, caci a spus nu stiu" - Pateric, Despre avva Antonie

AlinB 01.06.2011 02:22:37

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 364982)
Evolutia e sustinuta de dovezi, nu de atei!

"Dovezi" controversate si incomplete.
Multe demontate ca frauda clara de-a lungul timpului.
Multe inca lipsa.
Trebuie sa ai o credinta puternica sa iei de bun asa ceva :)

AlinB 01.06.2011 02:23:24

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 365013)
Momentul crearii vietii artificiale (la nivel celular) este mai aproape decat crezi.
Ce vei mai spune atunci?!

Asa ziceau si comunistii acum cca. 60 ani.

AlinB 01.06.2011 02:28:38

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 365018)
Te deranjeaza aceasta intarziere? Te grabesti?

Si tu ar trebui sa te grabesti.
Daca nu cumva te consideri nemuritor.
Sau crezi in promisiuni cel putin tot atat de vechi cum ca omul va descoperi prin stiinta reteta nemuririi.

Eugen7 01.06.2011 08:52:02

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 365294)
Eu zic ca sunt destul de rational. Dar tu fortezi putin sensul cuvantului ratiune.

Discutam din punct de vedere stiintific, astfel rationamentele si logica sunt fara echivoc.

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 365294)
Eu nu pot sa fiu de acord cu aceasta dualitate.

Ar trebui sa fi caci una este materia si alta este legile de care asculta ea.

Mecanica cuantica exiplica foarte clar aceasta dualitate prin cele doua mari categorii de particule elementare:
a) fermioni - particulele de materie
b) bosoni - particulele "purtatoare de forta", (care intermediaza interactiunile intre particulele de materie)

Fermionii asculta de pricipiul de excluziune (Pauli) iar bosonii nu.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Fizica_...lor_elementare

Eugen7 01.06.2011 08:56:03

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 365334)
evolutia nu arata cum a aparut viata, ci cum din prima forma de viata s-a ajuns aici.
Tu vorbeai probabil despre abiogeneza, total diferita de evolutie.

Asa este.
Subscriu la cele afirmate.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:00:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.