Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Un sfat intelept (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13023)

Lilith23 03.06.2011 21:26:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 366284)
"Never say never.."
Am observat si probabil ai sa observi si tu cu timpul, poate inclusiv pe propria persoana (cu o doza de sinceritate), ca persoanale care sunt cele mai dure cu greselile altora in timp ce se considera pe ei insisi mai presus de ele ajung mai devreme sau mai tarziu sa le faca si ei.

Cam asta a fost si logica lui Iuda de a ajuns sa faca ceea ce a facut si a ales sa primeasca streangul in locul iertarii.

Nu mă consider mai presus de nimeni și de nimic. Nici nu mă bat cu pumnul în piept că eu sunt mai nu știu cum decât alții. Dar mă cunosc bine. Știu de ce sunt în stare. În plus, sunt într-o căsnicie fericită, am doi copii... Nu mă gândesc eu la așa ceva.

Melissa 03.06.2011 21:28:00

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 366236)
Am avut atat de multe incercari in 20 de ani de cand sunt casatorita incat daca as face o ierarhie a lor din punct de vedere al gravitatii atunci adulterul ar fi pe locul 5.

Decat sa va mancati nervii si vremea 20 de ani, nu era mai simplu si mai sanatos, sa va vedeti de drum? Daca adulterul este pe locul 5, pe locul 1 mi-e si groaza sa ma gandesc ce se afla...Si ma abtin sa dau cu presupusul...

AlinB 03.06.2011 21:30:08

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 366291)
Nu mă consider mai presus de nimeni și de nimic. Nici nu mă bat cu pumnul în piept că eu sunt mai nu știu cum decât alții. Dar mă cunosc bine. Știu de ce sunt în stare. În plus, sunt într-o căsnicie fericită, am doi copii... Nu mă gândesc eu la așa ceva.

Da, pentru ca este contextul de asa natura incat o persoana decenta se poate comporta decent.

Dar masura adevaratei virtuti este atunci cand intr-un context "indecent" te poti purta decent sau chiar supradecent, incat cei din jur care stiu doar de "iti dau un mar daca imi dai un mar sau poate chiar doua" ar zice ca esti fraier(a).

Iar contextele, de cele mai multe ori nu depind de noi, mai ales ca stie diavolul cand unde si cum sa-si vare coada.

AlinB 03.06.2011 21:35:01

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 366288)
Sigur ca da..femeia e de vina..:-))

Cunosti situatia sub aspectul enuntat de mine ca sa poti arata ca nu este asa?
Sau ai ramas doar fascinata exclusiv de scena de la tribunal incat alte aspecte nu te mai intereseaza?

Citat:

Ce sa inteleg? TU ai accepta adulterul?Ca sa o indrepti pe ea?Si ca sa fii in castig in fata lui Dumnezeu? Mai gandeste-te Aline..
Poate ai observat ca spre deosebire de altii eu nu zic "eu asa as face, asa as drege, luati-ma de exemplu".
Am spus cum vad lucrurile dpdv spiritual.
De la teorie la practica e o cale lunga si poat ai observat ca am sfatuit si pe altii sa nu se supraestimeze.

Citat:

Iar de bataie nu e cazul sa te intreb daca ai accepta..:-)) Desi exista cazuri in care sotul a fost batut mar de catre vijelioasa sotie!
Pai vezi. Poate stii si povestea cu socrate care i-a varsat nevasta apa in cap.
Si ce a zis dupa.

Citat:

Nu e nici o mare minciuna, dar tu n-ai cum sa intelegi, atata timp cat ti se pare normal sa ierti un adulter, daramite o palma !
Nu e normal, e supranormal.
Cei care tind spre normalitatea conventionala sfarsesc in (sub)mediocritate spirituala.

Citat:

Tentativa de omor este pedepsita de lege, de ce nu s-ar pedepsi si tentativa de violenta de catre o sotie care doreste sa fie iubita/respectata pana in ultimul moment?
Dar oare face si ea la fel?
Lipsa iubirii si a raspectului exista doar in momentul in care unul pune mana pe bata sau ridica palma?

Citat:

Tentativa care poate nu a fost dusa la finalitate din motive independente de agresor?
Da, ai dreptate, poate ...
Ce usor ne grabim cu (pre)judecatile..

maria40 03.06.2011 21:35:11

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 366287)
1. Da, într-o căsnicie se fac multe compromisuri, dar în momentul în care tu stai acasă și gătești, pentru ca dnul Soț să aibă mâncarea pe masă pe când vine, iar el între timp își satisface setea de carnal cu o alta, trebuie să îți ridici niște semne de întrebare.

2. Doamna nu spunea nimic de copii, nu cred că intră în ecuația de față.

3. Faptul că dnul Karenin se "poartă frumos" nu e o dovadă de iubire, ci de cât e de meschin și de parșiv. Adică vine de la aia și te mângâie frumos pe obraz și îți spune cât ești de frumoasă și vai, e cel mai bun soț din lume.

4. Să nu-i reproșeze nimic?! Serios?! Aici chiar m-ai lăsat fără replică!

5. Adulterul pe locul 5? Fără supărare, dar nu ar trebui să vă oferiți ca exemplu pentru nimeni.

Nu m-am dat ca exemplu imi spuneam doar parerea. Dupa cum am scris ce e in sufletul fiecaruia doar el stie. Unii pot trece usor peste un necaz care pe altii ii darama. Pe mine adulterul nu m-ar darama, marturisesc sincer.
Pe langa necazurile pe care le-am avut asta mi s-ar parea Pepsi.

Melissa 03.06.2011 21:46:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 366297)
Poate ai observat ca spre deosebire de altii eu nu zic "eu asa as face, asa as drege, luati-ma de exemplu".
Am spus cum vad lucrurile dpdv spiritual.
De la teorie la practica e o cale lunga si poat ai observat ca am sfatuit si pe altii sa nu se supraestimeze.

Nu e normal, e supranormal.
Cei care tind spre normalitatea conventionala sfarsesc in (sub)mediocritate spirituala.

Pai tocmai Aline, lasa teoria( ca practica ne omoara) si spune concret : ai accepta sau nu adulterul si bataia?DA sau NU?Nu te mai eschiva si vorbeste despre cum ai face TU (nu dupa cum ar trebui dpdv spiritual), asa cum am facut toti pe acest thread!

Ca daca vrei iti tin si eu o teorie dpdv spiritual despre cum ar trebui sa iertam un adulter si o bataie crancena, de te las cu gura cascata! Dar hai sa fim sinceri si sa vorbim fapte nu vorbe!

AlinB 03.06.2011 21:54:31

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 366305)
Pai tocmai Aline, lasa teoria( ca practica ne omoara) si spune concret : ai accepta sau nu adulterul si bataia?DA sau NU?Nu te mai eschiva si vorbeste despre cum ai face TU (nu dupa cum ar trebui dpdv spiritual), asa cum am facut toti pe acest thread!

Vezi tu, daca ar fi posibil sa ne luam unii dupa altii si asa sa ne gasim mantuirea, atunci Dumnezeu n-ar mai fi venit sa se jertfeasca pentru noi. S-au s-ar fi jertfit tot un om ca si noi, plin de patimi, pacate, orgolii, ambitii desarte..
Si ghici unde am fi ajuns?

Citat:

Ca daca vrei iti tin si eu o teorie dpdv spiritual despre cum ar trebui sa iertam un adulter si o bataie crancena, de te las cu gura cascata! Dar hai sa fim sinceri si sa vorbim fapte nu vorbe!
Serios? Fa-o, sa vedem cat de convingatoare esti.
Chiar sunt curios ce argumente ai putea aduce in acest sens.

Melissa 03.06.2011 21:55:58

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 366247)
A avea puterea de a face un sacrificiu înseamnă să nu mai existe frustrări, reproșuri, certuri... bătăi. Acela e un compromis, pentru că nu ai puterea să faci altceva. Pentru cine nu poate ierta din inimă, mai bună e despărțirea.

Pai atunci cand ierti din inima, E FIRESC sa nu mai existe frustrari, resentimente, reprosuri, ura, etc..acest "fenomen" NU SE NUMESTE SACRIFICIU!

Melissa 03.06.2011 21:59:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 366311)
Vezi tu, daca ar fi posibil sa ne luam unii dupa altii si asa sa ne gasim mantuirea, atunci Dumnezeu n-ar mai fi venit sa se jertfeasca pentru noi. S-au s-ar fi jertfit tot un om ca si noi, plin de patimi, pacate, orgolii, ambitii desarte..
Si ghici unde am fi ajuns?

Serios? Fa-o, sa vedem cat de convingatoare esti.
Chiar sunt curios ce argumente ai putea aduce in acest sens.

Te eschivezi in continuare..

maria40 03.06.2011 22:03:04

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 366293)
Decat sa va mancati nervii si vremea 20 de ani, nu era mai simplu si mai sanatos, sa va vedeti de drum? Daca adulterul este pe locul 5, pe locul 1 mi-e si groaza sa ma gandesc ce se afla...Si ma abtin sa dau cu presupusul...

Pe locul 1,2,3 si 4 se afla acelasi necaz. Nu e ceea ce va imaginati

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:57:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.