Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Vreau sa ma intorc in Romania!Ce ma sfatuiti? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13128)

Delirul 18.06.2011 11:20:08

Citat:

În prealabil postat de raisa2006 (Post 369795)
citeste articolul de mai jos ,postat de mirelat mai demult
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...6&postcount=60
si continuarea
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...7&postcount=61

Foarte bune randurile din link-urile date. Merita citite. Ce-i mai trist e ca desi pare exagerat asta-i realitatea si de la un an la altul se simte ca devine din ce in ce mai crunta si mai greu de suportat.

Ca popor nu mai avem principii sau valori, suntem cat se poate de dezbinati si probabil ca niciun strain nu ne uraste pe noi ca romani decat ne uram noi intre noi.

LapetiteMoc 18.06.2011 11:51:17

trist, foarte trist ...

Citat:

În prealabil postat de Delirul (Post 369808)
Foarte bune randurile din link-urile date. Merita citite. Ce-i mai trist e ca desi pare exagerat asta-i realitatea si de la un an la altul se simte ca devine din ce in ce mai crunta si mai greu de suportat.

Ca popor nu mai avem principii sau valori, suntem cat se poate de dezbinati si probabil ca niciun strain nu ne uraste pe noi ca romani decat ne uram noi intre noi.

Din pacate asta e adevarul greu si dureros.
Acum vreo 10 zile la o sedinta de la Univ. o doamna de la UNESCO imi spusese ca ma va pune in legatura cu o doamna care a infiintat o asociatie "Amitie roumaine". Doamna s-a tinut de cuvant. Dupa doua zile m-a sunat sa-mi dea nr. de telefon al romancei ca sa putem colabora. Plina de elan o sun , ma prezint, ii spun de unde am numarul dumneaei, iar replica vine scurt si taios: "Si ce vrei, cucoana, de la mine?"

In Franta am prieteni francezi si greci, desi cunosc destui romani.

Yasmina 18.06.2011 12:05:52

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 369823)
Din pacate asta e adevarul greu si dureros.
Acum vreo 10 zile la o sedinta de la Univ. o doamna de la UNESCO imi spusese ca ma va pune in legatura cu o doamna care a infiintat o asociatie "Amitie roumaine". Doamna s-a tinut de cuvant. Dupa doua zile m-a sunat sa-mi dea nr. de telefon al romancei ca sa putem colabora. Plina de elan o sun , ma prezint, ii spun de unde am numarul dumneaei, iar replica vine scurt si taios: "Si ce vrei, cucoana, de la mine?"

In Franta am prieteni francezi si greci, desi cunosc destui romani.

asa este subscriu!
am vazut si pe forum persoane care fac diferente de calitate intre moldoveni,ardeleni,munteni!

LapetiteMoc 18.06.2011 12:12:14

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 369829)
persoane care fac diferente de calitate intre moldoveni,ardeleni,munteni!

Acesta este un alt aspect, din interiorul tarii, la fel de dureros si pagubos pentru noi toti! Si afara, sunt multi romani care formeaza bisericute in functie de apartenenta regionala. Exista chiar lupte surde si taioase intre ei. Doamne, fereste!

Sa-i vedeti pe grecii din diaspora ce frumos se ajuta intre ei, cum se zbat unii pentru altii... Sunt admirabili!

Melissa 18.06.2011 16:32:27

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 369836)
Acesta este un alt aspect, din interiorul tarii, la fel de dureros si pagubos pentru noi toti! Si afara, sunt multi romani care formeaza bisericute in functie de apartenenta regionala. Exista chiar lupte surde si taioase intre ei. Doamne, fereste!

Sa-i vedeti pe grecii din diaspora ce frumos se ajuta intre ei, cum se zbat unii pentru altii... Sunt admirabili!

Mie mi se pare suspecta aceasta atitudine de mancatorie intre romanii din diaspora. Absolut toti cei care traiesc in afara Romaniei spun acelasi lucru despre ceilalti romani de acolo. Deci nu stiu unde gresesc cei plecati din tara. Ar trebui sa fie toti ca si grecii de care pomenesti.
Dar e ca intr-o familie unde sotia zice ca sotul si copilul sunt groaznici, sotul zice ca sotia si copilul sunt groaznici si copilul zice ca mama si tata sunt groaznici. Deci, care e groaznic si de ce?

tabitha 18.06.2011 17:59:45

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 369895)
Mie mi se pare suspecta aceasta atitudine de mancatorie intre romanii din diaspora.

N-ar trebui sa existe dar din pacate pe alocuri este realitate. Poate din cauza ca romanul s-a crezut dintotdeauna mai cu mot, un fel de buricul pamantului. Iar aici in strainatate poate unii traiesc cu impresia ca daca ii dai in cap celui de un neam cu tine, asa iti vei face tu mai bine loc si vei avansa printre straini. Sunt insa cazuri si cazuri, eu zic ca nu este "boala generala". Mai grav este faptul ca nu avem cultura de a ne organiza timpul astfel incat sa fim mai mult timp impreuna, este o carenta a activitatilor sociale.

maria40 18.06.2011 18:04:09

Eu spun ca, noi, ca natie nu prea mai avem nici o sansa. Din pacate nici copiii nostrii nu vor avea nici o sansa.
Eu sunt din Ardeal si, aici, unde locuiesc sunt destul de multi unguri. Si ei sunt foarte uniti. Daca intri intr-un magazin, coafura sau birouri daca se angajeaza o unguroaica in mod sigura aceasta va mai aduce o alta colega in scurt timp care este de aceeasi natie cu ea sa se angajeze. Se ajuta reciproc!

Yasmina 18.06.2011 21:09:00

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 369900)
Eu spun ca, noi, ca natie nu prea mai avem nici o sansa. Din pacate nici copiii nostrii nu vor avea nici o sansa.
Eu sunt din Ardeal si, aici, unde locuiesc sunt destul de multi unguri. Si ei sunt foarte uniti. Daca intri intr-un magazin, coafura sau birouri daca se angajeaza o unguroaica in mod sigura aceasta va mai aduce o alta colega in scurt timp care este de aceeasi natie cu ea sa se angajeze. Se ajuta reciproc!

Am observat ca romanii plecati in strainatate nu doresc sa impartaseasca sfaturi de succes si altora,de ajutat nici nu mai zic...De ce s-o faca?Ca ceilalti sa aibe tot ce ei au reusit?Atunci cum ar putea sa se laude cu reusitele lor?
In primii ani aici,am locuit cu niste romani in casa care au facut tot posibilul sa-mi arunce toata corespondenta,doar,doar s-o alege praful de tot ce reusisem sa obtin de la statul de adoptie.Nu am gasit la posta acte importante,credite bancare,cecuri de bani,etc
A trebuit sa lupt supraomeneste cu birocratia sa-mi recapat actele oficiale si sa intru in posesia banilor.
Nu numai ca te ajuta cu nimic insa iti dau si una in cap!

Delirul 18.06.2011 21:42:53

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 369939)
Am observat ca romanii plecati in strainatate nu doresc sa impartaseasca sfaturi de succes si altora,de ajutat nici nu mai zic...De ce s-o faca?Ca ceilalti sa aibe tot ce ei au reusit?Atunci cum ar putea sa se laude cu reusitele lor?
In primii ani aici,am locuit cu niste romani in casa care au facut tot posibilul sa-mi arunce toata corespondenta,doar,doar s-o alege praful de tot ce reusisem sa obtin de la statul de adoptie.Nu am gasit la posta acte importante,credite bancare,cecuri de bani,etc
A trebuit sa lupt supraomeneste cu birocratia sa-mi recapat actele oficiale si sa intru in posesia banilor.
Nu numai ca te ajuta cu nimic insa iti dau si una in cap!

Tocmai de aceea ne plângem degeaba findcă ne merităm soarta cu vârf și îndesat. M-am convins de acest aspect de multă vreme, mai ales că tocmai pe cei mai țepari și mai șmecheri îi auzi plângându-se cu lacrimi de cât de rău se trăiește în România.

Zău că ne merităm conducătorii. Când te gândești că mai toți domnitorii de seama de altă dată care au stropit la propriu cu sângele pământul românesc, au fost tot de conaționali trădați ți se face rău

Insa ne place sau nu asta este tara noastra. E plina de minciuni si de rele dar alta nu avem.

Mihai36 18.06.2011 22:02:56

Mai dar fata de Canada stam mai bine cu spiritualitatea? oare ei au calugarie?
ca pina la urma desavirsirea e mai importanta chiar daca pentru asta trebuie sacrificii lumesti.
Eu votez cu Arsenie Boca chiar cu riscul de nu fi fost inca atit d sfint cind a indrumat romanii sa vina inapoi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:21:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.