Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dati-mi un sfat, va rog (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13139)

Melissa 21.06.2011 13:30:46

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 370767)
A incerca sa intorci un barbat sau o femeie (desi femeile au manifestari total diferite de ale barbatului de a parasi si de a fi hotarita in actiune !)

Da, s-a constat ca mult mai usor paraseste o femeie caminul conjugal decat un barbat. O femeie e mult mai hotarata si cand pleaca, de obicei nu se mai uita peste umar.

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 370767)
A incerca sa intorci un barbat sau o femeie (desi femeile au manifestari total diferite de ale barbatului de a parasi si de a fi hotarita in actiune !) la partenerul initial seamana cu nebunia crestinilor induhovniciti pina la genunchiul broastei care cauta cu osirdie sa aduca la credinta pe te miri ce ateu sau apostat sau crestin doar cu numele, facind la canoane si la rugaciuni si la pomelnice si la pelerinaje in asa masura incit uita de el sa se mai roage pt. el si mintuirea lui , incit ai zice ca este precum sfintii .

Foarte frumos puncteaza acest aspect Nicolae Steinhardt in Jurnalul fericirii :
"Nimeni sa nu sileasca pe aproapele sau, nici macar pentru a-i face bine. Nici Domnul nu intra nechemat."

Ana_Maria 21.06.2011 13:47:14

In momentul de fata ma caiesc pentru ce am facut gresit in aceasta relatie si nu voi mai repeta gresesile facute.Aveti dreptate sa imi spuneti ca am fost desfranata, pentru ca da, e adevarat.Nu am facut asta din placere, pentru ca pe mine nu m-a interesat niciodata placerea fizica si nici acum nu simt nevoia,. Am fost slaba ca am cedat, dar atunci cand am facut-o, aveam multa incredere in el si totul mergea foarte bine. Totusi, cat a durat, am trecut amandoi prin greutati si ne-am sprijinit la bine si la rau. Am avut o relatie extraordinara si toata lumea ne invidia pentru cat de bine ne intelegeam si ne iubeam.

Citat:

Foarte frumos puncteaza acest aspect Nicolae Steinhardt in Jurnalul fericirii :
"Nimeni sa nu sileasca pe aproapele sau, nici macar pentru a-i face bine. Nici Domnul nu intra nechemat."
Dupa ce ma voi spovedi, saptamana aceasta, vreau sa il las sa isi vada de viata lui, daca asta isi doreste. Stiu ca nu ma pot baga pe gat unui om, oricat de mult l-as iubi si oricat de multe lucruri frumoase au fost intre noi.

AlinB 21.06.2011 14:17:04

Citat:

În prealabil postat de vintage (Post 370726)
Alin, ce am zis,noi ( Melissa si Vintage) de nu ti-a fost pe plac?

Am aratat punct cu punct..

Citat:

Reciteste ce am scris, dar cu atentie si vei constata ca seamana cu ceea ce ai scris chiar tu.
Nu prea e. Generalizari de genul "toate...toti" nu cred ca sunt normale mai ales cand vorbesti cu o persoana anume.

Citat:

Poate ca acele puncte insirate de Melissa sunt cam dure dar, crede-ma, au fost, sunt, si vor fi valabile cat e lumea.
Nu punctele, atitudinea, si nu vorbim de generalitati ci de probleme personale cu o persoana anume, generalizarile pot fi si sunt jignitoare.

Citat:

Noi nu am criticat-o pe aceasta fetita indragostita dar trebuie sa vada si ea ca acel barbat cu care a trait pana acum nu este potrivit ca sot.
Vedeti ce frumos poate fi spus?

Citat:

A, era sa uit: eu nu fumez dar nu m-am gandit niciodata sa cataloghez ca persoana de moravuri usoare o persoana care fumeaza. Fumatul nu anuleaza niste calitati morale ale omului. Poate ca acele calitati se vad mai greu... din cauza fumului... dar daca sunt, sunt!
Nu am vorbit de lipsa calitatilor ci de prezenta problemelor. Un fumator pasionat este un om stresat, se stie ca nicotina calmeaza. De asemeni este posibil sa aiba mari complexe/probleme, fumatul ofera psihologic iluzia unei superioritati sociale, existentiale, etc.
De obicei la fumat se ajunge din cauza unei companii proaste.
Si fumatul nu e singurul obicei prost care se mosteneste. Si dintre toate, de fumat se scapa cel mai usor.
Iar atunci cand ajungi sa fumezi incat si cel de langa tine sa miroasa a fum de la o posta, chiar e o problema, mai ales ca e nefumator. Are legatura si cu respectul.

Citat:

Si inca ceva: aceasta fetita parasita s-a culcat cu acel barbat si daca se despart, desigur ca ea va cunoaste un altul care a mai avut si el o relatie anterioara. Va avea dreptul aceea (anterioara) sa o catalogheze pe prietena noastra in discutie ca fiind de moravuri usoare? ...
Si daca pana la casatorie se va culca si cu acesta? s.a.m.d. ?
Nu cred ca este subiectul acestui topic si mai ales nu cred ca asa se pune probleme, ea nu a pus problema astfel despre cealalta, daca aveti ingrijorari sincere si de buna credinta asupra modului in care ea abordeaza aceasta problema morala trebuia sa i le adresati ei si oricum in alta forma.

Ma mira aceasta atitudine a dvs. in alte situatii ati dat dovada de mai mult tact.

vintage 21.06.2011 14:21:21

Citat:

În prealabil postat de Ana_Maria (Post 370794)
In momentul de fata ma caiesc pentru ce am facut gresit in aceasta relatie si nu voi mai repeta gresesile facute.Aveti dreptate sa imi spuneti ca am fost desfranata, pentru ca da, e adevarat.Nu am facut asta din placere, pentru ca pe mine nu m-a interesat niciodata placerea fizica si nici acum nu simt nevoia,. Am fost slaba ca am cedat, dar atunci cand am facut-o, aveam multa incredere in el si totul mergea foarte bine. Totusi, cat a durat, am trecut amandoi prin greutati si ne-am sprijinit la bine si la rau. Am avut o relatie extraordinara si toata lumea ne invidia pentru cat de bine ne intelegeam si ne iubeam.

Dupa ce ma voi spovedi, saptamana aceasta, vreau sa il las sa isi vada de viata lui, daca asta isi doreste. Stiu ca nu ma pot baga pe gat unui om, oricat de mult l-as iubi si oricat de multe lucruri frumoase au fost intre noi.

Draga AnaMaria,
Nu-ti este usor, stiu ca suferi dar ai luat o hotarare buna. Asta dovedeste ca esti o persoana inteleapta.
Iti doresc sa -ti gasesti perechea potrivita si sa ai parte de o familie crestina frumoasa.
Dumnezeu sa te ajute in bunele tale intentii!
Iarta-ma daca cu unele vorbe de-ale mele te-am suparat!

AlinB 21.06.2011 14:22:00

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 370765)
Mie mi se pare extraordinar ca acea femeie asa vampa cum o consideri tu (sau lumea) a reusit sa transforme UN CRAI intr-un barbat responsabil, un barbat DE CASA!!! Probabil daca ramanea cu prima ar fi fost in continuare un vesnic fustangiu nemultumit, in cautare de aventuri extraconjugale!

Cinismul in actiune.

Nu a avut aventuri extraconjugale, doar ca n-a inteles de la bun inceput cum vine treaba cu casnicia, cat e sex si cat e altceva, aventuri ar fi putut avea si isi neglija si copilul, dar uite ca nu, face toate astea pentru copil si pentru el, nu pentru ea.
Priceput acum?

AlinB 21.06.2011 14:24:05

Citat:

În prealabil postat de melissa (Post 370771)
asta-i clar ca alin este un om fain, ca sa ma exprim ca in ardeal.:-). Eu apreciez foarte mult la el extraordinara lui capacitate de analiza aproape spontana a unei informatii si faptul ca reuseste in timp record sa dea niste raspunsuri foarte documentate, de pe mine ma nauceste deseori. Si mie mi-e drag de el, chiar daca deseori e caustic si uneori nu sunt de acord cu ce spune si ma mai si enerveaza cand mi-e lumea mai draga..:-))

:36:
....... :)

AlinB 21.06.2011 14:28:22

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 370776)
Adica ce, o femeie nu poate indrepta un barbat, doar invers? Oh, sunt mult mai multe cazurile in care un tampit da peste o femeie buna care, din cine stie ce motive, se uita in directia lui si il schimba total. Gandirea asta patriarhala ma omoara!

Ba cum sa nu, chiar ma plang ca multe femei vor barbati "de-a gata" fara sa inteleaga ca un barbat se maturizeaza mai greu, mai ales daca nu prea a avut modele/educatie sanatoasa in familie.

Insa exista si cealalta latura, a iluziei indreptatului de celalalt care te poate costa dureros de mult.

E ok sa te mai certi, dar in momentul in care ai iesit din relatie..trebuie sa-l/ sa o lasi in plata Domnului.
Daca o vrea mai tarziu inapoi, re-evaluezi situatia si daca chiar se mai merita atunci, bine, daca nu..

paprika 21.06.2011 14:30:52

pt zaharia

dupa ce ca saraca femeie si-a pierdut logodnicul care a luat-o pe aratura, acum dati-i si in cap cu mesaje care sa ii arate cat de desfranata si de pacatoasa este...
ce nu-mi place mie cel mai mult la religia noastra e faptul ca este mereu axata pe invinuirea oamenilor si asteapta ca oamenii sa-si puna cenusa in cap pt toate "pacatele" inchipuite sau nu...
daca ar fi dupa voi le-ati taia femeilor clitorisul ca in unele tari arabe...

vintage 21.06.2011 14:35:05

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 370811)
Am aratat punct cu punct..

Nu prea e. Generalizari de genul "toate...toti" nu cred ca sunt normale mai ales cand vorbesti cu o persoana anume.

Nu punctele, atitudinea, si nu vorbim de generalitati ci de probleme personale cu o persoana anume, generalizarile pot fi si sunt jignitoare.

Vedeti ce frumos poate fi spus?

Nu am vorbit de lipsa calitatilor ci de prezenta problemelor. Un fumator pasionat este un om stresat, se stie ca nicotina calmeaza. De asemeni este posibil sa aiba mari complexe/probleme, fumatul ofera psihologic iluzia unei superioritati sociale, existentiale, etc.
De obicei la fumat se ajunge din cauza unei companii proaste.
Si fumatul nu e singurul obicei prost care se mosteneste. Si dintre toate, de fumat se scapa cel mai usor.
Iar atunci cand ajungi sa fumezi incat si cel de langa tine sa miroasa a fum de la o posta, chiar e o problema, mai ales ca e nefumator. Are legatura si cu respectul.

Nu cred ca este subiectul acestui topic si mai ales nu cred ca asa se pune probleme, ea nu a pus problema astfel despre cealalta, daca aveti ingrijorari sincere si de buna credinta asupra modului in care ea abordeaza aceasta problema morala trebuia sa i le adresati ei si oricum in alta forma.

Ma mira aceasta atitudine a dvs. in alte situatii ati dat dovada de mai mult tact.

Alin, da! ai dreptate in unele puncte. Imi pare rau ca m-am pripit si cele scrise de mine au fos mai "ascutite". Eu sunt o persoana potolita si blanda dar... am slabiciunile mele... Povestea Anei Maria seamana teribil cu o intamplare dureroasa la care am fost martora si iata, m-a ravasit... Imi cer scuze, imi pare rau...
Mi-am zis de multe ori sa stau deoparte, dar, uf! e tare greu! nu pot...

glykys 21.06.2011 14:35:55

[quote=Ana_Maria;370794]In momentul de fata ma caiesc pentru ce am facut gresit in aceasta relatie si nu voi mai repeta gresesile facute.Aveti dreptate sa imi spuneti ca am fost desfranata, pentru ca da, e adevarat.Nu am facut asta din placere, pentru ca pe mine nu m-a interesat niciodata placerea fizica si nici acum nu simt nevoia,. Am fost slaba ca am cedat, dar atunci cand am facut-o, aveam multa incredere in el si totul mergea foarte bine. Totusi, cat a durat, am trecut amandoi prin greutati si ne-am sprijinit la bine si la rau. Am avut o relatie extraordinara si toata lumea ne invidia pentru cat de bine ne intelegeam si ne iubeam.

Dupa ce ma voi spovedi, saptamana aceasta, vreau sa il las sa isi vada de viata lui, daca asta isi doreste. Stiu ca nu ma pot baga pe gat unui om, oricat de mult l-as iubi si oricat de multe lucruri frumoase au fost intre noi.[/Q UOTE]

Zi mersi ca ai scapat de el. Poate Dumnezeu a ingaduit sa suferi acum putin, in loc sa suferi o viata. Mai bine sa fii singura decat cu un dobitoc la usa! O sa fie bine daca nu te vei uita inapoi si daca nu vei repeta greselile anterioare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:34:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.