![]() |
rugaciune ptr mantuirea neamului omenesc
Ar fi bine sa ne rugam intradevar cu totii si daca nu o facem cu vorbe deosebit de alese, cu atat mai mult simtindu-ne neputinciosi si mai ales smerindu-ne Domnul Dumnezeu nu va lasa rugaciunea noastra neimplinita. Cel mai important lucru ar fi sa facem un start si sa ne rugam cel putin 40 de zile, precum Moise si Insusi Domnul nostru Iisus Hristos. Sa fim ca si copii si sa-i cerem Domnului, prcum a di Saul vas ales al lui l-a facut asa sa faca si din toti hulitorii de Dumnezeu si mai ales cei care fara sa stie hulim/hulesc chiar pe Sfantul Duh.Eu propun sa vina fiecare cu texte pe care sa le facem ca una rugaciune ptr mantuire a tuturor celor de Domnul ziditi.
Fie ca Domnul sa ne intelepteasca sa culegem vorbe alese, cu care sa indraznim a-L ruga pe EL pentru aceasta mare aspiratie, avand in vedere ca eEl ne-a dotat cu proprie vointa. Noi ce vrem sa-i cerem e ca si cand am zice Doamne calca-Ti cuvantul ce l-ai dat si taie voia proprie a tuturor oamenilor. Fiecare face numai cat ii dicteaza constiinta. Dar totusi nu cred ca e rau sa ne rugam. __________________________________________________ __________________________ Doamne Dumnezeul nostru, la Tine ste taoata Intelepciunea si Puterea Slava Tie Dumnezeul Nostru, Slava Tie Preaslavitei Intelepciuni si Puterii Tale, Doamne, Amin Citat:
|
Citat:
Deci, cine este in masura sa cuprinda cu grija sa toata faptura si toata lumea din toate timpurile? Doar Dumnezeu! Ce om se poate socoti egalul lui Dumnezeu in aceasta cuprindere incat sa spuna: este vremea ca toti oamenii sa se roage pentru salvarea lumii caci lumea este in iad? Ce om poate crede ca stie cu adevarat starea reala a lumii? Doar cel mandru sau cel nebun! Toti ceilalti abia daca se cunosc pe ei si pe cativa din jurul lor si asta cu mare greutate! La adapostul aratarii bune a conceptului de rugaciune, diavolul spoieste mandria ori nebunia ca sa nu mai poata fi simtite. Periculos lucru este acesta, pentru ca se gasesc sa bata din palme nu doar alti mandri sau nebuni, ci multime de copii la minte, orfani sau fugiti de-acasa, care incearca astfel sa-si implineasca o foame spirituala cronica, un dor dupa Dumnezeu, cat mai rapid si fara munca! Stie pezevenghiul ce face! Ce folos ar avea daca ar bucura doar pe alti nebuni sau mandri, pe astia oricum ii are! El ii vaneaza cu ura pe acesti nevinovati-vinovati ce sunt maniosi dar cu lacrimi de dor in ochi. Si totul incepe cu o idee strecurata subtil, ce acopera coltii ascutiti ai mortii precum un buchet de trandafiri cutitul criminal: "Dar totusi nu cred ca e rau sa ne rugam". Dumnezeu ne este Tată, fara indoială! Dar la fel de sigur, Biserica ne este mamă! Sa ne pastram in iubirea si invatatura Parintilor nostri! |
Da... este si in dorinta asta de a salva lumea o mandrie subtila de tot, intr-adevar....ca si cum salvarea lumii ar tine intru totul de eforturile noastre.
Preocupat de salvarea lumii nu-ti mai plangi propriile neputinte si pacate... deci stagnezi in evolutia-ti spirituala, deci SINGURUL OM PE CARE ITI STA IN PUTINTA SA-L SCHIMBI - ADICA TU - nu-l mai schimbi... si lumea asta bolnava pe care o plangi, devine si mai bolnava prin propria-ti boala... deci fratilor cu adevarat daca vrem sa schimbam lumea in bine trebuie sa ne schimbam pe noi insine. :) Doamne miluieste! |
Citat:
|
Citat:
Macar de am invata sa plangem de mila altora, dintr-o dragoste suprema. Nu ca ar fi de folos tuturor aceasta, dar este mai bine decat sa plangem pe ceilalti dupa ce i-am judecat spunand: Doamne, ce rai sunt acesti oameni! Mie mila de ei! Ce bine ca sunt eu in putere sa ma rog pentru ei! Prin judecata mandra, chiar imbracata in haina de rugaciune, se implineste cuvantul din citatul de mai sus: lumea devine mai bolnava! |
Imi cer iertare daca am indus in eroare pe cineva sau daca am suparat pe cineva sau daca am gresit cuiva.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:54:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.