![]() |
Citat:
Eu, dupa multe lupte, am descoperit dragostea Maicii Domnului si pana in clipa aceasta sunt uimit cat de ea. Si cred cu tarie ca nimeni nu poate cinsti cum se cuvine pe Hristos fara sa o cinsteasca si pe Maica Sa, precum si invers: nimeni nu cinsteste pe Maica Domnului fara ca cinstirea sa fie impreuna si a lui Hristos. Ce am zis eu, si continui sa zic, este ca noi nu-i putem cere Maicii Domnului ceea ce in ultima instanta numai Dumnezeu a putut indeplini: adica iertarea efectiva a pacatelor, pe care numai Hristos o poate realiza. De aceea ne impartasim cu Trupul si Sangele Lui, cum se si spune: "spre iertarea pacatelor si spre viata de veci". Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si tuturor sfintilor ne rugam sa mijloceasca pentru noi. Maica Domnului are insa lucrari care depasesc lucrarea oricarei fiinte, omenesti sau ingeresti, si o dragoste care reflecta cu cea mai mare fidelitate posibila unui om dragostea Sfintei Treimi. Dar numai Hristos poate ierta pacatele, si acest lucru nu stirbeste cu nimic preacinstirea cu care este preacinstita Maica Domnului, Maica noastra. |
Citat:
"Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, primeste aceasta putina rugaciune si o du Fiului tau si Dumnezeului nostru, ca sa mantuiasca si sa lumineze, pentru tine, sufletele noastre (o inchinaciune). Toate puterile ceresti: Scaunele, Domniile, Incepatoriile, Stapaniile, Puterile, Heruvimii, Serafimii, Arhanghelii si Ingerii, rugati-va lui Dumnezeu pentru mine, pacatosul (o inchinaciune). Sfinte si Mare Proorocule Ioane, Inaintemergatorule si Botezatorul Domnului, cel care ai patimit pentru Hristos si ai luat indrazneala catre Stapanul, roaga-te pentru mine pacatosul ca sa ma mantuiesc pentru rugaciunile tale (o inchinaciune). Sfintilor ai lui Dumnezeu: Apostolilor, proorocilor, mucenicilor, arhiereilor, postitorilor, tematorilor de Dumnezeu, dreptilor, locuitorilor in pustie, calugarilor, patriarhilor, si toti sfintii care ati patimit pentru Hristos si ati castigat indrazneala catre Stapanul, rugati-va pentru mine pacatosul, ca sa ma mantuiesc cu rugaciunile voastre (o inchinaciune). Sfinte Ioane Gura de Aur, cu Vasilie cel Mare, cu Grigorie de Dumnezeu cuvantatorul, cu facatorul de minuni Nicolae si cu toti sfintii incepatorii ai preotiei, ajutati-ma si ma miluiti cu rugaciunile si ajutorul vostru (o inchinaciune). Toate sfintele femei : mironosite, mucenite, tematoare de Dumnezeu si fecioare, care ati slujit Mantuitorului Hristos cum se cuvine, rugati pe Dumnezeu pentru mine, pacatosul (o inchinaciune). Cea nebiruita si dumnezeiasca putere a cinstitei si de viata facatoarei Crucii Domnului, nu ma lasa pe mine pacatosul, ci ma apara de toata ispita cea trupeasca si sufleteasca (o inchinaciune). Preacurata Stapana, de Dumnezeu Nascatoare, nadejdea tuturor crestinilor, pentru ca alta indrazneala si nadejde nu am, fara numai pe tine, cea cu totul nevinovata Stapana mea si Doamna de Dumnezeu Nascatoare, Maica lui Hristos, Dumnezeului meu, pentru aceea ma rog: miluieste-ma si ma izbaveste de toate rautatile mele, si roaga pe Milostivul tau Fiu si Dumnezeul meu ca sa miluiasca ticalosul meu suflet si sa ma izbaveasca de vesnicele chinuri, si sa ma invredniceasca imparatiei Sale (o inchinaciune). Sfinte ingere, pazitorul meu, acopera-ma cu aripile bunatatii tale si izgoneste de la mine toata lucrarea cea rea a diavolului si roaga pe Dumnezeu pentru mine, pacatosul. (o inchinaciune)" Cu adevarat un singur Mantuitor avem in schimb Maica Domnului, ingerii, sfintii, sunt ajutorul nostru si prin rugaciunile lor la Domnul primim si noi mila, intelegere si ajutor in mantuire, noi care facem pacate in fiece clipa daca nu cu fapta atunci cu gandul. |
Citat:
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++ Am Inteles si tu sa ne ierti pe noi cei slabi cu Duhul care nu am Inteles bine ce ai voit sa spui. Este foarte adevarat ca Numai Hristos ne poate Ierta pentru ca EL sa dar veata ca sa ne rascumpere, Insa vedem ca si daca ne ducem la o judecata si nu avem avocati buni si ne corupti perdem judecata dar dac avem Rugatori buni si sfinti catre Hristos si Mijlocitori ca si PreasfInta Maica avem mare sorti de a fi iertati si mIntuiti. Bunul Dumnezeu sa ne lumineze Mintile si inimile si sufletele sal recunoastem numai pe el Milostiv si Indurat StapIn si grabnic ajutator si numai luisa ne Inchinam si sai slujim ca numai Lui se cuvinte toata slava si Inchinaciune acum si In veacul veacului amin amin amin. Slavit sa fie Domnul Dumnezeul nostru acum si In veacul veacului amin amin amin |
Iata ce zice Parintele Arsenie: "Cat poate Dumnezeu cu puterea, poate si Maica Domnului cu rugaciunea. Dar Maica Domnului nu poate dezlega pacatele cum le dezleaga preotul".
Am ajuns sa inteleg ca si Maica Domnului iarta pacatele, prin prisma citatului de mai sus. Lucrarea harului este tainica si de multe ori cercetarea literei nu duce si la intelegerea in duh. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:41:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.