Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   De ce il resping oamenii pe Hristos ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13779)

OmuBun 19.09.2011 10:31:54

Citat:

În prealabil postat de Savonarola (Post 401326)
Îi vezi tu pe cei pe care i-am înșirat făcând așa? Eu nu îi văd mai deloc, iar lucrul s-ar putea să se întâmple în unele cazuri dar doar când încep să vină tot felul de pedepse asupra lor.

Pe unii nu-i vedem inca pentru ca inca nu le-a fost oranduit "sa vada". Pe altii nu-i vedem noi, desi in sufletul lor sunt mult mai blanzi, mai milostivi si mai iubitori de Dumnezeu decat ni se arata in firea lucrurilor si de cat avem noi parerea ca am putea fi in fata lui Dumnezeu. Nimic din convingerile noastre asupra oamenilor nu este ce pare a fi, iar daca Dumnezeu ingaduie sa se intample anumite fapte (inclusiv pe cele ale noastre care sunt la fel de strigatoare la cer, doar ca noua ni se pare ca detinem secretul mantuirii si il si urmam cu sfintenie), este Taina Lui, iar noi ar trebui sa plecam capul si sa ne smerim ca si cum am face o ultima rugaciune si ca si cum am mai avea doar o zi de trait cand nu ne mai preocupa nimic altceva inafara iertarii pacatelor noastre.

Savonarola 19.09.2011 10:52:49

Păi dacă nu le-a fost orânduit să "vadă", atunci este clar că, de vreme ce nu au primit luminarea, adică botezul, poate fi luată în calcul invaliditatea botezului lor, și în mod implicit excluderea din Biserica lui Hristos. Nu că ei nu ar fi excluși de facto, prin viața lor, din Sfânta Biserică, dar cel puțin și-ar legaliza situația lor reală și ar contribui pe viitor la întocmirea unor statistici mai apropiate de adevăr.

Dumitru73 19.09.2011 14:19:41

Citat:

În prealabil postat de Savonarola (Post 401326)
Diferența pe care tu nu ai sesizat-o este aceea că nu ai de unde să știi cât sunt eu de "fariseu". Iar în al doilea rând aspectul fundamental pe care l-ai ratat, în mod evident cu intenția de a mistifica, este acela că vameșul din parabolă "departe stând, nu voia nici ochii să-și ridice către cer, ci-și bătea pieptul, zicând : Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului." (Luca18:12) Îi vezi tu pe cei pe care i-am înșirat făcând așa? Eu nu îi văd mai deloc, iar lucrul s-ar putea să se întâmple în unele cazuri dar doar când încep să vină tot felul de pedepse asupra lor. Până atunci stau însă într-o nesimțire strigătoare la cer, deși Biserica lui Hristos nu este chiar așa de absentă din societate precum ar putea să pară și precum și-ar dori ei.

Faptul ca nu vad eu sau tu, nu are vreo importanta.
Ce, fariseul vedea rugaciunea vamesului?

ioan cezar 26.09.2011 13:15:31

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 399553)
Savonarola: tactul extraordinat cu care comunică oamenilor ce are de comunicat

DA, DA, DA!!!
Laudat fie Domnul in veci!

laurastifter 28.09.2011 16:44:11

Răspunsuri...

Citat:

În prealabil postat de Savonarola (Post 399058)
De ce atât de mulți oameni îl resping pe Hristos, pe Dumnezeu?

Din diverse cauze.

De ce atât de mulți resping Lumina și refuză să vină la lumină?

Vezi discuția Mântuitorului cu fariseul Nicodim (Ioan, cap. 3).

De ce nu acceptă și nu vor să își facă viața după voia Dumnezeului-Celui-Viu?

Pentru că nu cred în El, pentru că patimile îi ispitesc, pentru că semenii îi descurajează și, nu în ultimul rând, pentru că noi, cei credincioși, uităm adesea de datoria de a fi exemple de bunătate și sfințenie pentru cei din afara Bisericii, așa cum ne-a învățat Domnul nostru Hristos.

Ce soartă mai merită acești întunecați și nemernici, acești ticăloși, acești păcătoși, acești blestemați și fii ai blestemului care resping Adevărul?

Merită să cunoască Adevărul absolut și personal (adică pe Hristos), căci pentru El au fost creați.

laurastifter 28.09.2011 16:45:43

Minunat răspuns a postat MariS!

Doamne ajută!

Savonarola 28.09.2011 20:36:02

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 403699)
Merită să cunoască Adevărul absolut și personal (adică pe Hristos), căci pentru El au fost creați.

Tocmai aici este problema, domnișoară Laura, că acești oameni nu vor să cunoască adevărul. Se pun împotriva lui, îl evită, se ascund de el pentru că nu vor să se lepede de răutatea din ei, de egoism, de patimi, de nedreptăți, de hoții, de furăciuni, de ticăloșia din ei, de ignoranța cumplită în care dorm.

Dreptate 28.09.2011 20:58:56

Pentru ca pentru ei nu e lumina.

ioan cezar 28.09.2011 22:39:27

Citat:

În prealabil postat de Dreptate (Post 403771)

Desigur.
Doar lumina a fost creata DOAR PENTRU TINE. Nu-i asa?

ioan cezar 28.09.2011 22:40:46

Citat:

În prealabil postat de Dreptate (Post 403771)

Desigur. Pentru ca pentru. Corect.
Ca lumina a fost creata DOAR PENTRU TINE, nu si pentru pacatosi. Nu-i asa?

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:03:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.