Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Tarif: 15 milioane inmormantarea. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14107)

horatiu.miron 09.11.2011 11:01:36

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 409620)
Cred că s-a ajuns la asemenea simonie și din cauza faptului că Biserica Ortodoxă (ca și cea Greco-Catolică, de altfel) permite hirotonirea celor căsătoriți.

Asa este, mai bine sa fie celibatari, sa se dea la baietei precum catolicii.

AndruscaCIM 09.11.2011 12:25:13

Doamne ajuta-ne sa devenim mai buni!

Dumitru73 09.11.2011 17:45:42

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 409625)
Este o exagerare,majoritatea preotilor nu cer niciun ban.

asta e banc? sau ce?

Dumitru73 09.11.2011 17:50:48

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 409704)
@AlinB: exista expresia "burta de popa" , adica o persoana care mananca si bea mult.

iar aceasta expresie nu a fost inventata de reporteri, ci de popor.

lore86 09.11.2011 18:04:43

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 409795)
iar aceasta expresie nu a fost inventata de reporteri, ci de popor.

da, ca si expresia "taie popa limba"!Acelasi popor le-a creat pe amandoua.

konijiro 09.11.2011 18:14:33

Citat:

da, ca si expresia "taie popa limba"!Acelasi popor le-a creat pe amandoua.
Sa mai vorbim si de "fa ce zice popa, nu ce face popa"? Se pare ca popii ortodocsi sunt un exemplu de comportament inca din timpuri imemoriale...

catalin2 10.11.2011 12:05:54

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 409804)
Sa mai vorbim si de "fa ce zice popa, nu ce face popa"? Se pare ca popii ortodocsi sunt un exemplu de comportament inca din timpuri imemoriale...

Sau mai exact ateii sau cei certati cu Biserica s-au tot chinuit sa nascoceasca zicale de acest gen, ca ii ardea.

anita 10.11.2011 12:31:34

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 409620)
Cred că s-a ajuns la asemenea simonie și din cauza faptului că Biserica Ortodoxă (ca și cea Greco-Catolică, de altfel) permite hirotonirea celor căsătoriți. Când preotul are o familie numeroasă și urmași după trup cărora să le lase averea, cedează mai ușor ispitei banului. Îmi amintes ce contrariați au fost ai mei (eu eram copil atunci) când, la înmormântarea bunicului meu, preot profesor la seminarul din Roman, preotul care oficia a cerut bani... Și era chiar fostul lui elev. Dar a ajutat Dumnezeu și, nemulțumiți de felul cum acela rasolea slujba specială care se face la înmormântarea unui preot, s-au găsit trei preoți mai tineri din public, și aceia foști elevi ai lui, care, auzind că a mai luat și bani, au preluat controlul lucrurilor, au ținut o slujbă ca la carte, au cântat dumnezeiește și au refuzat să ia ceva pentru asta. Din acest lucru, ca și din atâtea altele, înțelegem mai bine că, până la sfârșit, grâul și neghina vor crește împreună. Asta nu înseamnă că nu ar trebui o pliveală, din când când când, făcută de cei cărora le-a lăsat Domnul să supravegheze (să "episcopească") via Sa.

Ma iertati ,bunicul d-voastra a fost preot ortodox ?
In alta ordine de idei ,sa stiti ca lacomia e un pacat cu care un preot poate sluji in altar ,el se poate cai , in schimb curvia interzice slujirea si e urmata de scoaterea din preotie.
Burtile la preoti nu dovedesc lacomie ,eu stiu calugari care tin posturi aspre si sunt mai corpolenti.
Sau mireni mancaciosi care sunt slabi.
De altfel la catolici nu prea se tine post asa ca nu are rost sa vorbim despre lacomia la mancare a preotilor ortodocsi.

anita 10.11.2011 13:56:30

Preotii pe care ii cunosc eu nu sunt grasi ,de ce generalizati?

Mihnea Dragomir 10.11.2011 19:55:59

Citat:

In alta ordine de idei ,sa stiti ca lacomia e un pacat cu care un preot poate sluji in altar ,el se poate cai , in schimb curvia interzice slujirea si e urmata de scoaterea din preotie.
Periodic citesc în presă și scandaluri legate de curvie în care sunt implicați preoți mireni. Ar fi interesant de urmărit ce se întâmplă, mai departe, cu preoții respectivi. Din păcate, interesul presei este limitat la moment, continuarea unui eveniment e mai greu de aflat. Oricum, m-ar bucura să știu că preoții respectivi sunt sancționați cu scoaterea din preoție.

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 409925)
Preotii pe care ii cunosc eu nu sunt grasi ,de ce generalizati?

Fiindcă eu rar am văzut preoți (ortodocși) slabi. La mireni, mă refer. Cei pe care îi cunosc eu sunt fie grași de-a binele, adică gușați, fie potriviți la trup, dar cu pântece mari.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:26:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.