![]() |
Citat:
Il vedeau ca pe un comandant politic menit sa ii scoata de sub robia romanilor. Sper sa fi raspuns corect si sa se deblocheze topicul. |
Citat:
|
Citat:
Mă bucur că ai reușit să deblochezi topic-ul, după atâtea zile. :) Da, așteptăm să posteze Glykys o întrebare. De asemenea, Ioanna poate să ne întrebe ceva, pentru că și ea a răspuns corect la o întrebare de pe pagina precedentă (aceea despre istoricii care au menționat existența Mântuitorului). Așteptăm, așadar, întrebările celor 2 colegi. :) O zi binecuvântată! |
Noi stim ca ne-am nascut popor crestin si ca am fost crestinati de primul Apostol al lui Hristos, Andrei. Insa BOR, ca institutie, a fost recunoscuta foarte multe secole mai tarziu. Cand si in ce context?
Si... ca tot este 1 decembrie... in urma Unirii de la 1918, Biserica Ortodoxa Romana este ridicata la rang de Patriarhie. In ce an s-a intamplat aceasta si care a fost primul patriarh al Romaniei? |
Citat:
B O R a fost recunoscută drept Biserică autocefală în anul 1885. Este corect? :) |
Citat:
Sigur ca da :). |
Citat:
Întrebare: Ce istoric bisericesc important din secolul al IV-lea menționează faptul că Sf. Ap. Andrei a propovăduit Evanghelia pe teritoriul țării noastre? E foarte simplu. :) |
[quote=glykys;412763
Si... ca tot este 1 decembrie... in urma Unirii de la 1918, Biserica Ortodoxa Romana este ridicata la rang de Patriarhie. In ce an s-a intamplat aceasta si care a fost primul patriarh al Romaniei?[/QUOTE] Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eusebiu din Cezareea. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:22:33. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.