Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Istoria bisericii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5077)
-   -   Intrebari din istoria Bisericii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14166)

glykys 29.11.2011 21:16:56

Citat:

În prealabil postat de VladCat (Post 412417)
This topic went on Saturday's water :)

Să încercăm să îl deblocăm. În ce fel degenerase imaginea lui Mesia în conștiința iudeilor la vremea în care s-a întrupat Mântuitorul ?

Il vedeau ca pe un comandant politic menit sa ii scoata de sub robia romanilor.
Sper sa fi raspuns corect si sa se deblocheze topicul.

VladCat 29.11.2011 22:23:27

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 412513)
Il vedeau ca pe un comandant politic menit sa ii scoata de sub robia romanilor.
Sper sa fi raspuns corect si sa se deblocheze topicul.

acum intrebarea :)

laurastifter 01.12.2011 16:47:03

Citat:

În prealabil postat de VladCat (Post 412524)
acum intrebarea :)

Doamne ajută, Vlad!
Mă bucur că ai reușit să deblochezi topic-ul, după atâtea zile. :)
Da, așteptăm să posteze Glykys o întrebare. De asemenea, Ioanna poate să ne întrebe ceva, pentru că și ea a răspuns corect la o întrebare de pe pagina precedentă (aceea despre istoricii care au menționat existența Mântuitorului).
Așteptăm, așadar, întrebările celor 2 colegi. :)

O zi binecuvântată!

glykys 01.12.2011 17:13:29

Noi stim ca ne-am nascut popor crestin si ca am fost crestinati de primul Apostol al lui Hristos, Andrei. Insa BOR, ca institutie, a fost recunoscuta foarte multe secole mai tarziu. Cand si in ce context?

Si... ca tot este 1 decembrie... in urma Unirii de la 1918, Biserica Ortodoxa Romana este ridicata la rang de Patriarhie. In ce an s-a intamplat aceasta si care a fost primul patriarh al Romaniei?

laurastifter 01.12.2011 19:06:52

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 412763)
Noi stim ca ne-am nascut popor crestin si ca am fost crestinati de primul Apostol al lui Hristos, Andrei. Insa BOR, ca institutie, a fost recunoscuta foarte multe secole mai tarziu. Cand si in ce context?

Si... ca tot este 1 decembrie... in urma Unirii de la 1918, Biserica Ortodoxa Romana este ridicata la rang de Patriarhie. In ce an s-a intamplat aceasta si care a fost primul patriarh al Romaniei?

Primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a fost Miron Cristea, iar Biserica noastră a fost ridicată la rangul de Patriarhie în anul 1925.
B O R a fost recunoscută drept Biserică autocefală în anul 1885.
Este corect? :)

glykys 01.12.2011 19:24:11

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 412775)
Primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a fost Miron Cristea, iar Biserica noastră a fost ridicată la rangul de Patriarhie în anul 1925.
B O R a fost recunoscută drept Biserică autocefală în anul 1885.
Este corect? :)

Sigur ca da :).

laurastifter 01.12.2011 19:35:50

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 412778)
Sigur ca da :).

Mulțumesc. :)

Întrebare: Ce istoric bisericesc important din secolul al IV-lea menționează faptul că Sf. Ap. Andrei a propovăduit Evanghelia pe teritoriul țării noastre? E foarte simplu. :)

VladCat 01.12.2011 20:05:36

[quote=glykys;412763
Si... ca tot este 1 decembrie... in urma Unirii de la 1918, Biserica Ortodoxa Romana este ridicata la rang de Patriarhie. In ce an s-a intamplat aceasta si care a fost primul patriarh al Romaniei?[/QUOTE]

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 412775)
Primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a fost Miron Cristea

și dacă nu cumva memoria mea de gură cască la cursurile lui Bădescu mă înșeală, pe 1.12.1918, când în al 12-lea ceas Maniu și politicienii din Ardeal tot îi dădeau înainte cu diverse forme de autonomie, Miron Cristea(atunci episcop al Caransebeșului) a ieșit în fața mulțimii adunate în Alba Iulia și a zis : „săvârșitu-sa”. tensiunea acumulată de secole a explodat și unirea a fost înfăptuită.

VladCat 01.12.2011 20:07:24

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 412779)

Întrebare: Ce istoric bisericesc important din secolul al IV-lea menționează faptul că Sf. Ap. Andrei a propovăduit Evanghelia pe teritoriul țării noastre? E foarte simplu. :)

Eusebiu de Cezareea :) ?

glykys 01.12.2011 20:08:14

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 412779)

Eusebiu din Cezareea.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:22:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.