![]() |
[quote=Lucian008;421531]Daca va rugati intr-o biserica catolica inseamna ca acceptati ca exista mantuire in orice biserica. Daca sunteti de acord cu invataturile ortodoxe asta inseamna lepadare de credinta. Si asta e pacat impotriva Duhului Sfant care nu se iarta.
e o parere gresita. Nu este o invatatura ortodoxa. BO invata ca nu exista mantuire in afara de Biserica. Stati linistit,sunt doar pareri personale ale unei persoane puse intre ciocanul legii si nicovala iubirii de neam. Daca ati avea rude de diverse confesiuni,ati intelege feelingul. Rude cu care ati interectionat si v-au ajutat in devenire... |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Si nu, nu as interactiona cu rudele mele, daca de exemplu ar trece la vreo secta. Daca ar fi catolici ar fi ok, atat timp cat nu discutam despre religie. Daca ar fi sectanti nu as mai vorbi cu ei. E simplu. Nici Hristos nu a fost tolerant: "Cine nu este cu Mine, este impotriva Mea". |
"Și I-a zis Ioan: „Învățătorule, am văzut pe cineva, care nu merge cu noi, scoțând demoni în numele Tău; și l-am oprit, pentru că el nu merge cu noi“.
Iar Iisus a zis: „Nu-l opriți, că nu e nimeni care să facă o minune în numele Meu și după aceea să poată degrab să Mă vorbească de rău. Fiindcă cel ce nu-i împotriva noastră e pentru noi. Că oricine vă va da să beți un pahar de apă în numele Meu, fiindcă sunteți ai lui Hristos, adevăr vă spun că nu-și va pierde răsplata." |
Citat:
|
Citat:
am dreptate? |
Citat:
În ritul latin nu există pomelnicele din ritul bizantin. Liturghia se poate sluji pentru intenția unui credincios, adică pentru rugăciunile sale, care, cred, pot include și mântuirea ne-catolicilor, sau pentru sufletul unui catolic trecut la cele veșnice. Nu știu dacă se poate sluji pentru sufletul unui ne-catolic, poate ne lămurește domnul Dragomir. În ce privește catolicii de rit bizantin, tot dânsul trebuie să ne lămurească. |
Citat:
Preot: "Pentru pacea popoarelor Africii" (intenția Sf Părinte) Congregație: "Te rugăm, ascultă-ne !" Preot: "Pentru ridicarea Monseniorului Vladimir Ghica, plecat dintre noi cu faimă de martir, la cinstea altarelor" (intenția episcopului) Congregația: "Te rugăm, ascultă-ne !" Preot: "Pentru bun răspuns la examen al servului lui Dumnezeu Mihnea, pentru care săvârșim această Sfântă Jertfă" (intenția privată) Congregația: "Te rugăm, ascultă-ne !". Citat:
Dar nu sunt singurul. E cineva care îl tot pomenește pe Mihai Eminescu. Pe de altă parte, nu știu ce s-ar întâmpla dacă l-aș pune pe pomelnic pe Martin Luther, să zicem. Sau pe Mahomed. Îmi imaginez că s-ar putea ca preotul să aibă obiecții, ca putând fi pricină de scandal, nu impediment canonic. La urma urmei, dacă Papa Grigore cel Mare s-a putut ruga pentru un păgân anticreștin precum Împăratul Traian, de ce nu ? La urma urmei, homo proposit, Deus disposit. |
Citat:
Preot: "Pentru bun răspuns la examen al servului schismatic al lui Dumnezeu Radu-Alexandru, pentru care săvârșim această Sfântă Jertfă" (intenția privată)? |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:05:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.