Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Cu credinta la raspantie - cata nevoie avem de biserica si preot? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14441)

dobrin7m 23.01.2012 11:09:07

2. Ecumenismul sionist

Ecumenismul actual am putea să-l considerăm de sorginte sionistă, întrucât urmărește să împlinească planurile infernale ale acestuia.
Scopul sionismului internațional este să ajungă, într-o bună zi, să stăpânească politic și religios întreaga lume. Acesta a fost de la început visul evreilor. Au așteptat să vină Mesia ca un conducător lumesc atotputernic, având o autoritate și o putere materială uriașă, care urma să zdrobească armata romană invincibilă și să restaureze împărăția lui Israel, eliberându-o de sub tutela Romei.
Ucenicii, sub influența acestei așteptări, l-au întrebat pe Hristos: «În vremea aceasta vei restaura Împărăția lui Israel?». Însă Hristos le-a răspuns clar: «Împărăția mea nu este din lumea aceasta».
Evreii continuă încă să aștepte venirea Lui Mesia. După cum creștinii se salută de Paști cu „Hristos a înviat” și răspund cu „Adevărat a Înviat” așa și mulți evrei întreabă în multe locuri: „A venit Mesia?” și răspund „Nu a venit”.
Aceștia nu au crezut la venirea Lui, acum 2000 de ani deși a fost însoțită de atâtea semne și minuni evidente, împlinindu-se în persoana Sa toate profețiile Vechiului Testament. Nu i-au convins cuvintele profeților care au vestit în amănunt evenimentele vieții Domnului și care s-au împlinit cuvânt cu cuvânt în Hristos.

dobrin7m 23.01.2012 11:12:19

Sioniștii încă așteaptă să vină pe pământ un Hristos după cum vor aceștia să fie, după cum a fost plăsmuit de fantezia lor bolnavă și de visele lor egoiste… Așteaptă un Mesia, nu smerit ca Dumnezeu-omul, ci ca un împărat atotputernic.
«Împăratul iudeilor va fi adevăratul papă al lumii, patriarhul Bisericii internaționale»(Protocoale cap. 17)
Sioniștii vor un Hristos care să aibă putere materială și autoritate lumească, care să le confere în continuare atotputernicie și dominație mondială. Se gândesc la un Mesia care să se încadreze în standardele ambițiilor lor, ale unei fericiri, nu duhovnicești și cerești, ci materiale și lumești. Iată ce zic:
«Domnitorul care va lua locul guvernelor de astăzi, care își târăsc viața în mijlocul societăților demoralizate de către noi, care au tăgăduit chiar puterea lui Dumnezeu, și în sânul cărora se ridică din toate părțile focul anarhiei, acest domnitor va trebui înainte de toate să stingă această flacără mistuitoare
Acest ales al lui Dumnezeu e numit de sus, pentru a sfărâma puterile nesăbuite, mișcate de instincte iar nu de rațiune, de bestialitate iar nu de umanitate. Aceste puteri triumfă astăzi, jefuiesc, săvârșesc tot felul de violențe, sub pretextul libertății și al unor drepturi. Ele au nimicit orice ordine în societate pentru a ridica pe aceste dărâmături tronul Regelui lui Israel; dar rolul lor va fi încheiat în momentul ridicării pe tron a regelui nostru În persoana regelui, stăpân pe sine însuși și pe omenire, mulțumită unei voințe neclintite, toți vor crede că văd destinul cu căile lui necunoscute. Nimeni nu va ști ce vrea să atingă regele prin poruncile sale, și de aceea nimeni nu va îndrăzni să se pună de-a curmezișul drumului necunoscut.
Stâlpul omenirii - în persoana domnitorului universal din sămânța sfântă a lui David - trebuie să jertfească poporului din toate gusturile sale personale.
Suveranul nostru trebuie să fie de o corectitudine exemplară» (cap. 23-24)
Dacă sioniștii așteaptă un conducător lumesc în persoana căruia vor vedea «personificarea forței și puterii» și «vor crede toți că văd destinul cu căile lui necunoscute». Acest conducător ecumenic (al lumii) va fi din «sămânța sfântă a lui David».
Un alt Mesia așteptă, deci, evreii, un Mesia lumesc cu care să conducă lumea.
Pentru ca sionismul internațional să-și vadă visul cu ochii, de a conduce lumea, creează diferite organizații cu scopuri pretins bune, în spatele cărora stă nevăzut. Reușește de asemenea prin susținere satanică să se infiltreze în organizațiile deja existente și să le folosească în vederea scopurilor sale întunecate, fără ca membrii lor să bage de seamă, și să realizeze că în realitate lucrează la împlinirea visului sionismului de a conduce lumea.

sophia 23.01.2012 21:31:19

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 424220)
Sa nu faci greseala sa mergi la rugaciune la catolici sau protestanti.
Unul din pacatele din indreptarul de spovedanie spune cam asa :"m-am rugat cu cei de alta credinta ,am fost la eretici "
Asa cum spune d-nul Cristian ,si nu il citez pt. a-l lauda ci ca sa nu se inteleaga ca este numai ideea mea ,raul este in tine ,putina ta credinta ,sovaielnica ,neascultarea de sfintii parinti.
Nu ai biserica ,nu ai preot ,dar ai carti ziditoare .
Asculta de ce zic acesti sfinti parinti si te vei simti mai bine.
Ei nu au spus de la ei toate acestea ci Sf.Duh le-a insuflat aceste ganduri ziditoare.
Am observat ca ai tendinta de a contesta multe din biserica ortodoxa .Nu mai retin ,dar au fost multe nemultumiri legate de canoane.
Aceste canoane sunt calea cea stramta de care vobeste Hristos si care implinte de noi ,ortodocsii ,aduc mantuirea sufletului.
Incearca la sf.Liturghie sa repeti dupa preot cuvintele slujbei si sa te rogi impreuna cu credinciosii.
Citeste Psaltirea ,incearca sa spui rugaciunea lui Iisus
Daca te-ai duce la catolici ai observa si acolo greseli.
Nu ortodoxia este gresita ci tu ai o fire care cauta nod in papura.
Daca am fi cu adevarat credinciosi am vedea ca ortodoxia este fara cusur si noi rispim margaritarele care ni s-au dat.
Martirii din inchisorile comuniste s-au desavarsit in suferinte iar noi ,indulciti de traiul bun contestam religia noastra mantuitoare.Pentru ca nu vrem sa ne schimbam ,nu vrem sa ne desavarsim ,ne multumim cu starea in care ne aflam.

Cum poti sa-mi spui asemenea lucruri? Nici nu ma cunosti.
Nu stii problemele mele.
Da, mi se par severe canoanele, dar nu asta este problema.
Si n-am spus ca ortodoxia este gresita. Tocmai ca as vrea sa raman in ea.
Da, slujitorii ei fac unele greseli si asa se pierd oamenii, plecand din biserica.
Chiar aveam nevoie acum sa ma faci si tu praf.
Nu spun ca sunt grozava, dar nici asa.
Repet nu stii ce se intampla la biserica mea, cu preotul meu.
Daca nu ai idei, mai bine nu scriai, decat sa ma lovesti.

@dobrin7m- ce legatura au acum citatele tale cu intrebarea mea?

Va multumesc la toti pentru raspunsuri. Voi lua curand o decizie.

dobrin7m 23.01.2012 22:01:51

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 424412)

@dobrin7m- ce legatura au acum citatele tale cu intrebarea mea?

Va multumesc la toti pentru raspunsuri. Voi lua curand o decizie.

Sa intelegi ca ecumenismul ascuns sub masca iubirii te imboldeste sa mergi in afara bisericii ortodoxe sa cauti pacea pe care nu ai stiut sa o gasesti aici unde cu siguranta poti sa o gasesti.

sophia 23.01.2012 22:11:12

@dobrin7m - tocmai ca n-as vrea sa plec in afara bisericii ortodoxe.
"N-am stiut sa gasesc aici pacea..."
Nu inteleg de ce ma invinuiti (numai) pe mine. Si nu inteleg ce vrei sa spui cu fraza ta.
Ce bine ca toti sunteti perfecti!

cristiboss56 23.01.2012 22:31:03

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 424422)
Ce bine ca toti sunteti perfecti!

Perfect e numai Dumnezeu , draga Sofia !Aseara era o emisiune pe Trinitas Tv. , extrem de interesanta , la care participa si un medic crestin , si povestea cum multi din pacientii sai , care veneau cu tot felul de probleme , de boli , de suferinte , dupa niste investigatii medicale si nu numai , s-a ajuns la concluzia ca mai toti aveau un dezechilibru interior , fie ca nu puteau ierta pe cineva de mult timp , fie ca traiau in tensiune cu partenerul de viata , cu colegii de la serviciu , deci era o problema in ecuatia iubire si iertare , toleranta , si nu numai . Cred ca si la tine este vorba de acelasi lucru , si toate neantelegerile si framantarile tale sunt efectul unor mari dezechilibre in relatia ta cu cei din jur , cu cei din neamul tau , cu rudenile tale , cu cei din familia ta , cu colegii tai , etc ., si refularea este nimeni alta decat Biserica . Tu singura ai gasit un fals vinovat : Biserica , iar acum vad ca ne acuzi intr un fel sau altul si pe noi . Parerea mea : putina ordine in viata ta nu ar strica deloc ! Pacat ca nu avem cum discuta fata catre fata caci altfel ne-am intelege , dar am inteles ca tu nu locuiesti in Romania , asa ca n-am cum sa ma intalnesc cu tine si sa dau odata cu pumnul in masa sa te trezesti la realitate ! ( glumesc aici , nu te speria:10: ! )

tabitha 23.01.2012 22:39:17

Sophia, ai putea și să-i scrii o scrisoare lui IPS Serafim Joantă (de el aparțineți voi acolo în Germania, nu-i așa?) și să-i spui de problemele tale cu preotul. Faptul că ți-a spus ca să-ți sfințești și singură casa (de Bobotează) mi se pare mai mult decât ridicol din partea unui preot.
Pe de altă parte, vezi să nu fii prea cicălitoare, și poate asta să fie cauza pentru care a ajuns să te ocolească inclusiv preotul (deși, el ca bărbat, ar trebui să fie mai răbdător, nu-i așa, și să găsească soluții, nu să închidă ușa în nas enoriașilor).

Să-ți dea Dumnezeu gândul cel bun!

Noesisaa 23.01.2012 22:53:59

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 424136)
Noesisaa, nu incerca sa te invalui cu cuvinte.
Cine se leapada de Biserica Ortodoxa si de invataturile ei, intorcandu-i spatele nu poate spune ca o implineste.
credinta ortodoxa o tradezi atunci cand sustii erezii ca adevaruri de credinta.
Nu incerca sa iti maschezi prin staniol tradarea. Ai parasit Biserica Drept-slavitoare ptr a imbratisa erezii ca Filioqve, primatul papal, purgatoriul.
Dar asta e alta treaba. Dar cel putin afirmat-i statutul, si nu incerca sa pangaresti sfanta credinta marturisind implicit ca sustinerea acestor erezii inseamna implinirea credintei.

Dar eu imi afirm statutul, nu ma ascund dupa deget. Scrie in profilul meu: catolic.

Cat despre restul cuvintelor vitriolice, eu stiu un lucru de la Sf. Pavel: "lupta-te lupta cea buna ..."

cristiboss56 23.01.2012 22:57:18

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 424433)
Dar eu imi afirm statutul, nu ma ascund dupa deget. Scrie in profilul meu: catolic.

Cat despre restul cuvintelor vitriolice, eu stiu un lucru de la Sf. Pavel: "lupta-te lupta cea buna ..."

Iar ai inceput in a deturna discutia de la tema principala . Mai omule , mai Cristina , hai s-o ajutam cu un sfat pe Sofia , si sa lasam polemicile , ca deja rau ai inceput a devia !

anna21 23.01.2012 23:07:55

Sophia, asa cum au scris si altii: NU EXISTA MANTUIRE IN AFARA BISERICII!
Tine-te de biserica cat poti!

Nu conteaza ca preotul nu-ti ofera sprijinul sufletesc de care ai nevoie.
Te mantuiesti si fara asta.
Trebuie sa te spovedesti si impartasesti ca NU AI ALTA CALE.

Imi pare rau ca ai probleme personale si simti ca nu mai poti.
Poate te putem ajuta si noi, cei de pe forum.

Si eu sunt in tara straina si am mult de mers pana la biserica.
Dar ma gandesc ca altii au de parcurs distante si mai mari si nu se plang.
Si eu am multe lucruri care nu-mi convin acolo... dar ii multumesc lui Dumnezeu ca totusi am biserica la care sa merg, am si mijloace (masina).

Nu stiu la ce discutii ai ajuns cu preotul, dar calca-ti pe mandrie si mergi sa vorbesti cu el pt a clarifica lucrurile. Curaj. Nu poate fi chiar atat de rau.
Solutia nu este sa renunti la biserica.

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 423971)
Am ajuns din pacate (a cata oara) la o raspantie si ma tot gandesc. Si trebuie sa iau o decizie ca nu se mai poate.

Ce ne trebuie pentru credinta? Ne trebuie rugaciune, smerenie, Biblia, iubirea de aproape.
Ne trebuie preot? Ne trebuie biserica?
Cat inseamna biserica din suflet si cat cea din afara? Cat inseamna preotul in credinta noastra?
In tara nu te simti bine la o biserica, te duci la alta, pe strada alaturata, sau la alta.
Te duci la un preot sau la altul.
In lumi straine abia daca ai o biserica si un preot.
Si acesta parca stie ca nu ai de ales si stie ca are putere mai mare.
Si ce faci daca nu te simti bine, daca iti este mai rau cand te duci la biserica?
N-ai unde te duce in alta parte (daca n-ai masina, bani, etc.)

Ori ramai acasa si te rogi singur si esti numai tu cu Dumnezeu.
Ori te duci la biserica mai departe si iti faci pacate si iti farami sufletul tot mai mult.
Ori…te duci la altii (alte confesiuni).
Este o raspantie.
S-a aflat careva din voi in fata ei? Si ce drum a ales?

La rastimpuri ajung in fata acestei raspantii si nu stiu ce drum sa aleg. Vreau sa raman la Dumnezeu, asa cum am fost botezata.
Dar cu ce pret? Cum?
Si de fiecare data este tot mai greu, fortele scad. Si numai eu (si altii) platim, azi unul, maine urmatorul.
Si preotul nu intelege. Nu-l corecteaza, nu-l invata nimeni si nu-i pasa, pentru ca stie ca este singurul pe o raza f.mare si poate are si alta sustinere.
O avea si anumite motive sa fie asa cum este. Sunt probleme aici, nu-i pasa nimanui…
Am ajuns sa ma rog sa trimita Dumnezeu pe cineva in ajutor care sa schimbe putin lucrurile, sa-l ajute pe preot dar si pe noi.
In Evanghelia de ieri scria fraza aceea cu iertatul de 77 ori cate 7 si nu mai stiu.
Si daca nu mai poti?
La ce-mi foloseste sa merg la un preot si o comunicate unde fiecare se gandeste numai la el si la problemele lui si il calca in picioare pe cel care se simte rau, care a ajuns la epuizare de toate felurile?
Iti dai sufletul, te zbati sa fie bine, sa ajuti, te duci, faci, ierti, aperi la nevoie, si ca raspuns…primesti nederptati si “palme”. Aia nu trebuie, aia nu e bine, ala face mai bine, n-am timp sa vin, fa-ti singura sfintirea casei ca eu ma duc la altii (cum se face alegerea intre noi n-am aflat).

Ma simt rau (burn-out avansat) si nu mai am putere nici pentru mine, dar pentru altii.

Nu stiu incotro s-o apuc. Voi care din acele cai ati apuca?

Sa ma duc la biserica si sa "vobesc" numai cu Dumnezeu (fara spovedit si alte cele, fara contact cu preotul)?
Sa raman acasa sa ma rog?
Sa ma duc la catolici?

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:50:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.