Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Instrumentele muzicale in biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14442)

iuliu46 23.01.2012 00:13:43

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 424166)
Dar nici n-am spus că în BO ar fi nevoie....

pai nu ma certam cu tine, asta era un raspuns la intrebarea de ce nu se folosesc instrumente muzicale in biserica. Pentru ca noi cantam atat de bine ca nu avem nevoie de acompaniament.:1:

Sincer stie cineva cat dura inainte Sf Liturghie ? Am vazut mai demult un documentar despre muntele Athos si acolo se vorbea despre o liturghie de 8 ore. Dar cat oare dura Liturghia lui Iacov ?

Theodor_de_Mopsuestia 23.01.2012 00:18:20

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 424169)
pai nu ma certam cu tine, asta era un raspuns la intrebarea de ce nu se folosesc instrumente muzicale in biserica. Pentru ca noi cantam atat de bine ca nu avem nevoie de acompaniament.:1:

Sincer stie cineva cat dura inainte Sf Liturghie ? Am vazut mai demult un documentar despre muntele Athos si acolo se vorbea despre o liturghie de 8 ore. Dar cat oare dura Liturghia lui Iacov ?

Sa stai 8 ore in picioare?!

iuliu46 23.01.2012 00:29:33

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 424171)
Sa stai 8 ore in picioare?!

Stai asa ca acolo e ceva special...e vorba de 8 ore zilnic si asta e doar inceputul zilei.:1:

Lucian008 23.01.2012 04:27:32

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 424158)
Probabil știți și dumneavoastră că diavolul este tatăl minciunii ?

De data asta chiar va dau dreptate. Diavolul e tatal minciunii. I-a mintit pe catolici ca nu dauneaza sa scurteze Liturghia.

Mihnea Dragomir 23.01.2012 06:38:38

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 424205)
De data asta chiar va dau dreptate. Diavolul e tatal minciunii. I-a mintit pe catolici ca nu dauneaza sa scurteze Liturghia.

De fapt, de unde vine acest mit ortodox, care văd că v-a înșelat și pe dv, potrivit căruia catolicii ar fi scurtat Liturghia ? Când anume au scurtat-o ? Ia vedeți, nu cumva subscrieți prin "copy and paste" la o minciună ortodoxistă de același calibru cu "Isus scris cu un i înseamnă măgar" sau "catolicii au schimbat învățătura primelor 7 sinoade" etc, etc. ?

lore86 23.01.2012 11:03:05

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 424158)
Probabil știți și dumneavoastră că diavolul este tatăl minciunii ?

Asta stiu, cum la fel de bine stiu ca uneori e fortat sa spuna anumite adevaruri ptr a se descoperi lumii o parte din inselariile lor.
Ptr exemplificare, recomand discutia sf Antonie cel Mare cu diavolul.

Lucian008 23.01.2012 11:28:01

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 424208)
De fapt, de unde vine acest mit ortodox, care văd că v-a înșelat și pe dv, potrivit căruia catolicii ar fi scurtat Liturghia ? Când anume au scurtat-o ? Ia vedeți, nu cumva subscrieți prin "copy and paste" la o minciună ortodoxistă de același calibru cu "Isus scris cu un i înseamnă măgar" sau "catolicii au schimbat învățătura primelor 7 sinoade" etc, etc. ?

Aia cu Iisus cu un singur i e intr-adevar un mit. In ceea ce priveste celelalte astepte ce nu e adevarat? Nu au scurtat catolicii Liturghia? Nu au schimbat invataturile Sinoadelor?

Marius22 23.01.2012 13:16:23

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 424165)
E un adevar ca in psalmi se descriu instrumente muzicale si ca probabil evreii foloseau instrumente muzicale.Dar e si mai adevarat ca in B.O. nu e nevoie de instrumente muzicale.

Nu ne sunt necesare intrumentele muzicale pentru a da slava Lui Dumnezeu. Prin definitie, orice instrument (nu doar muzical) este o prelungire a omului, menit sa-l ajute pe acesta sa-si indeplineasca anumite sarcini pe care nu le poate indeplini in chip natural.

Ochiul uman nu poate vedea celulele in chip natural. Dar o poate face prin lentila unui microscop. Nu poti ara pamantul cu mana goala, dar il poti ara cu mai mare usurinta folosind o lopata sau un plug.

Nu de instrumente muzicale are nevoie crestinul pentru a-L slavi si a-L cunoaste pe Dumnezeu, ci de harul Sau care sa-l prefaca in "instrument duhovnicesc". In acest sens, intalnim in imnografie, Sfinti Parinti numiti in cantarile bisericii "alautele Duhului".

Erethorn 23.01.2012 14:28:36

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 424237)
Nu au scurtat catolicii Liturghia?

Domnule, tocmai v-a spus domnul Dragomir, și v-am sugerat și eu până acum: e un mit. Întrebarea era, de unde provine ?

Păi, ne-a răspuns doamna Lore: de la diavol.

Lucian008 23.01.2012 15:27:12

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 424298)
Domnule, tocmai v-a spus domnul Dragomir, și v-am sugerat și eu până acum: e un mit. Întrebarea era, de unde provine ?

Păi, ne-a răspuns doamna Lore: de la diavol.

Si daca va aduc dovezi ca s-a decis scurtarea liturghiei la Vatican 2? Recunoasteti ca a venit de la diavol "inspiratia"?

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:08:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.