![]() |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
In primul rand Laura a aratat ca ortodoxia face astfel de lucrari. Apoi noi nu putem sa ne ducem in tari unde biserica roamno catolica este majoritara si sa facem prozelitism. Pe de alta parte exista azi posibilitati ca oricine care cauta adevarul sa-l poata afla. Uite si tu ai aici putinta de a descoperi adevarata credinta (data o data pentru totdeauna nu de mai multe ori in istorie). Depinde si de tine daca doresti sa afli adevarul depinde si de alte lucruri. De noi. De rugaciunile noastre.
P.S I-i ignori pe mormoni si pe iehovisti dar ei seamana la invatatura mai mult cu voi decat cu noi. Cred ca lumea va afla adevarata credinta atunci cand va veni antihrist iar bisericile din afara ortodoxie se vor unii intr-o singura biserica. Cred nu stiu sigur ce va fi. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Eu am exprimat o parere despre un anumit subiect. Nu inseamna ca eu asta fac. Dar pentru ca nu o fac eu desi stiu ca e corect nu inseamna ca nu pot sa afirm ceea ce este corect. |
Biserica ortodoxa din cate stiu eu considera ca biserica romano catolica are adevarurile necesare pentru mantuirea credinciosilor sai. Noi doar putem sa le aratam unde gresesc. Oricum orice biserica ortodoxa predica Cuvantul iar Nt ne spune ca daca ereticul nu vrea sa asculte de biserica sa fie lasat in pace. Deci noi nu putem sa-i batem la cap nici pe ei si nici pe voi.
|
Citat:
Nici nu am spus sa insistam. Am mentionat deja ca daca ei resping invatatura ei for da socoteala pentru asta. Dar trebuie sa le aducem invatatura corecta pentru ca e clar ca nu toti sunt teologi si stiu care e invatatura. Asa cum sunt multi ortodocsi care "merg" in ortodoxie din inertie fiindca s-au nascut ortodocsi, asa sunt si catolici. Bineinteles ca trebuie sa me preocupe mai intai ca ortodocsii care nu cunosc invataturile sa le descopere, dar nu trebuie sa ii neglizam nici pe ceilati. |
Aici eu nu intru in detalii. Oricum ei au auzit vestea cea buna asa ca ce sa mai predicam la ei? Doar le aratam ca gresesc si este imposibil ca un credincios catolic sa nu stie de ortodoxie. Pana la urma Pavel nu se ducea in orasul Roma si i-si facea acolo o lista cu toate locuintele din acel oras ca sa nu rateze vreuna. Si nici nu punea sa se predice in fiecare zi in acelasi oras timp de 2000 de ani vestea cea buna.
|
Citat:
Ca au auzit de ortodoxie, este foarte posibil; asa cum ai auzit tu de biserica scientologica sau de Partidul Verzilor. Dar nimeni nu le-a aratat puterea mantuitoare care este in BO, pentru ca nimanui nu i-a pasat suficient de ei. |
E bine sa ducem ortodoxia oriunde in lume caci oricine are dreptul sa se mantuiasca. Sa cerem de la Dumnezeu ca cea mai buna credinta sa se raspandeasca pe tot pamantul.
Cine gandeste ca ortodocsii nu trebuie sa se duca la oameni de alta credinta sa intrebe pe Dumnezeu sa-i arate adevarul despre toate religiile . Pe undeva accentul s-a mutat de la activitatea misionara la lupta cu gandurile si la alte lucruri care aduc rod dar ii vedem pe apostoli concentrati foarte tare pe misiune. Chiar ar fi interesanta o comparatie intre obiectivele si activitatile apostolilor si a ortodocsilor de azi. Poate gresesc. Manastirile ar fi bine probabil sa devina centre misionare chiar si pe Internet, TV, radio de tiparire de carte. Da, stiu avem un post TV si Radio si cateva ziare dar nu pe manastire sau oras sau pe judet ci pe toata Biserica. Ca o comparatie, orice liceu mai instarit are ziar propriu. Misiune inseamna si scoli ortodoxe, gradinite ortodoxe, facultati ortodoxe, spitale ortodoxe si altele inclusiv organizatii caritare. La organizatiile caritare e bine sa aiva si cateva pagini de literatura, brosuri pentru suflet. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:35:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.