ovidiu b. |
06.03.2012 17:06:54 |
Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
(Post 429425)
Doamna, pentru Dumnezeu! faceti vreo deosebire intre o femeie care ingrijeste cateii comunitari si un scriitor candidat la premiul Nobel? Scriitorul unei natiuni se ocupa cu plasarea pampersilor? Au aceeasi datorie inaintea lui Dumnezeu si a semenilor? Au primit aceleasi daruri? Inmultesc aceiasi talanti? Au aceleasi structuri sufletesti? Au aceeasi randuiala?
|
Hai să vedem puțin ce este un talant și când este cu adevărat roditor.
"Să nu se creadă îngust, că dreptul apare numai în religie. Dreptul poate să se arate în oricare dintre valorile sau talanții lui Dumnezeu. Dacă însă abia în religie apare, asta se datorează faptului că aici se mai știe ceva despre atârnarea omului de Demnezeu. Deci purtătorul oricărei valori, dacă va ajunge la cunoștința atârnării sale de Dumnezeu, va ajunge drept. Drept e omul lui Dumnezeu, ori de poartă slujba preotului, ori pe-a împăratului, ori pe-a învățatului, ori pe-a artistului, ori pe-a vistiernicului, ori pe-a bogatului, ori pe-a săracului. Un singur lucru i se cere pentru aceasta: să se cunoască pe sine ca avându-și obârștia duhovnicească și toată înzestarea de la Dumnezeu. Sunt mulți drepți care nici nu știu despre ei că sunt drepți”.
Deci, cu ce mă încălzește că e candidat la premiul Nobel, dacă nu a ajuns la cunoștința atârnării sale de Dumnezeu? Ceea ce afirm este strict legat de acel text...nu contest faptul că acest scriitor este credincios și că merge la Biserică...foarte frumos, poate să aibă și doctoratul în teologie, dar modul cum el vede și își expune ideile lasă de dorit...cel puțin pentru mine.
Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
(Post 429425)
Doamna, Mircea Cartarescu e scriitor!!! Din sirul care ii cuprinde printre altii pe ....Cioran .....
|
Foarte elegant că este scriitor...e bun în ale lui, adică în ale scrisului...dar sa fim serioși a-l lua drept model pe Cărtărescu și a râde de cele afirmate de Pr Nicolae Tanase nu mi se pare tocmai ortodox. Și apropo despre Maitreiy al mult iubitului Eliade nu cred că are sens să vorbim...dar am amintit să vezi puțin că degeaba ești înzestrat dacă risipești și nu faci voia lui Dumnezeu. Cel care scrie poate sminti mulți oameni depărtându-i de Dumnezeu. Să mă ierți...din nou ți-o spun ca unui frate.
|