Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Implicarea sociala a Bisericii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1457)

cozia 26.03.2007 04:09:50

Idealul este sa traim in comunitatile crestine lasate de Hristos, cu citi mai multi Arhierei(asa buni rai, cum or fi, ca se mai indrepta ei), cit mai multe biserici si minastiri, si toti sa facem parte din ele si sa urmam exemplul de relatii interumane lasate de Hristos, sa facem toti parte din Trupul Sau prin Biserica Lui lasata pe pamint.
Asta este idealul care nu este greu de realizat. Doamne Ajuta-ne sa ajungem in acel moment!

iosif 26.03.2007 17:17:29

Nu cred ca numarul de episcopi si de biserici si manastiri trebuie sa creasca, sunt suficiente, trebuie sa creasca numarul de traitori!

IC 26.03.2007 19:20:43

Bine spus Iosif, dar citesc fel de fel de postari si se pare ca lumea nu mai vrea acest lucru. Suntem prea ocupati sa-i judecam pe cei din jurul nostru ca sa avem timp de o analiza proprie obiectiva. Am ajuns sa fim doar buni de gura. Faptele...intai sa faca altul si dupa aceea vom face si noi.
Doamne ajuta!
Ioana

calator 30.03.2007 17:15:31

Cica vulpea cand nu poate ajunge la struguri zice ca-s acri asa si saracul crede ca bogatul cel putin se va mantui mai greu. Eu una prefer sa ma mantui mai greu .....

ancah 23.02.2008 03:31:33

Pai daca saracia e una din cauzele primare pentru care exista credinciosi in biserici, acum cu imbogatirea unora din Romania, ar trebui sa se ca goleasca bisericile; dar nu pare sa fie asa. Poti fi cat de bogat, daca salvarea de orice fel, iti vine prin Biserica, nu vei uita acest lucru cat traiesti.
Oameni, care erau pe moarte din cauza unor boli "incurabile", apeland la Sfintele Taine ale Bisericii s-au facut bine. Cum credeti ca un asa om, chiar devenind peste noapte f bogat, va uita cine i-a daruit viata pentru a doua oara?

istoica 23.02.2008 08:11:21

Toti ne lasam dusi de valurile vietii si putem uita daca nu suntem atenti.

cristiboss56 23.02.2008 09:19:47

Citat:

În prealabil postat de istoica
Toti ne lasam dusi de valurile vietii si putem uita daca nu suntem atenti.

Uitarea-i pentru cei cu sufletul si inima-npietrita . Uiti orice, dar nu crediinta si cele pentru care te-ai rugat si le-ai iubit din suflet. Valurile vietii sunt valurile trecatoare si ale nemerniciei din noi .

iosif 28.02.2008 22:59:47

Anca, ti se pare ca a venit bogatia in Romania? La capitolul modernizare stam foarte prost, suntem codasii Uniunii Europene. Romania este inca intr-o stare jalnica fata de celalalte tari europene! Se moare inca de foame! oOamenii nu au cu plati datoriile, e dezastru! Inca nu a sosit relaxarea care-i va duce pe oameni pe alte cai!

ancah 28.02.2008 23:37:54

Iosif, in goana asta dupa bogatie, uitam ca scopul vietii e sa-L gasim pe Dumnezeu pentru a ne mantui. La ce a dus bunastarea in vestul Europei? La apostazie.
Eu nu stiu cu ce ochi privesti tu Romania, dar eu cand vin in Romania vad pasii pe care i-a facut inainte. Romanii sunt ca furnicile. Nici nu stii de unde se aduna.
Sa nu-i uitam insa pe cei care nu au de nici unele, caci sunt inca destui si din acestia. Cunosc oameni, care fac actiuni de strangere de ajutoare pentru localitatile mai sarace. Ii felicit din toata inima. In privinta lor sa ne doara saracia, nu ca nu avem si noi la fel de mult ca altii. Sa avm grija, ca odata cu bunastarea sa ne ne vina si apostazia lor!

iosif 29.02.2008 13:55:51

Apostazia vine dinlauntrul, nu din afara!

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:14:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.