![]() |
Ăla e tablou religios 100%, n-are nicio legătură cu icoana. Ipostasul Tatălui nu se poate zugrăvi în icoane, iar Duhul Sfânt nu apare ca porumbel decât în icoana Epifaniei.
Versiunea aceea n-a fost niciodată acceptată în Biserică, însă a început să apară prin unele biserici pe fondul agravării amneziei iconice în ortodoxia ultimelor trei secole. |
intrebare ?
are visul de mai jos conotatie mistica ???
-------------------------------------------------------------------------------- Deoarece o jumatate de viata ne-o petrecem in somn,si nu oricum,ci si mai visand,din cand in cand, am considerat util si interesant sa aduc in dezbatere problema visului, a simbolisticii, conotatiei si semnificatiei lui,problema ce se vrea privita din mai multe puncte de vedere ! Deci ,si prin urmare , pentru a emite cateva scurte si clare intrebari , ar trebui sa zic : 1). visul are o natura transcendenta sau imanenta ? 2).pot exista vise semnificative ? 3). care e fenomenologia visului, daca natura sa e imanenta ? Eu unul am avut de multe ori vise destul de "speciale" ca sa le zic asa,unul din ele ar fi urmatorul : Am un segment de vis scurt, probabil desfasurat inspre dimineata, din care descriu urmatoarea imagine memorata : Intrasem intr-un fel de turn-cilindric,si deodata totul in jur a fost invadat de o lumina foarte puternica ce venea de sus. In turn era si o scara metalica nichelata,in spirala,care ducea sus. Iar pe acea scara la un moment dat, dupa acea lumina puternica descrisa mai sus(o nuanta foarte argintie,metalizata).si oarecum deodata cu ea, a coborat in jos cineva,astfel incat, imbracat intr-o camasa lunga cu poale,si foarte alba(de data asta un alb-zapada),I se vedeau numai picioarele(barbatesti, din cat am vazut ). Jumatatea de sus a ramas ascunsa in stratul de fum sau de lumina,sau pur si simplu nu se mai vedea ! La un moment dat, probabil,raspunzand gandurilor mele intrebatoare, un glas puternic si sonor,intovarasit de multiple ecouri in momentul intonarii a spus : “Eu sunt cel ce sunt !!!” Acesta a fost cu siguranta unul dintre visele mele destul de ciudate si interesante prin simbolistica vizuala continuta ! |
Citat:
|
Ioil 3
"Dar după aceea, vărsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, și fiii și fiicele voastre vor profeți, bătrânii voștri visuri vor visa iar tinerii voștri vedenii vor vedea. Chiar și peste robi și peste roabe voi vărsa Duhul Meu. Și vă voi arăta semne minunate în cer și pe pământ: sânge, foc și stâlpi de fum. Soarele se va întuneca și luna va fi roșie ca sângele, înainte de venirea zilei celei mari și înfricoșătoare a Domnului. Și oricine va chema numele Domnului se va izbăvi, căci în muntele Sionului și în Ierusalim va fi mântuirea, precum a zis Domnul; și între cei mântuiți, numai cei ce cheamă pe Domnul." Aceste vremuri inca nu au venit , decit ca o avanpremiera. |
Citat:
|
Citat:
|
Nu, nu sint penticostal ))
"Ioil 3"- cuvint cu care am inceput postarea nu este in Nt ci in VT , acest citat a fost cumva adus in discutie de Petru insa nu a citat exact caci in nici un capiol din Ioil nu exista expresia "Zilele din urma" desi lucrurileprofetite se refera la zilele din urma vremurile justitiare si cele ulterioare. Am spus ca nu au venit tocmai pt ca versetul incepe cu "Dar dupa aceea" iar lucrurile anterioare sint lucrurile descrise in capitolul anterior lucruri care cuprind o inlantuire dar nici unul inca nu a avut inca loc. Ceea ce inseamna ca Petru nu a urmarit neaparat exactitatea profetiei lui Ioil si nici canonizarea dialogului lui ci iesirea din situatie -dind o explicatie pozitiva a darului vorbirii in limbi care tocmai se manifesta aducind rod.- in locul uneia negative cu exista tendinta din partea celorlalti care nu stiau ce se petrece. Subiectul profetiei vedem insa nu atingea darul vorbirii in limbi ci doar visele si vedeniile -revelatiile , probabil ca unii chiar aveau revelatii fiindca ii vedeau pe ceilalti vorbind in limba lor in conditiile in care poate ca ceilalti taceau de-a binelea sau buzele lor se miscau diferit fata de ce auzeau ei.. subiectul nostru este despre vise , iar versetul arata ca visele pot fi primite si de la Dumnezeu, iar cei care contesta uita acest verset sau neaga din principiu mergind pe premisa ca decit sa ia omul orice vis ca fiind de la Domnul (lucru de nedorit) mai bine neaga pe toate chiar si daca intre ele ar fi si de la Domnul fortind pe Dumnezeu sa le transmita mesajul in alt mod. din experenta mea de viata am observat ca sint mai multe feluri de vise intre cele care sint venite de la Dumnezeu (ele sint venite in orele de dimineata): -vise cadou -imaginea este insotita de trairi deosebite inaltatoare sau chiar muzica deosebita nemaiauzita. -uneori trairea se poate mentine la nivele mai slabe si dupa trezire chiar pina seara. -vise premonitorii -profetice, de doua feluri -cu referire pe termen lung sau o secventa care va avea loc intocmai in acea zi - vise de ajutor -in caz de mari necazuri sau boli -vise de indrumare unele sint insotite de o anume simbolsitica iar altele pot sa nu aibe imagini ci doar cuvinte auzite. pot fi si combinate din cite inteleg visul povestit prin simbolistica are legatura si cu anumite realitati concrete din viata iar daca e si profetic finanul lui il vad la urgia justitiara. posibil sa nu mai fie mult pina atunci insa inainte evenimentele vor avea o anumita succesiune care corespunde cu vechile profetii si confirmata de altele mai noi. evenimentele se vor declansa intro zi numita in unele profetii Ziua Revelatiei -in aceasta zi vor avea loc mai mult evenimente : o revelatie colectiva interioara cu tematica justitiara dar personalizata pt fiecare in functie de pacatele personale de pina atunci, apoi aparitia crucii pe cer care in sine va straluci in 5 puncte unul in mijloc si 4 feicare la capatul celor 4 brate.(cruce profetita si de Arsenie Boca) apoi se va citi in media un mesaj de atentionare numit Avertisment care va face si va declansa ulterior multe dezvaluiri pina atunci tainuite, apoi inca un miracol sau doua in lumea catolica destinate credintei oamenilor catre iesirea de sub papalitate . acea zi va fi traita sub amprenta revelatiei initiale amprenta apasatoare pe masura pacatelor fiecaruia care va fi inlaturata abia a doua zi printro binecuvintare. -apoi in urma dezvaluirilor si mesajelor transmise se va declansa un conflict cel putin militar in zona Israel si tarile arabe iar restul vor trai cu impresia ca se lupta cu Antihristul insa posibil sa fie doar o "cupa de ametire" promisa in Zaharia 12. la inceput de conflict biserica Sf Mormint va fi mai intii parasita si apoi devastata cu rangi si topoare de catre fanatici muslulmani laudati de catre unii farisei chiar si crestini dintro neintelegere temporara. razboiul va fi intrerupt de urgia justitiara dinainte anuntate dar neluate in seama decit de catre cei bune calauziti. in acel moment o mare parte dintre neintelegeri si dezvaluiri vor fi intelese asa cum ar fi trebuit insa in acel moment in urma urgiei pe pamint vor mai ramine dar doua treimi din populatia globului si fapturi, copasi dar iarba va fi arsa dupa f putin timp va veni si Iisus cu noul nume moment in care va incepe al doilea val justitiar- inca o treime vor muri insa de data asta subit fara cauze materiale ori biologice. asa incit in final vor ramine doar cei blinzi si credinciosi care vor fi de partea Sionului si a Ierusalimului. |
Citat:
|
Eu nu o recomand decit ca exemplu negativ de secta hindusa care nu reprezinta ortodoxia yoghina asa cum nici miscarile charismatice nu reprezinta crestinismul si nici papalitatea ca institutie.
cum nici ceea ce preda bivolaru nu reprezinta decit o mixtura din diferitele scoli si secte bune si rele intre care nu sint cuprinse chiar toate. cele rele nici macar in india nu sint asa raspindite ca pe la noi. despre chakre se vb si ij afara sistemelor hinduse , in cele chinezesti , sau japoneze , fiecare cu doctrina si practica ei . asadar exista si guru veritabili - sfinti -care respecta vechile canoane de pe vremea lui Pantajali , dar si guru falsi care de multe ori nu le mai respecta inainte vreme in traditia indiana se obisnuia ca anumiti pustnici care inca nu aveau nivelul sfinteniei ca sa poata deveni guru indeplineau rol de paznici in societate. in cazul in care simteau ca un guru este fals il alungau cu bataia folosind vergi de copaci. si atunci lumea stia si se ferea. insa cum ei nu pot fi chiar peste tot unele zone au ramas neacoperite. iar daca ei sint gonoti multi fug in america. guru care sint veritabili nu se combat intre ei ci ii combat doar pe cei falsi. alt guru fals a fost Osho , altul Maharishi Mahesh, -a nu se comfuda cu Ramana Maharishi care a fost un sfint cu reale daruri de cunostere care si-a profetit cu ani de zile inainte ca va muri de cancer si de ce (vezi cartea "India neagra") si care nu a avut discipoli in sensul clasic dar nici maestru. au mai fost si altii , altii au ramas , altii au devenit , cum ar fi de ex Shri Shri Ravi fata de care aveam o rezerva (intotdeauna prealabila) insa apoi i-am urmarit niste intreviuri pe Youtube ca sa ii percep pacea si lumina ochilor si asa l-am clasificat la categoria celor buni. daca erau ei oile pierdute Iisus ar fi trait in India desi din cite se pare Iisus a fost acolo in calatorie urmind un traseu circular in vremea cit a lipsit din descrierile cartilor evreiesti. iar lumea il asculta -inclusiv calugarii buddisti -percepindu-L ca pe un mare sfint. O singura data au vrut sa Il omoare niste preoti insa a parasit zona mergind mai departe. |
Citat:
Iar dumnealui ne-a spus ca e doar o speculatie care vrea sa subrezeasca credinta noastra dreapta, si sa duca la un fel de ghiveci ecumenic....cum ca pana la urma toate religiile sunt la fel, etc, bla, bla, bla, ...ceva de felul asta, ratacirea ecumenica, nu pot sa-i reproduc cuvintele ca am mai uitat din ele, am spus doar concluzia cu cuvintele mele. De asemenea aceasta teorie am intalnit-o ca argument la utilizatorii de tehnici orientale (bioenergie, yoga, reiki, toate alea, etc) combinata cu falsa lor credinta pe care o afiseaza si de care fac mare caz, pentru a-si atrage adepti si clenti care isi manifesta scepticismul fata de practicile lor. Editat. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:32:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.