Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Pelerinaj la Trier, Germania, la camasa lui Iisus (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14902)

ioanna 28.04.2012 12:24:59

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 441917)
Nu am sa inteleg niciodata aceasta atitudine a NP: isi pot saruta poza sotului/sotiei/copilului/mamei/tatalui insa se feresc sa sarute Sfinta Scriptura. Considera o dovada de iubire sa poarte poza copilului in portofel insa se feresc de fotografia Mintuitorului.

Ei confunda cinstirea cu inchinarea, sunt extrem de indoctrinati.

JoyDivision 28.04.2012 12:25:11

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 441911)

Practica si traditia penticostala din SUA este la fel cu cea din Romania?

n-am idee daca e ceva generalizat insa stiu cazuri concrete chiar in Romania.

JoyDivision 28.04.2012 12:27:41

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 441920)
Fiți sinceră: în Biserica dumneavoastră se află doar fotografia (icoana, statuia) Mântuitorului?

o icoana nu este o fotografie, ci o reprezentare artistica a Cuiva, fie ca vorbim de Iisus, de un inger sau de un sfant, insa nu o reprezentare exacta ci una conforma cu imaginatia pictorului.

ioanna 28.04.2012 12:29:40

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 441925)
o icoana nu este o fotografie, ci o reprezentare artistica a Cuiva, fie ca vorbim de Iisus, de un inger sau de un sfant, insa nu o reprezentare exacta ci una conforma cu imaginatia pictorului.

Tu confunzi icoana cu tabloul religios.

osutafaraunu 28.04.2012 18:06:51

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 441926)
Tu confunzi icoana cu tabloul religios.

Bună completarea dumneavoastră! Icoana nu este un tablou religios, ci o reprezentare în scop de închinare. Adică exact ce interzice porunca a II-a din Decalog.

MihaiG 28.04.2012 18:19:16

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 441956)
Bună completarea dumneavoastră! Icoana nu este un tablou religios, ci o reprezentare în scop de închinare. Adică exact ce interzice porunca a II-a din Decalog.

Porunca a II-a din Decalog interzice închinarea (latria) la lucruri pământești.

Cinstirea icoanelor înseamnă închinarea (latria) la Dumnezeu, prin intermediul cinstirii (doulia) celor plăcuți Lui (dacă vorbim despre icoanele sfinților), sau a cinstirii (doulia) imaginii Mântuitorului.

V-am mai întrebat o dată și mi-ați dat un răspuns evaziv: dumneavoastră nu sărutați pe nimeni ? Mâna unei doamne, de exemplu ? Știți, așa cum fac oamenii cu educație ? Și ca să-i sărutați mâna, nu trebuie să vă aplecați ?

osutafaraunu 28.04.2012 18:58:55

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 441958)
Porunca a II-a din Decalog interzice închinarea (latria) la lucruri pământești.

Interzice fabricarea și închinarea la lucrurile pământești, dar și cele cerești:

"Să nu-ți faci chip cioplit și nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, și din câte sunt pe pământ, jos, și din câte sunt în apele de sub pământ!" (Ieșirea 20,4 - versiunea Sinodală)

Citat:

V-am mai întrebat o dată și mi-ați dat un răspuns evaziv: dumneavoastră nu sărutați pe nimeni ? Mâna unei doamne, de exemplu ? Știți, așa cum fac oamenii cu educație ?

Nu comparați sărutarea unei persoane cu sărutarea, ploconirea, și tămâierea imaginii unei persoane.

Citat:

Și ca să-i sărutați mâna, nu trebuie să vă aplecați ?

Și ca să treci printr-o ușă mai joasă trebuie să te apleci, asta nu înseamnă că te închini pragului...:58:

MihaiG 28.04.2012 19:29:22

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 441960)

Nu comparați sărutarea unei persoane cu sărutarea, ploconirea, și tămâierea imaginii unei persoane.

Eu v-am pus două întrebări punctuale. Un răspuns punctual ar fi de apreciat. Deci: sărutați mâna unei doamne, aplecându-vă ? Da, sau nu ?

Kronos 28.04.2012 19:39:21

Dacă ortodocșii și catolicii ar ține cont de ceea ce este scris într-una dintre Epistole, atunci nu s-ar mai închina nici la icoane, nici la sfinți, nici la moaște. Pentru că li se interzice. Dar și penticostalii, și catolicii, și protestanții etc. interpretează scrierile numai după cum le convine. Ba acolo unde lucrurile sunt aproape clare mai ajustează un pic textul ca să dea.

JoyDivision 28.04.2012 19:40:50

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 441964)
Eu v-am pus două întrebări punctuale. Un răspuns punctual ar fi de apreciat. Deci: sărutați mâna unei doamne, aplecându-vă ? Da, sau nu ?

bine, dar asta nu e un act de inchinare/adorare; in Vechiul testament, forma obisnuita de salut era aplecarea pana la pamant inaintea celui salutat dar prin acest act nu se intelegea inchinare, evident.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:24:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.