Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Tinuta in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5026)
-   -   o intrebare (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1498)

15.04.2007 09:55:09

Citat:

În prealabil postat de Annamarria
Pai da nu toti pantalonii sunt mulati. Si cum adica ii smintesc eu pe altii? Eu ma imbrac normal dar de ce sa fiu eu vinovata daca au ei ganduri necurate? Eu cred ca te poti imbraca foarte decent si in pantaloni si chiar sa fii foarte feminina, nu in asta sta feminitatea.

of anamaria daca raspunsul nu a fost pe placul tau asta nu inseamna ca nu e corect!!! gata ai primit raspunsul fff bun de la elena daca nu vrei sa il urmezi...asta este altceva dar noi nu avem nevoie sa ne justificam pentru pacatele noastre asta e Impotrivire si tot pacat este..jenica

Annamarria 15.04.2007 12:03:45

Citat:

În prealabil postat de jeny
Citat:

Pai da nu toti pantalonii sunt mulati. Si cum adica ii smintesc eu pe altii? Eu ma imbrac normal dar de ce sa fiu eu vinovata daca au ei ganduri necurate? Eu cred ca te poti imbraca foarte decent si in pantaloni si chiar sa fii foarte feminina, nu in asta sta feminitatea.

of anamaria daca raspunsul nu a fost pe placul tau asta nu inseamna ca nu e corect!!! gata ai primit raspunsul fff bun de la elena daca nu vrei sa il urmezi...asta este altceva dar noi nu avem nevoie sa ne justificam pentru pacatele noastre asta e Impotrivire si tot pacat este..jenica

Parerea mea este alta. Si eu chiar cred ca Dumnezeu n-are nimic impotriva sa port pantaloni

Va_iubesc 15.04.2007 16:01:51

Citat:

În prealabil postat de Colors
Pantalonii sunt o inventie frantuzeasca de 100 de ani. Slutesc infatisarea unei femei si o aseamana cu barbatii. Diavolul mai spunea: "asa e acum ... nu mai stii care e barbat si care e femeie". Si aici e clar ca se refera la vesminte dar si la tunsoare, din pacate femeile fara sa stie isi taie parul scurt aratand barbateste. Sfantul Pavel ne atrage atentia ca femeia sa nu se roage cu capul descoperit ca e pacat si nu-i foloseste. As vrea sa adauga ca fusta e imbracamintea permanenta a unei crestine ca si parul acoperit, nu doar la intrarea in biserica. Multe femei se rusineaza sa-si tina capul acoperit, considerand ca e o atitudine invechita, de frica a nu fi luate in ras. Daca pentru atat de putin nu au curaj sa-si marturiseasca credinta, ce sa mai vorbim de altele? La fel barbatii care isi rad barba sa placa femeilor sau de frica lumii. Cei care bagatelizeaza acestea ca fiind neimportante se aseamana cu sectantii si necredinciosii ce nu inteleg nimic din credinta ci o au doar in varful buzelor.

Sau intalnesc femei cu parul vopsit si unghiile facute, purtand tocuri inalte (copitele diavolului). Stiu ca din nestiinta fac acestea, din pacate intrarea in biserica asa se transforma in pacat iar nu in usurare si folos.
Portul si infatisarea sunt importante chiar daca nu esentiale. Sa luam exemplul Maicii Domnului si a celorlalte femei sfinte cinstite de Biserica Ortodoxa. Oare asa le vedem reprezentate in icoane? Iar pentru barbatii care la fel isi rad barba sa fie cu moda si pe placul satanei, oare asta vad ei la sfinti? Sa nu vina nimeni cu scuza ca acum e altfel. Altfel sunt doar ei, ca o fac dupa voia lor. Credinta nu e o plimbare prin parc, e o lupta si trebuie sa te simti angajat in aceasta lupta, iar lumea este vrajmasa tuturor celor care doresc mantuirea.
Liviu

Anamaria draga, spui ca tu crezi "ca Dumnezeu n-are nimic impotriva sa porti pantaloni". Ti-as sugera, ca sa fii sigura, ca oricum ce zic altii nu stiu cat conteaza pentru tine, incearca sa-L intrebi direct pe Dumnezeu. Asta ca sa ai certitudinea, ca Toma care nu credea ce spuneau ceilalti, sa te asiguri de ce vrea Dumnezeu.

Mesajul lui Liviu mi se pare foarte bun, de aceea l-am reluat aici. Asa e, pantalonii sunt o inventie frantuzeasca, ca si cravata. Din ce stiu eu s-au inventat nu acum 100 de ani, ci mai inainte, ca semn al revolutiei si egalitatii sexelor. Eu cred ca e miscarea masonica in spate. Chiar si simbolurile "égalité, liberté, fraternité" sunt masonice, lucru demonstrat. Revenind la pantaloni, din 1905 au inceput sa ii poarte femeile in Franta, dupa ce din acelasi an s-au scos crucile, icoanele si statuetele din scoli si facultati. Dar nu despre asta e vorba aici, totusi e interesant sa vedem de unde provin.

Liviu puncteaza foarte bine anumite aspecte care tin de tinuta:
- pantalonii purtati de femei;
- tunderea parului femeilor;
- vopsirea parului;
- unghiile facute;
- purtarea de tocuri inalte;
- rasul barbii la barbati;
As mai zice:
- purtarea de bijuterii;
- puzderia de imbracaminte cumparata care zace prin sifoniere;
- machiajul;
- risipirea banilor pe parfumuri si tot felul de creme;
- sedintele de masaj, sauna, cosmetica si altele pentru "a arata bine";
- aranjarea sprancenelor sau operatiile estetice, etc.

Sa fim in trezvie clipa de clipa si sa analizam orice gest pe care toti sau aproape toti din jur il fac si am dori sa il facem si noi. Deja e un indiciu in ziua de azi, ca daca majoritatea face un lucru, nu e corect. Asa ca sa alergam la Hristos si la Maicuta Sfanta, la Sfinti si la preoti sa intelegem ce si cum sa facem.

Elena

15.04.2007 16:31:14

elena cand omul nu vrea...nu poti sa faci lumina oricat de mult ti=ai dori....dar multumim pt jertfa si rabdarea ta jenica

Annamarria 15.04.2007 18:41:28

Dragilor, faceti cum vreti, nu incercati sa ma convingeti, eu raman pe pozitie...Nici eu n-o sa incerc sa va conving de parerea mea.

Va_iubesc 15.04.2007 19:38:40

Citat:

Dragilor, faceti cum vreti, nu incercati sa ma convingeti, eu raman pe pozitie...Nici eu n-o sa incerc sa va conving de parerea mea.

Anamaria, aici nu incercam sa convingem pe nimeni. Fiecare spune ce a citit, ce a vazut sau ce a trait. Dar inchiderea in opinia ta fara comunicare arata poate putina mandrie si ca deja s-a ajuns la "invartosarea inimii". Sau poate nu, ma insel eu.

Ma gandesc ca e normal sa fim deschisi sa ne schimbam "pozitiile" si opiniile daca cineva ne argumenteaza si ne arata ca ceea ce am inteles si facem nu e placut inaintea lui Dumnezeu. Eu asa percep si de aceea ii rog pe toti sa ma corecteze cand gresesc. Adevarata iubire, in perceptia mea, e sa-i arati celuilalt unde crezi tu ca el greseste. Si atunci, chiar daca ai sau nu dreptate, se va analiza situatia in lumina Adevarului si unul din cei doi va pleca indreptat. Domnul sa ne calauzeasca in toate!

Elena

Annamarria 15.04.2007 20:51:56

Citat:

În prealabil postat de Va_iubesc
Dar inchiderea in opinia ta fara comunicare arata poate putina mandrie si ca deja s-a ajuns la "invartosarea inimii". Sau poate nu, ma insel eu.

din cate stiam, nu e bine sa judeci pe altul. de unde stii tu cum e inima mea?
pozitia mea e ferma pentru ca sunt adanc convinsa ca e buna...nu cred ca cineva te-ar misca de pe pozitia prin care tu crezi ca homosexualitatea e pacat. De aceea nu sunt deschisa. singurul motiv pentru care as continua acest dialog ar fi pentru a va arata ce cred. Dar prefer sa-L las pe Dumnezeu sa va lumineze El. Nici nu cred ca e asa rau ce credeti. Insa eu nu pot crede asa ceva, Dumnezeu mi se arata altfel

cristiboss56 15.04.2007 23:05:14

Citat:

Citat:

Anamaria, aici nu incercam sa convingem pe nimeni. Fiecare spune ce a citit, ce a vazut sau ce a trait. Dar inchiderea in opinia ta fara comunicare arata poate putina mandrie si ca deja s-a ajuns la "invartosarea inimii". Sau poate nu, ma insel eu.

Ma gandesc ca e normal sa fim deschisi sa ne schimbam "pozitiile" si opiniile daca cineva ne argumenteaza si ne arata ca ceea ce am inteles si facem nu e placut inaintea lui Dumnezeu. Eu asa percep si de aceea ii rog pe toti sa ma corecteze cand gresesc. Adevarata iubire, in perceptia mea, e sa-i arati celuilalt unde crezi tu ca el greseste. Si atunci, chiar daca ai sau nu dreptate, se va analiza situatia in lumina Adevarului si unul din cei doi va pleca indreptat. Domnul sa ne calauzeasca in toate!

Elena

In general,omul este inzestrat de Dumnezeu cu discernamint, inteligenta, bun simt, cumpatare. Tot El ne-a dat libertate deplina in modul nostru de a gindi, a actiona si in general in a folosi asa cum credem cu cele ce sintem inzestrati. Biserica este considerata CASA DOMNULUI si prin urmare , aici este locul intilniri directe cu El, prin Harul care ni se revarsa asupra noastra si prin Sfintele Taine. Imbracamintea, modul de a ne imbraca in general, ne tradeaza caracterul, interiorul nostru , insasi sufletul nostru. Problema tinutei in biserica nu trebuie pusa rigid ci ea trebuie sa tina seama in primul rind de a nu deranja intrun fel sau altul pe cel de linga tine . Ma refer in primul rind la femei, fete mai tinere si bineinteles barbati, tineri in general. Bunul simt este esential. Poti sa fi indecent si cu pantaloni si cu fusta ! Indecent pentru biserica si aceiasi tinuta fiind normala in alte inprejurari. In general si in mod special la tinuta pentru biserica, nu trebuie sa ne puna in evidenta formele trupului ci sufletul si simtirea noastra interioara .

mirelat 16.04.2007 05:24:39

Citat:

Adevarata iubire, in perceptia mea, e sa-i arati celuilalt unde crezi tu ca el greseste. Si atunci, chiar daca ai sau nu dreptate, se va analiza situatia in lumina Adevarului si unul din cei doi va pleca indreptat. Domnul sa ne calauzeasca in toate!

Elena

Eu am citit undeva despre niste calugari care mergeau pe un drum necunoscut, calauziti de un alt calugar care se presupunea ca el cunostea drumul. La un moment dat s-au ratacit in padure, lucru de care si-au dat seama calugarii calauziti, insa DIN IUBIRE nu i-au spus nimic parintelui care ii conducea, au mers mai departe dupa el si l-au lasat sa descopere singur.

Va_iubesc 16.04.2007 17:29:31

Da, Ovidiu, ai dreptate ca ar trebui sa citesc mai bine Sf. Scriptura si sa o vad mereu in lumina explicatiilor Sf. Parinti. E drept ca n-am citit omiliile Sf. Parinti legate de toate aspectele din Scriptura, mai ales ca nici nu le analizeaza pe toate, ci in general, numai cele care ridicau probleme in momentul respectiv. Legat de tinuta exterioara, gasim foarte clar in atitudinea Sf. Ioan Gura de Aur fata de anumite femei din perioada respectiva si iar mai gasim in "Patristica Mirabilia". Voi (ma refer la tine si la Anamaria) pe unde ati gasit ca pantalonii, fustele scurte, machiajul si bijuteriile sunt caracteristicile crestinilor? Ca daca ati gasit la Sf. Parinti, nu voi ezita sa mi le insusesc.

Ovidiu, normal ca in biserica mergi asa cum esti si pe strada, de aceea in mesajul anterior punctam mai multe aspecte care tin de tinuta exterioara a unui crestin in general (fusta, lipsa bijuteriilor, macheajului, unghii nefacute, tocuri joase, reducerea timpului cu preocuparile trupesti, barba la barbati, etc). In niciun caz nu s-a discutat situatia ca si cand la biserica mergi imbracat "bisericos" si pe strada in duhul strazii. Un crestin este permanent la fel, fiindca identitatea sa in Hristos nu se schimba.

Elena

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:52:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.