Kronos |
07.07.2012 19:45:17 |
Citat:
În prealabil postat de iuliu46
(Post 457139)
1.Tot ce scrii tu e in regula atunci cand esti fanul lui Basescu.
|
Nu sunt fanul lui Băsescu pentru că nu pot să-i uit ieșirile vulgare la adresa jurnalistei ăleia (chiar dacă era o incompetentă).
Citat:
Dar eu care sant de cealalta parte iti spun ca presedintele trebuia suspendat de multe ori. De exemplu cand a refuzat sa-l numeasca pe Klaus Johannis.
|
Art. 85 (1) Președintele României desemnează un candidat pentru funcția de prim-ministru și numește Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
Art. 103 (1) Președintele României desemnează un candidat pentru funcția de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
Citat:
2.Suspendarea se decide de catre parlament. " Faptele grave " se decid de catre parlament.
|
Suspendarea nu se inițiaza oricum, ci
Art. 95 (1) În cazul săvârșirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituției[...]
Faptele acelea trebuie să existe, nu să se inventeze.
Citat:
Stiu ca nu auzi asta la televiziunile tale "obiective "
|
De unde știi, în primul rând, dacă ma uit la televizor și, în al doilea rând, la ce mă uit la televizor?
Citat:
dar cei care decid ca presedintele trebuie suspendat sant parlamentarii
|
Doar când există încălcări grave ale Constituției sau când Președintele este pus sub acuzarea de înaltă trădare. Referitor la fapte grave:
Citat:
Curtea Constituțională constată că nu orice faptă de încălcare a prevederilor Constituției poate justifica suspendarea din funcție a Președintelui României, ci numai "faptele grave", cu înțelesul complex pe care această noțiune îl are în știința și în practica dreptului.
|
Deci nu Parlamentul decide ce e faptă gravă, ci istoria și legea.
Citat:
Exact cum politia te poate retine 24 de ore fara mandat.
|
Irelevant.
Citat:
Uita de CCR in cazul suspendarii pentru ca ei au doar un rol secundar.
|
Pentru că așa se dorește. Dar atâta timp cât CCR decide că Președintele nu a încălcat Constituția și avizul e negativ, Parlamentul are obligația să sisteze procedurile întrucât, dacă ar continua, ar încălca Articolul 95, alineatul 1 din Constituție. Avizul acesta a fost neclar, dar cel din 2007 a fost negativ.
|